Θεραπεία με λέιζερ των κιρσών των κάτω άκρων

Μια ασθένεια στην οποία οι φλέβες διευρύνονται, διευρύνονται και χάνουν την ελαστικότητά τους είναι γνωστή ως κιρσούς. Το αποτέλεσμα της νόσου δεν είναι μόνο ένα αισθητό αισθητικό ελάττωμα, αλλά και ο σχηματισμός ελκών, που συνοδεύονται από έντονο πόνο. Η θεραπεία με λέιζερ των κιρσών των κάτω άκρων είναι μια από τις πιο σύγχρονες και ανώδυνες μεθόδους για να απαλλαγείτε από την ασθένεια.

Πρωτόκολλο διαδικασίας

Η θεραπεία με λέιζερ των κιρσών είναι η ουσία της διαδικασίας

Η θεραπεία με λέιζερ των κιρσών πραγματοποιείται με υπερηχητικό διπλό σαρωτή. Σε αυτήν την περίπτωση, λαμβάνει χώρα απορρόφηση ενέργειας λέιζερ από αιμοσφαιρίνη από ερυθροκύτταρα.

Ως αποτέλεσμα, μετατρέπονται σε θερμική ενέργεια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η τιμή των οποίων φτάνει τους 100 βαθμούς. Βράστε το πλάσμα του αίματος και τα στοιχεία του. Αυτή η διαδικασία μπορεί να συγκριθεί με ένα είδος θερμικού εγκαύματος των φλεβικών τοιχωμάτων, το οποίο προκαλεί το σχηματισμό θρόμβου αίματος.

Μετά από λίγο, οι φλέβες διαλύονται και γίνονται σχεδόν αόρατες. Εάν η ασθένεια βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, η επέμβαση πρέπει να επαναληφθεί. Αυτό δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από 30-40 ημέρες.

Η δημοτικότητα της μεθόδου οφείλεται στα εγγενή πλεονεκτήματά της. Τα πιο σημαντικά είναι:

 1. Η λειτουργία πραγματοποιείται σε εξωτερικούς ασθενείς. Ο ασθενής περνά μόνο μερικές ώρες στην κλινική.
 2. Η διαδικασία δεν απαιτεί γενική αναισθησία. Αρκεί απλώς να μουδιάσει το μέρος όπου ο καθετήρας λέιζερ εισάγεται στη φλέβα. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος αποκατάστασης είναι σημαντικά μικρότερος.
 3. Δεν απαιτείται φαρμακευτική θεραπεία μετά την επέμβαση.
 4. Οι ειδικοί παρακολουθούν την πρόοδο της λειτουργίας χρησιμοποιώντας την παρακολούθηση υπερήχων χρησιμοποιώντας το έγχρωμο Doppler. Αυτό εγγυάται την ακρίβεια της διαδικασίας.
 5. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, δεν υπάρχουν μετεγχειρητικά ράμματα, τρυπήματα ή άλλα καλλυντικά ελαττώματα στην επιφάνεια του δέρματος του ασθενούς.
 6. Η μετεγχειρητική περίοδος δεν απαιτεί ανάπαυση στο κρεβάτι.
 7. Η λειτουργία εκτελείται με ένα μόνο όργανο που προορίζεται για ενδοαγγειακές διαδικασίες. Αυτό ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο μόλυνσης στο σώμα.

Η παρουσία αυτών και άλλων πλεονεκτημάτων επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας αφαίρεσης κιρσών με λέιζερ.

Ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση με λέιζερ

Η θεραπεία με λέιζερ των κιρσών ενδείκνυται σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με διόγκωση των μεγάλων και μικρών σαφενών φλεβών. Σε αυτήν την περίπτωση, το μέγεθος της έκτασης του φλεβικού ανοίγματος δεν υπερβαίνει το 1 cm, και τα δοχεία είναι ομοιόμορφα διευθετημένα χωρίς το σχηματισμό πολλών στροφών.

Η χρήση λέιζερ είναι αποτελεσματική μόνο εάν η ασθένεια βρίσκεται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής της.

Για ποιον απαγορεύεται αυτή η μέθοδος

Αντενδείξεις για τη θεραπεία των κιρσών με λέιζερ

Η αφαίρεση των φλεβών των ποδιών με λέιζερ δεν συνιστάται εάν η ασθένεια βρίσκεται στο δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο στάδιο ανάπτυξης. Ο λόγος είναι ότι είναι πιθανό η φλέβα να μεγαλώσει ξανά.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το λέιζερ επηρεάζει μια μικρή περιοχή της φλέβας, η οποία μπορεί να αποτρέψει βλάβη στον περιβάλλοντα ιστό. Όταν ένα άτομο έχει μεγάλη φλεβική βλάβη, η χρήση θεραπείας με λέιζερ δεν θα αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όταν μιλάμε για αντενδείξεις για τη χρήση λέιζερ, μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες:

 • Απολύτως.Περιλαμβάνει τις περιπτώσεις στις οποίες απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του λέιζερ:
  • ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να εμφανίσει θρομβοφλεβίτιδα.
  • παρατηρούνται χρόνιες ασθένειες του αίματος.
  • Τα τοιχώματα της φλέβας παρουσιάζουν σοβαρές βλάβες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η χρήση λέιζερ μπορεί να προκαλέσει μαζικούς θρόμβους αίματος.

