Οι κιρσίδες στα πόδια στις γυναίκες - η μάστιγα του 21ου αιώνα

Το πρώτο σημάδι των κιρσών στα πόδια στις γυναίκες είναι η κόπωση.

Οι κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων είναι μια ασθένεια που προσβάλλει όμορφες γυναίκες τέσσερις φορές συχνότερα από το ισχυρό μισό της ανθρωπότητας. Και αν αυτή η ασθένεια θεωρούσε «σχετιζόμενη με την ηλικία» και μετά από 50 χρόνια ξεπέρασε κυρίως τις γυναίκες, τότε οι φλεβολόγοι μιλούν σήμερα με λύπη για την πολύ αυξημένη «νεότητα» του.

Και οι φόβοι των γιατρών είναι κατανοητοί, διότι αντιμετωπίζονται όλο και περισσότερο από γυναίκες των οποίων η ηλικία μόλις έφτασε τα 30 χρόνια. Είναι επομένως απαραίτητο να μάθουμε ποιος είναι ο κίνδυνος των κιρσών στα πόδια στις γυναίκες, τι προκαλεί την εμφάνισή τους, τα συμπτώματα και ποιες μέθοδοι για την απαλλαγή από την ασθένεια είναι σήμερα γνωστές.

Χαρακτήρας για το ξυπνητήρι

Οι γιατροί έχουν παρατηρήσει εδώ και πολύ καιρό γενικά σημάδια κιρσών στα πόδια και εάν βρεθούν, πρέπει να γίνει αμέσως ραντεβού με αγγειοχειρουργό.

Οι ακόλουθοι παράγοντες επιδεικνύουν εύστοχα την εμφάνιση κιρσών:

 • Οίδημα των ποδιών και των ποδιών, ειδικά το βράδυ, μετά από μια γεμάτη μέρα στην εργασία. Στα πρώτα στάδια της νόσου, το οίδημα συνήθως εξαφανίζεται εντελώς μετά από έναν καλό ύπνο. Ωστόσο, όταν η ασθένεια έχει περάσει σε χρόνια στάδια, αυτό το σύμπτωμα γίνεται σύντροφος του ασθενούς όλο το εικοσιτετράωρο.
 • Σύνδρομο πόνου στην περιοχή του γαστροκνήμιου, ένα αίσθημα πληρότητας που εξαφανίζεται μόνο όταν ο ασθενής παίρνει θέση "ψέματα".
 • Μια γυναίκα συμβουλεύτηκε έναν γιατρό με σαφή σημάδια κιρσών
 • Οι κιρσοί στα πόδια των γυναικών επηρεάζουν αισθητά την εμφάνιση ενός όμορφου ποδιού. Συχνά η εμφάνιση στην επιφάνεια του δέρματος μπροστά από ένα τόσο ομοιόμορφο και ομαλό, κοκκινωπό δίκτυο αιμοφόρων αγγείων κάνει τις όμορφες κυρίες να πάνε επειγόντως στο γιατρό.
 • Σε ορισμένα σημεία στα μοσχάρια των ποδιών, ειδικά στην λαϊκή περιοχή, διακρίνονται διακριτικά φλεβικά αγγεία, τα οποία συχνά έχουν κόμπους και έντονα χρώματα. Το χρώμα των φλεβών στα πόδια μπορεί να κυμαίνεται από βαθύ μπλε έως καφέ μωβ.

Εάν έχετε παρατηρήσει ένα ή περισσότερα τέτοια δυσάρεστα φαινόμενα στον εαυτό σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά είναι συμπτώματα των κιρσών των ποδιών. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτείται ραντεβού με το γιατρό.

