Πώς να επιλέξετε κάλτσες συμπίεσης για κιρσούς

Κάλτσες συμπίεσης για κιρσούς

Βιέννη.

Αυτό είναι το ήμισυ του κυκλοφορικού συστήματος.

Είναι επίσης μια αιτία ανησυχίας για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Οι ασθένειες των φλεβών είναι συχνές. Οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι έως και το 15% των μεσήλικων ανδρών και το 30% των γυναικών πάσχουν από κιρσούς - μια αγγειοδιαστολή του φλεβικού συστήματος. Το ποσοστό των ασθενών με φλεβικές ασθένειες είναι ακόμη υψηλότερο στους ηλικιωμένους.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν σε γιατρούς για τη θεραπεία πρησμένων αιμοφόρων αγγείων. Μερικές φορές με χειρουργική επέμβαση. Σε άλλες περιπτώσεις, συντηρητική θεραπεία με φάρμακα, άσκηση και ειδικά εσώρουχα.

Θα μιλήσουμε για κάλτσες ενάντια στις κιρσούς αργότερα. Εν τω μεταξύ, θα εκτιμήσουμε τον κίνδυνο της νόσου και τις πιθανές επιπλοκές της.

Οι κιρσοί μπορούν να επηρεάσουν οποιοδήποτε μέρος του φλεβικού συστήματος, αλλά ο προτιμώμενος στόχος τους είναι τα αγγεία των ποδιών.

Η ευαισθησία των φλεβών είναι εύκολο να εξηγηθεί.

Όταν το αίμα ρέει μέσω των αρτηριών στα όργανα, κινείται κυρίως προς τα κάτω. Δηλαδή, η βαρύτητα βοηθά τη ροή του αίματος και ως εκ τούτου συνήθως δεν υπάρχει συσσώρευση αίματος στις αρτηρίες. Ρέει μέσω των αρτηριών στα πόδια σας. Το αίμα ανεβαίνει πίσω από τις φλέβες. Αυτή τη στιγμή ξεκινούν προβλήματα - η βαρύτητα επιβραδύνει τη ροή του αίματος και μέρος του αίματος προσπαθεί συνεχώς να στραγγίσει.

Η κατάσταση δεν είναι κακή. Ναι, η κυκλοφορία του αίματος στις φλέβες είναι δύσκολη, αλλά το σώμα διαθέτει προστατευτικούς μηχανισμούς κατά της ενόχλησης.

Οι φλεβικές βαλβίδες αναπτύσσονται στα αγγεία, τα οποία εμποδίζουν τη διέλευση του ρέοντος αίματος και το οδηγούν πίσω στην κυκλοφορία του αίματος. Οι μύες υποστηρίζουν επίσης την κυκλοφορία του αίματος. Συστέλλονται και πιέζουν τις φλέβες, γεγονός που βελτιώνει τη ροή του αίματος.

Η κυκλοφορία του αίματος είναι μειωμένη στα νοσούντα αγγεία. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους:

 • Μεγάλη ακινησία
 • ευσαρκία
 • Μεγαλύτερη ηλικία
 • εγκυμοσύνη
 • Ορμονική ανισορροπία

Στις κιρσούς, οι βαλβίδες συνήθως εξασθενούν ή έχουν υποστεί βλάβη. Επομένως, το αίμα συλλέγεται σε ορισμένες περιοχές των αγγείων, πιέζοντας τα τοιχώματα των φλεβών, προκαλώντας την επέκταση.

Τα συμπτώματα αρχικά δεν είναι σοβαρά:

 • Βαριά στα πόδια
 • Μπλε ή μοβ αγγεία εμφανίζονται στο δέρμα
 • κράμπες
 • οίδημα
 • Αποχρωματισμός του δέρματος
 • Κνησμός και κάψιμο στις φλέβες

Τέτοια σημάδια ασθένειας συχνά γίνονται απαρατήρητα και μερικές φορές οι άνθρωποι συνηθίζουν. Έτσι επιτρέπουν στις κιρσούς να αναπτυχθούν.

Ναι, μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να εμφανιστούν πιο σοβαρά συμπτώματα. Αλλά χωρίς θεραπεία, οι επιπλοκές είναι αναπόφευκτες και σε καμία περίπτωση τόσο αβλαβείς όσο οι πρώτες εκδηλώσεις των κιρσών.

