Κιρσούς των γεννητικών οργάνων

Πόνος με κιρσούς των γεννητικών οργάνων σε μια γυναίκα

Οι κιρσοί των γεννητικών οργάνων είναι ένα κοινό πρόβλημα για γυναίκες όλων των ηλικιών και κοινωνικούς ρόλους. Είναι κρυμμένο από την προσοχή άλλων και ως εκ τούτου σπάνια αντιμετωπίζεται έγκαιρα. Μερικοί ασθενείς υποφέρουν από δυσφορία και πόνο μέχρι το τέλος. Είναι ντροπιασμένοι να συμβουλευτούν έναν γιατρό με αυτήν την ασθένεια.

Η ασθένεια δεν έχει σαφή διαχωρισμό για το φύλο. Και συμβαίνει στους άνδρες, αλλά σπάνια. Για την εμφάνισή του σε έναν εκπρόσωπο ενός ισχυρού μισού της ανθρωπότητας, απαιτούνται πραγματικά σοβαροί λόγοι. Στις γυναίκες, οι κιρσοί των γεννητικών οργάνων είναι σχεδόν τόσο συχνές όσο οι κιρσοί των κάτω άκρων ή των αιμορροΐδων.

Τύποι κιρσών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Είναι δυνατή η ταξινόμηση των κιρσών του npo (κατώτερα γεννητικά όργανα) ανάλογα με τον τόπο εντοπισμού.

Κολπικές κιρσούς

Η ασθένεια εντοπίζεται σε μια κρυφή επιφάνεια των γεννητικών οργάνων. Αυτό το καθιστά αόρατο στην καθημερινή ζωή. Ο εντοπισμός της παρουσίας κιρσών σε τέτοιες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά δύσκολος έως ότουΟι κιρσοί των γεννητικών οργάνων σε μια γυναίκα, όταν αναπτυχθεί αρκετά για να "διαρρεύσει" σε πιο ορατές περιοχές του σώματος.

Κιρσώδεις φλέβες στα χείλη

Οι φλέβες διογκώνονται στα μικρά χείλη και στη μαγιόρα. Η εμφάνιση εξογκωμάτων και ο συνεχής πόνος εμποδίζουν μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή. Η συνεδρίαση με αυτή τη διαταραχή είναι πολύ οδυνηρή, συνοδευόμενη από μούδιασμα και φαγούρα.

Περινεϊκές κιρσούς

Πιο συνηθισμένο. Η ήττα εκτείνεται όχι μόνο στην περιοχή της μήτρας και των χειλέων, αλλά και στα όργανα και τους ιστούς που γειτνιάζουν με τα γεννητικά όργανα. Αυτό παραμορφώνει την εμφάνιση, φέρνει πολλά βάσανα σε μια γυναίκα και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.

Συμπτώματα των κιρσών στην περιοχή των γεννητικών οργάνων

Η ασθένεια ξεκινά απαρατήρητα. Σταδιακά, αποκτά δύναμη και σοβαρές διαταραχές του κυκλοφορικού εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα. Τα συμπτώματα των κιρσών στα γεννητικά όργανα είναι πολύ συγκεκριμένα και αναγνωρίσιμα. Εάν δεν κάνετε έγκαιρη θεραπεία, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο ή ακόμη και αδύνατο να επαναφέρετε την υγεία σας στην αρχική του κατάσταση. Επομένως, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην εμφάνιση των πρώτων σημείων.

Μούδιασμα στη βουβωνική χώρα

Το μούδιασμα εμφανίζεται σχεδόν συνεχώς. Είναι ιδιαίτερα δυνατοί όταν κάθονται.

Μειωμένη λίμπιντο

Τα προσβεβλημένα αγγεία δεν μπορούν να εκπληρώσουν τη λειτουργία τους παροχής αίματος στα γεννητικά όργανα. Οι κιρσώδεις φλέβες των γεννητικών οργάνων οδηγούν σε ατροφία ιστού, μειωμένη ευαισθησία τους

Κνησμός, πόνος και δυσφορία

Η φλεγμονή επηρεάζει τα κοντινά νευρικά άκρα.Δυσφορία και μετεωρισμός - συμπτώματα κιρσών των γεννητικών οργάνωνΑυτό προκαλεί ξαφνικό πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα, στο περίνεο.

