Πώς να αντιμετωπίσετε κιρσούς στα πόδια στις γυναίκες

Οι κιρσοί είναι μια αρκετά επικίνδυνη ασθένεια που φοβίζει πολλά κορίτσια. Με αυτήν την ασθένεια, οι φλέβες στα πόδια συχνά μεγαλώνουν, γίνονται ορατές από το εξωτερικό, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά την αισθητική εμφάνιση. Ταυτόχρονα, ο κίνδυνος δεν περιορίζεται στην εμφάνιση, καθώς η ασθένεια μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Επομένως, αμέσως μετά τα πρώτα σημάδια των κιρσών στα πόδια των γυναικών, θα πρέπει να καλείται γιατρός. Με τη θεραπεία στα αρχικά στάδια, είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από την ασθένεια χωρίς χειρουργική επέμβαση. Καθώς αυξάνεται η σοβαρότητα, μειώνεται η πιθανότητα θεραπείας με συντηρητική θεραπεία.

Οι λόγοι για την ανάπτυξη των κιρσών

Κιρσοί

Οι κιρσοί θεωρούνται ασθένεια που εμφανίζεται όταν υπάρχει γενετική προδιάθεση, καθώς και εξωτερική διέγερση λόγω λανθασμένου τρόπου ζωής ή υπερβολικού στρες.Οι παράγοντες που επηρεάζουν την έναρξη της νόσου είναι διαφορετικοί, επομένως 3 τύποι πιθανών αιτιών διακρίνονται υπό όρους. Η πρώτη, η πιο κοινή, είναι μια γενετική αλλαγή εντοπισμένη στα αγγεία, οι πιθανές αιτίες: λεπτά τοιχώματα, ανεπαρκείς βαλβίδες ή είναι αδύναμες. Ο δεύτερος κληρονομικός παράγοντας σε άτομα των οποίων οι γονείς είχαν παρόμοια ασθένεια, ο κίνδυνος εμφάνισης είναι πολλές φορές υψηλότερος. Ο τρίτος λόγος είναι αρκετά εκτεταμένος - μια αρνητική εξωτερική επιρροή, αλλά συχνά συνοδεύεται από άλλους αναφερόμενους παράγοντες.

Οι ακόλουθοι εξωτερικοί λόγοι μπορούν να προκαλέσουν τα πρώτα σημάδια των κιρσών των ποδιών στις γυναίκες:

 1. Παρατεταμένη στάση ή συνεδρίαση
 2. Ο ασθενής ζει μια μετρημένη ζωή χωρίς σωματική άσκηση.
 3. Οι κακές συνήθειες, οι πιο επικίνδυνες είναι το κάπνισμα και τα ναρκωτικά, αλλά το αλκοόλ δεν είναι κατώτερο από τις αρνητικές του επιπτώσεις.
 4. Παθολογία στη λειτουργία των βαλβίδων.
 5. Διάφορες ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος
 6. Λανθασμένη διατροφή
 7. Οι αρνητικές επιπτώσεις του περιβάλλοντος
 8. Το υπέρβαρο και η παχυσαρκία είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους παράγοντες στην ανάπτυξη κιρσών.
 9. Μηχανικοί τραυματισμοί στα πόδια
 10. Χρησιμοποιώντας άβολα ρούχα που συμπιέζουν τα αιμοφόρα αγγεία, όπωςΒ. Ψηλά τακούνια
 11. Χρόνια δυσκοιλιότητα.

Τα κύρια σημάδια των κιρσών στα πόδια μπορούν να παρατηρηθούν σε άτομα διαφορετικών ηλικιών, αλλά τις περισσότερες φορές είναι γυναίκες άνω των 40 ετών. Κάθε χρόνο, καθορίζονται νέες μέσες στατιστικές ελάχιστες τιμές για τη συχνότητα εμφάνισης κιρσών στους νέους. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και κάτω των 20 ετών. Ταυτόχρονα, το 70% των περιπτώσεων κιρσών καταγράφεται σε γυναίκες. Για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες συνέπειες, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν φλεβολόγο που θα διαγνώσει και θα συνταγογραφήσει θεραπεία.

