Συμπτώματα κιρσών των κάτω άκρων

παραμελημένες κιρσοί στο πόδι

Οι κιρσοί στα πόδια είναι μία από τις πιο συχνές καταστάσεις που εμφανίζονται σε πολλές γυναίκες όλων των ηλικιών. Οι άνδρες υποφέρουν επίσης από αυτό, αλλά πολύ λιγότερο συχνά. Πολύ σπάνια, οι άνθρωποι απευθύνονται αμέσως σε επαγγελματίες υγείας με τέτοια συμπτώματα. Όλοι προσπαθούν να αυτοθεραπευτούν καθώς τα βλέπουν όλα αυτά ως προσωρινές εκδηλώσεις. Οι κιρσοί στο πόδι συχνά συγχέονται με ένα υπερβολικά καταπονημένο σώμα που έχει κουραστεί από την καθημερινή εργασία και το πολυάσχολο πρόγραμμα.

Η ιδιαιτερότητα των κιρσών στα πόδια είναι ότι η θεραπεία βοηθά ιδιαίτερα καλά μόνο στα αρχικά στάδια της νόσου, αλλά όχι στο τελευταίο, όταν υπάρχουν περισσότερες εκδηλώσεις κάθε μέρα. Σε ακραίες περιπτώσεις, αν όλα αφεθούν στην τύχη, η χειρουργική επέμβαση θα είναι απαραίτητη. Η ασθένεια εξελίσσεται σταδιακά. Ειδικά όταν συνοδεύεται από φλεβική ανεπάρκεια.

Με τους κιρσούς των κάτω άκρων, τα συμπτώματα εξαφανίζονται με παθολογική επέκταση και αιμοδυναμικές διαταραχές. Οι φλεβικές βαλβίδες δεν λειτουργούν καλά. Όλα αυτά επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου με θρομβοφλεβίτιδα, φλεβοθρομβώσεις και πνευμονική θρομβοεμβολή.

Εξαρση νόσου

Τα πρώτα συμπτώματα κιρσών στα πόδια σχετίζονται με δυσλειτουργία των φλεβικών βαλβίδων, η οποία οδηγεί σε παλινδρόμηση αίματος. Τα ενδοθηλιακά κύτταρα λαμβάνουν σήμα ότι η ροή του αίματος επιβραδύνεται. Τα λευκοκύτταρα είναι εγκατεστημένα σε αυτά. Έτσι, η φλεγμονώδης διαδικασία ξεκινά στα τοιχώματα των αγγείων που τρέχουν κατά μήκος της φλεβικής κλίνης. Η φλεγμονώδης διαδικασία καταλύει ασθένειες των τοιχωμάτων της φλέβας.

ο γιατρός εξετάζει το πόδι με κιρσούς

Όλη η πίεση είναι ισχυρότερη στο φλεβικό σύστημα βαλβίδων. Η βλάβη είναι αρχικά αισθητή στις περιοχές με το μεγαλύτερο στρες - διάτρητα αγγεία και μεγάλες και μικρές σαφηνούς φλέβες. Μετά από αυτό, το κανάλι αρχίζει να γεμίζει πέρα από τον κανόνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανακατανομή του φλεβικού αίματος στα τοιχώματα. Και από κάτω, κυρίως, υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά. Όλος αυτός ο όγκος φτάνει απαλά σε βαθιές φλέβες όπου επεκτείνεται σε οτιδήποτε βρίσκεται στην άμεση γειτνίασή του. Εμφανίζεται διαστολή και φλεβική ανεπάρκεια των τμημάτων της βαλβίδας.

αιτίες

Οι φλεβολόγοι εντοπίζουν διάφορους λόγους που προκαλούν παθολογίες στο έργο του φλεβικού συστήματος. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε γενετική προδιάθεση και στο σύνολο των δυσάρεστων επιπτώσεων στο ανθρώπινο σώμα. Τα κληρονομικά χαρακτηριστικά εκδηλώνονται όχι μόνο στις γυναίκες, αλλά και στους άνδρες. Η ασθένεια μπορεί να εισέλθει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν εκδηλώνεται με κανέναν τρόπο έξω. Μετά από αυτό, η αποτυχία των φλεβικών βαλβίδων λόγω εξωτερικού καταλύτη οδηγεί στις πρώτες εκδηλώσεις στο δέρμα.