Οι συνέπειες των κιρσών:

 • Τροφικά έλκη. . . Μη θεραπευτικές πληγές δίπλα σε νοσούντα αγγεία. Ο ιστός δεν λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και σταδιακά πεθαίνει. Ένα σύμπτωμα του σχηματισμού έλκους είναι η εξασθένιση της περιοχής του δέρματος. Για να σταματήσετε την ανάπτυξη επιπλοκών, πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό.
 • Αιμορραγία. . . Οι διευρυμένες επιφανειακές φλέβες ρήξη μερικές φορές. Η αιμορραγία από τέτοια αγγεία δεν είναι πολύ άφθονη, αλλά απαιτείται ιατρική βοήθεια.
 • Θρόμβοι αίματος. . . Τα διασταλμένα αγγεία είναι ένα άνετο περιβάλλον για θρόμβους αίματος, το οποίο οι γιατροί αποκαλούν θρόμβους αίματος. Αυτοί οι σχηματισμοί διαταράσσουν τη ροή του αίματος. Μερικές φορές ξεφλουδίζουν και το αίμα μπορεί να εισέλθει στους πνεύμονες. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται πνευμονική εμβολή και συχνά οδηγεί σε αναπνευστική ανεπάρκεια και ακόμη και θάνατο.

Όσο περισσότερο πάει η ασθένεια, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος επιπλοκών. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι οι ανεπτυγμένες κιρσοί συνήθως δεν μπορούν να αφαιρεθούν με συντηρητική θεραπεία και απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί από νωρίς. Η πολύπλοκη θεραπεία με κάλτσες για κιρσούς δείχνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό το εσώρουχο είναι επίσης χρήσιμο για την πρόληψη ασθενειών.

Σε τι χρησιμοποιούνται οι κάλτσες συμπίεσης;

Μια τέτοια φανέλα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια. Αυτό θα μειώσει τον πόνο και το πρήξιμο που ενοχλεί πολλούς ανθρώπους. Τα εσώρουχα βοηθούν επίσης σε πιο σοβαρές ιατρικές παθήσεις, όπως η μείωση του κινδύνου θρόμβωσης βαθιάς φλέβας και η πιθανότητα θρόμβων αίματος.

Οι ελαστικές κάλτσες για κιρσούς φτιάχνονται από ειδικό υλικό που τεντώνεται καλά και ταιριάζει στο πόδι. Η φανέλα συμπιέζει απαλά τις φλέβες. Συνήθως το εσώρουχο ασκεί τη μεγαλύτερη πίεση στους αστραγάλους και η πίεση μειώνεται μέχρι το πόδι.

Οι γιατροί συνταγογραφούν κάλτσες συμπίεσης για διάφορους σκοπούς:

 • Υποστήριξη φλεβών
 • Πρόληψη συσσώρευσης αίματος
 • Πρόληψη τροφικών ελκών
 • Καταπολέμηση της φλεβικής υπέρτασης
 • Βελτίωση της λεμφικής παροχέτευσης

Όταν τα πλεκτά πιέζουν στα αγγεία, έχει πολλά θετικά αποτελέσματα:

 • Μειώνει τη διάμετρο των φλεβών. . . Το αίμα ρέει γρηγορότερα μέσω των στενών αγγείων. Επομένως, σπάνια συσσωρεύεται σε ένα μέρος και σχεδόν ποτέ δεν εμφανίζονται θρόμβοι αίματος.
 • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. . . Η επιπλέον πίεση επιταχύνει τη ροή του αίματος και γίνεται πιο γρήγορα από τα πόδια στην καρδιά.
 • Αποτρέπει την αιμορραγία. . . Παρά την έλξη, το αίμα ρέει σπάνια μέσω των φλεβών και δεν γεμίζει τα αγγεία σύνδεσης.

Ακόμα και μερικοί αθλητές χρησιμοποιούν κάλτσες συμπίεσης κατά την άσκηση. Για παράδειγμα δρομείς και παίκτες μπάσκετ. Το εσώρουχο προστατεύει τον ιστό από ζημιές και επιταχύνει την παροχή οξυγόνου στους μυς. Μετά από μια προπόνηση, οι μύες αναρρώνουν γρηγορότερα.

