Τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε με κιρσούς;

Οι κιρσοί είναι μια ασθένεια με την οποία ο άνθρωπος πρέπει να συνυπάρχουν για πολλά χρόνια. Είναι επιρρεπείς σε εξέλιξη, έτσι ώστε ο ασθενής θα πρέπει να προσαρμόσουν τον τρόπο ζωής σας για να αποτραπεί η μετάβαση των κιρσών σε subcompressed και, στη συνέχεια, αποσυμπιεσμένη μορφή και να αποφευχθούν επιπλοκές. Μιλάμε για το γεγονός ότι οι κιρσώδεις φλέβες μπορούν και πρέπει να κάνουμε και τι να αποφύγουμε.

Κιρσώδεις φλέβες

Είναι δυνατόν να το κάνουμε μασάζ για κιρσούς;

Το μασάζ είναι μία από τις μεθόδους συμπτωματική θεραπεία των κιρσών. Ισχύει για:

  1. Στα αρχικά στάδια της νόσου, όταν οι φλέβες είναι ορατές, αλλά σοβαρά συμπτώματα ακόμη. Σε αυτή την περίπτωση, το μασάζ θα βοηθήσει να αποτρέψει ή να επιβραδύνει την περαιτέρω αλλαγές των αιμοφόρων αγγείων με την ανάπτυξη των συμπτωμάτων των κιρσών.
  2. Όταν subcompensated κιρσώδεις φλέβες, όταν τα πόδια είναι ορατοί κόμβοι, στριμμένα φλέβες τα βράδια, και να ενδιαφερόμαστε για τα ανθρώπινα δυσάρεστα συμπτώματα: πρήξιμο, πόνος στα πόδια, κόπωση. Το μασάζ θα βοηθήσει να "διαλύσει" το αίμα, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία στους ιστούς των κάτω άκρων, να αφαιρέσει ή να μειώσει τα συμπτώματα της νόσου.
  3. Χρόνια lymphovenous ανεπάρκεια. Το αποτέλεσμα της να γίνει δυστροφία του υποδόριου λίπους και ελεφαντίαση. Το μασάζ είναι απαραίτητο σε αυτή την κατάσταση. Βοηθά να βελτιώσει τη ροή της λέμφου και να επιβραδύνει τις εκφυλιστικές διαδικασίες στους ιστούς.

Δεν μπορείτε να πάρετε ένα μασάζ αν κιρσώδεις φλέβες συνοδεύεται από το σχηματισμό των θρόμβων αίματος στις φλέβες. Σε αυτή την περίπτωση, από τη μηχανική δράση στα αιμοφόρα αγγεία των κάτω άκρων αυξάνει τον κίνδυνο πνευμονικής εμβολής. Με απλά λόγια, μια εταιρεία θρόμβος μπορεί να σπάσει μακριά από το τοίχωμα των αγγείων και να φτάσει την καρδιά. Αυτή η κατάσταση συνήθως τελειώνει με το θάνατο ενός προσώπου μέσα σε λίγα λεπτά.

Είναι δυνατόν να με τα πόδια με κιρσούς;

Varicose φλέβες είναι μια πολύ κοινή ασθένεια. Αν οι κιρσοί των κάτω άκρων, ο άνθρωπος απαγορευόταν να πάει, οι κατασκευαστές αναπηρικών αμαξιδίων για να γίνω πλούσιος. Πραγματικά με τα πόδια με κιρσούς μπορεί. Περισσότερο από αυτό – να με τα πόδια με κιρσούς ανάγκη, γιατί το περπάτημα κάνει την εργασία τους μυς σας. Αναθέτουσα και χαλαρωτικό, σπρώχνουν το αίμα, συμβάλλοντας στη βελτίωση της φλεβικής αιμοδυναμικής.

Μπορώ να τρέξω με κιρσούς

Μπορώ να τρέξω με κιρσούς;

Εκτελέστε με κιρσώδεις φλέβες μπορούν. Περισσότερο από αυτό, είναι χρήσιμο. Η λειτουργία δίνει όχι μόνο την άμεση, αλλά και η καθυστερημένη αποτελέσματα. Τους κύριους παράγοντες κινδύνου των κιρσών από εκείνες στις οποίες ένα πρόσωπο είναι σε θέση να επηρεάσει είναι μια μακρά παραμονή σε μια θέση (όρθια, καθιστή) και την παχυσαρκία. Εκτελεί εν όλω ή εν μέρει αποβάλλει και τους δύο αυτούς παράγοντες.

Αλλά σε μεταγενέστερα στάδια των κιρσών δεν μπορεί να τρέξει. Αν οι φλέβες γεμίζουν με θρόμβους αίματος, εμφανίστηκε στις πληγές στο δέρμα, έντονη άσκηση θα επιδεινώσουν την κατάσταση και μπορεί να οδηγήσει σε θρομβοεμβολικών επιπλοκών. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να επιλέξετε ένα πιο μέτρια άσκηση, όπως το περπάτημα.

Είναι δυνατόν να κάνω γυμναστήριο με κιρσούς;

Στα τελευταία στάδια των κιρσών fitness είναι αδύνατο. Σε ήπια και μέτρια σοβαρότητα της νόσου, είναι δυνατόν, κατά προτίμηση υπό την επίβλεψη ενός προπονητή. Κάποιες συστάσεις:

  • δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρά για να φορτώσει τα πόδια;
  • αποφύγετε τα στενά ρούχα;
  • τα παπούτσια πρέπει να είναι άνετα και σε καμία περίπτωση δεν στενό.
  • εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε τις κάλτσες συμπίεσης;
  • αποφύγετε στατικά φορτία.