Τι μπορεί να συμβεί εάν δεν βλέπετε εγκαίρως γιατρό;

Αυτή η ασθένεια δεν είναι καθόλου επικίνδυνη, είναι μόνο μια επιδείνωση της εμφάνισης των λεπτών γυναικείων ποδιών. Εκτός από το γεγονός ότι τώρα πρέπει να προτιμήσετε τα παντελόνια και τα σκούρα καλσόν και να πετάξετε τις μίνι-φούστες που κάποτε σας αρέσουν στο πίσω ράφι της ντουλάπας, μπορεί να συμβούν τα ακόλουθα:

 1. Εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα για τη θεραπεία της συμφόρησης του αίματος στα φλεβικά αγγεία των ποδιών, τότε το επόμενο στάδιο ανάπτυξης της νόσου είναι η θρομβοφλεβίτιδα. Αυτό συμβαίνει επειδή το αίμα που πυκνώνει στις παραμορφωμένες φλέβες σχηματίζει σταδιακά θρόμβους αίματος που φράζουν τα αγγεία. Οι θρόμβοι αίματος εισέρχονται στην καρδιακή ή πνευμονική αρτηρία και προκαλούν θάνατο.
 2. Η εμφάνιση της δερματίτιδας και αργότερα - και τροφικά έλκη. Το δέρμα, στην επιφάνεια του οποίου προεξέχει η άρρωστη φλέβα, αρχικά σκουραίνει, γίνεται λεπτότερο, σφιχτό, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια ανθυγιεινή γυαλάδαΕάν αυτό το δέρμα στη συνέχεια γίνει ακόμη πιο λεπτό, μπορεί εύκολα να εκτεθεί σε εξωτερικούς τραυματισμούς και η φλεγμονώδης διαδικασία ξεκινά όχι μόνο στη φλέβα αλλά και στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τροφικό έλκος (που δεν θεραπεύει), το οποίο είναι ανοιχτό, κλαίγοντας.
 3. Ένα φλεβικό αγγείο, όταν παραμορφώνεται και τεντώνεται, μπορεί απλά να "διαρρεύσει", προκαλώντας αιμορραγία, η οποία μπορεί να είναι εσωτερική και εξωτερική.
 4. Εάν έχουν ήδη σχηματιστεί έλκη και άλλες βλάβες του δέρματος, τα παθογόνα βακτήρια και οι λοιμώξεις μπορούν εύκολα να τα περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τρομερές συνέπειες με τη μορφή εγκαυμάτων και την ανάγκη ακρωτηριασμού του προσβεβλημένου άκρου.

Από πού προέρχονται οι γυναικείες κιρσούς;

Η εργασία στον υπολογιστή είναι αυτό που προκαλεί την ανάπτυξη κιρσών

Αυτή η δυσάρεστη και επίμονη ασθένεια επηρεάζει τα κορίτσια και τις γυναίκες πολύ πιο συχνά από τους άνδρες, και για αυτό το λόγο.

