Κιρσούς: θεραπεία με λαϊκές θεραπείες στο σπίτι

Κιρσώδεις φλέβες στα πόδια

Η θεραπεία των κιρσών με λαϊκές θεραπείες είναι ένα πολύ δημοφιλές θέμα στις γυναίκες. Οι κιρσώδεις φλέβες είναι μια κοινή πάθηση που σχετίζεται με διογκωμένες (φουσκωμένες) και διασταλμένες φλέβες

Σε αυτήν την ασθένεια, η ελαστικότητα μειώνεται, η κίνηση του αίματος γίνεται δύσκολη και σχηματίζονται θρόμβοι αίματος. Οι κιρσοί είναι πιο συχνές στα κάτω άκρα.

Για άρρωστα άτομα:

 • Τα θρόμβια και τα φλεβικά δίκτυα στα πόδια είναι ορατά,
 • Η κόπωση αυξάνεται,
 • Υπάρχει ένας παράλογος πόνος.

Το ποσοστό των περιπτώσεων έχει ξεπεράσει από καιρό το 20%, τα περισσότερα από τα οποία είναι γυναίκες.

Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε αυτήν την ασθένεια, ειδικά σε έγκυες γυναίκες.

Οι αιτίες των κιρσών

Η ασθένεια των κιρσών είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό από την αρχαιότητα.

Είναι αξιόπιστα γνωστό ότι οι μέθοδοι και οι μέθοδοι για τη θεραπεία αυτής της νόσου ζητήθηκαν από έναν τόσο σοφό Aesculapius εκείνης της εποχής όπως: Hippocrates, Avicenna και Paracelsus.

Σε όλους αυτούς τους αιώνες και χιλιετίες, η ανθρωπότητα, μαζί με τους επιστήμονες, κατέληξε σε σαφή συμπεράσματα ότι οι αιτίες αυτής της ασθένειας είναι:

 1. Συχνά και για πολλά χρόνια.Αν στέκεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά σε άβολα παπούτσια ή σε τακούνια, η πίεση διαταράσσεται και η κυκλοφορία του αίματος μειώνεται.
 2. γενετική.Επομένως, προέκυψε ότι η γενετική καθορίζει την προδιάθεση για πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των κιρσών. Εάν ο συγγενής σας είχε φλεβικά προβλήματα, αποκλείοντας όλους τους πιθανούς παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη της νόσου, θα πρέπει να γίνει για να ελαχιστοποιηθεί η ανάπτυξη της νόσου.
 3. Ένας καθιστικός ή καθιστικός τρόπος ζωήςοδηγεί στην εμφάνιση στάσιμων διαδικασιών στα πόδια, δηλαδή στις φλέβες. Οι κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων, που ονομάζονται επίσης «ασθένεια του υπολογιστή», επηρεάζουν τους περισσότερους από τους μεσαίους διαχειριστές που υποφέρουν.
 4. Ορμονική αποτυχία.Αυτός ο λόγος σχετίζεται με τις ιδιαιτερότητες της γυναικείας ανάπτυξης. Σε διαφορετικές στιγμές της ζωής τους, οι γυναίκες γενικά ξαναχτίζονται σε ορμονικό υπόβαθρο. Εφηβεία, εγκυμοσύνη, τοκετός, εμμηνόπαυση - αυτοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή και την ανάπτυξη μιας γυναίκας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απαραίτητο να θεραπεύσετε την υγεία σας με έναν ειδικό τρόπο.
 5. Η εμφάνιση επιπρόσθετων εμποδίωνπου επηρεάζουν τη φυσιολογική ροή του αίματος μέσω των αγγείων και των φλεβών (θρόμβοι αίματος, όγκοι).
 6. Τοξικές επιδράσεις του αλκοόλ.Αλκοόλ - μειώνει την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων, μειώνει τον τόνο. Το αλκοόλ έχει μόνο καταστρεπτική επίδραση στους τοίχους - το αίμα πυκνώνει και για την κανονική του κίνηση είναι απαραίτητο να επεκταθούν οι φλέβες και τα αιμοφόρα αγγεία.
 7. μυϊκή κόπωση.Η έντονη σωματική άσκηση ή οι μεγάλοι περίπατοι σε ψηλά τακούνια ασκούν εξαιρετικά έντονη πίεση στον γαστροκνήμιο μυ, ο οποίος οδηγεί σε στάσιμες διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένου του πρήξιμου.
 8. Απότομη αύξηση βάρους.Η παχυσαρκία συνδέεται πάντα με προβλήματα στα αιμοφόρα αγγεία και τις φλέβες, κάτι που μπορεί να περιλαμβάνει παχυσαρκία και εγκυμοσύνη. Πολλές γυναίκες παραπονιούνται για πόνο στα πόδια και πρήξιμο των άκρων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα κύρια συμπτώματα των κιρσών