Οίδημα και μετεωρισμός

Η εσωτερική επιφάνεια του κόλπου, τα χείλη, αυξάνεται σε μέγεθος. Αυτό κάνει τη σεξουαλική ζωή δύσκολη, επώδυνη και άβολη.

Η εμφάνιση των αραχνών στα εξωτερικά γεννητικά όργανα

Τα εξωτερικά σημάδια μιας αρχικής νόσου των κιρσών εκφράζονται ακριβώς σε μικροτραυματισμούς του δέρματος. Αυτά τα σημεία είναι ευδιάκριτα όταν εξετάζονται από γυναικολόγο.

Εμφανίζονται οιδήματα, εξογκώματα και εξογκώματα

Οι κιρσοί των γυναικείων γεννητικών οργάνων σε προχωρημένο στάδιο παραμορφώνουν την εμφάνιση ολόκληρης της περιοχής της βουβωνικής χώρας. Τα συναισθήματα με αυτήν την ασθένεια στο στάδιο εμφάνισης και ανάπτυξης κώνων είναι πολύ άβολα και επώδυνα. Οι διασταλμένες φλέβες δεν περιορίζονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Απλώθηκαν σε γειτονικές περιοχές - στους εσωτερικούς μηρούς, στην κάτω κοιλιακή χώρα.

Αιτίες της νόσου

Η εγκυμοσύνη είναι η νούμερο ένα αιτία της νόσου. Το έμβρυο συμπιέζει όλα τα εσωτερικά όργανα και τα αιμοφόρα αγγεία. Μπορεί να προκαλέσει κιρσούς των γεννητικών οργάνων; Αυτό είναι αδύνατο να προβλεφθεί. Η αντίσταση στις συνεχείς αρνητικές σωματικές επιρροές είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα. Ενώ περιμένουν ένα παιδί, ορισμένες γυναίκες συνταγογραφούνται ανάπαυση, κάτι που δεν σημαίνει ότι δεν κινούνται καθόλουΛόγω της συνεχούς συμπίεσης των αιμοφόρων αγγείων, αυτή η επικίνδυνη κατάσταση αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό. Οι κιρσώδεις φλέβες μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την υγεία και τη ζωή μιας γυναίκας ακόμα και κατά τη γέννηση.

Οι γυναίκες χωρίς παιδιά έχουν κιρσούς των γεννητικών οργάνων. Οι ακόλουθοι λόγοι μπορούν να διακριθούν:

 • Υπέρβαρο.
 • Η χρήση υπερβολικής σωματικής άσκησης στην εργασία.
 • Καθιστικός, καθιστικός τρόπος ζωής.
 • Πεπτικά προβλήματα όπου το περίνεο συχνά συμπιέζεται (δυσκοιλιότητα και συχνή διάρροια).
 • Μείνετε σε ζεστά δωμάτια, καθίστε σε ζεστές επιφάνειες.
 • Κληρονομική προδιάθεση για κιρσούς.
 • Φλεγμονώδεις ασθένειες των πυελικών οργάνων.
 • Αδύναμη εργασία του συστήματος βαλβίδων των φλεβών ολόκληρου του σώματος.
 • Η μακροχρόνια ορμονική θεραπεία μπορεί να προκαλέσει κιρσούς στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και άλλες διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος.

Διάγνωση

Μια αυτοδιάγνωση μπορεί να γίνει μόνο εάν η ασθένεια προχωρήσει αρκετά. Στη συνέχεια, όταν τα σημάδια του έχουν ήδη παραμεληθεί τόσο πολύ που είναι ορατά και έντονα αισθητά.

Η διάγνωση της νόσου βασίζεται σε ειδικές μελέτες.