 • Οι αιτίες των κιρσών στις γυναίκες συχνά βρίσκονται στην επιβλαβή κληρονομιά. Εάν η γιαγιά, η μητέρα και οι μεγαλύτερες αδελφές έχουν φλεβική ανεπάρκεια, ο κίνδυνος εμφάνισής της στη νεότερη γενιά είναι πολύ υψηλότερος από ό, τι σε εκείνους των οποίων η γυναικεία γενεαλογία δεν έχει την ασθένεια.
 • Επαγγελματικός παράγοντας. Εάν η δουλειά σας απαιτεί να σταθείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα (αυτοί είναι πωλητές, δάσκαλοι, χειρουργοί), τότε συχνά εμφανίζεται στασιμότητα στα κάτω άκρα. Οι ίδιες συνέπειες ισχύουν για εκείνους των οποίων η εργασία περιλαμβάνει καθιστικό σε γραφείο για μεγάλο χρονικό διάστημα στον υπολογιστή.
 • Λάθος φαγητό. Δεν είναι μυστικό ότι πολλές γυναίκες αρέσει να χαϊδεύονται με γλυκά, γλυκά υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, κάτι πικάντικο όπως μαρινάδες, σάλτσες και πικάντικα μπαχαρικά. Όταν όλα αυτά τα φαγητά τρώγονται συχνά, το αίμα πυκνώνει. Ως αποτέλεσμα, η ροή του αίματος διαταράσσεται, εμφανίζεται φράξιμο και οι φλέβες στα πόδια παραμορφώνονται.
 • Ένας άλλος παράγοντας στην εμφάνιση των κιρσών είναι το γεγονός ότι μια παντρεμένη γυναίκα, που επιβαρύνεται με την καθημερινή ζωή, τα παιδιά και την εργασία, απλά δεν έχει χρόνο να αφιερωθεί στον αγαπημένο της. Λόγω της έλλειψης χρόνου για το γυμναστήριο ή μόνο για σωματικές ασκήσεις στο σπίτι, οι μύες του μοσχαριού χάνουν τον τόνο τους και παύουν να διατηρούν κανονική πίεση στα αγγεία των ποδιών. Περαιτέρω, εμφανίζεται η παραμόρφωση των τοιχωμάτων της φλέβας και η στασιμότητα του αίματος δεν διαρκεί πολύ.
 • αλλαγές στα επίπεδα ορμονών. Μπορεί να είναι τόσο κλιμακτηρικό σύνδρομο όσο και εγκυμοσύνη. Στην τελευταία περίπτωση, οι κιρσοί μπορούν να προκληθούν όχι μόνο από ορμόνες, αλλά και από την αύξηση της πίεσης στα πόδια, καθιστώντας ολοένα και πιο δύσκολη την υποστήριξη μιας αναπτυσσόμενης κοιλιάς. Επιπλέον, η ένταση της ροής του αίματος διπλασιάζεται σε έγκυες γυναίκες και τα φλεβικά αγγεία μπορεί απλά να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ένα τόσο μεγάλο φορτίο. Επομένως, όλες οι γυναίκες "σε μια ενδιαφέρουσα θέση", ειδικά κατά το τελευταίο τρίμηνο, χρειάζονται τακτικές προληπτικές εξετάσεις από έναν φλεβολόγο.
 • Προτίμηση για ψηλά τακούνια στην καθημερινή ζωή. Αν και αυτό το παπούτσι κάνει μια γυναίκα ελκυστική στα μάτια ενός άνδρα, είναι πολύ επιβλαβές για τα πόδια σας! Ένα σταθερό φορτίο στο κάτω μέρος του ποδιού είναι ένας παράγοντας στάσης του αίματος και παθολογική παραμόρφωση των αγγείων της περιοχής του γαστροκνήμιου.

Πώς μπορεί να θεραπευτεί η γυναικεία κιρσών

Τα μέτρα για τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια στις γυναίκες είναι συνήθως τα εξής:

 1. Σταματήστε την περαιτέρω ανάπτυξη της νόσου.
 2. Εξάλειψη των συμπτωμάτων της νόσου.
 3. Προληπτικά μέτρα.

Πριν συνταγογραφήσει θεραπεία, ένας φλεβολόγος διεξάγει την απαραίτητη εξέταση και καθορίζει το βαθμό ανάπτυξης της νόσου.

Εάν η ασθένεια δεν έχει προχωρήσει πολύ, γεγονός που αποδεικνύεται από την απουσία θρόμβων αίματος και άλλων σοβαρών συνεπειών, οι κιρσίδες μπορούν να θεραπευτούν.

φαρμακευτική θεραπεία

Συνήθως συνταγογραφείται για αυτήν την ασθένεια:

 • Αλοιφές και πηκτές που σφίγγουν και ενισχύουν τα τοιχώματα των φλεβών και επίσης ομαλοποιούν την ενδοφλέβια ροή του αίματος (βεντονικά). Επιπλέον, τα προϊόντα με βάση το κάστανο αλόγων είναι πολύ αποτελεσματικά.
 • Παρασκευάσματα δισκίων με αραίωση αίματος και αντιθρομβωτική δράση.
 • δισκία που βοηθούν στην απομάκρυνση και την πρόληψη της φλεγμονής στις φλέβες. Και επίσης αυτά τα κεφάλαια βοηθούν στην ανακούφιση του συνδρόμου πόνου πολύ καλά.
 • Φάρμακα για οίδημα.