Φυσικά, η διαμόρφωση κάλτσας φλεβίτιδας δεν μπορεί να θεωρηθεί μαγικό τεχνούργημα που θα σας σώσει από προβλήματα με τα αιμοφόρα αγγεία. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Όπως και άλλα φάρμακα, οι κάλτσες συμπίεσης δεν είναι κατάλληλες για όλους.

Ενδείξεις και αντενδείξεις για τη χρήση ενδυμάτων συμπίεσης

Μην αγοράζετε μόνοι σας σφιχτές κάλτσες. Πρώτα, επισκεφτείτε το γιατρό σας και δείτε τι είδους κορμάκι χρειάζεστε.

Μάθετε το μέγεθος. Αναλογία συμπίεσης. Και άλλες ιδιότητες του εσώρουχου που θα φορέσετε για μήνες.

Η αγορά πλεκτών ρούχων χωρίς σύσταση γιατρού μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία. Οι κάλτσες, για παράδειγμα, είναι πολύ συμπιεσμένες, πράγμα που σημαίνει ότι η κυκλοφορία του αίματος στις φλέβες είναι ακόμη πιο μειωμένη. Το αποτέλεσμα είναι ότι η κατάσταση των αγγείων επιδεινώνεται.

Εγγραφείτε για διαβούλευση με έναν φλεβολόγο σχετικά με την επιλογή των ενδυμάτων συμπίεσης. Επίσης, δείτε τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις για τέτοιες κάλτσες.

Ενδείξεις

Οι γιατροί συνταγογραφούν εσώρουχα αδυνατίσματος για ασθένειες:

 • Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια
 • Phlebeurysm
 • Βαθιά φλεβική θρόμβωση
 • Λεμφοίδημα
 • φλεβίτιδα
 • Λιποδερματοσκλήρωση

Επίσης, το Τζέρσεϋ μερικές φορές συνταγογραφείται σε υγιή άτομα που διατρέχουν κίνδυνο για αγγειακή νόσο. Η ανάγκη για κάλτσες προκύπτει:

 • Κατα την εγκυμοσύνη. . . Το σώμα της μέλλουσας μητέρας εκτίθεται σε μεγάλο άγχος. Η ορμονική ισορροπία διαταράσσεται. Ως αποτέλεσμα, τα τοιχώματα των φλεβών εξασθενούν και συχνά επεκτείνονται. Η ποσότητα αίματος στο σώμα αυξάνεται επίσης. Λόγω του παιδιού. Ο αυξημένος όγκος αίματος αυξάνει σημαντικά την πίεση στα τοιχώματα των αγγείων. Το πλεκτό ύφασμα βοηθά τις φλέβες να διατηρήσουν το φυσιολογικό τους σχήμα υπό τόσο έντονη πίεση.
 • Λόγω αυξημένου στρες στα πόδια. . . Στη δουλειά, πολλοί άνθρωποι πρέπει να σταθούν στα πόδια τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό αυξάνει την πίεση στα αγγεία των κάτω άκρων. Η συχνή άσκηση μπορεί να προκαλέσει κιρσούς. Εσώρουχα υποστηρίζει τις φλέβες. Με αυτόν τον τρόπο, παραμένουν υγιείς ακόμη και με άτομα που περνούν όλη την εργάσιμη ημέρα στα πόδια τους.
 • Με καθιστικό τρόπο ζωής. . . Όσο λιγότερο κινείται ένα άτομο, τόσο πιο δύσκολο είναι για τις φλέβες να αντλούν αίμα. Οι μύες δεν λειτουργούν ούτε βελτιώνουν τη ροή του αίματος, έτσι το αίμα συγκεντρώνει και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία. Τα πλεκτά σταματούν να φουσκώνουν οι φλέβες.
 • Μετά από αγγειακή χειρουργική επέμβαση. . . Η επιτυχία της χειρουργικής θεραπείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή ανάρρωση του ασθενούς. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο γιατρός συνταγογραφεί πλεκτά. Πρέπει να φοράτε αυστηρά εγκαίρως, καθώς οποιαδήποτε παραβίαση του καθεστώτος μπορεί να οδηγήσει σε υποτροπή της νόσου.