Υπέρηχος της περιοχής των γεννητικών οργάνων με αισθητήρες
 • Η οπτική παρατήρηση κατά την εξέταση από γυναικολόγο παρέχει τα πρώτα αποτελέσματα. Ένας έμπειρος γιατρός μπορεί να εντοπίσει αμέσως μια υποψία κιρσών των γεννητικών οργάνων. Εάν υπάρχουν αμφιβολίες για την υγεία των φλεβών μιας γυναίκας, ο γιατρός θα δώσει παραπομπή για το πέρασμα στενών ειδικών στον τομέα.
 • Ο υπέρηχος της περιοχής των γεννητικών οργάνων με αισθητήρες για εξωτερική και εσωτερική εξέταση (μέσα στον κόλπο).
 • Η φλεβογραφία εκτελείται για να εξετάσει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων και για να ελέγξει τη λειτουργικότητά τους.
 • Η υπερηχογραφία Doppler δείχνει αποτελεσματικά την κατάσταση λειτουργίας των φλεβών στα γεννητικά όργανα και τους παρακείμενους ιστούς.

Κλασική θεραπεία των κιρσών

Φάρμακα

Η σύνθετη φαρμακευτική θεραπεία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία κιρσών των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Τα συμπτώματα του πόνου ανακουφίζονται με αναλγητικά, η φλεγμονή ανακουφίζεται με αντιφλεγμονώδη φάρμακα (συμπεριλαμβανομένων αλοιφών και πηκτωμάτων). Για την πρόληψη θρόμβων αίματος και τη βελτίωση της λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων, οι φλεβολόγοι συνταγογραφούν ειδικά φάρμακα κατά των αιμοπεταλίων.

χειρουργική επέμβαση

Οι πιο κοινές θεραπείες για φλεβική νόσο είναι η πήξη με λέιζερ και ραδιοσυχνότητες. Με τη βοήθειά τους, είναι δυνατόν να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση των φλεβών στην πληγείσα περιοχή.

Η φλεβεκτομή είναι επίσης μια λειτουργία για τη δημιουργία του φυσιολογικού φλεβικού αυλού και της θέσης του.

Λαϊκές θεραπείες

Η παραδοσιακή ιατρική έχει ένα καλό πρόσθετο και προληπτικό αποτέλεσμα. Σε καταστάσεις όπου η επίσημη ιατρική παρέμβαση είναι αδύνατη, οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας των κιρσών δείχνουν καλά αποτελέσματα.

Badan

Ένα σπάνιο άγριο φυτό που αποκτήθηκε από βοτανολόγους στο δάσος. Το εκχύλισμά του έχει έντονο αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα. Χρησιμοποιείται μια υδατική έγχυση Badan για ιατρικό ντους και ταμπόν (εισαγωγή βαμβακερού επιχρίσματος που έχει υγρανθεί με διάλυμα στον κόλπο τη νύχτα).

Γάλα και μέλι για ντους

Γάλα και μέλι

Η μέθοδος ντους με γάλα και μέλι είναι καλή για την ανακούφιση της φλεγμονής, αλλά μπορεί να προκαλέσει παραβίαση της μικροχλωρίδας. Βράζονται 0, 5 λίτρα γάλα με 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Μετά από ψύξη σε θερμοκρασία σώματος, το διάλυμα χύνεται στον κόλπο με μια σύριγγα.

Λάδι ιπποφαές

Το έλαιο της λευκαγκαθιάς είναι ένας πολύ γνωστός τοπικός αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Τα ταμπόν με αυτό το λάδι μπορούν να τοποθετηθούν στον κόλπο και να εφαρμοστούν στην πληγείσα περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εγχύσεις κατιφές, φλοιός βελανιδιάς, πορτοφόλι βοσκού

Χρησιμοποιείται για την απαλή αφαίρεση της φλεγμονής και την ανακούφιση από το πρήξιμο.

Η αυτοθεραπεία με την παραδοσιακή ιατρική δεν πρέπει να αποτελεί υποκατάστατο μιας πλήρους ιατρικής παρέμβασης. Στον σύγχρονο κόσμο, υπάρχουν πολλά εργαλεία για την εξάλειψη των ασθενειών σε προχωρημένο στάδιο. Ενώ τα ερασιτεχνικά κεφάλαια είναι αποτελεσματικά μόνο στα αρχικά στάδια της νόσου και δεν εγγυώνται τον τερματισμό της ανάπτυξής της.

Κίνδυνοι και επιπλοκές

Οι παραμελημένες κιρσές των γυναικείων γεννητικών οργάνων μπορεί να έχουν πολλές τρομερές συνέπειες.

Υπογονιμότητα

Η παραβίαση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων οδηγεί σε διαταραχές της εργασίας. Ο πρησμένος ιστός εμποδίζει τη διέλευση των γεννητικών κυττάρων, καθιστά τα πυελικά όργανα, τη μήτρα και το αναπτυσσόμενο έμβρυο ανεπαρκή. Λόγω των κιρσών, η εγκυμοσύνη μπορεί να τελειώσει αυθόρμητα.

Αγγειακή ρήξη κατά τον τοκετό

Τα σκάφη με κατεστραμμένους τοίχους μπορούν εύκολα να σπάσουν. Είναι πολύ επικίνδυνο κατά τη διάρκεια του τοκετού. Η εσωτερική αιμορραγία δεν είναι πάντα αισθητή. Στην αρχαιότητα, αυτή ήταν η κύρια αιτία της υψηλής θνησιμότητας μετά τον τοκετό μεταξύ των γυναικών. Για να αποφευχθεί η ρήξη των φλεβών, οι γιατροί αποφασίζουν πώς να γεννήσουν με κιρσούς. Πιθανότατα, θα γίνει καισαρική τομή για να αποφευχθεί ο τραυματισμός της πληγής περιοχής.

Μειωμένη σεξουαλικότητα

Ο φυσιολογικός λόγος για την αυξημένη έλξη και ευχαρίστηση στο σεξ είναι η ικανότητα των πυελικών οργάνων να γεμίζουν με αίμα. Με φλεβικές βλάβες, αυτό απλά δεν είναι εφικτό. Μπορεί να παραμείνετε κρύοι λόγω της απροσεξίας στην κατάσταση των φλεβών.

Η σύγχρονη ιατρική έχει μάθει να αποτρέπει τέτοιες συνέπειες, αλλά είναι πολύ σοβαρές για να αγνοηθούν. Ακόμη και πριν από τη σοβαρή ανάπτυξη της νόσου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μεθόδους πρόληψης που θα σας σώσουν από προβλήματα στο μέλλον.

Προληπτικά μέτρα

Η πρόληψη ασθενειών από κιρσούς είναι η καλύτερη επιλογή. Κάποτε, αυτή η ασθένεια θα στοιχειώσει ένα άτομο για το υπόλοιπο της ζωής του. Η πρόληψη της εμφάνισης κιρσών των γεννητικών οργάνων, πρώτα απ 'όλα, απαιτεί τη διατήρηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και επαρκούς διατροφής, η οποία θα αποτρέψει την ανάπτυξη των κιρσών.

Η άσκηση βοηθά στην "διασπορά" του αίματος και στην αύξηση του γενικού τόνου των μυών και των αιμοφόρων αγγείων. Οι άνθρωποι που ζουν ενεργές ζωές είναι πάντα πιο υγιείς και πιο υγιείς. Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για άσκοπο άγχος. Όλα πρέπει να είναι με μέτρο.

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την παρατήρηση του γιατρού. Οι τακτικές ιατρικές εξετάσεις από στενούς ειδικούς σε όλο τον κόσμο θεωρούνται καλή μορφή.

Ένα άτομο που φροντίζει την υγεία του, το αντιμετωπίζει με προσοχή και λαμβάνει το καλύτερο βραβείο στον κόσμο. Αυτό το βραβείο είναι εξαιρετικής υγείας και ικανοποιεί τη ζωή!