Θεραπεία κιρσών στα πόδια

Οι ασθένειες των κάτω άκρων και των φλεβών είναι γνωστές στην ανθρωπότητα από την αρχή τους. Η θεραπεία των κιρσών στα πόδια είναι κατάλληλη τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες. Η ασθένεια είναι μια διεύρυνση των επιφανειακών φλεβών στα κάτω άκρα. Συνοδεύεται από διαταραχή της ροής του αίματος και ανεπάρκεια της βαλβίδας.

Υπάρχουν 4 τύποι κιρσών. Σύμφωνα με την κλινική ταξινόμηση, τα προβλήματα δεν ενοχλούν πάντα τους ανθρώπους. Στα αρχικά στάδια τα συμπτώματα είναι ανεπαίσθητα ή τα σημάδια είναι εξαιρετικά ασήμαντα. Μερικοί από τους ασθενείς έχουν αρκετές ετήσιες επισκέψεις στο σανατόριο, ο δεύτερος πρέπει να νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο.

Συντηρητική θεραπεία

Η θεραπεία των κιρσών πραγματοποιείται υπό ιατρική επίβλεψη σε εξειδικευμένο κέντρο. Σε επιλεγμένες δύσκολες περιπτώσεις δεν μπορεί να αποφευχθεί η χειρουργική επέμβαση, αλλά εκτός από την επέμβαση χρησιμοποιούνται συντηρητικές μέθοδοι. Μόνο ένας χειρουργός μπορεί να απαλλαγεί από ένα προχωρημένο στάδιο, αλλά είναι απολύτως δυνατό να επιβραδύνει την αγγειακή νόσο για να βελτιώσει την ευημερία μέσω συντηρητικών μεθόδων.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα θεραπείας κιρσών. Υπάρχουν δύο συντηρητικές μέθοδοι:

Μέθοδος συμπίεσης

Μέχρι τώρα ήταν απαραίτητος ο επίδεσμος των κάτω άκρων με ειδικούς επιδέσμους από τρίχες σκύλου. Τώρα έχουν δημιουργηθεί απλές επιλογές:

 1. Πορτοκάλι συμπίεσης;
 2. Ελαστικοί επίδεσμοι;
 3. Ελαστικός επίδεσμος.

Στα ιατρικά κέντρα, το ζέρσεϊ χρησιμοποιείται συχνά, είναι δυνατή η αντικατάστασή του με επίδεσμους - είναι φθηνότεροι, μερικές φορές πιο κατάλληλοι για τη συγκεκριμένη θεραπεία των κιρσών των κάτω άκρων. Ο ασθενής αγοράζει μόνος του αυτά τα είδη για θεραπεία και στη συνέχεια τα χρησιμοποιεί στο σπίτι για προληπτικούς σκοπούς ή όπως συνιστάται από γιατρό. Θετικές συνέπειες:

 1. Μείωση της φλεβικής διαμέτρου, παλινδρόμηση, όγκος αίματος έρματος, τριχοειδής διήθηση.
 2. Αύξηση της ταχύτητας της ροής του αίματος, της αποτελεσματικότητας της φλεβικής αντλίας, της απορρόφησης, της λεμφικής παροχέτευσης.
 3. Εξαλείψτε την παλινδρόμηση σε ορισμένες περιπτώσεις.

Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή προϊόντων συμπίεσης. Όσον αφορά τους επιδέσμους, οι επίδεσμοι μεσαίας και μικρής έκτασης χρησιμοποιούνται για παθήσεις των κάτω άκρων. Επιτρέπεται η χρήση μείγματος επιδέσμων για τη δημιουργία ελαστικού επιδέσμου. Μιλώντας για πλεκτά (κάλτσες, κάλτσες γονάτων, καλσόν), τα εσώρουχα πρέπει να αγοράζονται σύμφωνα με προσωπικές παραμέτρους.