Χειρισμός υλικού

Επιπλέον, υπάρχει θεραπεία υλικού που είναι επίσης πολύ αποτελεσματική στη θεραπεία των κιρσών.

 1. Η συσκευή, που εφευρέθηκε από ειδικούς της Νότιας Κορέας, βοηθά τέλεια τα κουρασμένα πόδια, ανακουφίζει τον πόνο και εξαλείφει το πρήξιμο.
 2. Μια συσκευή που βοηθά στην αποκατάσταση της κατεστραμμένης δομής των αιμοφόρων αγγείων και των μαλακών ιστών στην οδυνηρή περιοχή των μόσχων.
 3. Μια συσκευή που ομαλοποιεί τη φλεβική κυκλοφορία με βάση τις δονήσεις της.
 4. Μια συσκευή με πολύπλοκο αποτέλεσμα που αποκαθιστά τους ιστούς που επηρεάζονται από κιρσούς και ανακουφίζει από το πρήξιμο, τον πόνο και τη φλεγμονή.
 5. Μια συσκευή που χρησιμοποιεί λέιζερ για να θεραπεύσει επώδυνες φλέβες, επιταχύνει τη ροή του αίματος και ανακουφίζει από τον πόνο στις φλέβες.
Τα βότανα έχουν ευεργετική επίδραση στην κατάσταση και την υγεία των φλεβών

Παραδοσιακές μέθοδοι

Και υπάρχουν επίσης πολλές λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια των γυναικών. Αυτές είναι αλοιφές, κομπρέσες, τρίψιμο και διάφορα βάμματα για στοματική χορήγηση.

 • Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα τέτοιο βάμμα. Πάρτε 1 μεγάλη κουταλιά ρίζες καλαμιού, θυμάρι, μπούτι, κορδόνι, μπουμπούκια σημύδας. Βάλτε τα πάντα σε μια κατσαρόλα, ρίξτε εκεί 1 λίτρο βραστό νερό. Ζεσταθείτε σε υδατόλουτρο για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια, αφήστε να κρυώσει, στραγγίξτε και πιείτε μισό φλιτζάνι τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 1 μήνας.
 • Οι συμπιέσεις για κιρσούς που βασίζονται σε προϊόντα γάλακτος που έχουν υποστεί ζύμωση είναι επίσης πολύ καλές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο κεφίρ ή να ρίξετε ψιλοκομμένα φύλλα και λουλούδια πικρού ξύλου σκουληκιών σε αυτό (ή σε γιαούρτι). Αφού τυλίξετε τη συμπίεση με μια μεμβράνη και την μονώσετε με μια κουβέρτα, ξαπλώστε για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια, τα πόδια πρέπει να ξεπλυθούν και να λερωθούν με μια αλοιφή για κιρσούς που συνιστά ο γιατρός.

Δραστικά μέτρα

Στα μεταγενέστερα στάδια των κιρσών, συνήθως ασκούνται τα ακόλουθα:

 1. Ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι θεραπείας: διόρθωση λέιζερ και υψηλής συχνότητας, μικροφλεκτομή, σκληροθεραπεία.
 2. Κλασική επέμβαση κατά την οποία το άρρωστο τμήμα της φλέβας (και μερικές φορές ολόκληρο το φλεβικό αγγείο) αφαιρείται εντελώς.

Προληπτικά μέτρα

Διαβάστε τα και προσπαθήστε να ακολουθήσετε τις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να νικήσετε τις κιρσούς.