Για να διαγνώσετε σωστά την ασθένεια, πρέπει να μάθετε να εντοπίζετε εγκαίρως τα πρώτα συμπτώματα και να ξεκινήσετε αμέσως τη θεραπεία.

Τα κύρια συμπτώματα της νόσου είναι:

 1. Κάψιμο δέρματος στην περιοχή των ποδιών. Είναι ένας θαμπό πόνος.
 2. Αίσθημα βαρύτητας στα πόδια.
 3. Το οίδημα εμφανίζεται το βράδυ, πιθανώς ένα αίσθημα πρήξιμο των ποδιών.
 4. κράμπες στα πόδια.
 5. Ρητές και ορατές κιρσούς.
 6. Σε προχωρημένο στάδιο, το δέρμα γίνεται σκοτεινό, εμφανίζονται σφραγίδες, έως ένα τροφικό έλκος.
 7. Όταν αγγίζετε το δέρμα των ποδιών, οι φλέβες μπορούν εύκολα να γίνουν αισθητές.

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, θα πρέπει να ξεκινήσετε αμέσως τη θεραπεία.

Εάν η θεραπεία καθυστερήσει, η ασθένεια γίνεται συχνά σοβαρή.

Σε σοβαρό στάδιο, η ασθένεια αντιμετωπίζεται μόνο χειρουργικά. Στα αρχικά και μεσαία στάδια, οι κιρσοί μπορούν να αντιμετωπιστούν με λαϊκές θεραπείες.

Πρόληψη κιρσών

Μην νομίζετε ότι οι κιρσίδες εμφανίζονται μόνες τους. Αυτή η ασθένεια έχει τα δικά της στάδια ανάπτυξης χωρίς καν να συνειδητοποιήσει ότι διατρέχετε σοβαρό κίνδυνο.

Όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, θα πρέπει να λάβετε όλα τα μέτρα που δεν θα επιτρέψουν την εξάπλωση της νόσου και τη θεραπεία της νόσου στο μέγιστο.

Το κορίτσι ανησυχεί για τα συμπτώματα των κιρσών των ποδιών

Τα πόδια σας δεν είναι μόνο ένα μέσο μεταφοράς, αλλά και ένα σημαντικό και απαραίτητο μέρος του σώματος που χρειάζεται συνεχή φροντίδα. Φροντίστε την ομορφιά και την υγεία των ποδιών σας!

Εάν παρατηρήσετε ότι τα πόδια σας αρχίζουν να πονάνε ή να διογκώνονται το βράδυ, η ασθένεια έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται. Μην παραμελείτε τα πρώτα συμπτώματα!

Οποιαδήποτε ασθένεια είναι πιο εύκολο να αποφευχθεί από τη θεραπεία και η πρόληψη θα σας βοηθήσει.

Η πρόληψη είναι ένα συγκεκριμένο σύστημα μεθόδων και μέσων με τα οποία αποτρέπετε τακτικά την εμφάνιση αυτής της ασθένειας.