Η σωστή επιλογή ελαστικών εσωρούχων είναι πολύ σημαντική. Οι φλεβολόγοι συνταγογραφούν πλεκτά με ένα βαθμό συμπίεσης και τάξης, ανάλογα με τη νόσο του ασθενούς και τους παράγοντες κινδύνου.

Αντενδείξεις

Οι κάλτσες συμπίεσης είναι εντελώς ακίνδυνες για τους περισσότερους ανθρώπους. Έχουν λίγους περιορισμούς:

 • Υποψία ή ήδη διαγνωσμένη περιφερική αρτηριακή νόσο
 • Σοβαρή περιφερική νευροπάθεια
 • Εκτεταμένο πόδι ή πνευμονικό οίδημα μετά από καρδιακή ανεπάρκεια
 • Αλλεργία στα πλεκτά
 • Προβλήματα δέρματος και μαλακών ιστών: γάγγραινα, δερματίτιδα, σοβαρή κυτταρίτιδα

Μεμονωμένοι ασθενείς απλά δεν μπορούν να φορούν ελαστικά εσώρουχα αποτελεσματικά.

Μερικές φορές μόνο προσωρινά. Για παράδειγμα, έχετε πληγές στο πόδι σας και πρέπει να περιμένετε να επουλωθούν.

Σε άλλες περιπτώσεις είναι μόνιμη. Οι κάλτσες συμπίεσης δεν θα λειτουργούν στα πόδια με ασυνήθιστο σχήμα ή παραμόρφωση. Απλώς δεν τυλίγει τα άκρα σωστά, άρα είναι άχρηστο για φλεβική νόσο.

Πώς να επιλέξετε κάλτσες συμπίεσης

Η ελαστική φανέλα κατά των κιρσών περιλαμβάνει μοντέλα διαφορετικών μηκών. Μερικά καλύπτουν εντελώς τα πόδια τους. Άλλοι είναι μόνο μέχρι το γόνατο. Εξαρτάται από την προβλεπόμενη χρήση των καλσόν συμπίεσης.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του λινού είναι η πίεση, η οποία επηρεάζει άμεσα την αποτελεσματικότητα των πλεκτών. Οι κάλτσες πρέπει να είναι κοντά στα πόδια, αλλά να μην τραυματίζονται.

Ορισμένα μοντέλα είναι ειδικά σχεδιασμένα για ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση. Δεν είναι κατάλληλα για άλλα άτομα.

Ο βαθμός συμπίεσης των πλεκτών καλτσών για τη θεραπεία των κιρσών καθορίζεται από τον γιατρό. Είναι επομένως απαραίτητο να κλείσετε ραντεβού και να αγοράσετε ελαστικά εσώρουχα μόνο μετά από διαβούλευση.

Ελέγξτε τα πλεκτά στο κατάστημα. Επιλογή προϊόντων:

 • Αντιμικροβιακό και υποαλλεργικό
 • Χωρίς ραφές
 • Με διάρκεια ζωής 12 μηνών
 • Πρότυπο ποιότητας RAL

Με σωστή φροντίδα, τέτοια εσώρουχα θα διαρκέσουν πολύ και δεν θα χρειαστεί να το αλλάξετε μέχρι το τέλος της θεραπείας.

Τύποι καλτσών συμπίεσης

Όλα τα μοντέλα πλεκτών ειδών αδυνατίσματος χωρίζονται σε τρεις τύπους:

