Κάλτσες συμπίεσης Επιλογή εσωρούχων συμπίεσης για κιρσούς

Η φανέλα κατά των κιρσών έχει σχεδιαστεί για να ομαλοποιεί την εργασία του κυκλοφορικού συστήματος στα κάτω άκρα. Τα ενδύματα συμπίεσης ασκούν συγκεκριμένη πίεση σε ορισμένες περιοχές της φλέβας, οι οποίες διατρέχουν κίνδυνο παθολογικών φλεβικών ασθενειών λόγω της θέσης τους μακριά από την καρδιά. Έτσι, φορώντας ιατρικά εσώρουχα, βελτιώνεται η ροή του αίματος, εξαλείφονται οδυνηρές αισθήσεις, πρήξιμο και αισθήματα βαρύτητας στα πόδια. Επομένως, εάν διατρέχετε κίνδυνο κιρσών, έχετε ήδη εμφανιστεί ή εμφανίσετε σημάδια φλεβικής κυκλοφορικής διαταραχής (λόγω στατικού στρες, εγκυμοσύνης, έλλειψης άσκησης), θα πρέπει να χρησιμοποιείτε προληπτικά εσώρουχα συμπίεσης στην καθημερινή ζωή.

Ανοιχτές κάλτσες συμπίεσης για κιρσούς

Εσώρουχα συμπίεσης για κιρσούς

Για το σκοπό αυτό, οι φλεβολόγοι συνήθιζαν να συνταγογραφούν ελαστικούς επιδέσμους. Αυτό το εργαλείο δεν είναι δημοφιλές λόγω ορισμένων σημαντικών μειονεκτημάτων: δυσκολία σύνδεσης, ανώμαλος βαθμός συμπίεσης, μη ελκυστική εμφάνιση, ταχεία απώλεια ιδιοτήτων συμπίεσης και, κατά συνέπεια, ολίσθηση.

Η διαφορά μεταξύ των σύγχρονων ενδυμάτων συμπίεσης είναι το αντίθετο των μειονεκτημάτων που αναφέρονται παραπάνω:

 • Εύκολος χειρισμός (σε σύγκριση με έναν επίδεσμο) από το να φοράτε και να φοράτε μέχρι να βγάζετε τα ρούχα.
 • 4 κατηγορίες συμπίεσης - επιτρέπει μια ατομική επιλογή ρούχων με τον απαιτούμενο βαθμό συμπίεσης των διασταλμένων φλεβών.
 • κατασκευασμένο από υλικά υψηλής τεχνολογίας: λινό - κατασκευασμένο από υποαλλεργικό φυσικό βαμβάκι με υψηλή ελαστικότητα. Κάλτσες από συνθετικές ίνες - νάιλον, λύκρα, ελαστοδιένιο, μικροΐνες, που καθιστούν δυνατή τη χρήση φούστες και φορέματα.
 • η στενή εφαρμογή δεν αφήνει το πλυντήριο να γλιστρήσει.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής του πλυντηρίου με σωστή φροντίδα - από 5 έως 12 μήνες (με καθημερινή χρήση).

Σε τι χρησιμοποιείται το εσώρουχο συμπίεσης; Το ένδυμα συμπίεσης δημιουργεί μια κατανεμημένη πίεση από το κάτω μέρος των ποδιών προς τα πάνω. Η κλιμακωτή πίεση διαφορετικών αντοχών ποικίλλει από τον αστράγαλο έως το μηρό · το ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 100 και 20% της συμπίεσης που εφαρμόζεται από τα εσώρουχα.

Γνώμη ειδικού

Μια σταδιακή μείωση του ποσοστού συμπίεσης δικαιολογείται φυσιολογικά: με την αύξηση της ροής του αίματος, το φορτίο στο φλεβικό σύστημα μειώνεται. Επομένως, συνιστάται η μείωση της μέγιστης πίεσης προς τα πάνω. Λόγω αυτής της αρχής δράσης, η χρήση ενδυμάτων συμπίεσης διεγείρει και ομαλοποιεί την εκροή αίματος και λέμφου στην καρδιά και έτσι αποτρέπει τη φλεβική συμφόρηση.

