Πώς χρησιμοποιείτε τις κάλτσες συμπίεσης για τους κιρσούς;

Λόγω των ανατομικών συνθηκών, τα ανθρώπινα αγγεία αποτελούνται από πολυεπίπεδο τοίχωμα και βαλβίδες. Με συνεχή ορθοστατική δράση στα πόδια παρατηρείται αύξηση της διαστολικής πίεσης. Λόγω της ελαστικότητάς τους τα αγγεία σχηματίζουν κιρσούς.

Τα εσώρουχα συμπίεσης για κιρσούς έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Κατανέμοντας την πίεση σε ολόκληρη την επιφάνεια του ποδιού, είναι δυνατή η ομαλοποίηση της κατάστασης των αγγείων. Η διάμετρος μειώνεται και η ροή του αίματος δεν εμποδίζεται από διακλαδιζόμενα αγγεία, η πίεση πέφτει.

Σκοπός του ενδύματος συμπίεσης

Για τους κιρσούς, η διευθέτηση της χρήσης καλτσών συμπίεσης είναι το πρώτο βήμα για τη θεραπεία της νόσου. Συχνά ο λόγος για την εμφάνιση κιρσών είναι μια διαταραχή του κυκλοφορικού και η έλλειψη μυϊκού τόνου. Η παρουσία θρομβοφλεβίτιδας και άλλων ασθενειών του αγγειακού συστήματος συμβάλλουν στις επιπλοκές των κιρσών.

Το ραντεβού μπορεί να είναι απαραίτητο λόγω παραγόντων κινδύνου για κιρσούς. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Να κάνω αθλήματα?
 • Ευσαρκία;
 • σταθερή ορθοστατική πίεση στα πόδια.
 • Παθολογία άκρων και καρδιαγγειακού συστήματος.

Η πίεση συμπίεσης στους κιρσούς είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση του τόνου των αιμοφόρων αγγείων, των μυών και των αρθρώσεων. Και, εάν είναι απαραίτητο, ομαλοποιήστε επίσης τη ροή του αίματος στα αγγεία και μειώστε το οίδημα που εμφανίζεται με κιρσούς.

Τα ρούχα συμπίεσης ανακουφίζουν από την κούραση και τον πόνο στα άκρα που επηρεάζονται από κιρσούς.

Παρά την παρουσία κιρσών, οι κάλτσες συμπίεσης μπορούν να συνταγογραφηθούν μετά την επέμβαση. Σε περιπτώσεις που οι κιρσοί αντιμετωπίζονται χειρουργικά, η μετεγχειρητική περίοδος συνοδεύεται από συμπίεση του άκρου. Αυτό επιτρέπει στα αγγεία να ανακτήσουν και να μην σπαταλούν στοιχεία στο τέντωμα που θα συνοδεύει μετά τις διαδικασίες.

ιδιαιτερότητες

Τα ρούχα συμπίεσης είναι σε θέση να απομακρύνουν την περίσσεια υγρού, να συμμετέχουν στη μεταφορά θερμότητας και να παράγουν τη σταθερή πίεση που απαιτείται για την ανακούφιση του πόνου στις κιρσούς. Τα θεραπευτικά εσώρουχα δεν συμβάλλουν στην εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων, τα υλικά τους δεν συμμετέχουν στην αντίδραση.

Το υλικό του λινού ακολουθεί τα περιγράμματα του σώματος όπου χρειάζεται και προσαρμόζεται σε αυτό στενά. Με τον καιρό, το υλικό γίνεται πιο σφιχτό και θυμάται το σχήμα του σώματος.

Τα εσώρουχα συμπίεσης για τη θεραπεία των κιρσών είναι ραμμένα από μικροΐνες, ελαστικά υλικά: νάιλον και βαμβακερές ίνες, Lycra. Οι ιδιότητες εφελκυσμού αυτών των υλικών δίνουν στον χρήστη συμπιεστική πίεση.

Συμπιεστικές κάλτσες γονάτων για κιρσούς Φωτογραφία 1

Η χρήση του προϊόντος γίνεται μόνο με το διορισμό φλεβολόγου. Αυτή η πληρότητα ισχύει μόνο για πλυντήρια των κλάσεων 1 έως 4 με πίεση 24 χιλιοστών υδραργύρου. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποκλειστεί η ζημιά στα αγγεία από ακατάλληλη χρήση συμπίεσης.

