Μέθοδοι θεραπείας των κιρσών

Αυτή η κατεύθυνση είναι που ασχολούνται με το γιατρό-phlebologist — ειδικός σε παθήσεις φλεβών. Μια υποχρεωτική προϋπόθεση της αποκατάστασης είναι μια ολιστική προσέγγιση.

η θεραπεία των κιρσών

Οι κύριοι στόχοι της θεραπείας:

 • Αποζημίωση συμπτώματα της φλεβικής ανεπάρκειας και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.
 • πρόληψη των επιπλοκών και την Αντιμετώπιση προβλημάτων σε περίπτωση;
 • διόρθωση αισθητική συνιστώσα.

Με όλα τα μέσα για να απαλλαγούμε από την ασθένεια μπορεί να χωριστεί σε 2 ομάδες:

 1. Χωρίς χειρουργική (συντηρητική);
 2. χειρουργική.

Συντηρητική μάθημα περιλαμβάνει την προσαρμογή του τρόπου ζωής, η διατροφή, τα φάρμακα, η χρήση της κάλτσες συμπίεσης. Τέτοιες ενέργειες ενισχύουν το αγγειακό τοίχωμα και να εξαλείψει την παραβίαση του φλεβική εκροή.

Χειρουργική επέμβαση θα πρέπει πάντα να συνοδεύεται από στοιχεία που η συντηρητική θεραπεία. Αυτό επιταχύνει τη διαδικασία αποκατάστασης μετά από χειρουργική επέμβαση και βελτιώνει τα αποτελέσματα.

Χωρίς χειρουργική επέμβαση

Η θεραπεία των κιρσών δεν θα πρέπει να αντιταχθεί σε χειρουργική θεραπεία. Και οι δύο κατευθύνσεις χρησιμοποιούνται μαζί και αλληλοσυμπληρώνονται. Μη-χειρουργική θεραπεία ως η μόνη μέθοδος που χρησιμοποιείται όταν αντενδείξεις για χειρουργική επέμβαση, ή εάν δεν υπάρχει ανάγκη για αυτό. Συντηρητικές μέθοδοι δεν θεραπεία κιρσών, αλλά και να βελτιώσουν την υγεία και μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό εξέλιξης της νόσου.

Όταν χρησιμοποιείται:

 • Για να προετοιμαστεί για τη χειρουργική επέμβαση σε ασθενείς με προχωρημένες μορφές της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας (CVI);
 • υπάρχει μια απόλυτη ή προσωρινή αντενδείξεις για χειρουργική επέμβαση;
 • για την ταχεία εξάλειψη σημάδια μειωμένη ροή του αίματος;
 • για την έγκαιρη αποκατάσταση κατά τη μετεγχειρητική περίοδο.

Οι κύριοι στόχοι του συντηρητικού κινήματος:

 • Η πρόληψη των επιπλοκών και υποτροπής της νόσου;
 • αποκατάσταση και διατήρηση εργασίας *
 • τα συμπτώματα της CVI;
 • βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Χειρουργική επέμβαση

Όταν σοβαρή φλεβίτιδα μόνο συντηρητική φυσικά και όχι. Ότι η δράση συνεχίστηκε, θα πρέπει να κρατήσει συνεχώς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι bezoperatsionnye μέθοδοι έχουν μόνο ένα ενισχυτικό αποτέλεσμα είναι να σταματήσει τη θεραπεία και τα συμπτώματα αρχίζουν σταδιακά να επιστρέψει.

Όταν απαιτείται χειρουργική επέμβαση;

 • Η ασθένεια διαρκεί για πολλά χρόνια και υπάρχει μια αρνητική δυναμική, παρά τη συνεχιζόμενη θεραπεία;
 • χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για άλλες ασθένειες;
 • κιρσώδεις φλέβες "αποτρέψει" την αποβολή του συννοσηρότητες;
 • υπάρχει ένα υψηλό κίνδυνο θρομβοεμβολικών επιπλοκών;
 • υπήρχαν επιπλοκές.

Χειρουργική μέθοδος που χρησιμοποιείται για:

 • Να απαλλαγούμε από την ανάγκη για μια μόνιμη (διάρκεια ζωής) για τη θεραπεία συντήρησης;
 • εξαλείψτε τις πιθανές επιπλοκές και τα συμπτώματα της φλεβικής ανεπάρκειας;
 • ταχεία ανάκαμψη και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας;
 • επιτύχει τη σταθερή και διαρκή αποτελέσματα *
 • γρήγορα να επιτύχει την καλλυντική δράση.