Προετοιμασίες για εξωτερική χρήση

Οι κρέμες και οι αλοιφές της φλεβικής φλέβας διατίθενται σε πολλές διαφορετικές μορφές, ανάλογα με τη μάρκα.Ενεργούν στις φλέβες στα πόδια, ανακουφίζοντας το πρήξιμο, ανακουφίζοντας τον πόνο, ανακουφίζοντας το σύνδρομο βαρέων ποδιών, σφίγγοντας τα τοιχώματα των αγγείων και ελαφρώς αραιώνοντας το αίμα.Παρά ορισμένα θετικά σημεία, πρέπει να σημειωθεί ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί πλήρης ανάρρωση με τη βοήθεια ναρκωτικών, καθώς η επέκταση των τοιχωμάτων είναι μη αναστρέψιμη.

Τις περισσότερες φορές, η θεραπεία των κιρσών των ποδιών στις γυναίκες ξεκινά ή συμπληρώνεται με κρέμες:

 1. Phlebotonics - το κύριο αποτέλεσμα είναι η βελτίωση του τόνου των μεμβρανών, η οποία αποτρέπει περαιτέρω κιρσούς. Ταυτόχρονα, είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από οίδημα, κάψιμο, κράμπες, ειδικά τη νύχτα.
 2. Αντιπηκτικά (φάρμακα αραίωσης αίματος) - Ο σκοπός των φαρμάκων είναι η αύξηση των παραμέτρων υγρού του αίματος, η οποία εμποδίζει το σχηματισμό θρόμβων αίματος στη διασταλμένη φλέβα και βελτιώνει τη ροή του αίματος στην κορυφή. Απαραίτητη συνταγή για θρομβοφλεβίτιδα. Επιπλέον, μειώνουν τη σοβαρότητα του οιδήματος στα πόδια και διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος.
 3. Αντιφλεγμονώδες. Αυτό περιλαμβάνει μη στεροειδή φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονώδους απόκρισης.

Η θεραπεία με αλοιφές ως κύρια θεραπεία συνταγογραφείται στα αρχικά στάδια της νόσου, με κύριο καθήκον να αποτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξή της. Σε μεταγενέστερα στάδια, λειτουργεί ως αναπόσπαστο μέρος της σύνθετης θεραπείας ή επιταχύνει την αποκατάσταση.

Φαρμακευτική θεραπεία

Φαρμακευτική θεραπεία για κιρσούς

Τα φάρμακα χρησιμοποιούνται συχνότερα από άλλες μεθόδους, καθώς έχουν πολύπλοκο αποτέλεσμα και συνοδεύουν σχεδόν όλα τα στάδια της θεραπείας της νόσου.Εάν εντοπιστούν σημάδια κιρσών στα πόδια, στις περισσότερες περιπτώσεις συνταγογραφούνται διάφορες ιατρικές μέθοδοι, μόνο σπάνιες εξαιρέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε χειρουργική επέμβαση.

Τα περισσότερα φάρμακα έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά όσον αφορά τη χρήση, τη δοσολογία και τις παρενέργειες. Επομένως, δεν συνιστάται η αυτοθεραπεία. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Πριν από τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια στις γυναίκες, είναι απαραίτητο να κάνετε έρευνα για να προσδιορίσετε ποιες μεθόδους θεραπείας είναι πιο αποδεκτές και για να προσδιορίσετε την αιτία της νόσου.Τα φάρμακα χωρίζονται παραδοσιακά σε τρεις κατηγορίες: ομαλοποίηση της ροής του αίματος, αποφυγή του κινδύνου επιπλοκών και εξάλειψη των συμπτωμάτων.Προκειμένου να εξαλειφθεί ποιοτικά τα συμπτώματα των κιρσών των ποδιών στις γυναίκες και να επιτευχθεί οπισθοδρόμηση της νόσου, τα φάρμακα πρέπει να χρησιμοποιούνται με πολύπλοκο τρόπο. Υπάρχουν τέτοιες ομάδες ναρκωτικών:

 1. Τα αντιπηκτικά βοηθούν στην αραίωση του αίματος.
 2. Τα φλεβοτονικά βελτιώνουν την ποιότητα των τοιχωμάτων των αγγείων.
 3. Οι αγγειοπροστατευτές αποτρέπουν τις αρνητικές επιπτώσεις και μειώνουν την αγγειακή διαπερατότητα.
 4. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην εξάλειψη των αντιδράσεων οξείδωσης.
 5. Τα κορτικοστεροειδή, τα αντισπασμωδικά και τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα βοηθούν στην ανακούφιση από τον πόνο, το πρήξιμο και τη φλεγμονή.
 6. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα, οι ανοσορυθμιστές, συμβάλλουν στην αναγέννηση των ιδιοτήτων του σώματος για να αντισταθούν στην ανάπτυξη της παθολογίας.