Δεδομένου ότι τα προϊόντα προφυλακτικής συμπίεσης έχουν πίεση έως και 18 χιλιοστά υδραργύρου, η χρήση τους είναι ακίνδυνη για την υγεία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς τη συμβουλή φλεβολόγου.

Όταν επιλέγετε εσώρουχα, θα πρέπει να καθοδηγηθείτε από μερικά κριτήρια:

 1. Πρωτοτυπία. Είναι σημαντικό το προϊόν να προέρχεται από τον αρχικό προμηθευτή. Τα κατώτερα ή φτωχά υλικά χρησιμοποιούνται συχνά για απομιμήσεις. Αυτό οδηγεί σε ακατάλληλη συμπίεση ή ταχεία φθορά του προϊόντος.
 2. Το μέγεθος. Η σωστή επιλογή μεγέθους θα διασφαλίσει ότι η θεραπεία συμπίεσης είναι σωστή.
 3. Χρησιμοποιήστε την απαιτούμενη τάξη. Δεν συνιστάται η χρήση εσωρούχων άλλης κατηγορίας από αυτήν που καθορίζεται.

Όλες οι εταιρείες που κατασκευάζουν κάλτσες συμπίεσης για κιρσούς βασίζονται στο διεθνές πρότυπο. Πριν από την έναρξη της παραγωγής και αφού περάσουν το τεστ, οι εταιρείες λαμβάνουν πιστοποιητικό, που σημαίνει ότι το προϊόν είναι πραγματικά ιατρικό και χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς.

Όλοι οι εκπρόσωποι της εταιρείας πρέπει να έχουν το δικαίωμα να πωλούν προϊόντα. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο, το προϊόν δεν είναι πρωτότυπο.

Υπάρχει ξεχωριστή πιστοποίηση για την κατηγορία των αντιεμβολικών εσωρούχων. Δεδομένου ότι τέτοια προϊόντα συμπίεσης χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη θεραπεία μιας ιατρικής ασθένειας, οι εταιρείες είναι πιστοποιημένες με ιατρικό πρότυπο.

Ταξινόμηση και τύποι

Όλα τα προϊόντα συμπίεσης για τη θεραπεία των κιρσών χωρίζονται στα ακόλουθα χαρακτηριστικά: ο βαθμός συμπίεσης, η μορφή ανακούφισης και ο σκοπός του ραντεβού.

Η ταξινόμηση διακρίνει μεταξύ τεσσάρων κατηγοριών προϊόντων:

 1. Η πρώτη κατηγορία προορίζεται για νεοπλάσματα κιρσών ή για προφυλακτικούς σκοπούς. Η μέγιστη πίεση κατηγορίας είναι 23 χιλιοστά υδραργύρου.
 2. Η δεύτερη κατηγορία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία κιρσών ή θρομβοφλεβίτιδας. Η μέγιστη πίεση είναι 33 χιλιοστά υδραργύρου. Η δεύτερη κατηγορία με αγγειοδιαστολή εφαρμόζεται μόνο σε ήπια μορφή της νόσου.
 3. Η τρίτη κατηγορία ενδείκνυται σε οξεία φλεβική ανεπάρκεια, καθώς και σε παραβίαση του κυτταρικού μεταβολισμού. Η μέγιστη πίεση είναι 45 χιλιοστά υδραργύρου.
 4. Η τέταρτη τάξη αφορά την αποκατάσταση. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται για την μετεγχειρητική περίοδο, όταν τα αγγεία και οι μύες δεν μπορούν να διατηρήσουν ανεξάρτητα την κανονική ροή του αίματος ή υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί η εμφάνιση κιρσών.

Ειδικός σκοπός:

 1. Νοσοκομείο. Χρησιμοποιείται μόνο κατά τη συνεχή ιατρική παρακολούθηση κατά τη μετεγχειρητική περίοδο.
 2. Προληπτικός. Σε περιπτώσεις που εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια ασθενειών του αγγειακού συστήματος - κιρσοί.
 3. Θεραπευτικός. Χρησιμοποιώ για τη θεραπεία χρόνιων ασθενειών του αγγειακού συστήματος, την εξάλειψη των συμπτωμάτων.