Αρχές χειρουργικής επέμβασης

Η έννοια της θεραπευτικής διαδικασίας είναι να αφαιρέσετε το νοσούντων φλεβών. Όταν σχεδιάζετε τη χειρουργική επέμβαση, ο χειρουργός καθορίζει ποια αιμοφόρα αγγεία πρέπει να αφαιρεθεί, και επιλέγει την πιο κατάλληλη μέθοδο αφαίρεσης. Οι πιο συχνές είναι: phlebectomy, miniphlebectomy, η επίδραση του laser (EVLT) ή ραδιοσυχνότητες (RFA), η σκληροθεραπεία. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με ενδείξεις και αντενδείξεις αυτών των διαδικασιών μπορεί να βρεθεί εδώ.

Διαγραφή επιστημονικά ονομάζεται phlebectomy. Παραδοσιακά θεωρείται σε συνδυασμό phlebectomy, η οποία περιλαμβάνει διάφορα στοιχεία:

 • Εξάλειψη της πηγής της παλινδρόμηση (αντίστροφη ροή του αίματος) μέσα από sapheno-μηριαία ή sapheno ιγνυακή αναστόμωση;
 • να απαλλαγούμε από την παλινδρόμηση σε ανίκανος διάτρηση φλέβες;
 • η αφαίρεση της σαφηνούς φλέβας κύρια φλέβα και παραποτάμων παραταθεί.

Σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές

Χειρουργοί χρησιμοποιούν σύγχρονες μεθόδους που είναι λιγότερο τραυματική και μπορεί να γίνει σε μια βάση εξωτερικών ασθενών. Την περίοδο αποκατάστασης σε ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες είναι ταχύτερη και ευκολότερη από ό, τι μετά την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση. Θυμάμαι, πριν από την χειρουργική χειραγώγηση απαιτεί εκπαίδευση.

Σκληροθεραπεία — εξάλειψη των ευρυαγγειών παρουσιάστηκε από την έγχυση ειδικού φαρμάκου μέσα τα οποία κόλλες τους. Η διαδικασία εκτελείται υπό έλεγχο υπερήχων.

Miniphlebectomy — αφαίρεση μέσα από τις οπές μέχρι 2-3 mm. χωρίς την ανάγκη για ράμματα και ουλές είναι σχεδόν απούσα.

κιρσώδεις φλέβες χειρουργική επέμβαση

Endovenous επεξεργασία λέιζερ (EVLT) — μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική που "σφραγίζει" το ελαττωματικό κύρια φλέβα με μια ειδική συσκευή λέιζερ. Ο ελαφρύς οδηγός εγκατασταθεί στο σκάφος και μεταδίδει ενέργεια λέιζερ στον τοίχο. Γίνεται με τοπική αναισθησία χωρίς τομές και νοσηλεία.

Radio frequency ablation — RFA είναι παρόμοια με EVLO, εκτός από το γεγονός ότι είναι σχετικά με το αγγειακό τοίχωμα δεν επηρεάζει την ακτινοβολία λέιζερ, και την πηγή θερμότητας που είναι ραδιο-συχνότητας ταλαντώσεις.

RFA και EVLO – οι δύο πιο κοινές endovenous διαδικασίες για τη διόρθωση των κιρσών. Ο στόχος τους είναι να εξαλείψει την παλινδρόμηση σε μια μεγάλη και/ή μικρής σαφηνούς φλέβας. Γίνεται σε μια βάση εξωτερικών ασθενών, υπό τοπική αναισθησία με υπερηχογραφικό έλεγχο, χωρίς τομές και στο νοσοκομείο.

Θεραπεία κιρσών στα πόδια στο σπίτι

Ξεκινήστε με αλλαγές στον τρόπο ζωής – την εξάλειψη των αιτίων που προκαλούν την ανάπτυξη της νόσου. Προσθέστε τη σωματική δραστηριότητα, να αναπτύξει μια ισορροπημένη διατροφή, θεραπεία για ταυτόχρονη ασθένειες, οι οποίες αυξάνουν τις κιρσώδεις εκδηλώσεις (υπέρταση, παχυσαρκία, διαβήτης, δυσκοιλιότητα, διάρροια, βήχας), να πάρει τα σωστά παπούτσια και orthotics, να απαλλαγούμε από τις κακές συνήθειες (Κάπνισμα, κατάχρηση αλκοόλ).