 • Διόρθωση του ημερήσιου σιτηρεσίου. Απαγορεύονται όλες οι λιπαρές τροφές πλούσιες σε χοληστερόλη, πικάντικες μαρινάδες, περιεκτικότητα σε αλάτι, καπνιστό κρέας, καθώς και έντονα τσάι, καφές και αλκοόλ
 • Όταν μια γυναίκα καπνίζει, καθιστά τη θεραπεία των κιρσών πολύ πιο δύσκολη. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να συγκεντρωθείτε και να εγκαταλείψετε τον εθισμό.
 • Φορώντας διορθωτικά καλσόν και θερμαντήρες ποδιών. Αυτό είναι ένα ειδικό εσώρουχο που πρέπει να φορούν οι φλεβικοί ασθενείς προκειμένου να ομαλοποιηθεί η ενδοφλέβια πίεση και να σταματήσει η περαιτέρω ανάπτυξη παραμόρφωσης των φλεβών. Τα εσώρουχα κατηγορίας 1 συνιστάται για την πρόληψη των φλεβικών ασθενειών. Εάν το τριχοειδές δίκτυο είναι ήδη ορατό και το πρήξιμο έχει αυξηθεί, τότε πρέπει να αγοράσετε καλσόν της 2ης κατηγορίας συμπίεσης. Και σε περίπτωση σημαντικής παραμόρφωσης των αγγείων, χρησιμοποιείται η 3η τάξη συμπίεσης τέτοιων εσωρούχων.
 • Αναζωογονητικό συγκρότημα γυμναστικής. Συνιστώνται πολλές σωματικές ασκήσεις για την καταπολέμηση των κιρσών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τζόκινγκ σε μικρές αποστάσεις, ανύψωση των κάτω άκρων και ταλάντευση των ποδιών σας.

Επιπλέον, η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει πολύ μόνο εάν η στάση της (asanas) δεν συνεπάγεται παρατεταμένη στατική ένταση στους μυς του μοσχαριού. Τα ομαδικά αθλήματα εξαιρούνται για τον ίδιο λόγο: βόλεϊ, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, άρση βαρών, μεγάλες, έντονες ταχύτητες.

Τέλος

Για να σταματήσει η ανάπτυξη φλεβικής νόσου το συντομότερο δυνατό, πρέπει να τηρείτε τις ακόλουθες αρχές:

 1. Αφήστε τα παπούτσια με ψηλά τακούνια και αγοράστε παπούτσια υψηλής ποιότητας και άνετα από φυσικά υλικά.
 2. Αποφύγετε τα μπάνια, τις σάουνες και τα σολάριουμ.
 3. Αντικαταστήστε τις έντονες ασκήσεις με πιο ήπια και μην ξεχάσετε να συζητήσετε τις ασκήσεις με το γιατρό σας.
 4. Εάν δεν κάνετε σωματική άσκηση, πρέπει να συγκεντρωθείτε και να σχεδιάσετε μισή ώρα την ημέρα για να κάνετε ένα θεραπευτικό σύμπλεγμα ασκήσεων.
 5. Καθαρίστε τη διατροφή σας συμπεριλαμβάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά, δημητριακά και θαλασσινά στη διατροφή σας. Για παράδειγμα, τα μυστικά των ιαπωνικών γυναικών, γνωστών για τη μακροχρόνια νεολαία τους και την καλή υγεία τους, βρίσκονται ακριβώς στην αφθονία των «θαλασσινών» και του ρυζιού στο καθημερινό τραπέζι.

Όλα αυτά τα μέτρα είναι επίσης ιδανικά για την πρόληψη των κιρσών για όσους δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτήν την επιβλαβή ασθένεια.

Σε τελική ανάλυση, οποιαδήποτε ασθένεια είναι πολύ πιο εύκολο να προβλεφθεί και να αποφευχθεί από την αντιμετώπιση των δυσάρεστων εκδηλώσεών της. Αγάπα τον εαυτό σου! Και να είσαι υγιής!