Πώς να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς στα πόδια στις γυναίκες

Υγιή πόδια μετά από θεραπεία κιρσών

Οι κιρσοί στα πόδια μιας γυναίκας αντιμετωπίζονται με χειρουργικές μεθόδους. Είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες για την απόφραξη των διεσταλμένων φλεβών. Τις περισσότερες φορές, η σκληροθεραπεία χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό. Αλλά οι περισσότερες γυναίκες δεν θέλουν να δουν έναν γιατρό, πόσο μάλλον να πάνε κάτω από το μαχαίρι. Προτιμούν τη θεραπεία των κιρσών στο σπίτι.

Πώς να θεραπεύσετε στο σπίτι

Είναι αδύνατο να θεραπεύσετε τους κιρσούς στο σπίτι. Αν και χρησιμοποιείται συντηρητική θεραπεία, δεν αναστρέφει την παθολογική διαδικασία και δεν βελτιώνει την κατάσταση της γυναίκας μακροπρόθεσμα. Στόχοι θεραπείας στο σπίτι:

 • Μείωση των συμπτωμάτων των κιρσών.
 • Μείωση της πιθανότητας επιπλοκών.
 • επιβράδυνση της εξέλιξης της παθολογίας.
 • Βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στο σπίτι, μια γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιήσει φάρμακα από φαρμακείο, λαϊκές θεραπείες και ενδύματα συμπίεσης. Είναι δυνατή η χρήση διαδικασιών που μειώνουν τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, καθώς και τη συμμόρφωση με την επαγγελματική υγιεινή και την υγιεινή ανάπαυσης, που μπορούν να βελτιώσουν κάπως την ποιότητα ζωής.

Προτεινόμενες πρακτικές για οικιακή χρήση:

 • κρύο και ζεστό ντους?
 • ξαπλωμένος με σηκωμένα πόδια.
 • Μπάνια με αλάτι ή σόδα, ζωμό βοτάνων.
 • Μασάζ;
 • Αθλητική άσκηση.

Είναι δυνατό να φοράτε ρούχα συμπίεσης - κάλτσες ή γκολφ. Περιορίζουν τον αυλό των φλεβών και αντισταθμίζουν πλήρως ή εν μέρει τη δυσλειτουργία των φλεβικών βαλβίδων.

Πώς να αντιμετωπίσετε με φάρμακα;

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα φάρμακα για τη θεραπεία των κιρσών. Διαφορετικά φάρμακα έχουν διαφορετικές λειτουργίες. Συνιστάται να κανονίσετε την εισαγωγή με γιατρό, καθώς η δόση, η διάρκεια της πορείας και ο συνδυασμός φαρμάκων θα επιλεγούν με βάση την υγεία σας και το στάδιο των κιρσών.

Οι γυναίκες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ακόλουθες ομάδες φαρμάκων στο σπίτι:

 • Φλεβοτονική.Τα σκευάσματα είναι κυρίως φυτικής προέλευσης, τα οποία μετά από χορήγηση από το στόμα ή εφαρμογή στο δέρμα αυξάνουν τον τόνο των τοιχωμάτων των φλεβών και έτσι περιορίζουν τον αυλό των αγγείων. Έχουν ένα προσωρινό αποτέλεσμα που διαρκεί για αρκετές ώρες. Τα δισκία είναι πιο αποτελεσματικά από τις αλοιφές.
 • Αντιοξειδωτικά (βιταμίνες Ε, C, άλφα λιποϊκό οξύ)χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση του τροφισμού των ιστών. Αυτά τα φάρμακα χρειάζονται για να επιβραδύνουν τις καταστροφικές διεργασίες που συμβαίνουν στους ιστούς λόγω παραβίασης της παροχής αίματος τους.
 • Αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα.Φάρμακα που μειώνουν την πιθανότητα θρόμβων αίματος. Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ χρησιμοποιείται συνήθως σε χαμηλές δόσεις για το σκοπό αυτό. Τα φάρμακα αυτής της ομάδας έχουν επίσης αναισθητικά και αποσυμφορητικά αποτελέσματα.
 • Αντιπηκτικά.Εφαρμόζονται στο δέρμα με τη μορφή τζελ. Αυτά είναι φάρμακα που περιέχουν ηπαρίνη. Μειώνει την πιθανότητα σχηματισμού θρόμβων αίματος.

Πώς να θεραπεύσετε με χάπια

Βασικά, τα χάπια για τους κιρσούς στις γυναίκες είναι venotonics. Όλα αυτά τα χάπια είναι δηλητηριώδη για το στομάχι, ως εκ τούτου:

 • η πορεία της θεραπείας πρέπει να είναι περιορισμένη.
 • Τα δισκία δεν πρέπει να λαμβάνονται για έλκη στομάχου ή γαστρίτιδα.
 • η δόση πρέπει να παρακολουθείται από γιατρό.
 • Τα δισκία πρέπει να λαμβάνονται μόνο μετά τα γεύματα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι κιρσοί δεν θεραπεύονται με ταμπλέτες. Χρησιμεύουν μόνο στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της νόσου.

