Τα πάντα για τη θεραπεία των κιρσών

Αγγειακό δίκτυο στο πόδι με κιρσούς

Οι κιρσοί στα πόδια είναι μια χρόνια κατάσταση στην οποία διαταράσσεται η ροή του αίματος, η οποία συμβάλλει στην αύξηση της ενδοφλέβιας πίεσης. Η δομή των αγγείων περιλαμβάνει διάφορες βαλβίδες που εμποδίζουν τη στασιμότητα επιτρέποντας μόνο στο αίμα να ρέει προς τα πάνω. Όταν οι βαλβίδες δεν λειτουργούν σωστά, η ροή του αίματος αρχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερα, γεγονός που προκαλεί την εμφάνιση κιρσών στα πόδια. Σε αυτή την περίπτωση, η θεραπεία των κιρσών πρέπει να πραγματοποιηθεί αμέσως, καθώς αυτή η ασθένεια μπορεί κάλλιστα να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας. Πώς να νικήσετε τους κιρσούς συζητείται τώρα σε ένα άρθρο που μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση - είναι δυνατόν να θεραπεύσετε τους κιρσούς για πάντα;

Οι κύριες μέθοδοι θεραπείας

Καταλάβαμε τι είναι οι κιρσοί, αλλά πώς τις αντιμετωπίζετε; Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι ξεκινούν θεραπεία για κιρσούς όταν η νόσος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Η. Για να απαλλαγούμε από αυτό, απαιτείται χειρουργική επέμβαση, καθώς όλες οι συντηρητικές μέθοδοι δεν είναι πλέον σκόπιμες. Για το λόγο αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επισκεφθείτε έναν γιατρό με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων και σημείων.

Οι κιρσοί στα πόδια μπορούν να αντιμετωπιστούν με τοπικές θεραπείες. Η. διάφορες κρέμες και αλοιφές. Ας επαναλάβουμε ότι μια τέτοια θεραπεία μπορεί να παράγει αποτελέσματα μόνο εάν ξεκινήσει στο αρχικό στάδιο των κιρσών. Η αλοιφή εφαρμόζεται απευθείας στο σημείο της βλάβης, δηλ. Η. αγγειακό δίκτυο ή "ιστός αράχνης" φλεβών που είναι ορατό στο άκρο. Τα κεφάλαια αυτά μπορούν υπό όρους να χωριστούν σε ομάδες:

 • Παρασκευάσματα βασισμένα στον εστέρα βλεννοπολυσακχαρίτη πολυθειούχου οξέος. Αυτά τα μέσα περιλαμβάνουν αλοιφές και πηκτές που αφαιρούν στάσιμο αίμα στις φλέβες και έχουν επίσης απορροφητικό αποτέλεσμα.
 • Αλοιφές που περιέχουν φυτικά συστατικά φυσικής προέλευσης. Τέτοια κεφάλαια ανακουφίζουν από την αδυναμία των ποδιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ανακουφίζουν από τον πόνο και έχουν επίσης τονωτική επίδραση στα αιμοφόρα αγγεία.
 • Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Βασικά, τέτοιες γέλες και αλοιφές χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της θρομβοφλεβίτιδας και της θρόμβωσης.
 • Παρασκευάσματα που περιέχουν ορμόνες με αντιφλεγμονώδη και αντιισταμινικά αποτελέσματα.
Πόδια πριν και μετά από σοβαρή θεραπεία για κιρσούς

Εκτός από τα εξωτερικά μέσα που αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντιμετώπισης των κιρσών. Συγκεκριμένα, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα που μπορούν να ληφθούν από το στόμα ή με ένεση.

Αποτελεσματικά φάρμακα κατά των κιρσών

Η ολοκληρωμένη θεραπεία για τους κιρσούς πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τη χρήση φαρμάκων - δισκία, ενέσεις κλπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, συνταγογραφούνται οι ακόλουθοι τύποι φαρμάκων:

 • Παρασκευάσματα από την φλεβοτονική κατηγορία. Τέτοια κεφάλαια έχουν θετική επίδραση στην κυκλοφορία του αίματος και επίσης αυξάνουν τον τόνο των τοιχωμάτων των αγγείων. Δυστυχώς, μετά τη χρήση του, οι κιρσοί δεν εξαφανίζονται, αλλά με τη βοήθεια αυτών των κεφαλαίων μπορείτε να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα της νόσου - πρήξιμο και αίσθημα καύσου. Το φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται δύο δισκία την ημέρα και η ίδια η περίοδος θεραπείας επιλέγεται κατά περίπτωση.
 • Φάρμακα που έχουν αραίωση. Τέτοια προϊόντα αραιώνουν το αίμα, το οποίο βελτιώνει φυσικά τη ροή του αίματος μέσω των φλεβών. Αυτά τα φάρμακα θεραπεύουν τους κιρσούς, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με βάση τις συστάσεις του θεράποντος ιατρού σας.
 • Παρασκευάσματα με έντονο αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα. Σας επιτρέπουν να ανακουφίσετε το πρήξιμο των ποδιών, να ανακουφίσετε τον πόνο, δηλ. Η. αφαιρέστε καλά τα συμπτώματα της νόσου.