Οι ακόλουθοι σημαντικοί λόγοι προκαλούν δυσφορία:

 • Παράμετροι ηλικίας.
 • Ανεπάρκεια ορμονών.
 • Σακχαρώδης διαβήτης;
 • μόνιμη δυσκοιλιότητα
 • Περίοδοι μετά από χειρουργική επέμβαση ή τραυματισμούς.
 • Εξάρτηση από το αλκοόλ και τον καπνό.
 • Υπερπηκτικότητα και παχυσαρκία.
 • Διάρκεια γέννησης και εγκυμοσύνης.
 • Εσώρουχα που συμπιέζουν μεμονωμένα μέρη του σώματος.
 • μεγάλοι χρόνοι αδράνειας και υψηλές πιέσεις στο χώρο εργασίας.
 • συγγενή ελαττώματα του κυκλοφορικού συστήματος.
 • Ζώντας κάτω από ακατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες.
σφιχτά εσώρουχα ως αιτία των κιρσών

Συμπτώματα

Οι ασθένειες των φλεβών των ποδιών δεν είναι απλώς μπλε αποχρωματισμοί με μεγάλες διαδρομές σε σχήμα δέντρου. Αναφέρονται επίσης συχνά ως αγγειακά αστέρια. Αυτό απέχει πολύ από το πρώτο στάδιο και ακόμη και το όνομα ενός τέτοιου φαινομένου είναι - ενδοδερμικές κιρσοί. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτή η κατάσταση μπορεί να προκύψει λόγω πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων κοριτσιών. Το ανθρώπινο σώμα σταδιακά ξαναχτίζεται μέσω της επίδρασης των ορμονών. Δεν είναι επικίνδυνο, εκτός από δυσφορία λόγω εξωτερικών εκδηλώσεων. Οι νέες γυναίκες δεν τους αρέσει να βλέπουν ότι έχουν έναν μπλε αποχρωματισμό εξωτερικά. Τέτοιες εκδηλώσεις χαμηλότερων κιρσών μπορούν να αφαιρεθούν με καλλυντικές συσκευές, προσαρμόζοντας τη διατροφή σας και στραφώντας σε συνιστώμενα προϊόντα διατροφής.

Το γαλαζωπό πλέγμα δείχνει συχνότερα στον ασθενή ότι έχει έναν ακίνδυνο τύπο κιρσών των κάτω άκρων.

Δίκτυο φλεβών σε κιρσούς

Η ανθρώπινη υγεία δεν πάσχει από αυτό με κανέναν τρόπο, αλλά είναι ακόμα άβολο να ζούμε με ένα τέτοιο πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ειδικοί συνιστούν να επικοινωνήσετε με εξειδικευμένες καλλυντικές κλινικές, όπου μπορείτε να συνταγογραφήσετε ένα μάθημα φαρμάκων με βότανα, λοσιόν, τζελ και αλοιφές. Αυτός είναι ένας συνδυασμός παραδοσιακής ιατρικής και κλασικής κλινικής έρευνας.

Εάν εξογκώματα ή εξογκώματα προεξέχουν ήδη, πρέπει να συμβουλευτείτε επειγόντως έναν γιατρό. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτοθεραπεία εδώ. Εάν αισθάνεστε πόνο στα πόδια με κιρσούς, συμπτώματα που είναι δύσκολο να προσδιοριστούν, επικοινωνήστε με έναν θεραπευτή. Σε γενικές γραμμές, είναι πολύ δύσκολο να αφαιρέσετε εντελώς τους κιρσούς των κάτω άκρων, τα συμπτώματα της φωτογραφίας και της θεραπείας το μαρτυρούν. Σε πιο προχωρημένες καταστάσεις, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το χειρουργικό τμήμα όπου θα χειρουργηθείτε. Η εμφάνιση κιρσών στα πόδια χαρακτηρίζεται από αίσθημα βάρους στα άκρα, οίδημα και κάποιες κράμπες. Όλα αυτά τα συμπτώματα των κιρσών μας λένε τώρα ότι έχετε μόνο την περίπτωση που θα αντιμετωπιστεί μόνο υπό ιατρική επίβλεψη.

Εάν παρατηρήσετε ερυθρότητα στο δέρμα, αισθανθείτε άβολα όταν περπατάτε, δείτε συμπυκνωμένα τοιχώματα αγγείων, αισθανθείτε αύξηση της θερμοκρασίας, τότε αυτό είναι ήδη μια σοβαρή ασθένεια που ονομάζεται θρομβοφλεβίτιδα.