Φαρμακευτική μέθοδος

Υπάρχουν πολλά φάρμακα που στοχεύουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κιρσών. Δεν συνιστάται να επιλέγετε μόνοι σας φάρμακα. Είναι καλύτερα να ακολουθείτε τις συστάσεις του γιατρού, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση των κάτω άκρων.

Το φάρμακο ASA κατά των κιρσών παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον στη θεραπεία. Προσφέρεται προς πώληση σε δύο μορφές:

 1. Ομάδα 2 - εξωτερική και εσωτερική χρήση. Το υγρό έχει χρώμα κιτρινωπό έως σκούρο κόκκινο και έχει χαρακτηριστική πικάντικη οσμή.
 2. Κλάσμα 3 - για εξωτερική χρήση. Το υγρό έχει ελαιώδη δομή, το χρώμα ποικίλλει από σκούρο καφέ έως μαύρο.

Τα κλάσματα διαφέρουν ως προς τη μέθοδο διάλυσης. Το ASD 2 διαλύεται στο νερό, το ASD 3 απορροφάται μόνο σε έλαια και αλκοόλες. Το δεύτερο κλάσμα προστίθεται σε νερό, αναμειγνύεται και λαμβάνεται από το στόμα σύμφωνα με τις οδηγίες (15 σταγόνες ανά 100 ml νερού / τσάι, 2 φορές την ημέρα 30 λεπτά πριν από τα γεύματα). Η χρήση επηρεάζει την ενίσχυση της ανοσίας των αγγειακών τοιχωμάτων.

Ένα πολύ γνωστό φάρμακο είναι μια αλοιφή με βάση την τροξερουτίνη για τους κιρσούς. Η εφαρμογή είναι διαισθητική, μερικές φορές απαιτεί συνδυασμό ενός τζελ με κάψουλες με το ίδιο όνομα. Εάν δεν υπάρχει βελτίωση, αξίζει να πάτε στην πλησιέστερη κλινική ή εξειδικευμένο κέντρο. Η αλοιφή εφαρμόζεται εύκολα:

 1. Τα κάτω άκρα πλένονται καλά με απορρυπαντικό. Επιτρέπεται η προσθήκη μερικών σταγόνων ιωδίου ή υπεροξειδίου του υδρογόνου στο νερό.
 2. Μετά το πλύσιμο, τα πόδια στεγνώνουν με μια πετσέτα.
 3. Το πήκτωμα πιέζεται έξω από το σωλήνα στην παλάμη του χεριού, εφαρμόζεται στην επιφάνεια προβληματικών περιοχών με κιρσούς, άρρωστα αγγεία.
 4. Η αλοιφή γίνεται με απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί πλήρως από το δέρμα.
 5. Από πάνω είναι δυνατό να τυλίξετε τα πόδια με ελαστικούς επιδέσμους ή να φορέσετε προϊόντα συμπίεσης.
Πόνος στα πόδια με κιρσούς

Οι κιρσοί δεν θεραπεύονται με αλοιφές. Αλλά με τα μέσα καθιερώνεται:

 • αρμόδια θεραπεία των κιρσών.
 • Εξάλειψη σημείων φλεβικής ανεπάρκειας.
 • Βελτίωση της ποιότητας ζωής.
 • Διατήρηση της ικανότητας για εργασία.
 • Πρόληψη υποτροπών.

Οι κιρσοί των κάτω άκρων δεν θεραπεύονται με φάρμακα, δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στη φαρμακευτική αγωγή. Αλλά η χρήση κεφαλαίων είναι σημαντική για την πρόληψη των αδύναμων αγγείων των φλεβών, για την επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης. Τα φάρμακα είναι σε θέση να αυξήσουν τον τόνο, τη μικροκυκλοφορία και να καταστέλλουν τη φλεγμονή. Ο γιατρός συνταγογραφεί φάρμακα που οι περισσότεροι ασθενείς ανέχονται καλά.

