Πρόληψη των κιρσών

Πρόληψη των κιρσών

Κατά τη διάγνωση των κιρσών, η πρόληψη και η θεραπεία των παθολογιών γίνονται αναπόσπαστα συστατικά της αποτελεσματικής θεραπείας. Οι κιρσοί είναι πιο εύκολο να αποφευχθούν παρά να θεραπευτούν.

Η πρόληψη των κιρσών είναι απλή και δεν απαιτεί σημαντικό οικονομικό και χρονικό κόστος. Η συμμόρφωση με τα απλούστερα προληπτικά μέτρα θα αποτρέψει την εμφάνιση χαρακτηριστικών σημείων της νόσου στα πόδια και θα αποτρέψει την υποτροπή μετά τη θεραπεία της παθολογίας.

Ποιος χρειάζεται την πρόληψη των κιρσών και την ταξινόμησή τους;

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, το 65% του πληθυσμού διαγιγνώσκεται με κιρσούς. Η εξαπάτηση της παθολογίας έγκειται στο γεγονός ότι στο αρχικό στάδιο της νόσου δεν υπάρχουν χαρακτηριστικά συμπτώματα. Αυτό συμβάλλει στην λανθάνουσα ανάπτυξη της παθολογίας στο μέλλον, για τη θεραπεία της οποίας θα είναι απαραίτητη η χρήση σοβαρών θεραπευτικών τεχνικών.

> Επομένως, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι διατρέχουν κίνδυνο. Ωστόσο, η πιθανότητα εμφάνισης κιρσών είναι σε άτομα με:

 • Κληρονομική προδιάθεση.
 • Έντονη σωματική άσκηση ή παρατεταμένη στάση στα πόδια σας.
 • υπέρβαρο.
 • Χρόνιες παθολογίες των οργάνων του καρδιαγγειακού συστήματος.
 • Όγκοι οποιασδήποτε αιτιολογίας.

Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται πρόληψη των κιρσών. Αυτό συμβαίνει επειδή συχνά φορούν ψηλοτάκουνα παπούτσια. Η πιθανότητα εμφάνισης κιρσών αυξάνεται επίσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά την εμμηνόπαυση.

πώς να αποτρέψετε την ανάπτυξη κιρσών

Η πρόληψη της ανάπτυξης κιρσών οποιουδήποτε είδους είναι δυνατή με τη βοήθεια πολλών χρήσιμων συστάσεων και προληπτικών μέτρων.

Οι ειδικοί ταξινομούν μεθόδους για την πρόληψη των κιρσών σε:

 • Κύριο.Χρησιμοποιείται για την πρόληψη ασθενειών ή στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους. Αυτό περιλαμβάνει διορθωτική γυμναστική, ελαφριά σωματική δραστηριότητα, αναπνευστικές ασκήσεις, διορθώσεις διατροφής και τρόπου ζωής.
 • δευτερεύον.Χρησιμοποιείται για τη διάγνωση προχωρημένων σταδίων των κιρσών. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς τη χρήση φαρμάκων, παραδοσιακών φαρμάκων και φορώντας κάλτσες συμπίεσης.

Οι κιρσοί είναι μια επικίνδυνη ασθένεια. Η ανάπτυξη μιας τέτοιας επιπλοκής της παθολογίας όπως η θρομβοφλεβίτιδα αποτελεί απειλή για τη ζωή του ασθενούς. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να παρατηρείται η πρόληψη των κιρσών καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής.

Πρόληψη των κιρσών στα πόδια με φαρμακευτική αγωγή

Η σύγχρονη φαρμακολογική αγορά αντιπροσωπεύεται από ένα ευρύ φάσμα φαρμάκων, η χρήση των οποίων συνταγογραφείται για την πρόληψη των κιρσών.

Αυτή η ομάδα προφυλακτικών παραγόντων ταξινομείται σε:

 • Φαρμακευτικά προϊόντα για χορήγηση από το στόμα. Η δράση τους βασίζεται στην ενίσχυση και την αύξηση της ελαστικότητας των φλεβικών τοιχωμάτων για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της παθολογίας. Έχουν επίσης αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά αποτελέσματα. Μερικά φάρμακα βοηθούν στην αραίωση του αίματος και στη βελτίωση της σύνθεσής του.

Προφορικά φάρμακα από το στόμα λαμβάνονται μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες ενός γιατρού.