Φυσιοθεραπεία

Ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να προκαλέσει ασθένεια. Να μειώσει τα συμπτώματα, ενισχύστε τους μύες των ποδιών σας. Βοηθά να αποκατασταθεί η σωστή λειτουργία του μυϊκού-φλεβική αντλία.

Συνιστάται να περπατήσουμε, να πάτε για κολύμπι, κάνω ασκήσεις που δυναμώνουν τα πόδια: "Ποδήλατο", "ψαλίδι", η περιστροφή των ποδιών, τα ρολά με το πόδι στο πλάι και πίσω, με τα πόδια εναλλάξ στις μύτες των ποδιών και τα τακούνια, όλα τα είδη των ασκήσεων με ένα σχοινί. Πρακτική Πεζοπορία, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο Ασανσέρ.

Κατά την εκτέλεση της εργασίας, που αφορά τις μεγάλες περιόδους σε καθιστή ή όρθια θέση, τακτικά οργανώσει σύντομα διαλείμματα για την εκτέλεση των σωματικών ασκήσεων. Ζεστό-up θα πρέπει να διεξάγεται κάθε ώρα για 5-10 λεπτά. Αυτή τη στιγμή στάσιμη στα άκρα το αίμα είναι "αντληθεί" και τα πόδια γίνονται πιο εύκολα.

Ρολόι αθλήματα δύναμης, βάρη: μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της νόσου, για να επιταχύνει την εξέλιξη. Είναι καλύτερο να αποφεύγονται.

Θεραπεία συμπίεσης

Απλή και αποτελεσματική θεραπεία των κιρσών των κάτω άκρων – συμπίεσης. Από τη μηχανική συμπίεση των δοχείων διάμετρος μειώνεται, οι πτυχώσεις του οι βαλβίδες είναι κλειστές, και η αντίστροφη ροή του καθίσταται αδύνατη. Η μέθοδος αυτή είναι καλή στο αρχικό στάδιο και είναι ένα απαραίτητο συστατικό της εξάλειψης των κιρσών σε κάθε σοβαρότητα.

Η συμπίεση μπορεί να επιτευχθεί με την επίδεση με ελαστικό επίδεσμο ή με τη βοήθεια φορούν ειδικά εσώρουχα. Η χρήση της γάζας είναι τώρα, ΔΕΝ συνιστάται.

Ανάλογα με το επίπεδο και την έκταση της ζημίας των σκαφών που παρέχονται από την συμπίεσης κάλτσες, καλσόν, κολάν. Όλα αυτά τα προϊόντα διαφέρουν το ένα από το άλλο από το επίπεδο συμπίεσης, χρωμάτων, την εμφάνιση, την αντοχή, την ποιότητα υλικό.

Φοράτε κάλτσες συμπίεσης από το πρωί μέχρι το βράδυ, όλη μέρα, αφαιρώντας μόνο για ύπνο. Όπως κάθε ένδυμα, αυτό απαιτεί προσοχή: η σωστή πλύση και ξήρανση.

Ομαλοποίηση του βάρους του σώματος

Το υπερβολικό βάρος επιπλέον πίεση στο κυκλοφορικό σύστημα. Φέρει το σωματικό βάρος σε φυσιολογικά με μια χαμηλή σε θερμίδες διατροφή και αυξημένη φυσική δραστηριότητα. Βάρος μόνο 5 kg είναι ήδη οδηγεί σε απτά αποτελέσματα. Αυτό μειώνει το αίσθημα βάρους στα κάτω άκρα, κράμπες νύχτα εξαφανίζονται και το σύνολο γίνεται πιο εύκολο.

Για να υπολογίσετε το ιδανικό βάρος σύμφωνα με τον τύπο: προμήθεια = ανάπτυξη– 100 +/- 10%. Για παράδειγμα, με ύψος 170 cm άνθρωπος θα πρέπει να ζυγίζει από 63 77 kg (170-100 +/-7).