Χειρουργικές μέθοδοι

Είναι σημαντικό για τους ασθενείς να γνωρίζουν πώς να απαλλαγούν από τους κιρσούς των κάτω άκρων εκατό τοις εκατό. Μόνο μια χειρουργική επέμβαση θα βοηθήσει εδώ. Ο γιατρός πάντα ανακαλύπτει εκ των προτέρων τις συγκεκριμένες αιτίες των κιρσών στον ασθενή. Ο γιατρός θα προσπαθήσει να σταματήσει τη διαδικασία, να την επιβραδύνει και να αποτρέψει την επιδείνωση. Μερικές φορές οι λόγοι είναι κληρονομικοί, η γενετική πλευρά των αδύναμων αιμοφόρων αγγείων είναι προφανής.

ο γιατρός εξετάζει τα πόδια με κιρσούς

Η παραπομπή στην κλινική δεν είναι πάντα πανάκεια. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε την υποτροπή στο μέλλον προκειμένου να ξεκινήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής που μπορεί να κάνει ο καθένας. Εάν υπάρχουν σοβαροί λόγοι για μια χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο, ο ασθενής έχει μία από τις πιθανές διαδικασίες:

 1. Φλεβεκτομή. Διαρκεί 1, 5 ώρα. Συνίσταται στην αφαίρεση άρρωστων φλεβών. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσης, μπορεί να χρειαστεί να μείνετε σε σανατόριο. Υπάρχει κίνδυνος μικρών ουλών, αν και η επέμβαση είναι ατραυματική.
 2. Σκληροθεραπεία. Είναι σημαντικό να περπατάτε για μία ώρα μετά την επέμβαση. Η διαδικασία είναι μια παρακέντηση μιας φλέβας για την εισαγωγή ενός "κολλητικού" φαρμάκου μέσα. Είναι απαραίτητος ο έλεγχος της συσκευής υπερήχων. Η μέθοδος σε εξειδικευμένα κέντρα είναι πολύ γνωστή στη θεραπεία των αιμοφόρων αγγείων.
 3. Πήξη με λέιζερ. Θεωρείται η νεότερη μέθοδος απαλλαγής από κιρσούς στα πόδια. Μετά την παρακέντηση γίνεται ειδική αναισθησία και στη συνέχεια ενδαγγειακή εξάλειψη. Πολλές απαιτήσεις συνταγογραφούνται στην μετεγχειρητική φάση. Αμέσως μετά την πήξη ο γιατρός βάζει συμπιεστικό επίδεσμο και φοριέται συνεχώς για 5 ημέρες.
 4. Πήξη ραδιοσυχνοτήτων. Η μέθοδος είναι παρόμοια με την προηγούμενη. Γίνεται τοπική αναισθησία, δεν απαιτείται νοσηλεία στην κλινική και δεν γίνονται τομές. Ο γιατρός ενεργεί υπό τον έλεγχο ενός υπερηχογραφήματος.

Συνιστάται η υπακοή στον χειρουργό. Η σωστή μετεγχειρητική συμπεριφορά σας επιτρέπει να αποκαταστήσετε νωρίτερα, εδώ απαιτείται συντηρητική επούλωση των φλεβών των κάτω άκρων.

Η σκληροθεραπεία ως μέσο αντιμετώπισης των κιρσών

Παραδοσιακή ιατρική και γυμναστική

Πολλοί ασθενείς αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης των κιρσών εκτός ιατρικών κέντρων και χειρουργών, φοβούμενοι ότι θα δημιουργηθούν ουλές και οι έλεγχοι πληρωμής. Με παρόμοια διάγνωση, πολλές παρεμβάσεις συχνά αντενδείκνυνται: από ένα ντους Charcot έως ένα μασάζ. Οι ασθενείς αναζητούν εναλλακτικές ιατρικές μεθόδους για την καταπολέμηση των κιρσών.