Πώς να θεραπεύσετε με λαϊκές θεραπείες

Η θεραπεία των περισσότερων ασθενειών με λαϊκές θεραπείες είναι μια άσκοπη ιδέα. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τους κιρσούς στα πόδια των γυναικών. Το γεγονός είναι ότι σχεδόν όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ασθένεια, που πωλούνται στα φαρμακεία, είναι φυτικής προέλευσης. Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότανα ή τροφές που περιέχουν τα ίδια ενεργά συστατικά όπως στα φάρμακα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η θεραπεία των κιρσών με λαϊκές θεραπείες έχει μια σειρά από μειονεκτήματα σε σύγκριση με τη χρήση φαρμάκων από φαρμακείο:

 1. Δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου της δόσης. Επομένως, ο κίνδυνος παρενεργειών είναι μεγαλύτερος και η πιθανότητα ανακούφισης των συμπτωμάτων των κιρσών είναι μικρότερη.
 2. Χρονοβόρα διαδικασία. Θα πρέπει να φτιάξετε αφεψήματα ή αφεψήματα μόνοι σας, τα οποία θα χρειαστούν πολύ χρόνο και προσπάθεια.
 3. Κακή γεύση. Προφανώς, η κατάποση ενός χαπιού είναι πιο άνετη από την κατανάλωση μιας μερίδας ενός δύσοσμου ζωμού ή βάμματος αλκοόλ. Η εξωτερική χρήση λαϊκών θεραπειών δεν είναι πάντα αποτελεσματική και, επιπλέον, δεν είναι πάντα ευχάριστη λόγω της συγκεκριμένης μυρωδιάς που απλώνεται σε όλο το σπίτι.

Περισσότερο ή λιγότερο αποτελεσματικές λαϊκές μέθοδοι:

 • Η χρήση αφεψημάτων και αφεψημάτων από σταφύλια ή κάστανα - σας επιτρέπει να αυξήσετε τον τόνο του αγγειακού τοιχώματος. Πιο αποτελεσματικό όταν λαμβάνεται από το στόμα. Η τοπική εφαρμογή είναι απίθανο να έχει σημαντική επίδραση στην πορεία των κιρσών.
 • Τοπική εφαρμογή θερμαντικών παραγόντων (καμφορέλαιο, χρένο, πιπέρι). Μειώνει το πρήξιμο, τον πόνο, χαλαρώνει τους μύες.
 • Μια παρασκευή φλοιού ιτιάς μέσα. Περιέχει ακετυλοσαλικυλικό οξύ, το οποίο έχει αναλγητική δράση και μειώνει την πήξη του αίματος, μειώνοντας τον κίνδυνο θρόμβων αίματος.

Αναποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες για κιρσούς (δεν αξίζει να δοκιμάσετε):

 • Αφεψήματα των περισσότερων φυτών: κολλιτσίδα, αψιθιά, comfrey, ακακία.
 • Κομπρέσες από τρόφιμα: παντζάρια, πατάτες, μέλι.
 • Τελετουργίες, ξόρκια, προσευχές, συνωμοσίες μπορούν και θα βοηθήσουν κάποιον, αλλά η αποτελεσματικότητά τους δεν έχει αποδειχθεί κλινικά.

Η εναλλακτική θεραπεία, όπως και η φαρμακευτική θεραπεία, έχει αποκλειστικά συμπτωματική δράση. Δηλαδή, τα μέσα που χρησιμοποιείτε δεν θεραπεύουν τίποτα, αλλά μόνο μειώνουν τις κλινικές εκδηλώσεις των κιρσών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

παραγωγή

Οι κύριες μέθοδοι αντιμετώπισης των κιρσών είναι η σκληροθεραπεία και η χειρουργική επέμβαση. Είναι αδύνατο να αποκατασταθούν τα αγγεία στην προηγούμενη εμφάνισή τους. Η θεραπεία στο σπίτι είναι δυνατή, αλλά ο στόχος δεν είναι η πλήρης θεραπεία της νόσου, αλλά η βελτίωση της ποιότητας ζωής της γυναίκας, η μείωση των συμπτωμάτων, η επιβράδυνση της ανάπτυξης κιρσών και η αποφυγή επιπλοκών. Η θεραπεία στο σπίτι γίνεται με θεραπείες, ενδύματα συμπίεσης, χάπια ή λαϊκές θεραπείες.