Θεραπείες για κιρσούς στα πόδια

αποτελεσματικές θεραπείες για τη θεραπεία των κιρσών

Η θρόμβωση των φλεβών των κάτω άκρων διαταράσσει τη ροή του αίματος. Η μέθοδος θεραπείας καθορίζεται από τον φλεβολόγο. Αφού γίνει μια ακριβής διάγνωση, ο γιατρός θα συνταγογραφήσει το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό φάρμακο για την ασθένεια. Από κιρσούς των κάτω άκρων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλοιφές, τζελ, δισκία και παραδοσιακά φάρμακα. Όποιο κι αν είναι ο γιατρός, ο κύριος στόχος του είναι η εξάλειψη των κιρσών και η ομαλοποίηση της ροής του αίματος στα κάτω άκρα.

Οι θεραπευτικές μέθοδοι σε συνδυασμό με τις κιρσούς εξασφαλίζουν ταχεία ανάρρωση. Εκτός από τη συντηρητική και παραδοσιακή θεραπεία, η σωματική άσκηση, η διατροφή και τα μέσα αντίθεσης θεωρούνται αποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας.

Θεραπεία φαρμάκων

Ο κύριος στόχος της θεραπείας με φάρμακα είναι η ελαχιστοποίηση των κλινικών εκδηλώσεων των κιρσών, η πρόληψη αρνητικών συνεπειών και η ομαλοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος.

Το μειονέκτημα της συντηρητικής θεραπείας είναι το γεγονός ότι η θεραπεία διορθώνει τα συμπτώματα, αλλά δεν εξαλείφει πλήρως το πρόβλημα.

Γίνεται διάκριση μεταξύ των πιο σημαντικών τύπων φαρμακευτικών προϊόντων:

 • Phlebotonics- συμβάλλει στη βελτίωση του τόνου των φλεβικών τοιχωμάτων και στην εξάλειψη της διόγκωσης των ποδιών. Δεν συνιστάται η λήψη του δισκίου κατά το 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.
 • Αραιωτικά αίματος- αποτρέψτε τη διαδικασία σχηματισμού θρόμβων. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της θρομβοφλεβίτιδας.
 • Αντιφλεγμονώδη φάρμακα- Αυτός ο τύπος αντιπροσωπεύεται από αντιφλεγμονώδη αναλγητικά που δεν περιέχουν στεροειδή.

Δεν είναι ρεαλιστικό να θεραπεύετε απόλυτα τις κιρσούς. Όταν εμφανιστεί, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν τα αγγεία με παραμορφώσεις να επιστρέψουν στο αρχικό τους σχήμα. Με τη βοήθεια επεμβάσεων, αφαιρούνται οι φλέβες που βρίσκονται στην επιφάνεια. Ωστόσο, οι βαθιές φλέβες δεν μπορούν να επανέλθουν στο φυσιολογικό με αυτόν τον τρόπο. Είναι δύσκολο να διαγνωστούν. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα περίπου ογδόντα τοις εκατό ότι οι κιρσοί θα εμφανιστούν ξανά μετά από λίγο.

Εάν συνδυάσετε τις μεθόδους θεραπείας και εκτελέσετε την πρόληψη, η διαδικασία ανάπτυξης θα διακοπεί, κάτι που θα αποφύγει επιπλοκές. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να υποβληθείτε σε εξέταση και να κάνετε διαβουλεύσεις από φλεβολόγους καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής σας.

Χρήση tablet

Η μορφή δισκίου είναι η πιο αποτελεσματική και δημοφιλής μορφή θεραπείας για κιρσούς των ποδιών. Τα χάπια συνταγογραφούνται από γιατρό όταν είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν φάρμακα σε τοπικό επίπεδο.

Τα δισκία για κιρσούς στα πόδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με θεραπεία συμπίεσης και τοπικά φάρμακα.

Θεραπευτικές ιδιότητες των δισκίων:

 • βελτιώνει τον τόνο των φλεβών των ποδιών.
 • επιταχύνει τη ροή του αίματος.
 • εξαλείφει τη φλεγμονώδη διαδικασία.
 • επιταχύνει τη λεμφική αποστράγγιση.
 • εξαλείφει τις αλλαγές μικροκυκλοφορίας.