Θεραπεία της νόσου με λέιζερ

Οι κιρσοί μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν με σύγχρονα μέσα όπως η θεραπεία με λέιζερ. Ως αποτέλεσμα της δράσης του λέιζερ στο σώμα, η αιμοσφαιρίνη αρχίζει να παράγει θερμική ενέργεια, η οποία κλείνει το αγγείο που επηρεάζεται από τη νόσο από μέσα. Έτσι, η κυκλοφορία του αίματος δεν πραγματοποιείται πλέον μέσω του προσβεβλημένου αγγείου, αλλά κινείται μέσα από υγιή αγγεία, όπου υπάρχει περισσότερος χώρος για αυτό. Αυτή είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για τους κιρσούς επειδή το αποτέλεσμα είναι διάτρητο, δηλ. Η. ακριβώς στο προσβεβλημένο αγγείο και όχι σε υγιή ιστό.

Πόδια πριν και μετά από θεραπεία με κιρσούς με λέιζερ

Θεραπεία κιρσών με νερό

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς με κανονικό νερό. Μια τέτοια υδροθεραπεία χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό και η ίδια η αρχή έχει ως εξής: ένα άτομο βυθίζεται σε μια δεξαμενή νερού, όπου υποβάλλεται σε επεξεργασία με νερό σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού, τα αγγεία μπορούν είτε να επεκταθούν είτε να συσπαστούν, γεγονός που έχει θετική επίδραση στην ελαστικότητά τους.

Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική όταν οι κιρσοί βρίσκονται στα αρχικά τους στάδια. Μπορεί να επιτευχθεί βυθίζοντας εντελώς ένα άτομο σε ένα λουτρό με νερό ή μερικώς, δηλ. Η. Το νερό επηρεάζει μόνο τα πόδια.

RFO στη θεραπεία των κιρσών

Τώρα μια δημοφιλής διαδικασία έχει γίνει μια διαδικασία που χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες για να επηρεάσει τις περιοχές που επηρεάζονται από τους κιρσούς. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται RFO - εξάλειψη ραδιοσυχνοτήτων των φλεβών. Με αυτήν τη μέθοδο, οι κιρσοί μπορούν να θεραπευτούν σε διάφορα στάδια της νόσου, γεγονός που καθιστά αυτή τη μέθοδο ραδιοσυχνοτήτων μια καλή εναλλακτική λύση στη χειρουργική επέμβαση. Η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου αποδεικνύεται από πολυάριθμες κριτικές στο Διαδίκτυο από άτομα που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει αυτήν τη μέθοδο.

Ο RFO έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με άλλες μεθόδους θεραπείας των κιρσών:

 • Η διαδικασία διαρκεί λίγο. Κατά μέσο όρο, ο RFO διαρκεί όχι περισσότερο από μισή ώρα.
 • Αυτή η μέθοδος θεωρείται η πιο σύγχρονη, αφού μετά από αυτήν δεν υπάρχουν ουλές, ουλές και άλλες εκδηλώσεις χειρουργικής επέμβασης στο σώμα. Αυτό φυσικά επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία αποκατάστασης από την αναβληθείσα διαδικασία.
 • Μετά το RFMO, το άτομο μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει φάση αποκατάστασης μετά τη διαδικασία, δηλ. Η. ένα άτομο αποφεύγει να πάει σε νοσοκομείο, δεν του χορηγείται ειδικό καθεστώς κ. λπ.
 • Το RFO δείχνει υψηλή αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση των κιρσών.
Πόδια πριν και μετά την εξάλειψη ραδιοσυχνοτήτων φλεβών με κιρσούς

