Κιρσώδεις φλέβες - συμπτώματα και θεραπεία

Κιρσοί ή κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων είναι πρωταρχικής κιρσώδεις μετασχηματισμού των επιφανειακών φλεβών των κάτω άκρων, στην οποία υπάρχουν "χτυπήματα" ή "κόμβων" στα πόδια του.

κιρσώδεις φλέβες

Κιρσώδεις ασθένεια είναι πολύ διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Η συχνότητά του φτάνει το 60% μεταξύ του ενήλικου πληθυσμού ανάλογα με τη χώρα. Είναι ενδιαφέρον ότι, οι κάτοικοι της Αφρικανικής ηπείρου και της Ασίας-Ειρηνικού, περιοχή που υποφέρουν από κιρσούς και πολύ λιγότερο από τους ανθρώπους σε Ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ.

Σε σχέση με την απουσία σαφή αίτια των κιρσών των κάτω άκρων είναι σύνηθες να μιλήσουμε για τους παράγοντες κινδύνου, δηλαδή, η οποία αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης αυτής της παθολογίας (ιδιότητα ή χαρακτηριστικό του ανθρώπινου σώματος, οι όποιες επιπτώσεις στο σώμα). Κοινοί παράγοντες κινδύνου εξετάσει την ηλικία, το γυναικείο φύλο, η παχυσαρκία και η κληρονομικότητα. Τυπικό "πορτρέτο" ενός ασθενούς με συμπτώματα των κιρσών — μια γυναίκα σε κατάσταση εμμηνόπαυσης, με την υπερβολική του δείκτη μάζας σώματος, έχοντας αρκετές εγκυμοσύνες και τον τοκετό σε ανάμνηση.

Τα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι κιρσώδεις φλέβες μπορούν να αναγνωριστούν ακόμη και χωρίς ειδική ιατρική εκπαίδευση. Μια συγκεκριμένη αντικειμενική ένδειξη παθολογίας — η εμφάνιση των "χτυπήματα" ή "κόμβων" για τα κάτω άκρα, ενώ το δέρμα τους είναι συνήθως δεν διακρίνεται από οποιοδήποτε ειδικό χρώμα. Μπλε φλέβες, συνήθως, δεν είναι μια ασθένεια με την κυριολεκτική της έννοια, αν και συχνά φέρνουν τους ασθενείς (πιο συχνά σε γυναίκες) ταλαιπωρία της αισθητικής φύσης.

Ωστόσο, σε προχωρημένες περιπτώσεις, κιρσώδεις φλέβες μπορεί να συνοδεύεται από αποχρωματισμό του δέρματος που οφείλεται σε φλεβική το έκζεμα, η οποία εκδηλώνεται σε μια ποικιλία δερματικό εξάνθημα με φαγούρα (κύστεις, οζίδια) και την ερυθρότητα.

Αυτά τα σημάδια, μαζί με πρήξιμο των ποδιών, τα οποία δεν εξαφανίζονται για τη νύχτα, δείχνουν το σχηματισμό της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας.

Όσο για τα υποκειμενικά συμπτώματα των κιρσών, θα πρέπει να σημειωθεί η μη εξειδίκευση. Οι καταγγελίες μπορεί να υποδηλώνουν τη νόσο, και μπορεί να είναι ένα σημάδι της υπερφόρτωσης του φλεβικού συστήματος των κάτω άκρων. Πιο συχνά οι ασθενείς υποφέρουν από αίσθημα βάρους, φούσκωμα και ήπια μη εντοπισμένος πόνος πόνος στη γάμπα. Μερικές φορές υπάρχουν παράπονα για πόνο στην περιοχή των κιρσών και την κούραση στα πόδια.

Το κάψιμο, το τσούξιμο, μυϊκές κράμπες τη νύχτα ή σύνδρομο ανήσυχων ποδιών (δυσάρεστες αισθήσεις στα πόδια στο υπόλοιπο όταν κινήσεων για να διευκολυνθεί αυτή η δυσφορία) ήταν πιο συχνά σε νευρολογικές παθήσεις, για παράδειγμα, radicular σύνδρομο, και θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη με προσοχή.