Κατά κανόνα, οι κάλτσες συμπίεσης με πίεση από 33 έως 45 χιλιοστά υδραργύρου χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς. Οι φλεβολόγοι θεωρούν αυτή την πίεση βέλτιστη για θεραπεία.

Η γκάμα των εσωρούχων συμπίεσης είναι μεγάλη, οι κατασκευαστές διαθέτουν μοντέλα για γυναίκες και άνδρες.

Αντιπροσωπεύεται από τους ακόλουθους τύπους:

 1. Κάλτσες. Οι ιατρικές φανέλες αυτού του σχήματος έχουν μόνο μήκος μέχρι τον μηρό. Ο κύριος σκοπός της εφαρμογής του είναι να απαλλαγεί από το πρήξιμο και τους κιρσούς στο κάτω πόδι και στο μηρό. Οι κάλτσες βοηθούν στη διατήρηση των αιμοφόρων αγγείων στο σωστό σχήμα, γεγονός που βοηθά στην πρόληψη της απόφραξης των αιμοφόρων αγγείων.
 2. Καλσόν. Τα καλσόν συμπίεσης μοιάζουν με τα κανονικά προϊόντα. Το καλσόν εφαρμόζει άνετα σε ολόκληρο το πόδι σας - από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι τη μέση σας. Η θεραπεία περιλαμβάνει: κνήμες, μηρούς και βουβωνική χώρα. Τα καλσόν συνιστώνται μόνο για ευρέως διαδεδομένους κιρσούς πάνω από την άρθρωση του γόνατος.
 3. Κάλτσες για το γόνατο και κολάν. Οι κάλτσες στο γόνατο φτάνουν μόνο μέχρι την περιοχή του κάτω ποδιού. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε συμπίεση σημείου όταν σχηματίζονται κιρσοί μόνο στο κάτω πόδι. Οι κάλτσες για το γόνατο είναι πολύ δημοφιλείς στις έγκυες γυναίκες. Οι κάλτσες εξαλείφουν το πρήξιμο και ομαλοποιούν την κυκλοφορία του αίματος. Η μόνη διαφορά μεταξύ των θερμαντικών ποδιών και του γκολφ είναι η έλλειψη κάλτσων. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
 4. Μανίκι. Ο πρωταρχικός σκοπός τους είναι να αφαιρέσουν τη συσσώρευση λεμφικού υγρού που προκαλεί έντονο πρήξιμο των άκρων. Αυτό συμβαίνει συχνά μετά από χειρουργική επέμβαση στο πάνω μέρος του σώματος.
 5. Κατα την εγκυμοσύνη. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι κάλτσες συμπίεσης βοηθούν στην ανακούφιση από το πρήξιμο των ποδιών και στην πρόληψη των συμπτωμάτων των κιρσών.

Η χρήση ρούχων συμπίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ανακουφίζει από την πίεση στην οσφυϊκή περιοχή και σας επιτρέπει να διατηρείτε τη σωστή στάση του σώματος ανά πάσα στιγμή. Αυτό προάγει την καλύτερη ανταλλαγή οξυγόνου μεταξύ του εμβρύου και της μητέρας.

Πώς να επιλέξετε το μέγεθος

Το μέγεθος των ρούχων συμπίεσης για κιρσούς επιλέγεται με βάση τις σωματικές μετρήσεις. Δεν συνιστάται να φοράτε εσώρουχα που είναι μεγαλύτερα ή μικρότερα από αυτά που συνταγογραφεί ο γιατρός σας. Μια τέτοια φθορά είναι άβολη και θα επιδεινώσει ή δεν θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της νόσου.

Πριν αγοράσετε, πρέπει να μετρήσετε:

 • Περιφέρεια αστραγάλου;
 • η περιφέρεια του λαιμού του μπουκαλιού ακριβώς κάτω από το γόνατο.
 • Περιφέρεια μηρού σε ύψος 25 έως 30 εκατοστά.
 • το συνολικό μήκος του ποδιού από τη φτέρνα έως τη βουβωνική χώρα.
 • Μετρήσεις μέσης και ισχίου.