Προληπτικά μέτρα

Πρώτα χρειάζεστε:

 1. Οργανώστε τη δουλειά σας βέλτιστα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι περίοδοι καθιστικού και στάσης πρέπει να εναλλάσσονται συνεχώς.
 2. Εάν κάθεστε συνεχώςπροσπαθώντας να αλλάξετε συνεχώς τη στάση σας, δεν θα αφήσετε τα άκρα σας να ρέουν.
 3. Ποτέ μην διασχίζετετα πόδια σας- αυτή η θέση συμπιέζει τα αιμοφόρα αγγεία και διαταράσσει την κανονική ροή του αίματος.
 4. Μην φοράτε σφιχτές κάλτσεςή άλλα ρούχα που συντρίβουν τα πόδια σας.
 5. Αρνηθείτενα φοράτε συνεχώςπαπούτσια με ψηλά τακούνια και άλλα μοντέρνα παπούτσια. Αυτά τα παπούτσια είναι σχεδιασμένα για πεζοπορίες διακοπών ή "ειδικές" ημέρες, δεν είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση.
 6. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να τρώει υπερβολικά, μην φορτώνετε το σώμα σας με βαριά και ανθυγιεινά τρόφιμα. Η δυσκοιλιότητα είναι απαράδεκτη καθώς διαταράσσει τη ροή του αίματος σε όλα τα όργανα της λεκάνης.Ξεκινήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφή.
 7. Μην κάνετε κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών. Το αλκοόλ που εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα αρχίζει όχι μόνο να καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα, αλλά και να αραιώνει τα τριχοειδή αγγεία και τα αγγειακά τοιχώματα, μειώνοντας την ελαστικότητά τους σε σημείο απώλειας τόνου.
 8. Δοκιμάστε τονα κάνετε περισσότερη άσκηση. Η ποδηλασία και το κολύμπι είναι χρήσιμα και συνιστάται επίσης η γιόγκα. Όταν ξυπνάτε, κάντε πρωινές ασκήσεις πριν πάτε για ύπνο.
 9. Προσέξτε για τις βδέλλες. Η θεραπεία τους ή, σε σπάνιες περιπτώσεις, η πρόληψή τους θα ανακουφίσει πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των κιρσών.
 10. Κάντε ένα κανονικόντους αντίθεσης.
 11. Πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα υγρούκαθημερινά, στην περίπτωση αυτή είναι νερό.

Η συμμόρφωση με αυτούς τους απλούς κανόνες αποτρέπει την εμφάνιση και την ανάπτυξη της νόσου και εξοικονομείτε πολύ ελεύθερο χρόνο και υγεία.

Υγιή γυναικεία πόδια χωρίς κιρσούς

Θεραπεία των κιρσών με λαϊκές θεραπείες

Δεν είναι μόνο το φάρμακο που συνταγογραφείται από τον θεράποντα ιατρό που εξυπηρετεί τον ασθενή. Και επίσης ένας μεγάλος αριθμός αποδεδειγμένων λαϊκών συνταγών, οι οποίες δεν είναι κατώτερες από τις παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας στην αποτελεσματικότητά τους.

Οι κιρσοί αντιμετωπίζονται με λαϊκές μεθόδους που δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικές από τις τυπικές ιατρικές διαδικασίες!

Είναι συνηθισμένο να αναφέρεται στις κύριες λαϊκές συνταγές για τη θεραπεία των κιρσών:

Σκόρδο με βούτυρο

Αυτή η θεραπεία μπορεί να θεραπεύσει ακόμη και τις παλαιότερες φλέβες με τακτική χρήση. Για να προετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή θα χρειαστείτε:

 • Πάρτε 1: 2 σκόρδο και βούτυρο.
 • Τρίψτε σχολαστικά το σκόρδο και ανακατέψτε με το βούτυρο. Το λάδι πρέπει να μαλακώνεται ελαφρώς αλλά να μην τρέχει.
 • Μετά από αυτό, πρέπει να λιπαίνετε τα πόδια σας με την προκύπτουσα συνέπεια εν μία νυκτί.

Μετά τη λίπανση, επιδέστε τα άκρα, βγάλτε τα και βάλτε ζεστά κάλτσες το πρωί, κατά προτίμηση κάλτσες στο γόνατο.