Η Παθογένεια των κιρσών στα πόδια

Η Παθογένεια των κιρσών των κάτω άκρων είναι αρκετά περίπλοκο και ευέλικτο. Τον κεντρικό ρόλο στο μηχανισμό της ανάπτυξης της ασθένειας παίζει ζημιές στους τοίχους και τις βαλβίδες των φλεβών. Ως αποτέλεσμα της παράτυπης εργασίας σχηματίζεται μια αντίστροφη ροή του αίματος (παλινδρόμηση), τότε υπάρχει απώλεια του ενδοθηλίου (η εσωτερική επένδυση του σκάφους), το οποίο συνοδεύεται από φλεγμονή.

Αργότερα στην παθολογική διαδικασία που εμπλέκονται μέση και τα εσωτερικά στρώματα του φλεβικού τοιχώματος, υπάρχει πολλαπλασιασμό του συνδετικού ιστού στο μυϊκό στρώμα της φλέβας και, στη συνέχεια, η ατροφία, η οποία οδηγεί σε σταδιακή καταστροφή του κολλαγόνου του σκάφους. Αυτά τα γεγονότα να διαταράξει τις ελαστικές ιδιότητες της Βιέννης, που συμβάλλει στην περαιτέρω επέκταση των μονάδων και την σπειροειδή συστροφή με το μήκος. Ταυτόχρονα, παρόμοιες αλλαγές έχουν παρατηρηθεί στις φλεβικές βαλβίδες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι φλεβική ορατό "χτυπήματα" και "κόμβων" είναι συνήθως το αποτέλεσμα της παρουσίας του μια αόρατη πηγή των κιρσών μεγάλες σαφηνούς φλέβας. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό είναι ένα μεγάλο, σπάνια μικρής σαφηνούς φλέβας. Οι παραπάνω αλλαγές στην πισίνα από αυτές τις φλέβες και να οδηγήσει σε κιρσούς.

Επιπλοκές των κιρσών στα πόδια

Επιπλοκές των κιρσών πρέπει να περιλαμβάνουν τροφικές διαταραχές (φλεβικά έλκη), θρόμβωσης ή κιρσώδεις αλλάξει φλεβών (θρομβοφλεβίτιδα), ή αιμορραγία από κιρσούς "χτυπήματα" και "κόμβων".

Τροφικές διαταραχές είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης της νόσου ελλείψει της θεραπείας, συχνά παίρνει χρόνια και δεκαετίες. Αρχίζουν με δερματικές εκδηλώσεις της υπερμελάγχρωση (καφέ κηλίδες), το φλεβικό έκζεμα και lipodermatosclerosis (σφραγίδα δέρμα).

Το κύριο εντοπισμός αυτών των αλλαγών είναι η κνήμη, αν και το φλεβικό έκζεμα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε περιοχή των κιρσών, συμπεριλαμβανομένων των μηρών. Ανάλογα με την πηγή των κιρσών (μεγάλη ή μικρή σαφηνούς φλέβας φλέβες) των φλεβικών διαταραχών θα πρέπει να εντοπίζεται είτε στην εσωτερική ή την εξωτερική επιφάνεια του κάτω τρίτο του πόδι, αντίστοιχα. Το αποτέλεσμα του υποσιτισμού των μαλακών ιστών είναι ο σχηματισμός των φλεβικών ελκών πριν από αλλαγές. Έλκη είναι ενιαία ή πολλαπλάσια, με ακανόνιστο σχήμα, κλίση άκρες και επίπεδη, ομαλή κάτω μέρος. Σημειώνεται ελάχιστη απαλλαγή, συχνά πυώδης χαρακτήρα. Οι πληγές συνοδεύονται από κνησμό και πόνο. Για τα φλεβικά έλκη αξίζει να σημειωθεί η ύπαρξη καιρό (μήνες) και η συχνή επανάληψη.

των κιρσών στα πόδια

Θρομβοφλεβίτιδα ή επιφανειακή φλεβική θρόμβωση δεν πρέπει να συγχέεται με την εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση. Στη δεύτερη περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή. Ωστόσο, σε θρομβωτικές βλάβες κιρσώδεις φλέβες συμπτώματα είναι πολύ δυσάρεστο. Στην περιοχή του θρόμβωση φλεβών επώδυνη νηματοειδή αποτελεί μια σφραγίδα, που χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα, τοπική αύξηση της θερμοκρασίας και αυξημένη ευαισθησία, μερικές φορές η σφραγίδα περιορίζει την κίνηση των άκρων. Η κλινική εικόνα θυμίζει περισσότερο έλκος ή απόστημα.

