Η θεραπεία των κιρσών των κάτω άκρων: συντηρητικές και χειρουργικές μεθόδους

Κιρσώδεις φλέβες δεν είναι μόνο αισθητικό πρόβλημα. Μιλάμε για μια σοβαρή απειλή για την υγεία και ακόμη και τη ζωή. Κατά το πρώτο σημάδι της νόσου θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό και να αρχίσει θεραπεία.

Κιρσώδεις φλέβες

Ας δούμε, ποιες θεραπείες μπορεί να προσφέρει η ιατρική.

Μια σύγχρονη προσέγγιση για τη θεραπεία των κιρσών

Είναι δύσκολο να υποτιμήσουμε την εξάπλωση αυτής της ασθένειας, διότι σύμφωνα με τις στατιστικές, επηρεάζει περίπου το 75% των γυναικών και το 60% των ανδρών. Και δεν είναι μόνο μεταξύ των κατοίκων των αναπτυγμένων χωρών. Προκειμένου να εξηγήσει την αιτία των κιρσών, θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για τη δομή των φλεβών των κάτω άκρων. Το φλεβικό αίμα στα πόδια μας συνεχώς κινείται προς τα πάνω, ξεπερνώντας τους νόμους της βαρύτητας, για την εφαρμογή της διαδικασίας αυτής, οι φλέβες είναι εφοδιασμένο με ειδικές βαλβίδες που εμποδίζουν το υγρό να πέσει κάτω στο μεταξύ οι δονήσεις της καρδιάς. Διαταραχή του μηχανισμού που προκαλεί το αντίθετο ρεύμα του φλεβικού αίματος, και λόγω του μεγαλύτερου αριθμού των φλέβες διαστέλλονται, μειώνει τον τόνο τους.

Το πρώτο στάδιο των κιρσών συνήθως περνάει χωρίς ειδικά συμπτώματα, εκτός από το ότι συνοδεύεται από ήπια δυσφορία στα πόδια, και το "βάρος" το βράδυ. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα πόδια κουράζονται ακόμα και μετά από σύντομους περιπάτους. Για δεύτερη υπο-αποζημίωση στάδιο, αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ενισχυμένη και εμφανίζεται πόνος πόνος, πρήξιμο, μυρμήγκιασμα στα πόδια, κράμπες.

Τρίτη, de-αντισταθμιστικά στάδιο χαρακτηρίζεται από μη αναστρέψιμες αλλαγές του δέρματος από τις κνήμες:

  • το οίδημα που δεν είναι πλήρως συγκλίνουν ακόμη και μετά τον ύπνο;
  • υπέρχρωση;
  • indurate — σφραγίδες εκτεθειμένο δέρμα.

Έτσι, το δέρμα γίνεται εύκολα ευάλωτος, είναι δυνατόν κιρσώδεις έκζεμα και, ως το φινάλε του τροφικές διαταραχές, τα έλκη. Αγνοώντας την ασθένεια είναι επίσης αντιμετωπίζει τέτοιες επιπλοκές, όπως θρομβοφλεβίτιδα και θρομβοεμβολικά επεισόδια.

Η θεραπεία νωρίτερα αρχίζει, το πιο ελπιδοφόρο θα είναι η πρόγνωση. Αλλά μετά την επιτυχία θα πρέπει να προσαρμόσουν τον τρόπο ζωής σας, αφήνοντας χρόνο για προληπτικές διαδικασίες.

Υποψία κιρσούς θα πρέπει να αποτελεί λόγο για την έγκαιρη επισκέψεις στο γιατρό, που θα σας βοηθήσει να εντοπίσει την ασθένεια και να καθορίσει το στάδιο.