Κατά τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια με αυτό το λαϊκό φάρμακο, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια δίαιτα, να αποφύγετε άχρηστα και βαριά τρόφιμα.

Πράσινες ντομάτες

Αυτή η θεραπεία είναι απλή και εύκολη, αλλά είναι κατάλληλη μόνο για την καλοκαιρινή σεζόν ντομάτα. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε πράσινες ντομάτες, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κόκκινες. Κόψτε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια και απλώστε τα στα πόδια, επιδέσμους προσεκτικά και αφήνοντας τη νύχτα.

Ξινό γάλα με αψιθιά

Αυτή η συνταγή προέρχεται από θεραπευτές της Σιβηρίας. Εάν το χρησιμοποιείτε τακτικά, θα απαλλαγείτε από προβλήματα με τις φλέβες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς να προετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή:

 • Πάρτε ξινό γάλα και ανακατέψτε το με θρυμματισμένο χόρτο αψιθιάς.
 • Στη συνέχεια, το μείγμα που προκύπτει εφαρμόζεται στα πόδια και επίδεσμο προσεκτικά και αφήνεται όλη τη νύχτα.
 • Το Applesauce λαμβάνεται παράλληλα. Για τη σάλτσα μήλου, πάρτε 1 κιλό μήλα, ρίξτε 1 λίτρο βραστό νερό, αφήστε για 3 ώρες και αλέστε σε ένα κουάκερ.

Το μείγμα που προκύπτει λαμβάνεται εσωτερικά για 5 ημέρες και μετά κάνει ένα διάλειμμα (5 ημέρες) και κάνει το ίδιο ξανά μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Θεραπεία τσουκνίδας

Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία όχι μόνο των κιρσών, αλλά και πολλών άλλων ασθενειών. Για τη θεραπεία των κιρσών είναι απαραίτητο να πίνετε συνεχώς ένα ποτήρι τσουκνίδας για 6 μήνες για να αποφύγετε κενά.

Για να προετοιμάσετε το ζωμό που χρειάζεστε:

 • Πάρτε 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. Στεγνώστε τα βότανα και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας. βραστό νερό.
 • αντέχει 1-2 ώρες.
 • Και πάρτε bs κουταλιά της σούπας. πριν από τα γεύματα 3 r. κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μεθυστική επούλωση

Οι κώνοι λυκίσκου χρησιμοποιούνται σε πολλές βιομηχανίες και έχουν αποδειχθεί στη λαϊκή ιατρική, ειδικά στη θεραπεία των κιρσών. Αντιμετωπίζονται τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Όταν χρησιμοποιείται εξωτερικά, επαναφέρετε τα πόδια όλη τη νύχτα με επίδεσμοι βουτηγμένους στο ζωμό. Εσωτερικά πίνουν το ζωμό 3 r. 1 \ 2 κουταλιές της σούπας ανά ημέρα. μισή ώρα πριν από τα γεύματα.

Για να προετοιμάσετε το ζωμό που χρειάζεστε:

 • Πάρτε 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. ψιλοκομμένους κώνους.
 • Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας. βραστό νερό.
 • Κρατήστε για μισή ώρα.

Απαγορεύεται αυστηρά η λήψη κώνων για ορισμένες γυναικολογικές παθήσεις. Τα μπουμπούκια περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτοοιστρογόνων που μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη της νόσου. Δεν μπορείτε να πιείτε το ζωμό, και έγκυες γυναίκες, είναι πιθανές αποβολές. Απαγορεύεται επίσης η χρήση ζωμού για θηλασμό.

Μοσχοκάρυδο

Η επεξεργασία μοσχοκάρυδου εξακολουθούσε να πραγματοποιείται από την Avicenna. Πίστευε ότι αυτό το θαυματουργό φάρμακο ήταν το νούμερο 1 στις κιρσούς. Απαιτείται για θεραπεία:

 • Συνθλίψτε μερικά καρύδια σε γουδί ή μύλο καφέ.
 • Στη συνέχεια, πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού. η προκύπτουσα σκόνη ρίχνει 1 κουταλιά της σούπας. βραστό νερό.
 • Επιμείνετε 1 ώρα.
 • Προσθέστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού σε αυτό το ζωμό. Μέλι.
 • Ανακατέψτε τα πάντα καλά και πάρτε μισό ποτήρι 1 ώρα πριν από τα γεύματα.
 • Πίνετε το υπόλοιπο μισό ποτήρι 2 ώρες μετά το φαγητό. Είναι απαραίτητο να πίνετε μέχρι την πλήρη ανάρρωση.