Εάν ενδιαφέρεστε για το πώς να απαλλαγείτε από τους κιρσούς, η θεραπεία με ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση. Ναι, αυτή η μέθοδος είναι αρκετά ακριβή, αλλά αποφεύγει τη χειρουργική επέμβαση, η οποία χρησιμοποιείται συχνά στα τελευταία στάδια της νόσου. Ωστόσο, η ίδια η επέμβαση απαιτεί φάση αποκατάστασης, δηλ. Η. ένα άτομο είναι ανάπηρο για ένα χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, η θεραπεία με λέιζερ και ραδιοσυχνότητες είναι προτιμότερη, καθώς αυτές οι μέθοδοι δεν παρέχουν ακόμη χρόνο αποκατάστασης με παρόμοια αποτελεσματικότητα. Στην πραγματικότητα, ο ασθενής μπορεί να πάει σπίτι αμέσως μετά τη διαδικασία και να επιστρέψει στην κανονική ζωή.

Αλλά πρέπει να ειπωθεί για τις αντενδείξεις στις οποίες είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία:

 • Ο χρόνος της εγκυμοσύνης καθώς και ο χρόνος του θηλασμού. Αυτές οι περίοδοι θεωρούνται οι πιο ευάλωτες για μια γυναίκα, κατά τις οποίες θα πρέπει να αποκλειστούν όχι μόνο όλες οι επεμβάσεις, αλλά και η χρήση πολλών φαρμάκων. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η αντίδραση του γυναικείου σώματος στη διαδικασία, καθώς και στα φάρμακα για τον πόνο, μπορεί να είναι απρόβλεπτη. Ρωτάτε - πώς να απαλλαγείτε από τους κιρσούς σε αυτή την περίπτωση; Η μόνη διέξοδος είναι η χρήση ειδικών φαρμάκων, καθώς και οι διαδικασίες μασάζ.
 • Όταν παρατηρούνται αθηρωματικές αλλαγές στα τοιχώματα των φλεβών. Η απαγόρευση εξηγείται εδώ από το γεγονός ότι η πιθανή βλάβη της διαδικασίας μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το πιθανό όφελος.
 • Φλεβική θρόμβωση προχωρημένου σταδίου. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία είναι δυνατή μόνο μετά τη θεραπεία αυτής της νόσου.
 • Με πυώδεις σχηματισμούς στο δέρμα, όπου βρίσκονται τα προσβεβλημένα αγγεία. Εάν κάνετε τη διαδικασία, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εισαγάγετε μια λοίμωξη στα αιμοφόρα αγγεία και να την αναπτύξετε σε όλο σας το σώμα.

Φορέστε μια ειδική φανέλα

Γνωρίζοντας πώς να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτήν την ασθένεια πολύ επιτυχώς χωρίς να πάτε στο χειρουργείο. Συγκεκριμένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά πλεκτά καλσόν και κάλτσες που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το πρήξιμο και τον πόνο. Τα ενδύματα συμπίεσης συμπιέζουν τα άκρα και, κατά συνέπεια, οι ίδιοι οι κιρσοί συμπιέζονται επίσης. Επιπλέον, η πρόληψη των κιρσών περιλαμβάνει επίσης τη χρήση παρόμοιων εσώρουχων που μπορούν να φορεθούν τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες.

Σχέδιο της σταδιακής μείωσης της πίεσης των ενδυμάτων συμπίεσης στα πόδια που επηρεάζονται από κιρσούς

Χειρουργική επέμβαση

Όταν οι κιρσοί είναι αρκετά προχωρημένοι, συχνά δεν μένει τίποτα άλλο εκτός από χειρουργική επέμβαση. Ονομάζεται "φλεβεκτομή", η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση των κιρσών. Η χειρουργική επέμβαση είναι δυνατή μόνο εάν δεν υπάρχουν πυώδεις σχηματισμοί και εξανθήματα στο σημείο της βλάβης. Η διαδικασία διαρκεί περίπου δύο ώρες, μετά τις οποίες αφήνονται μικρές ουλές - περίπου 5 χιλιοστά.

Οι ενδείξεις για μια επέμβαση είναι:

 • Επέκταση των φλεβών, η οποία είναι παθολογικής φύσης.
 • Διαδεδομένη ευρυαγγεία.
 • Τροφικές αλλαγές στο δέρμα.
 • Διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος και εκροή αίματος.

Θεραπεία των κιρσών με λαϊκές θεραπείες

Αν θέλετε να μάθετε πώς να αφαιρέσετε τους κιρσούς με τη βοήθεια της παραδοσιακής ιατρικής, υπάρχουν αρκετές πολύ αποτελεσματικές συνταγές διαθέσιμες για εσάς. Η χρήση λαϊκών θεραπειών συνιστάται μόνο με τη μορφή σύνθετης θεραπείας, δηλ. Η. μαζί με άλλες θεραπείες.