 • Προληπτικός. . . Αυτά τα προϊόντα δεν θεωρούνται φάρμακα και μπορούν επομένως να αγοραστούν χωρίς ιατρική συνταγή. Υποστηρίζουν μόνο τα σκάφη. Αυτό το εσώρουχο θα μειώσει την κόπωση και τον πόνο στα πόδια. Τα πλεκτά πιέζουν ασθενώς στις φλέβες και είναι τέλεια για την πρόληψη των αγγειακών παθήσεων, αλλά δεν θεραπεύει τις κιρσούς.
 • Θεραπευτικά. . . Η πιο εκτεταμένη ομάδα ελαστικών καλτσών. Με αυτά τα προϊόντα, η πίεση είναι διαφορετική σε διαφορετικές περιοχές - τα εσώρουχα πιέζονται πιο έντονα κοντά στον αστράγαλο και η πίεση γίνεται πιο ασθενής στο πόδι. Η ιατρική φανέλα συνταγογραφείται από γιατρό. Οι κάλτσες προορίζονται για άτομα με κιρσούς και θρομβοφλεβίτιδα.
 • Αντι-εμβολικό ή νοσοκομείο. . . Αυτό το κρεβάτι προορίζεται για άτομα που πρέπει να μείνουν στο κρεβάτι μετά τη χειρουργική επέμβαση. Βοηθά στη μείωση του κινδύνου θρόμβωσης βαθιάς φλέβας. Κατηγορία υψηλής συμπίεσης. Η πίεση σε διάφορα μέρη των καλτσών είναι διαφορετική, όπως και με τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Ναι, μπορείτε να αγοράσετε μόνοι σας ελαστικά εσώρουχα για την πρόληψη των αγγειακών παθήσεων. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να συμβουλευτείτε γιατρό. Θα σας βοηθήσει να επιλέξετε πλεκτά. Ο phlebologist θα σας διδάξει επίσης για άλλες προληπτικές μεθόδους, ώστε να μάθετε πολύ καλύτερα πώς να προστατεύσετε τις φλέβες σας.

Αναλογίες συμπίεσης των καλσόν συμπίεσης

Ανάλογα με το επίπεδο πίεσης, τα ελαστικά εσώρουχα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:

 1. Συμπίεση έως 22 mm Hg. Art. Μια τέτοια φανέλα θα βοηθήσει να σταματήσει η ανάπτυξη κιρσών - αφαίρεση οιδήματος, φλεβών αραχνών και άλλων σημείων κιρσών.
 2. Εκτύπωση έως 32 mm Hg. Art. Οι κάλτσες κατηγορίας II συνταγογραφούνται σε ασθενείς με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, θρομβοφλεβίτιδα και κιρσούς. Τα πλεκτά χρησιμοποιούνται επίσης για πρόληψη από άτομα με καθιστικό τρόπο ζωής.
 3. Συμπίεση έως 46 mm Hg. Art. Αυτές οι κάλτσες φοριούνται από ασθενείς με τροφικές ασθένειες και συγγενή ελαττώματα του αγγειακού συστήματος.
 4. Εκτύπωση έως 50 mm Hg. Art. Οι γιατροί συνταγογραφούν τέτοιες φανέλες μόνο για άτομα με σοβαρές μορφές φλεβικής νόσου. Τα εσώρουχα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία σοβαρού οιδήματος.

Επιλέγοντας το σωστό επίπεδο συμπίεσης, μπορείτε να καταπολεμήσετε επιτυχώς τις αγγειακές παθήσεις, ενώ τα ακατάλληλα πλεκτά βλάπτουν επίσης τις φλέβες.

Η επιλογή του σωστού μεγέθους για τα εσώρουχά σας είναι εξίσου σημαντική.

Διάγραμμα μεγέθους για κάλτσες συμπίεσης

Φροντίστε να μετρήσετε τα πόδια σας πριν αγοράσετε τα ρούχα σας. Πρέπει να μετρήσετε:

 • Περιφέρεια μοσχαριού
 • Περιφέρεια αστραγάλου
 • Περιφέρεια μηρού
 • Μήκος ποδιού από το δάπεδο έως το ισχίο
 • Μήκος ποδιού

Κάντε όλες τις μετρήσεις το πρωί αφού ξυπνήσετε. Μην βγείτε από το κρεβάτι - αυτό θα σας δώσει τα πιο ακριβή αποτελέσματα που δεν μπορούν να επιτευχθούν ενώ στέκεστε λόγω της πίεσης στα αγγεία. Οι μετρήσεις ποδιών που καταγράφονται είναι χρήσιμες όταν χρησιμοποιείτε το γράφημα μεγέθους κάλτσας.