Ταξινόμηση φαρμάκων κατά των κιρσών των ποδιών:

 • phlebotonics;
 • κορτικοστεροειδή;
 • μη στεροειδή αναλγητικά;
 • ασπιρίνη και τα παράγωγά της
 • Φάρμακα για την πρόληψη της θρόμβωσης.

Τα φλεβοτονικά είναι πολύ αποτελεσματικά λόγω των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων:

 • Δεν υπάρχουν αρνητικές συνέπειες για το γαστρεντερικό σωλήνα.
 • αφαιρεί εγκαύματα και πρήγματα στα πόδια.

Αλοιφή στη θεραπεία της νόσου

Η αλοιφή όχι μόνο βοηθά στην επούλωση των κιρσών στα πόδια, αλλά είναι επίσης ένα προληπτικό μέτρο.

Για τη θεραπεία μιας ασθένειας, οι γιατροί συχνά συστήνουν τη χρήση αλοιφών με τα ακόλουθα θεραπευτικά αποτελέσματα:

 • μείωση του πόνου στα πόδια
 • Εξαλείψτε το πρήξιμο των ποδιών.
 • βελτιώνει την απόδοση του συστήματος βαλβίδων.
 • αυξάνει τον τόνο των φλεβικών τοιχωμάτων.
 • μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών.

Ανάλογα με το θεραπευτικό αποτέλεσμα, οι αλοιφές ταξινομούνται:

 • Περιέχει ηπαρίνη.Έχει επίδραση απορρόφησης, αποτρέπει το σχηματισμό θρόμβων και τις στάσιμες διαδικασίες.
 • Περιέχει venoactive συστατικά.Αλοιφές, οι οποίες περιλαμβάνουν γλυκό τριφύλλι, εκχύλισμα καστανιάς και γλουτούς, ανακουφίζουν τον πόνο και ενισχύουν τις φλέβες στα πόδια.
 • Περιέχει μη στεροειδείς ουσίες.Για λόγους πρόληψης, τα φάρμακα χρησιμοποιούνται για την πρόληψη θρόμβων αίματος και θρομβοφλεβίτιδας. Τα ναρκωτικά θα βοηθήσουν στην εξάλειψη της φλεγμονώδους διαδικασίας, θα βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου στα πόδια.
 • Περιέχει γλυκοκορτικοειδείς ορμόνες.Είναι ένα ισχυρό εργαλείο που εξαλείφει τον πόνο στα κάτω άκρα και τη φλεγμονώδη διαδικασία. Το μειονέκτημα είναι το πλήθος των αντενδείξεων και των αρνητικών συνεπειών.

Συνιστάται η χρήση αλοιφών στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης κιρσών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο ασθενής ενδέχεται να εμφανίσει τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Αίσθηση βαρύτητας και πόνου στα πόδια
 • κνησμός στα κάτω άκρα
 • πρήξιμο των ποδιών;
 • Οι φλέβες και οι φλέβες της αράχνης εμφανίζονται στο δέρμα.

Η αλοιφή βοηθά στην εξάλειψη των αναφερόμενων συμπτωμάτων και εκτελεί επίσης τις ακόλουθες θεραπευτικές λειτουργίες: ομαλοποιεί τη μικροκυκλοφορία, αποτρέπει τη διαδικασία σχηματισμού θρόμβων και, εάν είναι απαραίτητο, διαλύει θρόμβους αίματος.

Προκειμένου η επιλεγμένη αλοιφή να αντιμετωπιστεί έναντι των κιρσών, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο διορισμός και η συμβουλή του θεράποντος ιατρού. Αυτή η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο στα αρχικά στάδια. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε την αλοιφή για την ασθένεια την κατάλληλη στιγμή. Είναι απαραίτητο να καταστείλει τη διαδικασία της παθολογίας. Πολλοί άνθρωποι που έχουν ένα τέτοιο πρόβλημα αναρωτιούνται εάν πωλούν μια όχι πολύ ακριβή και αποτελεσματική αλοιφή. Η διαθεσιμότητα μιας τιμής για τους περισσότερους έχει μεγάλη σημασία.