 • Σχετικός.Αυτή η ομάδα περιέχει αντενδείξεις που πρέπει να αναβάλουν τη λειτουργία με λέιζερ για κάποιο χρονικό διάστημα:
  • Παρουσία τραυμάτων ή ελκών στην επιφάνεια του δέρματος του ασθενούς. Πρέπει πρώτα να θεραπευτείς. Διαφορετικά, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα επιπλοκών κατά τη μετεγχειρητική περίοδο.
  • εγκυμοσύνη και θηλασμός. Σε αυτό το σημείο, το γυναικείο σώμα εξασθενεί και τα κάτω άκρα είναι έντονα αγχωμένα.
  • υπέρβαρο.

Εάν ένας ασθενής έχει αντενδείξεις από την πρώτη ομάδα, οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση άλλης μεθόδου θεραπείας των κιρσών. Εάν υπάρχουν σχετικές αντενδείξεις, πρέπει να εξαλειφθούν πριν από τη θεραπεία με λέιζερ.

Προετοιμασία

πώς να προετοιμαστείτε για τη θεραπεία με λέιζερ των κιρσών

Ένα από τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με φλέβα με λέιζερ είναι ότι ο ασθενής δεν χρειάζεται να περάσει από μια μακρά περίοδο προετοιμασίας.

Η προετοιμασία πριν από τη λειτουργία συνίσταται στην εκτέλεση μιας τυπικής εξέτασης, η οποία περιλαμβάνει τους ακόλουθους χειρισμούς:

 • αίμα και ούρηση, στην οποία προσδιορίζεται η παρουσία επιπέδου σακχάρου, προσδιορίζεται ο βαθμός πήξης του αίματος, πραγματοποιείται βιοχημεία αίματος, προσδιορίζεται ο παράγοντας Rh και ο τύπος αίματος.
 • εξετάσεις για τον ιό HIV και την παρουσία σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.
 • φθοριογραφία;
 • Με τη βοήθεια υπερήχων, οι ειδικοί προσδιορίζουν με ακρίβεια τη θέση της επέκτασης στις φλέβες των ποδιών.
 • Εάν ο ασθενής είναι πολύ ενθουσιασμένος, χορηγούνται ηρεμιστικά.

Αφού ολοκληρώσετε αυτούς τους χειρισμούς, μπορείτε να προχωρήσετε μόνοι σας στη λειτουργία.

Ποια μέθοδος πρέπει να επιλεγεί;

Εκτός από την πήξη του ενδοαγγειακού λέιζερ, διάφορες αποτελεσματικές μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των κιρσών. Τα πιο δημοφιλή είναι:

 1. Θεραπεία συμπίεσης.Η ουσία της μεθόδου είναι η εξωτερική συμπίεση των φλεβών, η οποία οδηγεί σε μείωση του μεγέθους τους. Μετά την επέμβαση, το μήκος της φλέβας μπορεί να αυξηθεί. Οι περισσότεροι ασθενείς θα έχουν ανάγκη για θεραπεία συμπίεσης για το υπόλοιπο της ζωής τους. Η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ ποδιών εξαλείφει αυτήν την ανάγκη.
 2. Φλεβεκτομή.Σε αυτήν την περίπτωση, η φλέβα διαχωρίζεται χειρουργικά από το γενικό φλεβικό σύστημα. Σε αυτήν την περίπτωση, η ασθενής φλέβα θα αφαιρεθεί εντελώς, πράγμα που θα ελαχιστοποιήσει την επανεμφάνιση της νόσου. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η υποχρεωτική χρήση γενικής αναισθησίας, η οποία οδηγεί σε παράταση της περιόδου αποκατάστασης σε 3 - 4 εβδομάδες.
 3. Θεραπεία με λέιζερ των κιρσών πριν και μετά τις φωτογραφίες
 4. Σκληροθεραπεία.Πρόκειται για επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιεί ειδικό αφρό. Εγχύεται ένα σκληρυντικό στον ασθενή, το οποίο αναγκάζει το αγγείο να κολλήσει μεταξύ τους. Δεν αποκλείεται η πιθανότητα εμφάνισης μετεγχειρητικών συνεπειών όπως ουλές ιστών, νέκρωση επιφανείας του δέρματος, αλλεργίες, ημικρανίες και άλλα.
 5. Εξάλειψη των φλεβών υψηλής συχνότητας.Πραγματοποιήθηκε με χρήση ραδιοκυμάτων. Ο καθετήρας εισάγεται στη φλέβα. Τα ραδιοκύματα προκαλούν τη συσσώρευση θερμότητας και κολλούν μεταξύ τους στα τοιχώματα των φλεβών. Αυτή η μέθοδος αντενδείκνυται σε ασθενείς με βηματοδότη ή απινιδωτές.