Το μέγεθος Ύψος (cm Βάρος (kg Γοφοί, εκ
ΜΙΚΡΟ; S1 150-162 41-55 90-100; 90
Μ; Μ1 152-170 55-75 88-100; 98-115
ΜΕΓΑΛΟ; L1 155-175 58-95 113-130; 98-115
XL 167-180 68-95
XXL 160-178 85-108

Φορέστε και φορέστε καλσόν συμπίεσης

πώς να φοράτε κάλτσες συμπίεσης

Πρώτα απ 'όλα, φορέστε αμέσως ελαστικά εσώρουχα όταν σηκώνετε. Χωρίς να σηκωθώ από το κρεβάτι.

Σηκώστε το πόδι σας. Πρέπει να είναι πάνω από το επίπεδο της καρδιάς - σε αυτήν τη θέση η πίεση στα αγγεία μειώνεται. Σύρετε απαλά το πόδι σας προς τα μέσα και τραβήξτε αργά το ύφασμα προς τα πάνω.

Ισιώστε τις κάλτσες σας. Πρέπει να είναι άνετα στο δέρμα. Ευθυγραμμίστε τις πτυχές. Το πάνω μέρος του σεντονιού δεν πρέπει να αναποδογυριστεί, διαφορετικά η φανέλα θα πιεστεί σαν τουρνουά και η κυκλοφορία του αίματος θα μειωθεί.

Δεν συνιστάται να βγάζετε καλσόν συμπίεσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μόνο στο ντους ή στο μπάνιο. Πριν πάτε για ύπνο, ξαπλώστε στο κρεβάτι και σηκώστε τα πόδια σας. Στη συνέχεια, βγάλτε τα ρούχα σας.

Πόσο καιρό πρέπει να φορεθούν τα πλεκτά;

Ρωτήστε το γιατρό σας. Οι ήπιες μορφές κιρσών μπορούν να εξαλειφθούν σε λίγους μήνες, αλλά οι χρόνιες ασθένειες είναι ένα πιο σοβαρό πρόβλημα. Μερικές φορές οι φλεβολόγοι συνιστούν στους ασθενείς να φορούν ελαστικές κάλτσες για αρκετά χρόνια. Σπάνια, σε όλη μου τη ζωή.

Με μια ανέμελη στάση, τα πλεκτά δεν θα διαρκέσουν καν αρκετούς μήνες. Επομένως, είναι απαραίτητο να τα φροντίζετε σωστά.

Φροντίδα των καλσόν συμπίεσης

Οι κάλτσες δεν μοιάζουν με προϊόν μεγάλης διάρκειας. Και πράγματι - κατά κανόνα, η διάρκεια ζωής τους δεν είναι 12 μήνες, και σε πολλές περιπτώσεις τα ρούχα σπάζουν και λήγουν ακόμη πιο γρήγορα.

Τι να κάνω?

Πρώτα απ 'όλα, οι κάλτσες πρέπει να πλυθούν. Συμπεριλαμβάνεται φανέλα με αντιμικροβιακή προστασία. Θυμηθείτε - φοράτε ελαστικά εσώρουχα όλη την ημέρα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος συσσωρεύονται συνεχώς πάνω του. Έτσι πλένετε καθημερινά.

Το καλύτερο - με το χέρι.

Χρησιμοποιήστε σαπούνι μωρού ή άλλα ευαίσθητα προϊόντα για πλύσιμο που δεν θα βλάψει τα πλεκτά. Το πλυντήριο δεν μπορεί να βράσει.

Μετά το πλύσιμο, πιέστε πολύ προσεκτικά το νερό από τις κάλτσες. Μην τα τεντώνετε και μην καταστρέφετε το ύφασμα. Μπορείτε να καθαρίσετε την υγρασία με μια πετσέτα.

Στεγνώστε το πλεκτό ύφασμα σε επίπεδη επιφάνεια, μόνο σε δροσερά ή ζεστά μέρη, καθώς η υψηλή θερμότητα μπορεί να καταστρέψει το υλικό.

Ακόμα και με την κατάλληλη φροντίδα, οι κάλτσες χάνουν την ελαστικότητά τους αργά ή γρήγορα. Μερικές φορές μετά από μερικούς μήνες. Λιγότερο συχνά - μετά από ένα χρόνο.