Φάρμακα για την πρόληψη των κιρσών

Η δοσολογία και η διάρκεια του μαθήματος επιλέγονται ξεχωριστά ανάλογα με τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης υγείας.

Τα ακόλουθα φάρμακα εμπίπτουν στις κύριες ομάδες φαρμάκων:

 • Μια ομάδα αντιοξειδωτικών.
 • Ομάδα αντιπηκτικών και αντιαιμοπεταλιακών παραγόντων.
 • Ομάδα Phlebotonics.

Για τη βελτίωση της προφυλακτικής πορείας, η χρήση φαρμάκων διαφορετικών ομάδων συχνά συνταγογραφείται με πολύπλοκο τρόπο. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε επίσης συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων.

 • Φάρμακα για εξωτερική χρήση. Δρουν τοπικά και άμεσα στις προσβεβλημένες φλέβες. Μειώστε αποτελεσματικά τα συμπτώματα των κιρσών αραιώνοντας το αίμα, εξαλείφοντας το οίδημα των ποδιών και ανακουφίζοντας τη σοβαρότητά του.

Τα φάρμακα για τοπική χρήση έχουν την ακόλουθη υπό όρους ταξινόμηση:

 • Hepariodes.
 • Venotonic
 • Φαρμακολογικά προϊόντα με βάση προϊόντα μέλισσας.
 • Παρασκευάσματα σύνθετης δράσης με συστατικά βεντονικής και ηπαρίνης.

Τα τοπικά παρασκευάσματα έχουν πιο ήπια επίδραση στο σώμα από τα φάρμακα από του στόματος. Μόνο η συνδυασμένη χρήση φαρμάκων και από τις δύο ομάδες επιτρέπει ένα θετικό προληπτικό αποτέλεσμα.

Πώς να αποφύγετε κιρσούς στα πόδια με εναλλακτικές μεθόδους

Εκτός από τα φάρμακα για την προφύλαξη, η παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιείται ευρέως. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αποτελεσματικές συνταγές για μπανιέρες, κομπρέσες, τρίψιμο και βάμματα.

Τα παραδοσιακά φάρμακα είναι προσιτά και εύκολα στην παρασκευή και χρήση στο σπίτι χωρίς επαγγελματικές δεξιότητες.

Για σκοπούς πρόληψης, χρησιμοποιούνται εναλλακτικές μέθοδοι για:

Μέτρα για την πρόληψη των κιρσών
 • Εκτελέστε συμπιέσεις:θέρμανση, ζεστό, φαρμακευτικό και κρύο. Τα κύρια συστατικά μπορεί να είναι: τζίντζερ, σταφύλια, ταξιανθίες από αψιθιά, ντομάτες, χυμός λεμονιού, κάστανο, τσουκνίδα, ακακία. Τα προϊόντα μελισσοκομίας, ορός γάλακτος και τα κρεμμύδια έχουν υψηλή θεραπευτική δράση.
 • Προετοιμασία αλοιφών.Αυτά τα φάρμακα βασίζονται σε φυτικά έλαια ή ζωικά λίπη. Τα δραστικά συστατικά μπορεί να είναι καλαγχόη, ψείρες ξύλου, λάχανο, φικελίνη, αψιθιά ή φλοιός ιτιάς, μούμια, κολοκύθα.
 • Tincturus.Περιέχει αλκοόλ ή βότκα. Επομένως, η χρήση τέτοιων παραγόντων σε δερματολογικά εξανθήματα σε κατεστραμμένες περιοχές δεν είναι αποδεκτή. Η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι ένα βάμμα με βάση την ακακία και το κομφρέ. Τα αρωματικά χρώματα και τα βάμματα καστανιάς αλόγου είναι καλή προφύλαξη.
 • Βραστικά και εγχύσεις βοτάνων.Η από του στόματος λήψη εναλλακτικών παραδοσιακών φαρμάκων βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη βελτίωση της λειτουργίας του κυκλοφορικού συστήματος και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Για την πρόληψη των κιρσών, χρησιμοποιείται έγχυση από μήλα φουντουκιού, ρίζας πικραλίδας, μοσχοκάρυδου και Antonov.
 • τρίψιμο.Χρησιμοποιούνται ειδικά διαλύματα για τρίψιμο στο δέρμα στην περιοχή των προσβεβλημένων φλεβών. Τα πιο αποτελεσματικά είναι: βάμμα Kalanchoe, κάστανο αλόγου ή φρέσκο ​​ξίδι μηλίτη μήλου
 • θαυμαστής.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να προληφθεί στα αρχικά στάδια ανάπτυξης των κιρσώνΤο νερό δεν πρέπει να είναι ζεστό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Προστίθενται αιθέρια έλαια, θαλασσινό αλάτι, σκόρδο, λιναρόσποροι και εκχυλίσματα πεύκων.
Λαϊκές θεραπείες για την πρόληψη των κιρσών