Θρομβοφλεβίτιδα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αν πάνε προς τα πάνω στη φύση και θα κινηθεί από το επιφανειακό σύστημα στο βαθύ. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να αναπτυχθεί ως πνευμονική εμβολή και εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση.

Αιμορραγία από κιρσούς φαίνεται πολύ τρομακτικό, επειδή λόγω της υψηλής φλεβικής πίεσης ροή του αίματος είναι αρκετά ισχυρή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια αίματος.

Διάγνωση των κιρσών στα πόδια

Διάγνωση των κιρσών των κάτω άκρων συνήθως δεν προκαλούν προβλήματα. Ένα βασικό χαρακτηριστικό της νόσου είναι η παρουσία της φλεβικής "χτυπήματα" και/ή "κόμβων". Αν και η υπερβολική ανάπτυξη του υποδόριου λίπους των κάτω άκρων για να δείτε τους μπορεί να είναι δύσκολη.

Για την περαιτέρω επιβεβαίωση της διάγνωσης με τη χρήση διαφόρων μεθόδων ενόργανης διαγνωστικά, ο μεγαλύτερος των οποίων είναι η υπερηχητική σάρωση διπλής όψης (USDs). Αυτό σας επιτρέπει να γρήγορα, με ακρίβεια και με ασφάλεια να προσδιορίσετε την πηγή των κιρσών, για να εκτιμήσει το μέγεθος και τη δομή του σκάφους, η λειτουργία των φλεβικών βαλβίδων, την κλίμακα διανομής του ρεύματος επιστροφής του αίματος και να ανιχνεύσει την παρουσία των θρόμβων αίματος. Την ίδια στιγμή βλέμμα βαθύ και επιφανειακό φλεβικό σύστημα. Για τη διεξαγωγή της έρευνας θα πρέπει να είναι σε όρθια θέση, ή, εάν η κατάσταση του ασθενούς δεν επιτρέπει να κάθεται με τα πόδια τους. Η μελέτη σε ύπτια θέση μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα κατά τον προσδιορισμό παλινδρόμηση και οι θρόμβοι αίματος.

Για την περαιτέρω αξιολόγηση της λειτουργίας των βαλβίδων και το μήκος του ένα ρεύμα επιστροφής του αίματος χρησιμοποιείται για:

 • δοκιμή συμπίεσης με πίεση σε διαφορετικά τμήματα των κάτω άκρων;
 • το δείγμα με τέντωμα (δοκιμασία Valsalva);
 • μια προσομοίωση με τα πόδια.
 • καλώς ήρθατε παρανά είναι εύκολο να επιχειρήσει την απομάκρυνση του ασθενούς από την κατάσταση ισορροπίας, με σκοπό καλώντας την ένταση των μυών μόσχων.

Περίληψη της υπερηχογραφικό διπλός μελέτη των φλεβών κάτω άκρων, είναι αναγκαίο να καθοριστεί η μορφή της γνώμης, και τα γραφικά, με την εκπόνηση ενός "φλέβα χάρτη". Τα αποτελέσματα της μελέτης παρέχουν μια ανεκτίμητη βοήθεια στο σχεδιασμό περαιτέρω επεξεργασία. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη μόνο σε συνδυασμό με τα κλινικά δεδομένα, όπως αλλαγές στον υπέρηχο μοτίβο ελλείψει αντικειμενικών συμπτωμάτων της νόσου (κιρσών) θα πρέπει να θεωρείται λειτουργική (δηλαδή δεν σχετίζεται με την παθολογία των φλεβών). Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το υπερηχογράφημα δεν είναι απαραίτητα αναλάβει αν η διάγνωση είναι σαφής και αν ο ασθενής δεν σχέδιο χειρουργική θεραπεία των κιρσών.

Υπάρχουν επιπλέον μέθοδοι διάγνωσης:

 • Doppler υπερηχογράφημα — Doppler υπερήχου (δεν πρέπει να συγχέεται με USDS);
 • plethysmography;
 • ακτινοσκιερό φλεβογραφία κάτω;
 • ραδιοτηλεγραφίας;
 • αξονική τομογραφία (CT);
 • μαγνητική τομογραφία (MRI);
 • θερμογραφία;
 • ενδαγγειακό υπερηχογράφημα (IVUS) είναι μια νέα μέθοδος.
επιπλοκές

Η θεραπεία των κιρσών στα πόδια

Ο πρωταρχικός στόχος της θεραπείας των κιρσών των κάτω άκρων είναι να εξαλείψει όλες τις δυσλειτουργίες εκτιμημένη φλέβες. Αυτό είναι δυνατό μόνο μέσω της επεμβατικής παρέμβασης. Υπάρχουν τρεις μέθοδοι:

 1. Διαγραφή — μικτός κύκλος phlebectomy μικρή φλέβα Στριπτίζ, miniphlebectomy, ανατομή της διατρυπώντας φλέβες;
 2. "Δέσιμο" — σκληροθεραπεία, mechanochemical εκτομή, κυανοακρυλική εξάλειψη;
 3. "Παρασκευής" — endovenous laser ή με ραδιοσυχνότητες (ablation).

Για να επιτευχθεί ο στόχος της θεραπείας πρέπει να εκτελέσετε τις δύο εργασίες: για να αφαιρέσετε την πηγή των κιρσών (η λεγόμενη κάθετη παλινδρόμηση) και να αφαιρέσετε τις κιρσώδεις φλέβες. Για πολύ καιρό η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος σε συνδυασμό phlebectomy. Η τεχνική κατασκευής περιλαμβάνει δύο στάδια:

 1. Απολίνωση αναστόμωση — η σύνδεση του μεγάλου σαφηνούς φλέβας με την κοινή μηριαία φλέβα (crossectomy);
 2. Αφαιρέστε κορμό της σαφηνούς φλέβας με καθετήρα ("Απογύμνωση").

Η παρέμβαση αυτή είναι ριζική και έχει μια σειρά από μειονεκτήματα που ενυπάρχει σε κάθε λειτουργία: η συχνή ανάγκη για την αναισθησία, την παρουσία τομές και ράμματα, και μια σημαντική περίοδο αποκατάστασης και αυξημένη σε σύγκριση με άλλες μεθόδους, ο κίνδυνος των επιπλοκών.

Ωστόσο, περίπου είκοσι χρόνια πριν, υπήρχε μια "γραφεία phlebology επανάσταση." Αυτό έγινε δυνατό χάρη στην ευρεία υιοθέτηση των υπερήχων για τη σάρωση και την εμφάνιση των λεπτών τεχνικές — endovenous θερμική εκτομή. Η ουσία της έγκειται στο επιδράσεων της υψηλής θερμοκρασίας στον τοίχο φλέβα από μέσα. Αυτό επιτυγχάνεται με την ακτινοβολία λέιζερ (EVLO) ή RFR (RFO), "safariways" τον αυλό της φλέβας.

Βιέννη, αμέσως παύει να λειτουργεί, και μετά σταδιακά υποχωρεί. Αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να χωρίς τομή, γρήγορη, αποτελεσματική, ασφαλής και αισθητικά ευχάριστο κάθετη για την εξάλειψη παλινδρόμηση χωρίς την ανάγκη για περαιτέρω αποκατάσταση. Είναι ένα λαμπρό εκπρόσωπο του "γραφείου χειρουργική", endovenous θερμική εκτομή για δέκα χρόνια θεωρείται η βέλτιστη μέθοδος για την θεραπεία των κιρσών σε όλο τον κόσμο.

Η σκληροθεραπεία (φλέβες επηρεάζεται από την σύνδεση παρουσιάστηκε την έγχυση μιας ουσίας) επίσης βρήκαν ευρεία χρήση στην εξάλειψη των κιρσών. Ωστόσο, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα απαιτεί προσεκτική επιλογή των ασθενών, λόγω αυξημένου κινδύνου για υποτροπή της νόσου.

Συντηρητικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της συμπίεσης θεραπεία, phlebotrophic ναρκωτικών και των τοπικών φαρμακευτικών μορφών (γέλες, αλοιφές), είναι καθαρά βοηθητικό χαρακτήρα, που επηρεάζουν κυρίως τα συμπτώματα των κιρσών χωρίς εξάλειψη της πηγής.

Του καιρού. Πρόληψη

Λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες μεθόδους θεραπείας, την πρόγνωση των κιρσών είναι ευνοϊκές. Ακόμα και στα φαινομενικά πιο προχωρημένες περιπτώσεις για να αφαιρέσετε τις κιρσώδεις μετατραπεί φλεβών οδηγεί σε ταχεία βελτίωση της κατάστασης του ασθενούς.

Ωστόσο, κατά το σχεδιασμό της θεραπείας, είναι σημαντικό να εκτιμήσει τους κινδύνους, όπως και κάθε παρέμβαση εξακολουθεί να έχει πιθανές αρνητικές επιπτώσεις. Καθήκον του γιατρού είναι να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα. Πριν από κάθε επέμβαση θα πρέπει να συζητηθεί με τον ασθενή όλες τις πτυχές σχετικά με την παρέμβαση και να αποκτήσουν την υπογραφή του σε μια ενημερωμένη συγκατάθεση.

Όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να διαιρεθεί σε κινδύνους που συνδέονται με τη χειρουργική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένης της αναισθησίας και τους κινδύνους για τον ασθενή.

Οι κίνδυνοι της χειρουργικής επέμβασης μπορεί να είναι μικρό, για παράδειγμα, φλεγμονή (φλεβίτιδα) στο "παρασκευάζεται" ή sklerozirovanie φλέβες, που ακολουθείται από μια σφραγίδα στις προβλέψεις τους και μέτριο πόνο. Μπορεί να υπάρχουν περιοχές του δέρματος με μειωμένη ευαισθησία, και υπέρχρωση του δέρματος. Όλες αυτές οι παρενέργειες είναι προσωρινές και συνήθως περνούν αρκετά γρήγορα χωρίς συνέπειες.

Σε μεγάλο επιπλοκές περιλαμβάνουν την εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, αλλεργικές και τοξικές αντιδράσεις σε αναισθησία. Εμφανίζονται πολύ σπάνια, αλλά για ένα μόνο ασθενή, ο οποίος υπέστη μια τέτοια επιπλοκή, η υπόθεση είναι 100 τοις εκατό, ακόμη και αν τα στατιστικά στοιχεία 1 περίπτωση ανά 10.000 επιχειρήσεις.

διάγνωση

Πρόληψη της φλεβικής θρόμβωσης είναι κατά κύριο λόγο με βάση τον υπολογισμό του κινδύνου για τη λεγόμενη κλίμακα, κλίμακα, με τη χρήση του πίνακα Caprini. Περιέχει διάφορους παράγοντες κινδύνου, τα οποία έχουν μια διαβάθμιση είναι. Υπόψη κάθε παράγοντα και την αφαίρεση από τη συνολική βαθμολογία προσδιορίζει το βαθμό του κινδύνου και, συνεπώς, την πρόληψη της. Το κύριο μέσο για την πρόληψη της φλεβικής θρομβοεμβολής εξής:

 • ελαχιστοποίηση της νοσηρότητας της επιχείρησης *
 • πρόωρη ενεργοποίηση του ασθενούς;
 • κάλτσες συμπίεσης;
 • φαρμακολογική πρόληψη, δηλ. η εκχώρηση, σύμφωνα με τη μαρτυρία των αντιπηκτικών — φάρμακα που αραιώνουν το αίμα.

Όσο για την πρόληψη των κιρσών, απλά δεν υπάρχει, διότι δεν είναι ακόμα σαφής η κύρια αιτία της παθολογίας, το οποίο θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις και, επομένως, να αποτρέψει την εκδήλωση. Που συνδέονται με αυτό, και αρκετά συχνά η επανάληψη των κιρσών μετά από κάθε είδους παρέμβαση. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα της ελάχιστα επεμβατικής θεραπείας, αυτό δεν είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Για να διατηρήσουν τα πόδια αρκετά απλό, το κύριο παραπέμψει phlebologist