Διάγνωση — το πρώτο βήμα προς την ανάκαμψη

Κιρσώδεις φλέβες στα πόδια

Ειδικότερα, ο ιατρός συνέντευξη με τον ασθενή, είναι αναγκαίο να συλλέξει το ιστορικό του ασθενούς. Συνεχίσει να είναι μια τυπική εξέταση και ψηλάφηση των πληγεισών περιοχών. Για μια πιο λεπτομερή και ακριβή διαγνωστική χρήση αγγειογραφία υπερήχου διπλής όψης σάρωση με το χρώμα χαρτογράφηση της ροής του αίματος. Η διαδικασία είναι τόσο απλό υπερηχογράφημα η μόνη διαφορά είναι ότι, εκτός από δύο-διαστάσεων εικόνες ο γιατρός βλέπει την ταχύτητα και την κατεύθυνση της κίνησης χαρτογράφηση της ροής του αίματος στα αγγεία. Σύγχρονη υπερήχου μηχανών μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η αδράνεια βαλβίδα φλέβα τμήματα με μη φυσιολογική κατεύθυνση της ροής του αίματος, ακριβώς σηματοδοτήσει την προβολή στο δέρμα.

Όταν η διάγνωση είναι διευκρινιστεί, είναι ώρα να αρχίσουν να αναλαμβάνουν δράση για να απαλλαγούμε από τις κιρσώδεις φλέβες.

Η συντηρητική θεραπεία των κιρσών

Με μη χειρουργικές μεθόδους μπορεί να αποτρέψει, να εμποδίσει ή να ανακουφίσει την ασθένεια. Ως η κύρια μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιούνται μόνο στην περίπτωση που η λειτουργία δεν είναι δυνατή.

Συντηρητικές μέθοδοι περιλαμβάνουν:

  • Θεραπεία συμπίεσης, δηλαδή τη χρήση ειδικών συμπιεστική εσώρουχα ή ελαστικούς επιδέσμους. Οι επιπτώσεις τους περιορίζει τις φλέβες, ώστε να διευκολύνεται η λειτουργία της βαλβίδας και τη βελτίωση της ροής του αίματος. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας συμπίεσης έχει αποδειχθεί από πολλές μελέτες. Υπάρχουν αντενδείξεις μεταξύ τους αθηροσκλήρωση, aortoarteritis, φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος και άλλα.
  • Φαρμακευτική θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση των φαρμάκων, όπως για χορήγηση από το στόμα και για τοπικές εφαρμογές (με τη μορφή αλοιφών). Για τις ομάδες των φαρμάκων για τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια περιλαμβάνουν venotonic και αντι-φλεγμονώδη φάρμακα, αντιπηκτικά (αντιπηκτικά). Τα απαραίτητα φάρμακα, ο γιατρός συνταγογραφεί ξεχωριστά. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο καθένας έχει αντενδείξεις. Για παράδειγμα, τα περισσότερα δισκία venotonic δεν μπορεί να ληφθεί στην αρχή της κύησης και κατά το θηλασμό. Και όταν λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα πρέπει να κάνετε τακτικές εξετάσεις αίματος για πήξη του αίματος.

Ως η κύρια θεραπεία ελλείψει τυχόν εμπόδια και αντενδείξεις διορίζει μία από τις επιλογές της χειρουργικής θεραπείας.

Παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση (venectomy)

Σήμερα χρησιμοποιείται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, που σχετίζονται με την ειδική δομή των φλεβών ή περίπλοκη πορεία της νόσου, για παράδειγμα, με διαφορετικές μορφές οξεία θρομβοφλεβίτιδα.

Οι φλέβες στα πόδια

Η πράξη συνίσταται στην απολίνωση των συμβολή των κορμών των επηρεαζόμενων σαφηνούς φλέβας στο βαθύ σύστημα (crossectomy) και, περαιτέρω, από τη μηχανική απομάκρυνση των βαρελιών. Η χειραγώγηση γίνεται υπό Γενική αναισθησία ή ραχιαία αναισθησία και διαρκεί 1-2 ώρες. Λόγω της υψηλής επίπτωσης των μετεγχειρητικών επιπλοκών — αιματώματα σε μέρη της αφαίρεσης του κορμού, παρατεταμένο πόνο, το δέρμα νευραλγία και παραισθησίες (μούδιασμα), τα τελευταία χρόνια, η παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση δίνει τη θέση της σε σύγχρονες μεθόδους. Αυτές περιλαμβάνουν ενδο-φλεβική φωτοπηξία με laser.