Καλαγχόη ή ερυθρή θεραπεία

Αυτά τα δύο φυτά είναι από καιρό γνωστά στο κοινό για τις θαυματουργές φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Μπορούν να θεραπεύσουν σχεδόν οτιδήποτε από ιγμορίτιδα, κολπίτιδα και άλλες ασθένειες. Οι κιρσοί δεν αποτελούν εξαίρεση.

Για μαγείρεμα χρειάζεστε:

 • Κόψτε απαλά τα φύλλα του φυτού, περίπου μισό λίτρο γυαλιού.
 • Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.
 • Στη συνέχεια το βάζουμε ξανά στο ποτήρι και το γεμίζουμε στο χείλος με αλκοόλ, κατά προτίμηση 70%.
 • Τότε το βάζουμε σε σκοτεινό μέρος.
 • Ανακινήστε καθημερινά και επιμείνετε για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Μετά την προετοιμασία, λιπαίνουμε τα πόδια με αυτό το διάλυμα κάθε μέρα μέχρι την πλήρη ανάρρωση.
Μετά την πρώτη εφαρμογή θα αισθανθείτε μια ελαφριά ανακούφιση και μετά από 1-2 μήνες πλήρη ανάρρωση. Σε σοβαρές περιπτώσεις, ενδέχεται να απαιτείται μεγαλύτερη θεραπεία έως 5 μηνών.

Μια αρχαία και όχι λιγότερο αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των κιρσών με μήλα

Αυτή η θεραπεία απαιτεί μόνο την κατανάλωση μήλων καθημερινά για 1 έτος. Τα μήλα πρέπει να τρώγονται τουλάχιστον 0, 5 κιλά την ημέρα πριν από τα γεύματα. Είναι καλύτερα να επιλέξετε Antonovka από μήλα.Οι ευγενείς και οι ευγενείς έμποροι φέρονταν έτσι!Η μέθοδος λειτουργεί πραγματικά!

Πουρέ πατάτας

Αυτή η μέθοδος βοηθά εκείνους που έχουν παλιές φλέβες.

Για μαγείρεμα χρειάζεστε:

 • Πάρτε μερικές πατάτες, ωμές.
 • Τρίψτε και συνδέστε τα πόδια σας με αυτόν τον πολτό. Η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική με μακροχρόνια χρήση.

Αλκοολούχο βάμμα από κάστανο αλόγου

Για να προετοιμάσετε αυτό το προϊόν χρειάζεστε:

 • Πάρτε μια ταξιανθία καστανιάς ή ακόμα και πράσινα φρούτα. Πάρτε 50 γραμμάρια για διάφορα μαθήματα θεραπείας. φυτικές πρώτες ύλες και 0, 5 l αλκοόλ.
 • Συμπληρώστε, κρύψτε σε ένα δροσερό και σκοτεινό δωμάτιο για 14-21 ημέρες.
 • Στη συνέχεια στραγγίστε το βάμμα και μπορείτε να πάρετε αρκετές κουταλιές της σούπας. Κουτάλι πριν από τα γεύματα, εντός 1 εβδομάδας.
 • Μετά από μια εβδομάδα, δώστε στο σώμα σας ένα διάλειμμα 2 και μετά ξανά. Έτσι, μέχρι την πλήρη ανάκαμψη.

Η θεραπεία των κιρσών με λαϊκές θεραπείες είναι πολύ αποτελεσματική, αλλά απαιτεί τακτική χρήση.

Μην ξεκινάτε με κιρσούς, καθώς η ασθένεια αντιμετωπίζεται ταχύτερα στα πρώτα στάδια.