Ένα από αυτά τα φάρμακα που έχουν βρεθεί αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των κιρσών είναι το μηλόξυδο. Περιέχει περίπου είκοσι διαφορετικά ιχνοστοιχεία που έχουν θετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Επιπλέον, περιέχει βιταμίνες από τις ομάδες Α, Β και C. Ακολουθούν οι κύριες χρήσεις:

 • Μετά το μπάνιο, μπορείτε να τρίψετε μηλόξυδο στην πληγείσα περιοχή των κιρσών. Δεν χρειάζεται να το ξεπλύνετε μέχρι την επόμενη φορά που θα το ποτίσετε.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι ως κομπρέσα. Βρέχουμε τη γάζα με μικρή ποσότητα ξύδι και μετά την εφαρμόζουμε στο πόδι. Τυλίγουμε τη γάζα με σελοφάν και την τυλίγουμε με μια πετσέτα. Στη συνέχεια, πρέπει να ξαπλώσετε ανάσκελα και να τοποθετήσετε τα πόδια σας έτσι ώστε να είναι περίπου δύο πόδια πάνω από το ύψος του σώματός σας. Πρέπει να ξαπλώσετε σε αυτή τη θέση για μια ώρα.
 • Πρέπει να πάρετε δύο λίτρα ζεστό νερό, καθώς και 150 γραμμάρια ξύδι. Ρίξτε όλα αυτά σε μια λεκάνη και στη συνέχεια βυθίστε τα πόδια σας σε αυτό. Ρίξτε αυτό το διάλυμα στις πληγείσες περιοχές για πέντε λεπτά και μετά αφήστε το να στεγνώσει τελείως.

Οι κιρσοί μπορούν να αντιμετωπιστούν με συμπιέσεις αργίλου. Μπορείτε να το αγοράσετε στο φαρμακείο, ενώ οποιοσδήποτε τόνος είναι κατάλληλος - λευκό, πράσινο ή μπλε. Ο πηλός αραιώνεται με κρύο νερό και στη συνέχεια αλείφεται στις πληγείσες περιοχές των ποδιών έτσι ώστε το πάχος να είναι τουλάχιστον 10 mm. Βάζουμε σελοφάν από πάνω και μετά περιμένουμε περίπου 1, 5 ώρα - αυτός είναι ο χρόνος που διαρκεί η διαδικασία συμπίεσης. Για να ξεπλύνετε τον πηλό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε ντους.

Για να είναι αποτελεσματική η καταπολέμηση αυτής της νόσου, πρέπει να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 12 διαδικασίες. Ταυτόχρονα, δεν μπορούν να γίνουν περισσότερες από δύο κομπρέσες την εβδομάδα, οπότε η πορεία της θεραπείας μπορεί να θεωρηθεί αρκετά μεγάλη.

Μερικοί άνθρωποι τείνουν να είναι σκεπτικοί σχετικά με την παραδοσιακή ιατρική. Οι λόγοι για αυτόν τον σκεπτικισμό είναι κατανοητοί, αλλά η πρακτική δείχνει ότι τέτοιες αμφιβολίες δεν είναι πάντα καλά τεκμηριωμένες. Έτσι, οι κιρσοί στα αρχικά στάδια είναι κατάλληλοι για αυτόν τον τύπο θεραπείας, επομένως αυτές οι συνταγές δεν μπορούν να παραμεληθούν, καθώς σε πολύπλοκη θεραπεία κάθε μέθοδος είναι σημαντική, η αποτελεσματικότητα της οποίας έχει επιβεβαιωθεί από έρευνα και πρακτική.

δίπλωμα

Οι κιρσοί δεν εκλαμβάνονται μόνο ως ασθένεια που επηρεάζει την εμφάνιση των ποδιών των γυναικών και των ανδρών, αλλά μπορεί επίσης να είναι το αποτέλεσμα πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας. Συγκεκριμένα, οι κιρσοί στο σοβαρό στάδιο, που δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσουν στο σχηματισμό τροφικών ελκών και μπορούν ήδη να οδηγήσουν σε γάγγραινα. Πιθανώς κανείς δεν χρειάζεται να εξηγήσει ότι η γάγγραινα τελειώνει συχνά με ακρωτηριασμό άκρου. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να αντιμετωπίσουμε αυτήν την ασθένεια και τι να κάνουμε όταν τα συνηθισμένα τζελ και αλοιφές δεν βοηθούν πλέον.