Υπάρχει ήδη σημαντικός κίνδυνος απώλειας της υγείας. Εάν αγνοήσετε όλα αυτά τα σημάδια διεύρυνσης των κιρσών για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και αρκετοί θάνατοι συμβαίνουν κάθε χρόνο. Κατά κανόνα, ο ασθενής εισάγεται αμέσως στο νοσοκομείο για μακροχρόνια θεραπεία σε περίπτωση ασθένειας με τρέχοντα συμπτώματα. Ακόμα κι αν έχετε παρατηρήσει μόνο ένα σύμπτωμα, δεν χρειάζεται να περιμένετε τον καιρό της θάλασσας. Επείγον στην κλινική, και εκεί θα είναι πιο ορατό.

ταξινόμηση

Το 2000, προτάθηκε μια ταξινόμηση 4 βαθμών κιρσών στα πόδια:

 1. Διασταλμένες φλέβες στο δέρμα του τμηματικού τύπου. Οι φλεβικές εκκρίσεις είναι ανεπαίσθητες.
 2. Διασταλμένες φλέβες τμηματικής φύσης με παλινδρόμηση.
 3. Διασταλμένες φλέβες με παλινδρόμηση σε όλα τα κάτω άκρα.
 4. Διευρυμένες φλέβες με παλινδρόμηση κιρσών με διείσδυση σε βαθιές φλέβες.

Επιπλέον, οι ιατρικοί επαγγελματίες εντοπίζουν όχι μόνο ανερχόμενες παθολογικές αλλαγές από το πόδι, αλλά και φθίνουσα - οι κιρσοί ξεκινούν από το στόμα της φλέβας του κορμού.

Κατά τον προσδιορισμό του τύπου της νόσου, λαμβάνουν επίσης υπόψη τον βαθμό φλεβικής ανεπάρκειας.

Μηδενική - η ασθένεια απουσιάζει στους ανθρώπους, η πρώτη είναι βαρύτητα στα πόδια, η δεύτερη είναι η εκδήλωση οιδήματος, η τρίτη είναι επίμονο οίδημα, έκζεμα, αυξημένη χρώση, λιποδερματοσκλήρυνση, το τέταρτο είναι ο σχηματισμός τροφικών ελκών.

διάγνωση

Η μέθοδος εξέτασης από φλεβολόγο είναι αρχικά απλά εξωτερική, δηλαδή ο γιατρός εξετάζει εξωτερικές αλλαγές στα πόδια. Είναι πολύ πιθανό να γίνει μια κατά προσέγγιση διάγνωση σε αυτό το στάδιο, αλλά δεν τελειώνει ποτέ εκεί. Στη συνέχεια διεξάγουν μια σειρά ερευνητικών και διαγνωστικών διαδικασιών γενικής φύσης:

 • Ανάλυση αίματος.
 • Roentgen;
 • Ρεοαγγειογραφία και σάρωση διπλής όψης.
 • Υπερηχογράφημα Doppler και πλεισμογραφία.
Υπερηχογραφική διάγνωση κιρσών

θεραπεία

Οι κιρσοί των κάτω άκρων αντιμετωπίζονται εύκολα στα πρώτα στάδια. Η όλη διαδικασία έχει σχεδιαστεί για να ομαλοποιεί τη ροή και την εκροή αίματος και να αποφεύγει τις επιπλοκές. Όλα αυτά βοηθούν στη βελτίωση της γενικής κατάστασης του σώματος. Οι θεραπευτικές τεχνικές χωρίζονται σε δύο τύπους.

Η συντηρητική θεραπεία χρησιμοποιείται συχνότερα όταν εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κιρσών στα πόδια. Το δέρμα επηρεάζεται, αλλά αυτά δεν είναι ξεχωριστά τμήματα. Το άτομο συνεχίζει να κάνει μια συνηθισμένη ζωή. Βασικά, η ασθένεια δεν επηρεάζει τίποτα, εκτός από την ψυχική κατάσταση.

Η χειρουργική μέθοδος συνιστάται όταν η ασθένεια εκδηλώνεται σε μεγάλη περιοχή με σαφείς γραμμές, μικρά εξογκώματα και έλκη. Η μέθοδος αποκατάστασης ξεκινά συχνά με ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση, αλλά μερικές φορές η πλήρης χειρουργική επέμβαση έρχεται στη διάσωση όταν η υπόθεση παραμελείται εξαιρετικά.