Πώς αλλάζετε φανέλες σε καλή στιγμή;

Η απώλεια ελαστικότητας είναι εύκολο να παρατηρηθεί όταν φοράτε τις κάλτσες το πρωί. Οι παλιές κάλτσες συμπίεσης είναι πολύ εύκολο να φορεθούν. Εξ ου και το συμπέρασμα - δεν περικυκλώνει πλέον τα πόδια με την απαραίτητη δύναμη, και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα ανταλλακτικό.

Πόσο πρέπει να φοράτε κάλτσες συμπίεσης μετά τη λειτουργία;

Τα ελαστικά πλεκτά δεν αποτελούν μόνο μέρος της σύνθετης θεραπείας των αγγειακών παθήσεων και χρησιμοποιείται για την πρόληψη των κιρσών. Τέτοια εσώρουχα συνταγογραφούνται επίσης σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Μερικές φορές για αρκετές ημέρες. Σε άλλες περιπτώσεις για μήνες.

Ο χρόνος για να φοράτε κάλτσες καθορίζεται από τον γιατρό.

Μετά τη θεραπεία, τα πλεκτά πρέπει να χρησιμοποιούνται σε διαφορετικούς χρόνους, ανάλογα με τη διαδικασία:

 • Καισαρική τομή - έως και τρεις εβδομάδες
 • Αφαίρεση της μήτρας - δύο έως οκτώ εβδομάδες
 • Laporoscopy - από τρεις ημέρες έως ένα μήνα
 • Αφαίρεση νεφρού - από πέντε ημέρες έως τέσσερις εβδομάδες
 • Αφαίρεση της χοληδόχου κύστης - από δέκα ημέρες έως ένα μήνα

Πόσες κάλτσες συμπίεσης πρέπει να φοράω μετά από σκληροθεραπεία;

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των αγγείων που έλαβε ο γιατρός. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο φλεβολόγος χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους για να καταστρέψει τα εσωτερικά τοιχώματα των φλεβών, ως αποτέλεσμα των οποίων φλεγμονώνονται. Η κυκλοφορία του αίματος στο αγγείο σταματά και η άρρωστη φλέβα εξαφανίζεται εντελώς μετά από λίγο. Το αίμα ρέει μέσω άλλων αγγείων.

Οι κάλτσες συμπίεσης συμβάλλουν στη διατήρηση των κλειστών φλεβών και την αποτροπή εισόδου αίματος. Επομένως, τα αγγεία εξαφανίζονται γρηγορότερα.

Τα ελαστικά εσώρουχα πρέπει να φοριούνται για έως και τέσσερις μήνες εάν ο γιατρός έχει χειρουργηθεί σε μία ή δύο φλέβες. Ένας μεγαλύτερος αριθμός απομακρυσμένων πλοίων απαιτεί μεγαλύτερη συντήρηση - έξι μήνες. Επίσης, αυτός δεν είναι ένας πλήρης όρος. Τόσο πολύ φοράει ο ασθενής κορμάκι δεύτερης κατηγορίας και μετά ο γιατρός μπορεί να το αντικαταστήσει με εσώρουχα πρώτης κατηγορίας.

Οι κάλτσες φορμών χρησιμοποιούνται επίσης και σε άλλες χειρουργικές φλέβες. Είναι χρήσιμα, για παράδειγμα, για ανάρρωση μετά από φλεβεκτομή και μινιφλεκτομή.

Ωστόσο, η ενδοαγγειακή θεραπεία δεν απαιτεί θεραπεία συμπίεσης και τα εσώρουχα χρησιμοποιούνται μόνο εάν επιμένουν σημάδια φλεβικής ανεπάρκειας - οίδημα και τροφικές διαταραχές.

Δυστυχώς, αυτές οι πληροφορίες δεν είναι καθολικές. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση και σε κάθε άτομο. Ο γιατρός συνταγογραφεί πλεκτά και καθορίζει πόσο καιρό οι ασθενείς πρέπει να φορούν ειδικές κάλτσες.

Η ανάγνωση πληροφοριών σχετικά με τα ελαστικά εσώρουχα είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε, αλλά η πραγματική μάχη ενάντια στις αγγειακές παθήσεις θα ξεσπάσει μόνο αφού δει έναν γιατρό.