Τύποι ενδυμάτων συμπίεσης

Επιδράσεις των ενδυμάτων συμπίεσης στις κιρσούς στα πόδια

Πώς να επιλέξετε εσώρουχα συμπίεσης για κιρσούς και σε τι χρησιμοποιείται αυτός ή αυτός ο τύπος πλέξης;

Η ιατρική βιομηχανία προσφέρει μια αρκετά μεγάλη γκάμα ενδυμάτων συμπίεσης. Υπάρχουν γυναικείες κάλτσες συμπίεσης και εσώρουχα για τη θεραπεία κιρσών στους άνδρες. Υπάρχει επίσης μια ταξινόμηση σύμφωνα με τις θεραπευτικές εργασίες των ενδυμάτων συμπίεσης:

 • προληπτικά εσώρουχα: ελάχιστη συμπίεση των κάτω άκρων για την εξάλειψη της υπέρτασης σε αυτά.
 • ιατρικά εσώρουχα: μέτρια και μέγιστη συμπίεση για τη θεραπεία των κιρσών.
 • μετεγχειρητικά εσώρουχα: χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία, οι κάλτσες συμπίεσης επιλέγονται από γιατρό.
Θεραπευτικές κάλτσες συμπίεσης στα πόδια για κιρσούς

Ανάλογα με τον υπάρχοντα ή πιθανό εντοπισμό φλεβικών παθήσεων του κάτω μέρους του σώματος, μπορείτε να επιλέξετε έναν συγκεκριμένο τύπο ιατρικών εσώρουχων - καλσόν συμπίεσης, κάλτσες στο γόνατο ή κάλτσες.

Κάλτσες συμπίεσης

Οι κάλτσες συνιστώνται ειδικά για αθλητές με αυξημένο τρέξιμο για πρόληψη. Η χρήση καλτσών συμπίεσης θα μειώσει τον κίνδυνο φλεβικής νόσου και θα βοηθήσει εκείνους που την έχουν βιώσει. Όταν φοράτε κάλτσες συμπίεσης, η κυκλοφορία του αίματος στο πόδι βελτιώνεται και ο μυϊκός τόνος αυξάνεται μέσω επιλεκτικής συμπίεσης της φτέρνας και της περιοχής του ποδιού. Αυτός ο τύπος πλυσίματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά από παρατεταμένη άσκηση.

Κάλτσες συμπίεσης γόνατος

Οι κάλτσες είναι κατάλληλες για την πρόληψη και τη θεραπεία των κιρσών, υπό τον όρο ότι οι κιρσοί είναι κάτω από το γόνατο. Οι κάλτσες στα γόνατα καλύπτουν το πόδι από το πόδι έως το γόνατο. Οι ελαστικές τους ιδιότητες συμπίεσης εξασφαλίζουν ακριβή εφαρμογή στο πόδι, διατηρούν τον τόνο του αστραγάλου και αποτρέπουν αποτελεσματικά τη βαρύτητα στο πόδι.

Πώς να επιλέξετε κάλτσες γονάτου συμπίεσης για άνδρες; Τα περισσότερα ρούχα συμπίεσης φαίνεται να απευθύνονται στις γυναίκες. Είναι μια αυταπάτη. Όσον αφορά το σχεδιασμό, το ύψος των ανδρών στα γόνατα ουσιαστικά δεν διαφέρει από τις συνηθισμένες κάλτσες, επομένως δεν πρέπει να προκαλούν περιορισμούς κατά τη διάρκεια της περιόδου φθοράς.

Τα μεγέθη τέτοιων ενδυμάτων συμπίεσης, όπως οι κάλτσες στα γόνατα, επιλέγονται σύμφωνα με το ανατομικό προφίλ των κάτω άκρων.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κάνετε μερικές μετρήσεις (σε εκατοστά):

 • Περίμετρος κνήμης πάνω από τον αστράγαλο και κάτω από το γόνατο.
 • Μήκος από το πόδι στο γόνατο.

Κάλτσες συμπίεσης

Με τη βοήθεια των καλτσών, είναι δυνατόν να επιτευχθεί ένα θεραπευτικό και προφυλακτικό αποτέλεσμα στην καταπολέμηση των παθολογιών του φλεβικού συστήματος. Εάν είναι απαραίτητο, μερικές φορές χρησιμοποιούνται ελαστικές κάλτσες από κιρσούς αυξημένου μήκους: στη βουβωνική χώρα ή με κλείσιμο στη μέση.