Για σκοπούς πρόληψης, χρησιμοποιούνται επίσης παραδοσιακά φάρμακα, τα οποία παρασκευάζονται με βάση σαπούνι πλυντηρίου, μπλε πηλό, υπεροξείδιο του υδρογόνου, μπέικιν πάουντερ και bodyagi.

Η τήρηση προληπτικών μέτρων που στοχεύουν στην ενίσχυση των τοιχωμάτων των φλεβών με τη βοήθεια λαϊκών θεραπειών θα αποτρέψει την ανάπτυξη κιρσών. Κατά τη διάγνωση των κιρσών, η επιλογή της παραδοσιακής ιατρικής πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Πρόληψη των κιρσών στα πόδια: τα βασικά της σωστής διατροφής

Μια σωστά επιλεγμένη δίαιτα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την πρόληψη των κιρσών. Πρέπει να περιέχει τρόφιμα που καθαρίζουν, ενισχύουν τα τοιχώματα των φλεβών, μειώνουν το ιξώδες του αίματος, ενώ βελτιώνουν τη ροή του αίματος και τη ροή των λεμφών μέσω των φλεβών. Επίσης, με τη βοήθεια σωστά επιλεγμένων τροφίμων, είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από πρήξιμο και να διορθώσουμε το σωματικό βάρος, το οποίο είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την πρόληψη των κιρσών.

Οι βασικοί διατροφικοί κανόνες για την πρόληψη των κιρσών περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα πρέπει να βρίσκονται στο μενού της ημέρας.
 • Συμπεριλάβετε άπαχο ψάρι και κρέας στο μενού.
 • Τρώτε μερικές σκελίδες σκόρδο κάθε μέρα.
 • Όταν επιλέγετε χυμούς, προτιμάτε φρέσκα ροφήματα.
 • Φάτε κομπόστες αποξηραμένων φρούτων κάθε μέρα.
 • Η κατανάλωση σιτηρών πρέπει να εναλλάσσεται.
 • Το να τρώτε ξηρούς καρπούς, όσπρια και ειδικά βλαστάρι σιτάρι είναι απαραίτητο.
 • Εξαιρέστε όλα τα καπνιστά, αλεύρι και τηγανητά τρόφιμα από τη διατροφή.
 • Περιορίστε το αλάτι και τα μπαχαρικά.
 • Οποιοσδήποτε τύπος θαλασσινών είναι ιδανικός.
 • Αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής.
 • Πίνετε τσάι από βότανα.
 • Η διατροφή έχει σχεδιαστεί για να αποκλείει την πιθανότητα αύξησης βάρους.

Η πιο κατάλληλη επιλογή τροφής για κιρσούς είναι συχνά, μικρά γεύματα. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε ημέρες νηστείας χωρίς πρωτεΐνες μία φορά την εβδομάδα. Αυτό αυξάνει τον τόνο των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων και τη γενική κατάσταση του σώματος.

Εάν ακολουθείτε τους κανόνες μιας υγιεινής διατροφής, μπορείτε εύκολα να αποκαταστήσετε τη ροή του αίματος, να καθαρίσετε το σώμα από τοξίνες και τοξίνες, και το πιο σημαντικό, να ελαχιστοποιήσετε το φορτίο στα κατεστραμμένα τοιχώματα των φλεβικών αγγείων.

Η πρόληψη των κιρσών στα πόδια στις γυναίκες εμποδίζει την ανάπτυξη επιπλοκών της παθολογίας και βοηθά επίσης στη διακοπή της ανάπτυξης της νόσου και της αγγειακής βλάβης. Βασίζεται σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που εγγυάται την υψηλή αποτελεσματικότητα όλων των προληπτικών μέτρων κατά των κιρσών.