Πολλοί φλεβολόγοι πιστεύουν γιατί διαφορετικές συνθέσεις αλοιφής από κιρσούς των κάτω άκρων διαφέρουν σημαντικά στο κόστος. Είναι αδύνατο για μερικούς ανθρώπους να πάρουν ακριβά φάρμακα. Επομένως, δεν προτιμούν πολύ ακριβά ανάλογα. Κατά την κατανομή του κόστους ενός φαρμάκου, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη σύνθεση, την αξία κάθε συστατικού και το κόστος.

Η αλοιφή από αστερίσκους στα πόδια εφαρμόζεται εξωτερικά και εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή του δέρματος τρεις φορές την ημέρα. Η διάρκεια χρήσης της αλοιφής είναι 14 ημέρες. Παρουσία φλεβών αράχνης στην περιοχή του προσώπου, συνιστάται να συμπεριλάβετε φάρμακα κατά της κουβερόζης στο σύμπλεγμα θεραπείας. Δεν συνιστάται η χρήση αλοιφών για βλάβες, έλκη στο δέρμα, καθώς και με αλλεργικές αντιδράσεις στη σύνθεση του προϊόντος.

Κρέμα για τη θεραπεία ασθενειών

Η κρέμα περιέχει ένα δραστικό συστατικό που ανακουφίζει τον πόνο και ενισχύει τα τοιχώματα των φλεβών. Συχνά η κρέμα περιέχει βιταμίνες C, B1, B5. Χάρη στις βιταμίνες, τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων ενισχύονται, επιταχύνεται η διαδικασία αναγέννησης.

Οι κιρσοί δυσκολεύουν τα δραστικά συστατικά να διεισδύσουν στους ιστούς των ποδιών. Η συγκέντρωση του πηκτικού πρέπει επομένως να είναι υψηλή για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία. Παρά το γεγονός ότι το εργαλείο είναι εύκολο στη χρήση, δεν συνιστάται η χρήση του ως κύρια θεραπεία.

Ρούχα συμπίεσης

Ενδύματα συμπίεσης για τη θεραπεία των κιρσών

Οι κάλτσες συμπίεσης έχουν αποδειχθεί επιτυχημένες στη θεραπεία των κιρσών. Βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, επιταχύνει τη ροή του αίματος και αποτρέπει τη συμφόρηση.

Παρά την αποτελεσματικότητα των καλτσών συμπίεσης, η χρήση τους δεν εξαλείφει την αιτία της παθολογίας. Ως εκ τούτου, τα ενδύματα συμπίεσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετο φάρμακο για τις κιρσούς για την ανακούφιση του πόνου και του πρήξιμου.

Παραδοσιακή ιατρική

Μόνο ένας ειδικευμένος ειδικός μπορεί να προτείνει τον καλύτερο θεραπευτικό παράγοντα για την εξάλειψη των κιρσών. Στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης της νόσου, η θεραπεία στο σπίτι μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια της παραδοσιακής ιατρικής. Συνιστάται να συζητάτε λαϊκές θεραπείες με γιατρό, ώστε να μην επιδεινώνεται η κατάσταση.

Αρκετές αποτελεσματικές λαϊκές συνταγές:

 • Το σκόρδο πρέπει να τρίβεται και να αναμιγνύεται με βούτυρο σε αναλογία 1 έως 2. Μετά από αυτό, το προκύπτον gruel εφαρμόζεται στις προσβεβλημένες φλέβες και προσαρτάται στα άκρα με χαρτί και παχύ πανί. Η συμπίεση πρέπει να γίνει πριν πάτε για ύπνο και να αφήσετε όλη τη νύχτα.
 • Για την προετοιμασία της έγχυσης καστανιάς, 50 g πρώτων υλών πρέπει να χύνονται με 500 ml αλκοόλ. Το προϊόν πρέπει να εγχυθεί για 2 εβδομάδες και μετά να φιλτραριστεί. Συνιστάται να πάρετε το βάμμα με ένα υγρό τρεις φορές πριν από τα γεύματα.