Κάλτσες συμπίεσης κατά των κιρσών

Υπάρχει ένα καουτσούκ σιλικόνης στο εσωτερικό της κάλτσας. Αποτρέπει την ολίσθηση αυτών των καλτσών συμπίεσης. Ιατρικές κάλτσες με κλείσιμο στη μέση στερεώνονται με ελαστική ζώνη με ταινία επαφής. Τέτοιες κάλτσες χωρίζονται σε μισό ζευγάρι, υπάρχουν αριστερά και δεξιά. Είναι δυνατόν να συνδυάσετε τα μονόκρεμα με τα καλσόν.

Αυτός ο τύπος κάλτσας είναι πιο αποτελεσματικός ως ειδικό εσώρουχο συμπίεσης για πόδια με κιρσούς.

Η εύρεση των καλύτερων καλτσών συμπίεσης για γυναίκες και άνδρες δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Η γκάμα τέτοιων εσωρούχων στην ιατρική αγορά είναι αρκετά μεγάλη. Λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες και τις προτιμήσεις για την εμφάνιση των λευκών ειδών. Ως εκ τούτου, μπορείτε να αγοράσετε κάλτσες συμπίεσης σύμφωνα με τις δικές σας επιθυμίες και όχι μόνο να καθοδηγείτε τις συστάσεις του γιατρού σχετικά με τις θεραπευτικές και προφυλακτικές ιδιότητες του λινού. Όταν αγοράζετε, λάβετε υπόψη ότι ένα ορθοπεδικό σαλόνι ή φαρμακείο που πουλάει ρούχα συμπίεσης θα σας προστατεύσει από την αγορά ψεύτικου. Μόνο εκεί μπορείτε να αγοράσετε ένα πιστοποιημένο, υψηλής ποιότητας προϊόν συμπίεσης.

Καλσόν συμπίεσης για γυναίκες

Ο πιο κοινός τύπος ιατρικών και προφυλακτικών εσωρούχων για τις γυναίκες είναι τα καλσόν συμπίεσης, αν και είναι αρκετά δύσκολο να φορεθούν.

Ανάλογα με το ποια επίδραση είναι σημαντική, γίνεται διάκριση μεταξύ των ακόλουθων τύπων καλσόν συμπίεσης: προληπτικό και θεραπευτικό. Τα προληπτικά ελαστικά καλσόν επιλέγονται ανεξάρτητα σύμφωνα με παραμέτρους όπως το ύψος και το βάρος. Μπορείτε να αγοράσετε αυτές τις κάλτσες συμπίεσης σε φαρμακεία καθώς και σε τακτικά καταστήματα ιατρικών ειδών. Εκτός από τη βελτίωση του φλεβικού συστήματος, έχουν διορθωτικό και αδυνάτισμα στη μέση, τους γλουτούς και τους μηρούς.

Γνώμη ειδικού

Εάν μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας προϊόντα προληπτικής συμπίεσης, τότε οι ιατρικές κάλτσες συμπίεσης θα επιλεγούν αποκλειστικά από γιατρό. Τέτοιες καλσόν, κάλτσες και κάλτσες υπόκεινται σε ιατρική πιστοποίηση σύμφωνα με το RAL-Norm-GZ 387 και διατίθενται μόνο σε ιατρικά σαλόνια και φαρμακεία.

Η γκάμα περιλαμβάνει τύπους καλσόν συμπίεσης που διαφέρουν ως προς την υφή και το χρώμα. Είναι τόσο τα πιο διαφανή όσο και τα πιο πυκνά αδιαφανή, καθιστώντας δυνατή την κάλυψη φλεβικών εκδηλώσεων στο δέρμα. Όταν επιλέγετε ένα μοντέλο, δώστε προσοχή στην κάλτσα: υπάρχουν προϊόντα με ανοιχτά και κλειστά δάχτυλα.