Η δοσολογία και η επιλογή του φαρμάκου πρέπει να πραγματοποιούνται από τον γιατρό. Πολύ συχνά, φάρμακα από διαφορετικές ομάδες χρησιμοποιούνται λίγο για να δημιουργήσουν ένα περίπλοκο αποτέλεσμα.

Τα αντιπηκτικά ενδείκνυνται για χρήση μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος θρόμβων αίματος, δηλαδή όταν αυξάνεται η πυκνότητα του αίματος. Τα αντιοξειδωτικά συνταγογραφούνται κυρίως με κίνδυνο επιπλοκών. Τα σύμπλοκα βιταμινών εμφανίζονται σε όλους, αλλά πρέπει να επιλέγονται ξεχωριστά βάσει διαγνωστικών δεδομένων.

Οι κιρσοί ονομάζονται γυναικεία ασθένεια, αλλά συνδέονται κυρίως με τις φλέβες, γι 'αυτό είναι επίσης πολύ συχνές στους άνδρες. Τα φάρμακα που περιγράφονται μπορούν να καταναλωθούν από ένα μεγάλο μισό της κοινωνίας.

χειρουργική επέμβαση

Φλεβεκτομή

Εάν δεν ήταν δυνατό να θεραπευτούν οι κιρσοί σε πρώιμο στάδιο, μια πιο ριζική μέθοδος - χειρουργική επέμβαση - μπορεί να αντικαταστήσει τη συντηρητική θεραπεία. Σήμερα, οι ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι είναι πιο συχνές όταν απαιτείται μόνο μια μικρή παρακέντηση μέσω της οποίας εγχέονται φάρμακα ή συσκευές. Η τυπική χειρουργική μέθοδος χρησιμοποιείται μόνο εάν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ρήξης θρόμβου.

Οι επεμβάσεις εμφανίζονται σε κορίτσια παρουσία τέτοιων εκδηλώσεων:

 1. Σύνθετη μορφή της νόσου.
 2. Παθολογία στη σαφενώδη φλέβα.
 3. Η κυκλοφορία του αίματος είναι μειωμένη, η ζωή του ασθενούς γίνεται δύσκολη.
 4. Η εμφάνιση επιπλοκών με τη μορφή θρόμβωσης ή τροφικών ελκών.
 5. Η ταχεία εξέλιξη της νόσου, η οποία ενέχει κίνδυνο για την υγεία του ασθενούς.

Ταυτόχρονα, ορισμένες αντενδείξεις περιλαμβάνουν:

 1. Υψηλή πίεση του αίματος;
 2. Ισχαιμία;
 3. Ασθένειες μολυσματικής αιτιολογίας, προκαλώντας υψηλό πυρετό.
 4. Μεγαλύτερη ηλικία
 5. Φλεγμονή ή έκζεμα ερυσίπελας.
 6. II-III τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Η τυπική λειτουργία ονομάζεται φλεβεκτομή.Εάν πραγματοποιηθεί, το κατεστραμμένο δοχείο θα εξαλειφθεί πλήρως, αυτό ισχύει τόσο για τα μεγάλα όσο και για τα μικρά κλαδιά.Γίνονται πολλές μικρές τομές έτσι ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο τοπική αναισθησία. Η εγκάρσια τομή γίνεται με παρόμοιο τρόπο εάν η φλέβα δεν αφαιρεθεί, απολινωθείται μόνο.

Πιο σύγχρονες τεχνικές - laser, sclero, υπερηχοθεραπεία. Μια μικρή παρακέντηση γίνεται με μια σύριγγα ινσουλίνης ή μια μικρή τομή. Μια ειδική ουσία (σκληρυντικό) ή μια συσκευή εγχέεται στο δοχείο. Ως αποτέλεσμα, η φλέβα κολλάει μαζί και η ροή του αίματος στο αγγείο στεγνώνει. Σήμερα έχει αναπτυχθεί μια νέα μέθοδος σκληροθεραπείας που επιτρέπει τη χρήση ενός φαρμάκου τύπου αφρού.