Η περιφέρεια του μηρού σε άτομα ύψους έως 175 εκατοστών πρέπει να πραγματοποιείται σε ύψος 175 εκατοστών. Πάνω από αυτόν τον αριθμό, η αντίστροφη μέτρηση αυξάνεται στα 30 εκατοστά.

Συμπιεστικές κάλτσες γονάτων για κιρσούς Φωτογραφία 2

Μόνο ένας φλεβολόγος ή ένας ειδικά εκπαιδευμένος σύμβουλος μπορεί να επιλέξει ρούχα συμπίεσης.

Μετά τη λήψη μετρήσεων, είναι απαραίτητο να συγκρίνετε τα αποτελέσματα με τον πίνακα μεγεθών. Κάθε κατασκευαστής προσδιορίζει αυτά τα δεδομένα στη συσκευασία.

Εάν ο όγκος στα πόδια και τη μέση δεν αντιστοιχεί στα διαθέσιμα μεγέθη, τότε είναι λογικό να το κάνετε χωρίς καλσόν. Η χρήση σας δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Αξίζει να δώσετε προσοχή σε κολάν ή κάλτσες.

Συστάσεις για χρήση

Για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα από τη χρήση ενδυμάτων συμπίεσης, αυτό είναι δυνατό μόνο με σωστή χρήση. Η διαδικασία θεραπείας θα συνεχιστεί μόνο εάν η φανέλα φορεθεί σωστά.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε τις συστάσεις:

 • είναι απαραίτητο το πρωί να βάλετε γραμμές σε οριζόντια θέση.
 • Για απλότητα, το επάνω μέρος διπλώνει σε ένα ακορντεόν και εκτείνεται από το κάτω μέρος.
 • Πρέπει να αρχίσετε να ντύνεστε πρώτα κεντώντας ελαφρά την περιοχή για το πόδι και το δάχτυλο.
 • λειαίνει το υλικό χωρίς να το τεντώνει σε όλο το μήκος του μηρού.

Όταν χρησιμοποιείτε κολάν ή κάλτσες, η τάση τους πρέπει να περιορίζεται στο μέσο μήκος όταν είναι τεντωμένο.

Εάν εμφανιστεί οίδημα σε κιρσούς ή χρησιμοποιείται εσώρουχο με αυξημένη πίεση, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ειδική συσκευή για ντύσιμο.

Οδηγίες φροντίδας

Με τη μακροχρόνια χρήση ρούχων συμπίεσης για τη θεραπεία των κιρσών, θα πρέπει να ακολουθείτε τους κανόνες για τη φροντίδα των ρούχων συμπίεσης:

 • Τα ρούχα πρέπει να πλένονται μόνο σε χειροκίνητη λειτουργία με σαμπουάν χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκάλια.
 • η μέγιστη θερμοκρασία του νερού πρέπει να κυμαίνεται από 30 έως 40 μοίρες.
 • Η ξήρανση του προϊόντος πραγματοποιείται μόνο σε οριζόντια θέση και χωρίς άμεσο ηλιακό φως, καθώς και χωρίς υψηλές θερμοκρασίες.
 • Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα με λωρίδες gel, αποφύγετε να βάλετε υγρό σε αυτήν την ταινία, καθώς αυτό θα επιδεινώσει την επαφή με το δέρμα.

Συνιστάται να φοράτε πολλές κάλτσες συμπίεσης ταυτόχρονα. Είναι έτσι δυνατό να αποτρέψετε τη γρήγορη φθορά των ρούχων.

Η χρήση καλτσών συμπίεσης συνιστάται σε όλα τα άτομα με συχνή πίεση στα άκρα ή μετά από επεμβάσεις, γεγονός που ομαλοποιεί την πίεση και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Η ποικιλία των μοντέλων και των ταξινομήσεων σας επιτρέπει να προσεγγίσετε μεμονωμένα το πρόβλημα της επιλογής ρούχων. Η φροντίδα και η χρήση ρούχων συμπίεσης για κιρσούς δεν είναι δύσκολη. Εάν τηρηθούν όλοι οι κανονισμοί λειτουργίας, είναι δυνατό να διατηρηθούν οι θεραπευτικές ιδιότητες του υλικού για έως και 10 μήνες.