Μετά την επέμβαση, συνιστάται τακτική σωματική δραστηριότητα σημαντική φορτία για ένα και μισό μήνες δείχνει θεραπείας συμπίεσης.

Εκτός από αυτή τη μέθοδο θεραπείας, υπάρχουν και άλλες, πιο ευγενικοί τρόποι να απαλλαγείτε από τους κιρσούς στα πόδια.

Ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους για τη θεραπεία των κιρσών. Με βάση τα στοιχεία για τον ασθενή και τα χαρακτηριστικά της νόσου, ο θεράπων ιατρός λαμβάνει την απόφαση για το αν θα διεξάγει μία από τις διαδικασίες.

Ενδο-φλεβική laser φωτοπηξία

Λειτουργία ενδο-φλεβική θεραπεία με λέιζερ έχει γίνει η μέθοδος θεραπείας των κιρσών ασθένεια του κάθε σοβαρότητα. Ούτε η βαρύτητα της φλεβικής ανεπάρκειας ή το πάχος του αυλού της φλεβικής κορμούς επί του παρόντος δεν υπάρχουν όρια για ενδο-φλεβική θεραπεία με λέιζερ. Αυτό ήταν δυνατό χάρη στη χρήση από τα ακόλουθα εργαλεία:

  • δύο κυμάτων λέιζερ με ένα κύμα απορρόφηση από την αιμοσφαιρίνη και το δεύτερο αγγειακού τοιχώματος;
  • το ακτινωτό ίνες, επιτρέποντας την κατεργασία σε όλη την περιφέρεια της εσωτερικής επιφάνειας των φλεβών;
  • αυτόματη αντλία που επιτρέπει στην αντλία το αναισθητικό διάλυμα γύρω από τη φλέβα, παρέχοντας ανακούφιση του πόνου, μείωση της διαμέτρου των φλεβών, και την προστασία των παρακείμενων ιστών.

Ειδική προετοιμασία για ενδο-φλεβική θεραπεία με λέιζερ δεν είναι απαραίτητη. Πριν την επέμβαση είναι απαραίτητα διενεργείται υπερηχογράφημα duplex σάρωσης. Είναι επίσης απαραίτητο να δώσει αίμα για το τυπικό σύνολο των προεγχειρητικές εξετάσεις: Γενική, βιοχημική, coagulogram.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο γιατρός οπής τις πληγείσες φλέβα, και στη συνέχεια εισαγάγετε ένα λεπτό (πάχους 1 mm) καθετήρα με ένα ελαφρύ οδηγό. Όλη αυτή η διαδικασία, καθώς και η θέση του οδηγού φωτός στη Βιέννη και την περαιτέρω "παρασκευής" Βιέννη ελέγχεται από διεγχειρητική ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΉ συσκευή. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 40 λεπτά και απαιτεί μόνο τοπική αναισθησία.

Spider φλέβες στα πόδια

Μετά την επέμβαση που δαπανάται στο νοσοκομείο δεν είναι απαραίτητη, ο ασθενής θα πρέπει να φορέσει ένα ένδυμα συμπίεσης για 3-5 ημέρες, και μέσα σε μια-δυο εβδομάδες συνιστώμενη ημερήσια χαλαρωτικές βόλτες.

Καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες

Η λειτουργία είναι ουσιαστικά παρόμοια με λέιζερ πήξης. Η μόνη διαφορά είναι ότι στα τοιχώματα των φλεβών για το "κλείσιμο" και την μετέπειτα απορρόφηση επίδραση της ραδιοσυχνότητας ακτινοβολία. Ειδική εκπαίδευση, εκτός από την καθιερωμένη προεγχειρητική, δεν είναι απαραίτητη.

Αυτή τη στιγμή, σε σχέση με τη βελτίωση της συστήματα λέιζερ δεν πλεονεκτήματα σε σχέση με τις ενδο-φλεβική laser φωτοπηξία, καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες δεν έχει. Ωστόσο, η διαδικασία είναι πιο ακριβά, λόγω της υψηλής τιμής του κυματοδηγούς.

Η λειτουργία δεν μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, αθηροσκλήρωση των αρτηριών των κάτω άκρων και η αδυναμία των μετέπειτα σωματική δραστηριότητα.