Συντηρητική τεχνική

Μια σύνθετη πορεία συνταγογραφείται στον ασθενή:

 1. Οι ειδικοί προσπαθούν να εξαλείψουν όλους τους πιθανούς κινδύνους εξέλιξης της νόσου. Οι κιρσοί στα πόδια εξετάζονται από φλεβολόγο που μπορεί να εξετάσει τον ασθενή κλινικά.
 2. Αρχίζεις να παλεύεις με την αδυναμία. Ελλείψει θρόμβωσης, πρέπει να ασκηθείτε ενεργά, να φορτώσετε το σώμα σας ομοιόμορφα και να ασκήσετε έντονα τα κάτω άκρα. Η ένταση συζητείται ήδη με τον φυσικοθεραπευτή. Τις περισσότερες φορές, αναγκάζονται να κολυμπήσουν, να τρέξουν και να κάνουν ποδήλατα. Συνιστάται να φοράτε αθλητικά εσώρουχα με πρόσθετη συμπίεση. Πριν από την άσκηση, πρέπει να κρατήσετε τα πόδια σας σε υπερυψωμένη κατάσταση για λίγα λεπτά. Οι άρρωστοι δεν συνιστώνται να ασχολούνται με αθλήματα επαφής: πολεμικές τέχνες δύναμης, ποδόσφαιρο, χόκεϊ. Οι ελαστικοί επίδεσμοι χρησιμοποιούνται για καλύτερη στερέωση των ποδιών.
 3. Τρέξιμο για την πρόληψη κιρσών
 4. Πλεκτά με συμπίεση και ελαστικοί επίδεσμοι δεν χρειάζονται μόνο σε αθλητικά γήπεδα. Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα των κιρσών των κάτω άκρων. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, η ροή του φλεβικού αίματος πρέπει να βελτιωθεί. Αυτός ο τύπος θεραπείας συχνά συνταγογραφείται για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
 5. Λήψη φαρμάκων. Η πορεία λήψης φαρμάκων συνταγογραφείται για όλα τα στάδια ανάπτυξης κιρσών. Η αλόγιστη χρήση χαπιών για ασθένειες μπορεί μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση. Ο ασθενής μπορεί να απαλλαγεί από όλες τις φωτεινές εκδηλώσεις στα πόδια σε ένα μήνα εάν ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού. Όλα τα συνταγογραφούμενα φάρμακα ανήκουν σε διαφορετικές ομάδες φαρμάκων που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και σχετίζονται με αγγειοπροστατευτικά, φλεβοτονικά, αποσυμφορητικά ή αντιπηκτικά.
 6. Η φυσικοθεραπεία είναι πάντα μέρος του συμπλέγματος για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των κιρσών στα πόδια. Όλα επηρεάζουν κυρίως την αποκατάσταση του τόνου των τοιχωμάτων της φλέβας, τη λεμφική παροχέτευση και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Μια σειρά φαρμάκων συνταγογραφούνται, από μαγνητική και λέιζερ θεραπεία έως πνευμονική συμπίεση και υπερβαρική οξυγόνωση. Συχνά αυτά είναι λουτρά οξυγόνου και ορυκτών. Ελλείψει αντενδείξεων και παρενεργειών, συνταγογραφούνται δραστηριότητες μασάζ στον ασθενή. Επιπλέον, μερικές φορές μπορούν ακόμη και να γίνουν μόνοι στο σπίτι. Θα λάβετε επίσης θεραπεία με ιρουδοθεραπεία και αποθεραπεία.

Χειρουργική τεχνική

Οι ασθένειες του φλεβικού τύπου μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίζονται από χειρουργούς, όταν όλα τα συμπτώματα της νόσου συσσωρεύονται και επηρεάζουν αρνητικά το ένα το άλλο, και το στάδιο έχει περάσει από καιρό στο τελευταίο τρίμηνο. Προσπαθείτε να αγωνιστείτε με μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο. Πρόκειται για σκληροθεραπεία με την εισαγωγή ορισμένων ουσιών που επηρεάζουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Πρόκειται για μικροσκληροθεραπεία που δρα άμεσα στις φλέβες αράχνης. Πρόκειται για μικροθερμική πήξη, η οποία λειτουργεί σε ένα λεπτό ηλεκτρόδιο και εξαλείφει όλες τις φωτεινές εξωτερικές εμφανίσεις. Πρόκειται για ενδοαγγειακή πήξη λέιζερ και κατάργηση ραδιοσυχνοτήτων των κιρσών - όλα δρουν στις πληγείσες περιοχές των φλεβών και δημιουργούν θερμικό αποτέλεσμα. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να μην συνταγογραφηθούν δραστικά μέτρα και να πραγματοποιηθεί μια πραγματική επέμβαση. Υπάρχουν ήδη ξεχωριστές μέθοδοι νέου τύπου που δεν χρησιμοποιήθηκαν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Διαφωτιδική φλεβεκτομή: Ένας λεπτός καθετήρας εισάγεται στον αυλό της πάσχουσας φλέβας. Αυτό θέτει τον γιατρό στον έλεγχο ολόκληρης της επέμβασης. Χορηγείται αναισθητικό. Όλες οι πληγείσες περιοχές αφαιρούνται με αναρρόφηση.