Συνιστάται ο συνδυασμός ιατρικών καλτσών συμπίεσης για κιρσούς με τη χρήση τοπικών φλεβικών τονωτικών για τα πόδια. Η κρέμα ποδιών με εκχυλίσματα καστανιάς και ginkgo biloba είναι κατάλληλη για καθημερινή φροντίδα στο σπίτι. Λόγω της φυσικής του σύνθεσης, ανακουφίζει τον πόνο, τονώνει, έχει αντιφλεγμονώδη και καλλυντικά αποτελέσματα. Η κρέμα απλώνεται στο δέρμα των ποδιών 1-2 φορές την ημέρα το πρωί πριν από την τοποθέτηση και το βράδυ μετά την απογείωση, από κάτω προς τα πάνω με κινήσεις μασάζ μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Η κρέμα έχει υποβληθεί σε κλινικές μελέτες και εκτιμάται ιδιαίτερα από τους φλεβολόγους ως αποτελεσματικό ανοσοενισχυτικό στην καταπολέμηση των κιρσών των κάτω άκρων. Ένα σπρέι τονωτικού ποδιών με εκχυλίσματα από φουντουκιά κρεοπωλείου και μάγισσας είναι πολύ πρακτικό για χρήση εκτός σπιτιού. Χάρη στην ελαφριά φόρμουλα χωρίς σήμανση και το άνετο σχήμα απελευθέρωσης, μπορεί να εφαρμοστεί σε καλσόν νάιλον. Ψεκάστε 1-2 φορές την ημέρα από απόσταση 15 cm για να ενυδατώσετε ελαφρώς το δέρμα. Και τα δύο προϊόντα αναπτύχθηκαν από ειδικούς μιας φαρμακευτικής εταιρείας και διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά ποιότητας.

Ελαστικά εσώρουχα συμπίεσης - καλσόν, κάλτσες και κάλτσες στο γόνατο απαιτούν προσπάθεια να φορέσουν. Είναι σημαντικό να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες:

 • ξαπλώστε μετά το ξύπνημα.
 • Μην τεντώνετε ή στρίβετε υπερβολικά το προϊόν.
 • Τραβήξτε το πάνω μέρος του καλσόν μαζί και τεντώστε σταδιακά προς το κάτω πόδι και πάνω από αυτό.

Για να διευκολύνεται η χρήση καλτσών συμπίεσης, κατασκευάζονται ειδικές συσκευές για καταναλωτές διαφορετικών κατηγοριών: υπέρβαρο, περιορισμένη κινητικότητα, για ταξιδιώτες (πτυσσόμενη έκδοση).

Πώς να επιλέξετε κάλτσες συμπίεσης;

Διαβαθμισμένη πίεση με μειωμένη συμπίεση αστραγάλου-μηρού

Εάν προκύψει το ερώτημα, πώς να επιλέξετε κάλτσες συμπίεσης με βάση το μέγεθος, τότε πρέπει να διαβάσετε τις πληροφορίες στη συσκευασία.

Τα ρούχα συμπίεσης κατασκευάζονται σύμφωνα με αυστηρά πρότυπα ποιότητας. Το αυστηρότερο είναι το ευρωπαϊκό πρότυπο RAL-GZ 387. Τα πρότυπα του ρυθμίζουν:

 • Σύνθεση ενδυμάτων συμπίεσης.
 • Ασφάλεια των χρησιμοποιούμενων υλικών.
 • Ιδιότητες συμπίεσης, ελαστικότητα, αντοχή του κατασκευασμένου λινού.
 • Απαιτήσεις επισήμανσης στη συσκευασία.

Σύμφωνα με αυτά τα πρότυπα, η τάξη συμπίεσης και η πίεση πρέπει να αναφέρονται σε χιλιοστά υδραργύρου στη συσκευασία εσώρουχων πιστοποιημένης ποιότητας και όχι σε ονομαστικές τιμές (όπως συμβαίνει με τις συνήθεις κάλτσες).