Η θεραπεία των κιρσών με σόδα χρησιμοποιείται ευρέως στη λαϊκή ιατρική. Οι ακόλουθες διαδικασίες πραγματοποιούνται με την ουσία:

 • ιαματικά λουτρά. Χρειάζονται 7 κουταλιές της σούπας σε ένα μπάνιο 200 λίτρων. μεγάλο. Σόδα ή σε κουβά ή λεκάνη 5 λίτρων - 200 g σόδα με 60 g στυπτηρία (αγοράστε από το φαρμακείο). Διάρκεια - 15-20 λεπτά.
 • Ποτικά διαλύματα. 1 κουταλάκι του γλυκού χύνεται σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Σόδα, ανακατέψτε καλά και πιείτε. Υποτίθεται ότι πίνετε 2 ποτήρια την ημέρα σε δύο παρτίδες - πρωί και βράδυ.
 • συμπιεσμένο. Διάσημο και απλό - με λάχανο. Ένα φύλλο λάχανου αφρίζεται με σαπούνι πλυντηρίου, η σόδα εφαρμόζεται στα πόδια, το πόδι καλύπτεται με σόδα σε λάχανο και σαπούνι. Η συμπίεση στερεώνεται με επίδεσμο, κρατά τη νύχτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κομπρέσα με λευκό ψωμί εμποτισμένο σε μηλόξυδο. Το εμποτισμένο ψίχουλο πασπαλίζεται με σόδα, εφαρμόζεται στα πόδια, στερεώνεται με επίδεσμο και αφήνεται όλη τη νύχτα.

Το σαπούνι αξίζει πολλής προσοχής. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται ένα νοικοκυριό λόγω της σύνθεσής του. Το σαπούνι πρέπει να τρίβεται σε λεπτόκοκκο τρίφτη. Σε σκόνη σε ξηρή σκόνη, το σαπούνι είναι εύκολο να εμποτιστεί, να χρησιμοποιηθεί και να αποθηκευτεί. Επιτρέπεται η χρήση για την υγεία των ποδιών:

Σαπούνι πλυντηρίου για τη θεραπεία των κιρσών
 • Λοσιόν από βάμμα σε ασπιρίνη (10 ταμπ. ) Και σαπούνι πλυντηρίου με βότκα (200-250 ml). Το μείγμα προεγχύεται για 48-50 ώρες.
 • Αλοιφή από σαπούνι πλυντηρίου (150 g), ρητίνη ελάτης (100 g), ελαιόλαδο (150 g), κερί μέλισσας (50 g) και πρόπολη (50 g). Τα συστατικά θερμαίνονται σε λουτρό νερού, το μείγμα που προκύπτει ψύχεται και αποθηκεύεται σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.
 • Κάντε αφρό με σαπούνι πλυντηρίου. Τα πονεμένα πόδια σαπουνίζονται, πασπαλίζονται με αλάτι και καλύπτονται με λάχανο.

Μιλούν για τα οφέλη ενός δικτύου ιωδίου. Εύχρηστος:

 1. Τα πόδια τρίβονται με ξύδι.
 2. Χρησιμοποιείται μηλόξυδο.
 3. Με ιώδιο και βαμβάκι, ένα πλέγμα / λωρίδες σχεδιάζονται κάθετα μεταξύ τους στα σημεία των κιρσών.
 4. Πάρτε ένα διάλυμα ιωδίου 5%.
 5. Σχεδιάστε ρίγες κάθε 1 cm, αγγίζοντας κάθετες και οριζόντιες γραμμές.

Είναι καλύτερα να σχεδιάσετε ένα δίκτυο με ιώδιο πριν πάτε για ύπνο. Το πρωί το σχέδιο έχει ήδη απορροφηθεί στο δέρμα. Πρώτα, κάντε ένα τεστ για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει αλλεργική αντίδραση. Το ιώδιο εφαρμόζεται σε μια υγιή περιοχή του δέρματος με ένα ραβδί. Μια ώρα αργότερα, εξετάζεται το σημείο της επιθεώρησης, εάν δεν υπάρχει ερυθρότητα ή γρατσουνιά στο δέρμα, το ιώδιο ξεπλένεται και εφαρμόζεται ένα πλέγμα στην προβληματική περιοχή.