Διατροφή

Κατά τη σύνταξη διατροφή, θεωρούν ότι "antivarikozny" τροφίμων εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς:

 • Βελτίωση του αγγειακού τοιχώματος και τη μείωση του κινδύνου θρόμβωσης;
 • πρόληψη της δυσκοιλιότητας;
 • ομαλοποίηση του βάρους.

Το φαγητό θα πρέπει να περιέχει επαρκή ποσότητα ινών. Είναι χρήσιμο να φάτε θαλασσινά, φυτικά έλαια, κυρίως το μη επεξεργασμένο.

Πόσιμο καθεστώς

Πίνετε αρκετό νερό που βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και οι θρόμβοι αίματος. Συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα υγρών την ημέρα. Δεν είναι να εξετάσει το πόσιμο υγρό, προτείνω όχι μόνο για να υποφέρουν από δίψα. Το συντομότερο θέλετε να πιείτε, πρέπει αμέσως να το κάνουμε, δεν το αφήνω για αργότερα. Ίδιου του οργανισμού ξέρει πότε και πόσο νερό χρειάζεται, δίνοντας μας μια αίσθηση της δίψας.

Exaction παπούτσια και πάτους

Κάνω τη θεραπεία των κιρσών που εκτελεί ιατρική συμβουλή, συμπεριλαμβανομένων, σχετικά με την σωστή επιλογή των παπουτσιών. Θα πρέπει να είναι άνετα και έχουν τακούνι όχι περισσότερο από 5 cm.

Η χρήση ορθωτικών πελμάτων είναι πολύ χρήσιμο. Υποστηρίζουν την καμάρα του ποδιού, να ξεφορτώσει και να διασφαλιστεί η σωστή εμβιομηχανική των κινήσεων. Μυών-φλεβική αντλία λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Φυσική θεραπεία

Βοήθεια για το κύριο πιάτο – φυσιοθεραπεία. Αυτές περιλαμβάνουν ένα κρύο ντους, μαγνητική θεραπεία, BIOPTRON, υπέρηχος. Στην εγχώρια χρήση συσκευών "Almag", "Vitafon".

Σάουνα, Σολάριουμ, καυτό αναδιπλώνεται όταν κιρσούς θα πρέπει να απορρίπτεται, προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη της παθολογίας και την εμφάνιση επιπλοκών.

η θεραπεία των κιρσών στο σπίτι

Λαϊκές θεραπείες για την καταπολέμηση των κιρσών

Παραδοσιακά φάρμακα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Συμπλήρωμα της βασικής θεραπείας. Καθιερωμένη αφεψήματα βοτάνων (χαμομήλι, αλογοουρά τομέα, αγριοκάστανο, Hypericum, τσουκνίδα). Χρησιμοποιούνται για χορήγηση από το στόμα και σε μορφή συμπιέζει και το πόδι λουτρά.

Δυστυχώς, τα περισσότερα γιατροσόφια έχουν μια αδύναμη επίδραση και έχουν μικρή επίδραση, η οποία απαιτεί μια μακρά και τακτική χρήση. Υποχωρούν πριν από σύγχρονες μεθόδους και χάνουν το ενδιαφέρον τους.

Όλα αυτά τα στοιχεία (διατροφή, την επιλογή Παπούτσι, άσκηση) είναι κατάλληλο για την αρχική θεραπεία. Αλλά σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές που δεν απαιτούν από εσάς να μείνετε στο νοσοκομείο – πολλοί από τους γίνεται σε μια βάση εξωτερικών ασθενών. Το κύριο πράγμα – να τηρούν αυστηρά τις ιατρικές συμβουλές και σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Antivarikozny φαρμακευτική αγωγή

Τα φάρμακα που συνταγογραφούνται για την παθολογία, χωρίζεται σε διάφορες ομάδες ανάλογα με το μηχανισμό δράσης τους:

 • Αντιαιμοπεταλιακά πράκτορες. Πιστεύεται ότι μειώνουν τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος, ωστόσο, πειστικά επιστημονικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα μόνο σε σχέση με την προληπτική δράση στο σχηματισμό των αθηρωματικών πλακών στις αρτηρίες.
 • Venotonic. Ενίσχυση του φλεβικού τοιχώματος, μειώνει το πρήξιμο. Αυτό είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο από τα ναρκωτικά της ομάδας.
 • Αντιπηκτικά. Φάρμακα με βάση την ηπαρίνη για την αραίωση του αίματος, χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία των θρόμβων αίματος. Υπάρχει με τη μορφή δισκία, ενέσεις και αλοιφές.
 • Angioprotectors και διορθωτές, η μικροκυκλοφορία. Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, τη μικροκυκλοφορία και το αγγειακό σύστημα.