Εάν η ετικέτα Oko-Tex® Standard 100 βρίσκεται στη συσκευασία των ρούχων, αυτό σημαίνει ότι αυτό το ένδυμα συμπίεσης έχει δοκιμαστεί από ανεξάρτητα ινστιτούτα που αποτελούν μέρος της διεθνούς κοινότητας Oko-Tex. Ελέγχουν τα δείγματα υλικών για τη συμμόρφωση του pH, την περιεκτικότητα σε φορμαλδεΰδη, τις ουσίες που περιέχουν χλώριο και τυχόν βαρέα μέταλλα που ενδέχεται να υπάρχουν. Με βάση το αποτέλεσμα μιας επιτυχημένης δοκιμής, εκδίδεται πιστοποιητικό ποιότητας - Oko-Tex® Standard 100.

Όταν αγοράζετε εσώρουχα με τις παραπάνω ενδείξεις, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι:

 • σας επιτρέπει να επιτύχετε ένα κατάλληλο θεραπευτικό αποτέλεσμα
 • φιλικό προς το περιβάλλον;
 • δεν θα είναι μικρότερη από τη διάρκεια ζωής που καθορίζεται από τον κατασκευαστή.

Ελαστικές κάλτσες συμπίεσης: τάξεις συμπίεσης για όλα τα είδη ένδυσης

Ανάλογα με την πίεση που δημιουργείται στα ιατρικά ελαστικά πλεκτά, υπάρχουν 4 κατηγορίες συμπίεσης σύμφωνα με το RAL-GZ 387.

 • Κατηγορία συμπίεσης I: έχει χαμηλή (ελαφριά) προληπτική πίεση (18-21 mm Hg). Ενδείξεις για τη χρήση εσώρουχων με τάξη συμπίεσης I είναι: τάση για κιρσούς, βαρύτητα στα πόδια, οίδημα, φλέβες αράχνης, εγκυμοσύνη.
 • Κατηγορία συμπίεσης II: έχει μέση πίεση (22-32 mm Hg). Αυτή είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη κατηγορία συμπίεσης για ιατρικά ρούχα. Χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία της θρόμβωσης βαθιάς φλέβας, στη θεραπεία των κιρσών και της οξείας θρομβοφλεβίτιδας (θρομβοφλεβίτιδα).
 • Κατηγορία συμπίεσης III: ασκεί ισχυρή πίεση (33-46 mm Hg). Αυτό το πλύσιμο χρησιμοποιείται για σοβαρή λεμφοβενική ανεπάρκεια, τροφικές παθολογίες και θρόμβωση βαθιάς φλέβας.
 • Κατηγορία συμπίεσης IV: ασκεί την υψηλότερη δυνατή πίεση (πάνω από 59 mm Hg). Τα εσώρουχα με αυτήν την κατηγορία συμπίεσης χρησιμοποιούνται για συγγενείς ανωμαλίες των φλεβών και για την εξάλειψη του λεμφοιδήματος με συνοδευτικό οίδημα.

Τα προληπτικά εσώρουχα με την πρώτη κατηγορία συμπίεσης μπορούν να αγοραστούν ανεξάρτητα. Αλλά πώς να επιλέξετε ιατρικά ρούχα συμπίεσης με ήδη ανεπτυγμένες κιρσούς, μόνο ένας γιατρός μπορεί να πει. Θα σας εξηγήσει γιατί χρειάζεστε κάλτσες συμπίεσης στη συγκεκριμένη περίπτωσή σας.

Συμβουλές από τον φλεβολόγο για την επιλογή ενδυμάτων συμπίεσης για τα πόδια

Κάλτσες συμπίεσης: πώς να επιλέξετε το μέγεθος

Οι κιρσοί είναι μια μη αναστρέψιμη ασθένεια που χρειάζεται θεραπεία. Και οι κάλτσες συμπίεσης χρησιμεύουν ως δομή στήριξης για τις φλέβες. Οι ακριβείς μετρήσεις του ποδιού θα βοηθήσουν στην επιλογή των σωστών καλτσών, δηλαδή:

 • Μήκος από το πόδι στο γόνατο
 • Περίμετρος κνήμης πάνω από τον αστράγαλο και κάτω από το γόνατο.
 • Περιφέρεια μηρού σε απόσταση 25-30 cm από το γόνατο.
 • το μήκος του ποδιού από το πόδι έως την βουβωνική πτυχή.