Θεραπεία με βδέλλες

Θεραπεία των κιρσών των ποδιών με βδέλλες

Οι βδέλλες είναι ένα φάρμακο που είναι από καιρό γνωστό για τα ευεργετικά του αποτελέσματα στο αίμα. Χάρη σε αυτές, στο παρελθόν αντιμετωπίστηκαν διάφορες ασθένειες, ιδίως καρδιαγγειακές παθήσεις. Παρά τη διαθεσιμότητα πολλών σύγχρονων τεχνικών, η ιεροθεραπεία εξακολουθεί να είναι δημοφιλής.

Το σάλιο των βδέλλων περιέχει μια μοναδική ουσία - την ιρουδίνη, η οποία αποτρέπει την πήξη του αίματος και έτσι γίνεται πιο υγρό. Σε αυτήν την περίπτωση, το φάρμακο θα βοηθήσει στη διάλυση των θρόμβων στο αίμα. Αυτό όχι μόνο αραιώνει το αίμα, αλλά και το καθαρίζει. Οι γιατροί σημειώνουν ότι μετά τη θεραπεία, το οίδημα εξαλείφεται, τα πόδια και τα πόδια δεν τραυματίζονται πλέον και η ροή του αίματος ομαλοποιείται.

Hirudotherapy συνταγογραφείται σε όλα τα στάδια της νόσου. Η τυπική θεραπεία περιλαμβάνει 5-6 συνεδρίες. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα 3-4 μηνών. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, 1-2 βδέλλες και 3 ακόμη βδέλλες τοποθετούνται στις πιο προβληματικές περιοχές κατά μήκος ολόκληρης της προσβεβλημένης φλέβας.

Θεραπευτικές ασκήσεις

Η άσκηση και η προθέρμανση πρέπει να γίνεται κάθε πρωί. Η εκτέλεση ενός συγκροτήματος απλών ασκήσεων μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ανθρώπινης υγείας:

 1. Ξαπλώστε ανάσκελα στην πλάτη σας και σηκώστε τα πόδια σας σε κάθετη θέση. Μπορείτε να τα ρίξετε στον τοίχο. Κρατήστε τα πόδια σας σε αυτήν τη θέση για 3 λεπτά. Σε αυτήν την περίπτωση, η αναπνοή πρέπει να είναι αργή, χρησιμοποιώντας το στήθος και όχι το στομάχι.
 2. Ξαπλωμένο ποδήλατο γυμναστικής. Είναι απαραίτητο να εκτελέσετε την κίνηση των ποδιών, η οποία είναι παρόμοια με ένα ποδήλατο, η διάρκεια της άσκησης είναι 3-5 λεπτά.
 3. Σταθείτε στα δάχτυλα των ποδιών σας ενώ στέκεστε, δεν χρειάζεται να σηκωθείτε ψηλά, αρκεί να αποκολλήσετε 1 cm από την επιφάνεια. Η δράση πραγματοποιείται περίπου 30 φορές.
 4. Η στάση πρέπει να αντλείται με το ένα πόδι στο δάχτυλο και μετά το άλλο. Η γωνία του ποδιού δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 45 °. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι 15 λεπτά, με την πάροδο του χρόνου το φορτίο θα πρέπει να αυξηθεί.

Συνιστάται να περπατάτε για τουλάχιστον μισή ώρα κάθε μέρα. Το κολύμπι είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο, θα πρέπει να επισκέπτεστε την πισίνα μία φορά την εβδομάδα.

Άλλες θεραπείες

Δεν είναι απαραίτητο να εστιάσετε μόνο στο κύριο συστατικό της θεραπείας, καθώς η επίδραση των φαρμάκων μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με τη βοήθεια βοηθητικών μέσων. Χάρη σε πρόσθετες μεθόδους, είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από τα συμπτώματα, να αυξήσουμε την επίδραση των ναρκωτικών και να μειώσουμε τον κίνδυνο υποτροπής.