Είναι δυνατόν να γεννήσει με κιρσούς;

Σύμφωνα με τις στατιστικές, κατά τη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης στο 30% των γυναικών να αναπτύξουν κιρσούς. Αυτό οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές στο σώμα ότι μειώνουν τον τόνο των φλεβών, υπερφόρτωση της κυκλοφορίας του αίματος και κατά συνέπεια να αυξήσει τον κίνδυνο των κιρσών. Αυτό το 30% των γυναικών εγκυμοσύνη κανείς δεν διακόπτει – ευτυχώς παραδώσει με τις κιρσώδεις φλέβες. Αλλά εάν έχετε μια ασθένεια είναι σε προχωρημένο στάδιο, και στα πόδια του είναι ορατά θρόμβων, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως τον αγγειοχειρουργό, ή κατά τον τοκετό επιπλοκές.

Μπορώ να κάνω μπάνιο με κιρσούς;

Είναι δυνατόν να πάω στο μπάνιο για κιρσούς

Κάνει κιρσώδεις φλέβες μπάνιο. Αυτή η διαδικασία βοηθά ακόμη και να μειώσει τα συμπτώματα της νόσου. Εξαλείφει το πρήξιμο, βάλτε τα πόδια σας πάνω από το επίπεδο του σώματος – από την άκρη του λουτρού. Αλλά αν έχετε θρομβοφλεβίτιδα – από το μπάνιο, είναι καλύτερο να αρνηθεί τη χρήση του ντους.

Είναι δυνατόν να πάει στο μπάνιο με κιρσούς;

Στα πρώτα στάδια των κιρσών να πάω στο μπάνιο. Επιπλέον, είναι χρήσιμο. Για το μπάνιο είναι μια χαρακτηριστική διαφορά θερμοκρασίας. Το σώμα θερμαίνεται και στη συνέχεια, ξαφνικά πάγωσε. Αυτό συμβάλλει στη βελτίωση του αγγειακού τόνου. Μετά το μπάνιο, τα συμπτώματα των κιρσών συνήθως πάει μακριά.

Μην υποθέσετε ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των κιρσών. Μπορεί να αφαιρέσει τα συμπτώματα, όμως, ο ρυθμός ανάπτυξης της νόσου δεν επηρεάζεται, εκτός αν σκοπεύετε να πάτε στην σάουνα, κάθε μέρα, για πολλά χρόνια.

Μπορώ να πιω με κιρσούς;

Πιείτε βότκα με κιρσούς είναι ανεπιθύμητη. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο των κιρσών. Η μπύρα είναι ακόμα χειρότερα επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία. Είναι συνήθως πίνουν πολύ, και αυτό μερικές φορές επιβαρύνει το κυκλοφοριακό ρεύμα. Για λίγο μπύρα αυξάνει τον αριθμό των κυκλοφορούντων στο αίμα σκάφη με το τέντωμα τους.

Παρόμοια ζητήματα που σχετίζονται με κιρσούς:

Μπορώ να πιω το χάπι με κιρσούς; Είναι δυνατόν, αλλά δεν είναι επιθυμητό. Στις οδηγίες χρήσης των φαρμάκων αυτών κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των αντενδείξεων. Αλλά τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων δεν πρέπει να πίνουν θρομβοφλεβίτιδα. Επιπλέον, αξίζει να θυμηθούμε ότι μπορούν να επιδεινώσουν την μικροκυκλοφορία. Ίσως αυτό συμβάλλει στην εξέλιξη των κιρσών.

Μπορώ να πίνω καφέ με τις κιρσώδεις φλέβες

Μπορώ να πιω rosehip τσάι με κιρσούς; Μπορείτε, δεν θα πονέσει. Αλλά αν περιμένεις από αυτό το rosehip τσάι είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει είναι μια αυταπάτη. Briar μόνο μια πηγή βιταμίνης C, δεν αποτελεί πανάκεια.

Μπορώ να πίνω πολύ νερό με κιρσούς; Μπορείτε να πίνετε πολύ νερό. Πολύ λίγο νερό μπορείτε να πιείτε. Θα έχουν καμία επίδραση στην πορεία της νόσου.

Μπορώ να πίνω καφέ με κιρσούς; Μπορεί. Δεν υπάρχουν δεδομένα για αρνητικές επιδράσεις της καφεΐνης στο για τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων. Ίσως αυτό το ποτό θα είναι χρήσιμο, επειδή ο καφές αυξάνει τον αγγειακό τόνο.

Μπορώ να πιω ασπιρίνη με κιρσούς; Είναι δυνατό και απαραίτητο. Ασκεί αντιαιμοπεταλιακά επίδραση, ως εκ τούτου, μειώνει την πιθανότητα των θρόμβων αίματος. Ποτό ασπιρίνη με κιρσούς θα πρέπει να είναι σε μικρές δόσεις, κατά τη διάρκεια των γευμάτων, αφού το φάρμακο έχει ληφθεί μακροπρόθεσμα, και ως εκ τούτου μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες από το γαστρεντερικό σωλήνα.