Πλέγμα ιωδίου για κιρσούς

Να είστε προσεκτικοί όταν πρόκειται για υπεροξείδιο του υδρογόνου. Η θεραπεία συνταγογραφείται αποκλειστικά από γιατρό. Ο γιατρός θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε σωστά τις δόσεις και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τις καθορισμένες επιλογές για τη βελτίωση των κιρσών:

 • Μέσα. Την πρώτη ημέρα της θεραπείας - 3 φορές την ημέρα, μερικές ώρες μετά τα γεύματα. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου (1 σταγόνα) και το βρασμένο νερό (3 κουταλιές της σούπας) αναμειγνύονται. Τη δεύτερη ημέρα, χρησιμοποιούνται 2 σταγόνες υπεροξειδίου του υδρογόνου και στη συνέχεια αυξάνονται κατά 1 σταγόνα (10 σταγόνες) όταν φτάσει η 10η ημέρα θεραπείας. Υπάρχει διάλειμμα 72 ωρών. Η λήψη συνεχίζεται: το υπεροξείδιο λαμβάνεται για 2 ημέρες, 10 σταγόνες το καθένα, 3 ημέρες διάλειμμα, 2 ημέρες - θεραπεία, και στη συνέχεια ένα διάλειμμα για 3 ημέρες.
 • Ενδοφλεβίως. Στο φαρμακείο, αγοράστε ένα διάλυμα υδρογόνου και αραιώστε το στο 0, 15%. Ο γιατρός δεν κάνει ένεση περισσότερο από ένα τέταρτο του λίτρου διαλύματος κάθε φορά.

Οι ασθενείς γνωρίζουν από πρώτο χέρι για τη θεραπευτική δύναμη της αλόης. Η 100η επέτειος μεγαλώνει στα περβάζια των περισσότερων ανθρώπων, μπορείτε να τη βρείτε στους διαδρόμους των νοσοκομείων και των σανατόριου, σε χωριά και μεγαλουπόλεις. Απαιτείται προετοιμασία για την εφαρμογή χυμού αλόης.

 1. Χρησιμοποιήστε τα παλαιότερα φύλλα αλόης. Είναι επιθυμητό όχι λιγότερο από 3 χρόνια. Η επιλογή είναι εύκολη - τα κάτω φύλλα είναι παλιά και επομένως πολύτιμα.
 2. Είναι σημαντικό να ζεματίσετε τα κομμένα φύλλα με βραστό νερό και να τα στεγνώσετε.
 3. Μετά την ξήρανση, η αλόη τοποθετείται στο ψυγείο και εγχύεται για μια εβδομάδα.
 4. Μετά το κρύο έγχυμα, αλέθετε το προϊόν όσο πιο λεπτά γίνεται στο μίξερ ή με ένα μαχαίρι.
 5. Με τη βοήθεια τυρόπανου, φιλτράρεται ο χυμός αλόης, ο οποίος χρησιμοποιείται στη συνταγή.

Υπάρχει μια γνωστή συνταγή με μούμια. Για 100 g αλόης (χυμός σύμφωνα με την παραπάνω μέθοδο), λαμβάνονται 5 g μούμια. Τα συστατικά αναμειγνύονται καλά μέχρι να ληφθεί μια ομοιογενής μάζα. Το μείγμα που προκύπτει εφαρμόζεται σε κιρσούς. Το κύριο πράγμα δεν είναι να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο με επιδείνωση της νόσου. Το φθινόπωρο και την άνοιξη, μετά την εφαρμογή, είναι προτιμότερο να αφήσετε την ουσία aloe vera να δράσει για μια νύχτα ή για μια ολόκληρη μέρα, φορέστε πρώτα εσώρουχα συμπίεσης ή ελαστικούς επιδέσμους. Μετά τη συμπίεση, τα πόδια θα πρέπει να λιπαίνονται με φυτικό λάδι (περικό).

Οι σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας περιλαμβάνουν ανάπαυση σε σανατόριο. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα σανατόριο που εστιάζει στην επούλωση των αιμοφόρων αγγείων.