Από όλες τις παραπάνω μεθόδους, το EVLO των κιρσών είναι η πιο ήπια και πιο αποτελεσματική. Η τελική απόφαση για την επιλογή μιας μεθόδου θεραπείας των κιρσών μπορεί να ληφθεί μόνο μετά από ενδελεχή γενική εξέταση και μετά από σύσταση ειδικού φλεβολόγου.

Εκτελέστε τη λειτουργία

Η αφαίρεση των κιρσών με λέιζερ είναι ένας χειρισμός που δεν διαρκεί περισσότερο από 30 λεπτά. Διεξάγεται σε διάφορα βήματα:

 1. Σύμφωνα με τον προηγουμένως δημιουργημένο χάρτη των φλεβών του ασθενούς, ο ειδικός πραγματοποιεί τοπική αναισθησία, κατά τη διάρκεια της οποίας γίνονται οι παρακένσεις.
 2. Ένας καθετήρας, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με λέιζερ στο τέλος, εισάγεται στην αγγειακή κοιλότητα.
 3. Ο καθετήρας προχωρά σταδιακά στη βουβωνική χώρα και στη συνέχεια αποσύρεται. Όταν συμβεί αυτό, απελευθερώνεται ενέργεια που σφραγίζει τη φλέβα.

Προκειμένου να μην προκληθεί βλάβη στον βλεννογόνο των ματιών, ο ασθενής πρέπει πρώτα να φοράει προστατευτικά γυαλιά.

Πόσο καιρό

Ένα από τα πλεονεκτήματα της μεθόδου πήξης λέιζερ των αγγείων στα πόδια είναι ότι η ίδια η επέμβαση δεν διαρκεί περισσότερο από 30 λεπτά.

Μετά από αυτό το διάστημα, ο ασθενής μπορεί να εγκαταλείψει την κλινική μόνη. Η σύντομη διάρκεια της μεθόδου οφείλεται στην έλλειψη γενικής αναισθησίας, καθώς και σε χειρουργικές τομές στην επιφάνεια του δέρματος στα πόδια του ασθενούς.

Μετεγχειρητική ανάκτηση

Η θεραπεία με λέιζερ για κιρσούς περιλαμβάνει μια σύντομη μετεγχειρητική περίοδο. Οι ειδικοί συνιστούν στον ασθενή να τηρεί τους ακόλουθους κανόνες για να λειτουργεί σωστά:

 1. φορούν ρούχα συμπίεσης.
 2. Αποφύγετε την έντονη πίεση στα πόδια.
 3. περπατήστε στη φύση όσο το δυνατόν περισσότερο.
 4. να κάνετε υπερηχογράφημα 10-14 ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Αυτό δίνει στον ειδικό μια εικόνα της κατάστασης των ανθρώπινων φλεβών στους χώρους παρέμβασης.

Μέσα σε 2-3 μήνες ο ασθενής έχει αναρρώσει πλήρως και είναι έτοιμος να ζήσει την κανονική του ζωή.

Αποτελέσματα και πιθανές συνέπειες

Εάν η χειρουργική επέμβαση φλεβών λέιζερ πραγματοποιηθεί εγκαίρως, οι πιθανότητες επανάληψης της νόσου είναι πολύ μικρές. Ο ασθενής επιστρέφει στον κανονικό και οικείο τρόπο ζωής του μετά από μερικούς μήνες.

Οι αρνητικές συνέπειες μετά την επέμβαση για την απομάκρυνση των κιρσών στα πόδια είναι πολύ σπάνιες. Αυτό συνήθως μπορεί να είναι μια ελαφρά χρώση του δέρματος όπου έγινε η παρακέντηση. Μπορεί να εξαλειφθεί με τη λήψη φαρμάκων.

Μέσο κόστος θεραπείας με λέιζερ

Είναι ασφαλές να πούμε ότι το κόστος της θεραπείας με λέιζερ για κιρσούς στα πόδια είναι το μόνο μειονέκτημα της μεθόδου. Εξαρτάται από παράγοντες όπως ο βαθμός ανάπτυξης της νόσου, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τη χειρουργική επέμβαση, τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του ασθενούς και άλλοι παράγοντες.

Παρά το υψηλό κόστος, αυτή η μέθοδος θεωρείται η πιο αποτελεσματική παγκοσμίως.