χειρουργική θεραπεία των κιρσών

Ενδοσκοπική ανατομή: Οι διάτρητες φλέβες συνδέονται με ενδοσκοπικές συσκευές.

Υπάρχουν επίσης ξεχωριστές χειρουργικές επεμβάσεις για τη διατήρηση των φλεβών. Στοχεύουν στην αποκατάσταση της λειτουργίας των φλεβικών βαλβίδων. Υπάρχει μια σταθεροποίηση εξειδικευμένων δομών που εμποδίζουν την εξέλιξη μιας παθολογικής φύσης. Μερικές φορές η αιμοδυναμική χειρουργική χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των προσβεβλημένων φλεβών κατευθύνοντας τη φλεβική ροή προς άλλες κατευθύνσεις. Οι υποτροπές σε αυτές τις καταστάσεις είναι συχνές. Στη μετεγχειρητική περίοδο, μην επισκέπτεστε λουτρά, σάουνες, περπατάτε λιγότερο συχνά και μην σηκώνετε βαριά αντικείμενα.

Η γνώμη του φλεβολόγου:

Η χρήση καλτσών συμπίεσης με ελαστικούς επιδέσμους δεν είναι απαραίτητη μόνο για αθλήματα. Με τη βοήθειά τους, αντιμετωπίζονται τα πρώτα σημάδια κιρσών. Όταν γίνεται σωστά, υπάρχει βελτίωση στη φλεβική ροή αίματος. Συχνά αυτές οι θεραπείες συνταγογραφούνται επ 'αόριστον. Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να συνταγογραφηθεί σε οποιοδήποτε στάδιο στο οποίο αναπτύσσονται κιρσοί. Όταν τα χάπια χρησιμοποιούνται σαν τρελά για να θεραπεύσουν μια ασθένεια, η κατάσταση μπορεί μόνο να επιδεινωθεί. Μετά από ένα μήνα, εάν αρχίσουν να ακολουθούν τις συστάσεις του γιατρού, οι ασθενείς μπορούν να αφαιρέσουν διάφορες εκδηλώσεις στην επιφάνεια των ποδιών. Τα φάρμακα παράγουν ένα αποτέλεσμα που κάνει τη φλεγμονή να φύγει. Αυτά είναι αγγειοπροστατευτικά, φλεβοτονικά, απολυμαντικά ή αντιπηκτικά.

κριτικές

 • Η πρώτη απάντηση, μια γυναίκα, 39 ετών: «Τα σημάδια των κιρσών στα πόδια αναφέρθηκαν πριν από περίπου ένα χρόνο. Αυτή είναι η κληρονομική μου ασθένεια στη γραμμή της μητέρας μου. Συχνά ταυτόχρονα εμφανίζεται αρτηριοσκλήρυνση των αγγείων. Σε αυτή την περίπτωση, στην περίπτωσή μου, οι λαϊκές μέθοδοι δεν βοήθησαν στην ανακούφιση του πόνου, όμως, και είχα αρχικές εσωτερικές κιρσούς. Ξεκίνησα την προφύλαξη πολύ αργά. Η ασθένεια έφτασε στη λεκάνη. Στράφηκα σε έναν ειδικό που εξέτασε όλες τις πληγείσες περιοχές. Θα μου συνταγογραφήσει ένα ειδικό σχήμα σε περίπου ένα μήνα, το οποίο θα με απαλλάξει από όλες τις δυσάρεστες εξωτερικές εμφανίσεις. Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να δουν αμέσως έναν γιατρό. Μην χρησιμοποιείτε όλες αυτές τις μεθόδους της γιαγιάς. Μόνο οι φλεβολόγοι θα σας βοηθήσουν να βρείτε φάρμακα. Ξέρουν τα πάντα για τα προβλήματα με τους κιρσούς. "
 • Η δεύτερη γνώμη, μια γυναίκα, 52 ετών: "Παρά τη συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας της, εξακολουθούν να εμφανίζονται κιρσοί. Επικοινωνώ πάντα μόνο με τον θεράποντα ιατρό για μια αρχική εξέταση και διάγνωση. Όλη η πορεία διήρκεσε 3-4 εβδομάδες. "Εκείνη την εποχή ασχολιόμουν ήδη με καθαρά προληπτικές και αποκαταστατικές διαδικασίες. Τώρα λίγη άσκηση, σωστή διατροφή, ναι, γενικά, αυτό είναι όλο. Η ασθένεια έχει υποχωρήσει και ελπίζω ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ. "