Πιθανές επιπλοκές και το συγκρότημα των μέτρων αποκατάστασης, κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης είναι παρόμοια με την προηγούμενη διαδικασία.

Μίνι-phlebectomy

Η αρχή της λειτουργία του είναι να αφαιρέσετε τους παραπόταμους και τα συστατικά της φλέβας μέσω της οπής ή τομή στο δέρμα με ειδικά εργαλεία. Χρησιμοποιείται απομονωμένη κιρσώδεις παραποτάμους ή ως πρόσθετη διαδικασία μετά λέιζερ πήξης, καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες, και η χειρουργική phlebectomy.

Η εκπαίδευση είναι παρόμοια με προηγούμενες διαδικασίες — ένα τυποποιημένο σύνολο δοκιμασιών και ένα υπερηχογράφημα των φλεβών. Αντενδείξεις — εγκυμοσύνη και τη γαλουχία, οξεία λοιμώδη νοσήματα, θρομβοφλεβίτιδα, μειωμένη κινητική δραστηριότητα, την παθολογία της πήξης του αίματος.

Η διάρκεια της μίνι-phlebectomy είναι 20-40 λεπτά, κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης είναι απαραίτητο να φοράτε κάλτσες συμπίεσης.

Η σκληροθεραπεία

Μη χειρουργικές μεθόδους κιρσοί θεραπεία είναι κατάλληλη για προηγμένη κιρσώδεις φλέβες, και για αισθητικούς λόγους — για την καταστροφή των αγγειακών "αστέρια" και "φλέβες".

Η θεραπεία των κιρσών

Αντενδείξεις είναι θρόμβωση, Αλλεργία, λοίμωξη, κύηση και γαλουχία, η αδυναμία να εκτελέσει την ακριβή ένεση.

Η σκληροθεραπεία περιλαμβάνει την ένεση σε μία φλέβα οπής χρησιμοποιώντας μια ειδική ουσία που "κόλλες" από το τοίχωμα των αγγείων, στη συνέχεια, έγινε η απορρόφηση. Μία από τις τελευταίες καινοτομίες — μέθοδος αφρού αφρού, το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση του αφρού μορφή του φαρμάκου. Έτσι, αυτό είναι το λιγότερο που ξεπλένεται με αίμα, το οποίο το καθιστά πιθανό να μειώσει τη συγκέντρωση και ποσότητα ουσίας σε υψηλότερη αποδοτικότητα. Η επέμβαση γίνεται χωρίς αναισθησία, έτσι ώστε να οπής απαιτεί μόνο μια λεπτή βελόνα ινσουλίνης.

Παρενέργειες της σκληροθεραπεία περιλαμβάνει χρώση, η οποία εμφανίζεται κατά τη διάρκεια sklerozirovanie της Βιέννης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ελλιπής σύνδεση της Βιέννης, η οποία θα απαιτήσει την εκ νέου θεραπείες.

Μετά από σκληροθεραπεία, θα πρέπει να φορούν ένα ένδυμα συμπίεσης και αποφύγετε επίπονες δραστηριότητες και υψηλές θερμοκρασίες (για παράδειγμα, όταν επισκέπτεστε το σάουνα).

Η τιμή της σκληροθεραπείας ανάλογα με τον όγκο. Για την αφαίρεση των μεγάλων κιρσών κορμούς σκληροθεραπεία είναι τώρα σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιείται. Και σκληροθεραπεία των μικρών κόμβων ή φλεβική δίχτυα θα κοστίζει από 7.000 έως 20.000 ρούβλια.


Με την εξέλιξη της ιατρικής στον αγώνα με κιρσούς στα πόδια έχουν μετακινηθεί από την κατηγορία των "εκατό χρόνια πόλεμος" στην κατηγορία "γρήγορες νίκες". Εξελιγμένες χειρουργικές τεχνικές έχουν δώσει τη θέση τους σε ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες που είναι πιο ασφαλές και αποτελεσματικό. Σήμερα, κιρσώδεις φλέβες, δεν είναι ποινή, αλλά ο μόνος λόγος για να δει έναν ειδικό.