Όταν επιπλοκές με τη μορφή των ελκών τροφικές χρησιμοποιώντας θεραπευτικές θεραπείες και επιδέσμους για διάφορους σκοπούς. Θεραπεία των ελκών εξαρτάται από το στάδιο της διαδικασίας, ο όγκος του ιστού ελάττωμα και άλλους παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια της θεραπείας είναι ανατεθούν ξεχωριστά.

Είναι δυνατόν να θεραπεύσει τις κιρσώδεις φλέβες, χωρίς γιατρούς;

Υπάρχει μια αντίληψη ότι το να πάει στο γιατρό είναι απαραίτητη, όταν η "φαγούρα". Αλλά μην ξεχνάτε ότι η έγκαιρη έναρξη της θεραπείας φέρνει καλύτερα αποτελέσματα, η ανάκτηση είναι πιο εύκολο.

Θεραπεία στο γιατρό είναι σαφώς πιο αποτελεσματική. Αλλά δεν είναι προφανές ότι είναι και φθηνότερο. Το κόστος των φαρμάκων και τις διαδικασίες που είναι χαμηλότερα από ό, τι σε αυτοθεραπεία, επειδή έχω σκηνοθετήσει και να λαμβάνουν υπόψη τα ειδικά χαρακτηριστικά του σώματός σας.

Έλα σε μένα ασθενείς που χρησιμοποιούν αναποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας των κιρσών στα πόδια. Ξοδεύουν για ένα ταξίδι στο φαρμακείο ένα κομμάτι των χρημάτων, αλλά το αποτέλεσμα είναι βραχύβια. Οι ασθενείς έχουν να αγοράσουν φάρμακα συχνά και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλα αυτό οδηγεί σε σημαντικά ποσά.

Αν αποφασίσετε να αυτοθεραπείας, εξαλείφοντας πλήρως την βοήθεια του γιατρού και, στη συνέχεια, ρωτήστε τον εαυτό σας: "αν Κερδίσω αυτό";

Καθήκοντα phlebologist:

 1. Βεβαιωθείτε ότι τα προβλήματα των κάτω άκρων, που προκαλείται από τις κιρσώδεις φλέβες και μόνο αυτούς. Αν η αιτία της νόσου είναι διαφορετική, ή υπάρχουν και άλλες ασθένειες, η αποτελεσματικότητα του μαθήματος, χωρίς να ληφθεί υπόψη συννοσηρότητα θα είναι χαμηλό.
 2. Διαλέξτε αποτελεσματική με τα φάρμακα που μπορεί να δεχθεί και την παρουσία άλλων υπάρχουσες ασθένειες. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η αλληλεπίδραση με όλα τα φάρμακα που λαμβάνονται.
 3. Να πάρει τις κάλτσες συμπίεσης. Πριν από την αγορά, είναι αναγκαίο να αποφασίσει πώς θα πρέπει να είναι (γόνατο, στο μηρό), καθώς και να κατανοήσουν τον απαραίτητο βαθμό συμπίεσης.

Η αποτελεσματικότητα της αυτο-αγώνα με διεσταλμένες φλέβες μπορεί να εκτιμηθεί από τις αισθήσεις. Αν οι θεραπείες και τα φάρμακα που γίνεται εύκολα και άνετα, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τους. Αν αισθάνεται δυσφορία, υπάρχουν παρενέργειες, υπάρχουν πρόσθετες καταγγελίες, να είστε βέβαιος να συμβουλευτείτε το γιατρό σας! Ίσως κάτι πάει στραβά και δεν απαιτεί θεραπεία διόρθωσης.

Ιδέες

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι. Και το έργο του ο γιατρός – η επιλογή της τακτικής που θα παρέχει ένα γρήγορο και σταθερό αποτέλεσμα. Θα ήθελα να συστήσω ένα συνδυασμό θεραπείας που περιλαμβάνει μια ποικιλία από διαδικασίες και οδηγίες. Είναι η πολυπλοκότητα βοηθά να νικήσουμε τις κιρσώδεις φλέβες.