Αφού ο phlebologist έχει συνταγογραφήσει λουριά της κατάλληλης κατηγορίας συμπίεσης και λάβει μετρήσεις, είναι σημαντικό να προσδιοριστεί το μέγεθος των καλτσών. Η γκάμα περιλαμβάνει ποικιλία μεγεθών από XS έως XLX. Το πλέγμα μεγέθους μπορεί να διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Επομένως, η επιλογή των ενδυμάτων συμπίεσης πρέπει να γίνεται σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο διάγραμμα μεγέθους του κατασκευαστή.

Οι σωστά επιλεγμένες κάλτσες ταιριάζουν στενά στο πόδι σας. Ίσως θα υπάρξει κάποια δυσφορία με τη χρήση ιατρικών εσωρούχων στην αρχή, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα περάσει.

Πώς να επιλέξετε καλσόν συμπίεσης

Για να επιλέξετε ένα ζευγάρι καλσόν, εκτός από τις παραπάνω μετρήσεις, είναι απαραίτητο να μετρήσετε τον όγκο της περιφέρειας του ισχίου και της μέσης.

Τα ρούχα συμπίεσης κατασκευάζονται από πολλούς κατασκευαστές. Και με κιρσούς, θέλω να καταλάβω τι είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα, ώστε να μην σπαταλά πολύτιμο χρόνο και χρήμα. Δυστυχώς, οι καλύτερες κάλτσες συμπίεσης για κιρσούς μπορούν να επιλεγούν μόνο σύμφωνα με τα δικά σας συναισθήματα από την άμεση χρήση τέτοιων εσωρούχων.

Η ιδιαιτερότητα των καλσόν είναι ότι επιλέγονται αυστηρά ανάλογα με το μέγεθος, καθώς η περιοχή στην οποία ασκούν πίεση είναι η μέγιστη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η συσκευασία θα παρέχει πληροφορίες για το πώς να φοράτε κολάν συμπίεσης. Μην παραλείψετε αυτές τις συστάσεις - θα επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής του κρεβατιού:

 • Φορέστε καλσόν μετά το ξύπνημα ή μετά το ντους. Σημαντικό: Το δέρμα πρέπει να στεγνώσει εντελώς.
 • Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε την κατάσταση του δέρματος - πρέπει να είναι ενυδατωμένο και απαλό, ώστε να μην καταστρέφονται οι ίνες του ενδύματος συμπίεσης.
 • Τα καλσόν συμπίεσης δεν πρέπει να τεντώνονται ή να στρίβονται.
 • Όταν φοράτε τα καλσόν, συλλέξτε το πάνω μέρος των καλσόν σε ένα ακορντεόν και σταδιακά τα κατανέμετε σε όλο το μήκος του ποδιού για να εξομαλύνετε τις ρυτίδες που προκύπτουν.

Τα καλσόν συμπίεσης πρέπει να φοριούνται όλη την ημέρα και να αφαιρούνται λίγο πριν το κρεβάτιΗ διάρκεια χρήσης των ρούχων καθορίζεται μόνο από τον γιατρό.

Κάλτσες γόνατος συμπίεσης για τα πόδια μετά την επέμβαση

Κάλτσες συμπίεσης μετά τη λειτουργία

Οι φανέλες του νοσοκομείου είναι αναντικατάστατες μετά από εγχείρηση. Τα καλά ρούχα συμπίεσης στη μετεγχειρητική φάση της θεραπείας με κιρσούς μπορούν να ανακουφίσουν ορισμένες πιθανές επιπλοκές. Η φθορά νοσοκομειακών φορέων μειώνει τον κίνδυνο συμφόρησης και θρόμβωσης βαθιάς φλέβας.

Η βέλτιστη πίεση συμπίεσης για αυτόν τον τύπο εσωρούχων είναι 15-18 mm Hg.

Η συμπίεση των εσωρούχων αναψυχής υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη την οριζόντια θέση του ασθενούς. Επομένως, αυτός ο τύπος εσωρούχων δεν είναι κατάλληλος για καθημερινές κάλτσες συμπίεσης.