Η βασική σύσταση του γιατρού είναι να χρησιμοποιεί σωστή διατροφή. Είναι δυνατή η χρήση λαϊκών θεραπειών. Για να προσδιορίσετε τη σωστή διατροφή, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο για να βρείτε τα καλύτερα τρόφιμα για την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος. Υπάρχουν γενικές αρχές που πρέπει να ακολουθούνται:

 • Τρώτε πολλά λαχανικά, κατά προτίμηση ωμά.
 • Τρώτε περισσότερα μούρα ή φρούτα, κατά προτίμηση ωμά, αλλά κατεψυγμένα ή αποξηραμένα φρούτα είναι κατάλληλα το χειμώνα.
 • Προσθέστε ξηρούς καρπούς και όσπρια στο γεύμα.
 • Υπάρχουν πολλά θαλασσινά.
 • Προτιμήστε λιναρόσπορο ή ελαιόλαδο για μαγείρεμα.
 • Εξαιρέστε τις εξαιρούμενες, λιπαρές, πικάντικες, καπνιστές, αλμυρές και γλυκές τροφές από τη διατροφή.
 • Σταματήστε εντελώς το αλκοόλ, τον καφέ και τα τσιγάρα.

Ο τρόπος ζωής παίζει σημαντικό ρόλο, είναι σημαντικό να περνάς χρόνο σε ενεργό ξεκούραση, με ποδηλασία, περπάτημα, άσκηση, χορό, κολύμπι. Για να διατηρηθεί η φυσιολογική κατάσταση των ποδιών, η γυμναστική πρέπει να γίνεται καθημερινά. Εάν στέκεστε ή καθίσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνιστάται να φορτίζετε τη συσκευή τακτικά κάθε 2 ώρες.

Μια σημαντική προϋπόθεση για τη διαδικασία αποκατάστασης και πρόληψης είναι η χρήση εσωρούχων συμπίεσης. Συμπιέζει τα πόδια, παρέχοντας έτσι αίμα στα πόδια μέσω της σαφενής φλέβας και αφαιρώντας το φορτίο από τα ορατά αγγεία. Υπάρχουν λουριά με διαφορετικά επίπεδα συμπίεσης, ο θεράπων ιατρός θα σας ενημερώσει για την απαιτούμενη φόρμα.

Παραδοσιακές συνταγές ιατρικής

Λαϊκές θεραπείες για τα πόδια από κιρσούς

Οι λαϊκές συνταγές είναι πολύ δημοφιλείς αυτές τις μέρες, καθώς ορισμένα φυτά έχουν ισχυρή επίδραση στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της νόσου.

Οι πιο δημοφιλείς λαϊκές θεραπείες:

 • Κάστανο αλόγου, χρησιμοποιούνται σχεδόν όλα τα παράγωγά του.
 • Ταξιανθίες λευκής ακακίας;
 • Λιλά άνθη;
 • Φύλλα αναρριχητικών φυτών
 • Φύλλα σταφυλιού;
 • Φύλλα Wormwood;
 • Φλοιός ιτιάς
 • Τα στελέχη είναι σελαντίνη.

Τα φυτά κατασκευάζονται σε μορφή βάμματος. Προσθέστε 2-4 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. επιλεγμένες πρώτες ύλες και ρίξτε 0, 5 λίτρα αλκοόλ. Επιμείνετε σε ένα μέρος απρόσιτο στον ήλιο για 2 εβδομάδες. Για λοσιόν, χρησιμοποιήστε ένα στραγγισμένο υγρό και αφήστε το να παραμείνει όλη τη νύχτα.

Θεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η θεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να επιλέγεται μόνο από γιατρό ο οποίος, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, προτιμά φάρμακα χωρίς αντενδείξεις. Κατά κανόνα, επιλέγονται προληπτικά μέτρα: χρησιμοποιούνται επίσης δίαιτα, γυμναστική και κρέμες.

Για εγκύους, συνιστώνται βάμματα από αψιθιά, χαμομήλι, λυκίσκο και καλέντουλα. Εφαρμόζονται ως λοσιόν ή κομπρέσες τη νύχτα. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τα ζεστά λουτρά και τις σάουνες και να μην χρησιμοποιείτε αλκοολούχα διαλύματα στο εσωτερικό.