Τα κύρια συμπτώματα των κιρσών στις γυναίκες

Οι κιρσοί είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη ασθένεια για το ωραίο φύλο, τόσο σωματικά όσο και αισθητικά. Σημάδια κιρσών των ποδιών στις γυναίκες μπορεί να εμφανιστούν από νεαρή ηλικία, αλλά τις περισσότερες φορές οι ηλικιωμένοι έχουν παρόμοιο πρόβλημα.

Οι κιρσοί μπορεί να εμφανιστούν για πολλούς λόγους. Υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη ομάδα κινδύνου. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει εκείνους που περνούν πολύ χρόνο στα πόδια τους ή, αντίθετα, ακολουθούν έναν καθιστικό τρόπο ζωής. Επιπλέον, οι κιρσοί είναι μια κληρονομική πάθηση. Εάν ο πατέρας ή η μητέρα είχαν παρόμοια παθολογία, τότε μπορεί εύκολα να μεταδοθεί στα παιδιά.

Σε παραμελημένη κατάσταση, οι κιρσοί φαίνονται πολύ άσχημοι. Οι φλέβες διογκώνονται, τα αυγά γίνονται μπλε και με πολλούς αγγειακούς κόμβους. Όμως η εμφάνιση δεν είναι ό, τι χειρότερο, γιατί οι κιρσοί είναι η αιτία της ανάπτυξης πολλών επιπλοκών που σχετίζονται με την κυκλοφορία του αίματος. Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί. Συνιστάται να το κάνετε αυτό σε πρώιμο στάδιο της ανάπτυξης της νόσου, αλλά για αυτό πρέπει να γνωρίζετε πώς φαίνεται το αρχικό στάδιο της εκδήλωσης των κιρσών.

Τα πρώτα σημάδια κιρσών

Σε πρώιμο στάδιο, οι κιρσοί είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστούν, γι' αυτό τις περισσότερες φορές οι ασθενείς (καθώς οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στη νόσο) απευθύνονται σε έναν ειδικό σε σχετικά αργό στάδιο. Μερικές φορές χρειάζεται πολύς χρόνος για να επαναφέρετε τα πόδια σας σε τάξη. Συχνά είναι ατελής χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη γεγονότων, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό όταν εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια κιρσών. Ακόμα καλύτερα, να λαμβάνετε τακτική προφύλαξη, να ακολουθείτε έναν υγιεινό, μέτρια δραστήριο τρόπο ζωής και να εγκαταλείψετε τις κακές συνήθειες.

ο γιατρός εξετάζει τα πόδια με κιρσούς

Μια γυναίκα μπορεί να υποψιαστεί κιρσούς σύμφωνα με ορισμένα σημάδια, στο αρχικό στάδιο υπάρχει περιοδικό πρήξιμο και των δύο άκρων, σοβαρή κόπωση ακόμη και με ελαφρύ φορτίο στα πόδια και ένα είδος βουητού. Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι μια γυναίκα πρέπει τουλάχιστον να σκεφτεί την πρόληψη των κιρσών και ακόμα καλύτερα να συμβουλευτεί έναν γιατρό.

Τις περισσότερες φορές, τα πρώτα σημάδια κιρσών εμφανίζονται σε μια εποχή που το βάρος της γυναίκας αρχίζει να αλλάζει. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ορμονική ανισορροπία ή εγκυμοσύνη. Ως αποτέλεσμα, το φορτίο στα πόδια θα γίνει πολύ μεγάλο και τα πλοία μπορεί να μην μπορούν να αντέξουν.

Όλα αρχικά συνοδεύονται από ένα αίσθημα έντονης κούρασης στα πόδια. Αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο όταν περπατάτε για μεγάλο χρονικό διάστημα ή όταν φοράτε άβολα παπούτσια. Εάν η εργασία συνδέεται με μεγάλο χρονικό διάστημα στα πόδια, τότε το βράδυ οι αισθήσεις θα γίνουν άβολες. Αλλά και όσοι κάθονται πολύ μπορεί να εμφανίσουν κιρσούς. Μπορεί να αναπτυχθεί λόγω διαταραχών του κυκλοφορικού και κακής στάσης του σώματος. Οι γυναίκες που τους αρέσει να κάθονται σταυροπόδι κινδυνεύουν ιδιαίτερα.