Τα μετεγχειρητικά ρούχα συμπίεσης μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Μπορούν να διακριθούν οι ακόλουθοι τύποι γραμμών:

 • Κάλτσες γόνατος, καλσόν;
 • Κορσέδες για τη σπονδυλική στήλη
 • Επίδεσμοι.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μετεγχειρητικής ενδυμασίας συμπίεσης είναι ότι πρέπει να φορεθεί (να μην αφαιρεθεί) για τις πρώτες ημέρες. Ως εκ τούτου, τα εσώρουχα του νοσοκομείου πρέπει να είναι εξαιρετικά ελαστικά, χωρίς ραφή, υποαλλεργικά και αντιμικροβιακά.

Εσώρουχα συμπίεσης για γυναίκες

Βασικά, είναι σύνηθες να κατανοούμε ότι τα γυναικεία λευκά είδη νοσοκομείου συμπίεσης είναι καλλυντικά καλλυντικά. Χρησιμοποιείται μετά από πλαστική χειρουργική και διευκολύνει και μειώνει σημαντικά το χρόνο αποκατάστασης. Ο πιο κοινός τύπος εσωρούχων είναι μια ζώνη συμπίεσης μετά από μια μαστοπλαστική (μαστοπλαστική). Κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης μετά από χειρουργική επέμβαση διόρθωσης σχήματος μαστού, είναι σημαντικό να φοράτε εσώρουχα σφιχτής συμπίεσης που:

 • αποτρέπει τα σημάδια
 • βοηθά στην ανακούφιση του μετεγχειρητικού πρήξιμου.
 • Μειώστε τον πόνο
 • ανακουφίστε τη βαρύτητα στην περιοχή λειτουργίας.

Η απαιτούμενη κατηγορία συμπίεσης του μπούστο ρυθμίζεται από τα πώματα. Μερικές φορές χρησιμοποιείται ένας πρόσθετος ιμάντας συμπίεσης μαζί με μια ζώνη συμπίεσης για τη δημιουργία μέγιστης συμπίεσης με μετεγχειρητικά εσώρουχα στα απαραίτητα μέρη του σώματος.

Ο τρόπος για να επιλέξετε ρούχα συμπίεσης για γυναίκες και να τα φοράτε για μεγάλο χρονικό διάστημα καθορίζεται από τον γιατρό. Εσφαλμένα επιλεγμένα εσώρουχα μπορεί να βλάψουν το σώμα σας.

Εσώρουχα συμπίεσης για έγκυες γυναίκες

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λόγω του αυξημένου φορτίου στο σώμα, είναι δυνατή η εκδήλωση συμπτωμάτων διαφόρων ασθενειών. Κιρσούς επίσης. Για να προστατευθούν από τέτοιες εκδηλώσεις, συνιστάται σε πολλές έγκυες γυναίκες να φορούν προληπτικά και θεραπευτικά ενδύματα συμπίεσης.

Στο πρώτο τρίμηνο, χρησιμοποιούνται προφυλακτικές κάλτσες συμπίεσης, κυρίως κάλτσες ή κάλτσες στο γόνατο, οι οποίες προστατεύουν επίσης μια γυναίκα από το σύνδρομο βαρύτητας στα πόδια και πρήξιμο.

Η φθορά ορθογόνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνει το άγχος στη σπονδυλική στήλη.

Από το δεύτερο τρίμηνο, εάν αναφέρεται, συνταγογραφείται ιατρικό εσώρουχο: επίδεσμοι, καλσόν, κάλτσες. Μετά τον τοκετό, αυτός ο τύπος ιατρικού πλυσίματος θα σας βοηθήσει να αναρρώσετε γρηγορότερα. Η λειτουργία του επιδέσμου συχνά ανατίθεται σε ένα πολύ ελαστικό ένθετο στο μπροστινό μέρος των καλσόν συμπίεσης. Λαμβάνει υπόψη τα ανατομικά χαρακτηριστικά μιας εγκύου γυναίκας. Αυτά τα εσώρουχα υποστηρίζουν καλά το στομάχι και δεν το πιέζουν. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν αντενδείξεις για τη χρήση μιας τέτοιας φανέλας, γι 'αυτό συνιστάται να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν αγοράσετε οποιοδήποτε φαρμακευτικό εσώρουχο.

Ένας φλεβολόγος συνιστά στις έγκυες γυναίκες με κιρσούς να φορούν κάλτσες συμπίεσης κατά τον τοκετό και λίγο αργότερα.