Μερικές φορές τα πρώτα σημάδια των κιρσών είναι παρόμοια με άλλες καταστάσεις, επομένως ακόμη και οι ειδικοί δεν μπορούν πάντα να εντοπίσουν την πραγματική αιτία του προβλήματος. Τα συμπτώματα των κιρσών μπορεί να είναι παρόμοια με την πλατυποδία και την οσφυϊκή οστεοχονδρωσία. Για να καταλάβετε ότι είναι πραγματικά κιρσοί, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε πολλές διαγνωστικές διαδικασίες για να εξετάσετε την κατάσταση των αγγείων.

Όταν εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κιρσών, οι γυναίκες δεν βιάζονται πάντα να επισκεφτούν έναν γιατρό. Πολλοί προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα μόνοι τους, αλλά αυτή η προσέγγιση δεν παράγει πάντα καλά αποτελέσματα.

Εάν παρατηρήσετε πρησμένες φλέβες, πρήξιμο και ενόχληση στο τέλος κάθε εργάσιμης ημέρας, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό και να υποβληθείτε σε εξέταση.

Το ωραίο φύλο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν κινδυνεύει. Αυτό ισχύει για έγκυες γυναίκες, υπέρβαρα άτομα και προβλήματα παχυσαρκίας. Όποιος ξοδεύει πολύ χρόνο στα πόδια του, φοράει άβολα παπούτσια, κάλτσες ή κάλτσες με σκληρά λάστιχα και επίσης έχει συγγενείς παθολογίες της δομής του συνδετικού ιστού κινδυνεύει από κιρσούς.

Όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε παραβίαση της παροχέτευσης και της ροής του αίματος στα άκρα. Το αποτέλεσμα είναι κιρσοί. Τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο θα πρέπει να συμβουλευτούν αμέσως έναν γιατρό με τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα.

Συμπτώματα κιρσών σε διάφορα στάδια

Συνολικά, οι γιατροί χωρίζουν τους κιρσούς σε 4 κύρια στάδια. Κατά κανόνα, στο πρώτο στάδιο, ένα άτομο δεν ενοχλείται από τα δυσάρεστα συμπτώματα των κιρσών. Ο πόνος μπορεί να είναι ήπιος και μερικές φορές δεν εμφανίζεται καθόλου. Εδώ πρέπει να εστιάσετε στην εμφάνιση του αγγειακού δικτύου και την περιοδική διόγκωση.

Το δεύτερο στάδιο χαρακτηρίζεται από συνεχή αίσθηση βάρους στα πόδια. Στο τέλος της ημέρας, τα άκρα απλά σκάνε, διογκώνονται και μερικές φορές εμφανίζονται ακόμη και σπασμοί.

Το τρίτο στάδιο εκφράζεται ήδη περισσότερο με κοσμητικούς όρους. Το πρήξιμο των ποδιών θα είναι σχεδόν σταθερό, το δέρμα θα αρχίσει να πυκνώνει και μπορεί να εμφανιστούν άσχημες κηλίδες ηλικίας. Ακόμη και λίγος χρόνος στα πόδια σας σημαίνει ότι ο πόνος γίνεται πολύ έντονος.

Το τέταρτο στάδιο είναι το πιο σοβαρό. Σε αυτή την περίπτωση, η φαρμακευτική θεραπεία δεν θα βοηθήσει πλέον και θα πρέπει να γίνει χειρουργική επέμβαση. Τα έλκη αναπτύσσονται στα πόδια ή όπου οι φλέβες είναι ιδιαίτερα πρησμένες. Επιπλέον, υπάρχει παραβίαση του τροφισμού των ιστών.

Θυμηθείτε ότι πρέπει να αρχίσετε να ενεργείτε όσο το δυνατόν νωρίτερα. Στα πρώτα σημάδια κιρσών, πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό και να υποβληθείτε σε κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις. Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη φλεβογραφία και υπερηχογραφική εξέταση. Ο ειδικός μπορεί στη συνέχεια να συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία.