Λαϊκές θεραπείες και φάρμακα για κιρσούς

Εάν εμφανιστούν κιρσούς, τότε η θεραπεία πρέπει να είναι πολύπλοκη: αυτό θα σας επιτρέψει να επιτύχετε γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται διαφέρουν ανάλογα με το στάδιο της νόσου και τα χαρακτηριστικά του ασθενούς. Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τη θεραπεία, τόσο πιο εύκολη θα είναι η θεραπεία.

Οι αιτίες των κιρσών στα πόδια

Οι κιρσώδεις φλέβες στα κάτω άκρα μπορεί να εμφανιστούν λόγω της εξασθένησης των βαλβίδων των φλεβών και της μείωσης του τόνου των τοιχωμάτων των αγγείων. Η ασθένεια δεν μπορεί να επηρεάσει μόνο τα κάτω άκρα: εκκρίνουν κιρσούς της μήτρας, του οισοφάγου και της κιρσοκήλης.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που ενεργοποιούν αυτό το φαινόμενο:

 • υπέρβαρο;
 • θρομβοφλεβίτιδα;
 • χρόνια εξάρτηση από το αλκοόλ;
 • ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος;
 • δυσκοιλιότητα;
 • γενετική προδιάθεση;
 • συγγενής αδυναμία της φλεβικής βαλβίδας;
 • σταθερά στατικά φορτία (παρατεταμένη κατάσταση)
 • Αλλαγές στα επίπεδα ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα φάρμακα που συνταγογραφούνται για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης και για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης μπορούν επίσης να προκαλέσουν ασθένεια.

Τρόπος αναγνώρισης κιρσών εγκαίρως: τα πρώτα σημάδια

τα πρώτα σημάδια των κιρσών

Με την έγκαιρη διάγνωση, είναι δυνατή η θεραπεία της παθολογίας χωρίς τη χρήση ναρκωτικών.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να γίνει μόνο στα αρχικά στάδια, όταν η ασθένεια έχει μόλις αναπτυχθεί. Δεδομένου ότι τα συμπτώματα είναι συχνά ήπια, πολλά αγνοούν τις επικίνδυνες εκδηλώσεις.

Τα πόδια είναι βαριά. Είναι ιδιαίτερα δυνατό μετά από μια μακρά βραδινή βόλτα σε όρθια θέση του σώματος. Μπορεί να υπάρχει πόνος στις κνήμες. Πρώτον, το οίδημα εμφανίζεται σε μικρά αγγεία. Ωστόσο, είναι ακόμα ελαστικά και πέφτουν ελαφρώς όταν πιέζονται.

Σε μεταγενέστερα στάδια, οι αστράγαλοι διογκώνονται. Τα αγγεία διογκώνονται, εμφανίζονται σε όλο τους το μήκος και μπορούν επίσης να φανούν μεγάλες φλέβες. Τα πόδια σφίγγουν τακτικά. Τα συμπτώματα είναι πιο συχνά τη νύχτα. Επιπλέον, εμφανίζεται σοβαρός κνησμός.

Φάρμακα για κιρσούς

Οι μέθοδοι θεραπείας των κιρσών των κάτω άκρων εξαρτώνται από το στάδιο. Τα φάρμακα σήμερα δεν είναι η καλύτερη θεραπεία για τις κιρσούς: μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη της παθολογίας, αλλά δεν μπορούν να τη θεραπεύσουν πλήρως. Είναι κατάλληλα ως πρόσθετο μέτρο στη σύνθετη θεραπεία. Χρησιμοποιούνται διάφορες ομάδες φαρμάκων: φλεβοτονικά, αντιπηκτικά, αντιοξειδωτικά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, ινωδολυτικά.

Τα φλεβοτονικά χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της φλεβικής εκροής. Τα αντιπηκτικά βοηθούν στη μείωση του ιξώδους του αίματός σας, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο θρόμβων στο αίμα. Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα ανακουφίζουν τη φλεγμονή, μειώνουν την πίεση στους ιστούς, οπότε ο πόνος γίνεται λιγότερο έντονος. Τα αντιοξειδωτικά ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία.

Παλαιές λαϊκές συνταγές για κιρσούς

Η θεραπεία των κιρσών στα πόδια με λαϊκές θεραπείες πρέπει να πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη ενός γιατρού: δεν συνιστάται να επιλέξετε μόνοι σας τις συνταγές. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι αντενδείξεις για τη χρήση κάθε φυτού. Τα άτομα με καρδιαγγειακά νοσήματα, νευρικά συστήματα, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά (τα φαρμακευτικά φυτά μπορούν να επηρεάσουν τη σύνθεση και τις ιδιότητες του γάλακτος). Για να απαλλαγείτε από κιρσούς χωρίς χειρουργική επέμβαση, πρέπει να ξεκινήσετε τη θεραπεία με παραδοσιακή ιατρική το συντομότερο δυνατό. Επιλέξτε το πιο αποτελεσματικό με το γιατρό σας.

Συνιστάται επίσης να αλλάξετε το μενού. Θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερα βατόμουρα, αβοκάντο, κάρδαμο, σπαράγγια και φαγόπυρο στη διατροφή. Τα τεύτλα επωφελούνται επίσης από κιρσούς: βοηθούν στον καθαρισμό των αγγείων και απαλλάσσουν από παθολογικά συμπτώματα. Το καθεστώς κατανάλωσης αλκοόλ πρέπει να τηρείται: ο ασθενής πρέπει να πίνει τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα, ώστε το αίμα να γίνει λιγότερο παχύ.

Ξίδι μηλίτη μήλου

Μπορείτε να θεραπεύσετε κιρσούς στο σπίτι με ξίδι μηλίτη μήλου. Ταυτόχρονα, βελτιώνεται ο τόνος των τοιχωμάτων των αγγείων, μειώνεται η τοπική ροή αίματος και το πρήξιμο. Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν το χειρίζεστε για να αποφύγετε εγκαύματα.

Τα λουτρά ποδιών είναι αποτελεσματικά. Απαιτείται 10 λίτρα νερού, που είναι + 20. . . + 30 ° C θερμάνθηκε, τοποθετήθηκε σε μια λεκάνη, ρίξτε 0, 5 λίτρα ξιδιού, ανακατέψτε και χαμηλώστε τα πόδια σας εκεί. Τα άκρα πρέπει να διατηρούνται για 7 λεπτά την ημέρα για 2-3 μήνες.

Οι συμπιέσεις οξικού οξέος είναι επίσης χρήσιμες. Μπορούν να παρασκευαστούν από ξύδι αραιωμένο με καθαρό νερό σε αναλογία 1: 4. Ένας επίδεσμος γάζας διπλωμένος αρκετές φορές βυθίζεται στο διάλυμα, στη συνέχεια αφαιρείται, τυλίγεται για να πάρει λίγο υγρό και εφαρμόζεται στο κάτω πόδι. Η συμπίεση τυλίγεται με φιλμ προσκόλλησης και ασφαλίζεται με ελαστικό επίδεσμο. Πρέπει να υπομένεις μια ώρα και να επαναλαμβάνεις κάθε δεύτερη μέρα. Η διάρκεια του μαθήματος είναι 1 έως 2 εβδομάδες.

Αιθέρια έλαια

αιθέρια έλαια για τη θεραπεία των κιρσών

Ένα αποτελεσματικό λαϊκό φάρμακο για τις κιρσούς και τη θρομβοφλεβίτιδα - αιθέρια έλαια που μπορούν να προστεθούν στα λουτρά για τη βελτίωση των θεραπευτικών ιδιοτήτων. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν εκχυλίσματα διαφόρων φαρμακευτικών φυτών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά.

Τα λουτρά με αιθέριο έλαιο μέντας βοηθούν στην απομάκρυνση του πρηξίματος. Πρέπει να ρίξετε μια χούφτα θαλασσινό αλάτι στο νερό, να προσθέσετε μερικές σταγόνες λάδι, χαμηλώστε τα κάτω άκρα στο υγρό και καθίστε για 20 λεπτά. Μετά τη διαδικασία, πρέπει να ξεπλύνετε τα πόδια σας με κρύο, καθαρό νερό. Συνιστάται επίσης να κάνετε ελαφρύ αυτο-μασάζ αργότερα.

Το λάδι αρκεύθου βοηθά επίσης. Πρέπει να διαλύσετε 4-5 σταγόνες σε γάλα ή κρέμα και να προσθέσετε το μείγμα στο μπάνιο. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 2-3 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πρέπει να κάνετε μπάνιο για 20 λεπτά κάθε μέρα.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα λάδια. Αποτελεσματική στην καταπολέμηση των κιρσών από φασκόμηλο, κυπαρίσσι, γεράνι, δεντρολίβανο, λεμόνι, τζίντζερ. Το έλαιο θαλάσσιου buckthorn βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσουΗ θεραπεία των κιρσών με έλαια με την προσθήκη θαλασσινού αλατιού είναι αποτελεσματική: τα συστατικά ενισχύουν το αμοιβαίο αποτέλεσμα.

Μελισσοθεραπεία

Τα προϊόντα μελισσοκομίας περιέχουν ουσίες που μειώνουν τη φλεγμονή και αραιώνουν το αίμα.

Το δηλητήριο της μέλισσας εγχέεται στην πληγείσα περιοχή με μαχαίρι. Μόνο ένας ειδικός σε ένα ιατρικό ίδρυμα μπορεί να εκτελέσει τη διαδικασία, είναι επικίνδυνο να το κάνετε στο σπίτι. Αυτή η μέθοδος θεραπείας αραιώνει το αίμα και σφίγγει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Εάν ο ασθενής έχει αλλεργία, αυτή η θεραπεία δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Ντομάτες

Οι ντομάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την απόκρυψη των φλεβών. Επιλέξτε πράσινο, το οποίο περιέχει μια ουσία παρόμοια με το ακετυλοσαλικυλικό οξύ. Είναι ευεργετικά λόγω των αντιφλεγμονωδών τους αποτελεσμάτων. Είναι απαραίτητο να κόψετε τα φρούτα σε λεπτές φέτες, να τα συνδέσετε με τις ασθένειες φλέβες και να τα στερεώσετε με ένα φιλμ. Μια τέτοια συμπίεση γίνεται πριν πάτε για ύπνο, αφού πρέπει να φυλάσσεται για 8-12 ώρες. Πρέπει να επαναληφθεί έως ότου τα συμπτώματα εξαφανιστούν εντελώς.

Μοσχοκάρυδο

Χρησιμοποιείται με τη μορφή παρασκευής. Για να προετοιμάσετε το φάρμακο, πρέπει να πάρετε προ-ψιλοκομμένα καρύδια και βραστό νερό σε αναλογία 1: 5. Βράστε σε χαμηλή φωτιά για 3-8 λεπτά, αφήστε να κρυώσει, στραγγίξτε, πάρτε το 1/3 φλιτζάνι τρεις φορές την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να είναι 3-4 μήνες ή περισσότερο.

Το βάμμα βότκας είναι επίσης αποτελεσματικό. Για να το προετοιμάσετε, πρέπει να πάρετε 200 γραμμάρια ψιλοκομμένων καρπών και 1 λίτρο αλκοολούχου ποτού. Ρίξτε την πρώτη ύλη με υγρό και αφήστε σε σκοτεινό, ζεστό μέρος για 10 ημέρες, ανακινώντας περιστασιακά. Τότε στέλεχος. Πάρτε 20 σταγόνες τρεις φορές την ημέρα. Συνεχίστε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το φάρμακο και μετά κάντε ένα διάλειμμα.

λάχανο

Το φύλλο λάχανου για κιρσούς χρησιμοποιείται για κομπρέσες. Πασπαλίστε φρέσκα φύλλα με κρύο νερό και τοποθετήστε το στο ψυγείο όπου θα παραμείνουν για 24 ώρες. Απλώστε σε προβληματικές περιοχές, διορθώστε με αλουμινόχαρτο, αφήστε το για 5-6 ώρες. Η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε μέρα για 1 μήνα.

μέλι

Θεραπεία των κιρσών με μέλι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομπρέσες μελιού για τα πόδια σας. Για να τα φτιάξετε, πρέπει να εφαρμόσετε ένα υγρό προϊόν σε έναν επίδεσμο γάζας διπλωμένο πολλές φορές, να το εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή, να το τυλίξετε με μεμβράνη προσκόλλησης και να το στερεώσετε με έναν ελαστικό επίδεσμο. Αποθηκεύστε για 2 ώρες, επαναλάβετε κάθε δεύτερη μέρα. Το μάθημα διαρκεί 2-3 μήνες.

Εάν τα πόδια σας τραυματιστούν, γίνονται επίσης συμπιέσεις με πρόπολη. Αναμιγνύεται με βότκα σε αναλογία 1: 5, μετά την οποία η γάζα βυθίζεται στο προκύπτον υγρό και στερεώνεται στην πληγείσα περιοχή, παρόμοια με μια συμπίεση μελιού. Δεν χρειάζεται να το διατηρήσετε για περισσότερο από 40 λεπτά και να το εφαρμόσετε σαν μέλι.

τζίντζερ

Μπορείτε να κάνετε αλοιφή τζίντζερ για κιρσούς με τα χέρια σας. Αυτή η μέθοδος θεραπείας μπορεί να μην αισθάνεται πολύ άνετα κατά καιρούς, αλλά θεωρείται μια από τις πιο αποτελεσματικές. Αλέθουμε 100 g αποφλοιωμένου τζίντζερ, θερμαίνουμε στους + 80. . . + 90 ° C και προσθέστε 50 ml γλυκερίνης στο φυτό. Κατεστραμμένες περιοχές, πέλματα επιχρίσματος.

Η στοματική κατανάλωση τσαγιού τζίντζερ και η προσθήκη αποξηραμένων μπαχαρικών σε τρόφιμα βοηθούν επίσης. Αυτό όχι μόνο βοηθά να απαλλαγούμε από παθολογικά συμπτώματα, αλλά έχει επίσης θετική επίδραση στην κατάσταση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος.

Kalina

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη μορφή κομπρέσες ή φαρμακευτικών ποτών.

Με την πρώτη επιλογή, τα φρέσκα μούρα ζυμώνονται σε πολτό, απλώνονται σε επίδεσμο γάζας και ακουμπούν στις διασταλμένες φλέβες, όπου στερεώνονται με έναν επίδεσμο. Συνιστάται να το κάνετε αυτό τη νύχτα. Το ποτό είναι χυμός, για κάθε 0, 5 λίτρα είναι απαραίτητο να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας. Μελι ΑΝΘΕΩΝ. Πάρτε 2 κουταλιές της σούπας τέσσερις φορές την ημέρα. 1, 5 μήνες.

Κολοκύθα

Για θεραπεία, χρησιμοποιήστε τον εσωτερικό πολτό, ο οποίος πρέπει πρώτα να καθαριστεί από σπόρους. Τοποθετήστε στην πληγείσα περιοχή, ασφαλίστε με αλουμινόχαρτο, τυλίξτε με κάτι ζεστό, παχύ και αφήστε το να δουλέψει μέχρι το πρωί.

Μήλο του Αδάμ

Μια αλοιφή λειτουργεί καλά. Το λαρδί τοποθετείται σε γυάλινο δοχείο πάχους 1, 5 cm, μετά το οποίο το μήλο του Adam κόβεται σε φέτες με στρώμα 1 cm και τοποθετείται στην κορυφή. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα άλλο στρώμα λαρδιού. Τα συστατικά τοποθετούνται εναλλάξ έως ότου γεμίσει το γυαλί. Πρέπει να υπάρχει ένα στρώμα λίπους σε αυτό. Στη συνέχεια, πρέπει να βάλετε το μείγμα σε ατμόλουτρο για μια ημέρα: το περιεχόμενο δεν πρέπει να βράσει. Αφήστε να κρυώσει και μετά στραγγίστε. Εφαρμόστε σε προβληματικές περιοχές 2 φορές την ημέρα.

λεμόνι

τη χρήση λεμονιού για τη θεραπεία των κιρσών

Τόσο η κατανάλωση εσπεριδοειδών στα τρόφιμα όσο και η εξωτερική εφαρμογή έχουν πλεονεκτήματα. Για να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό περιτύλιγμα λεμονιού, κόψτε τα φρούτα σε λεπτές φέτες, απλώστε το στη φλεγμονή και τυλίξτε το σε χαρτί συμπίεσης. Φορέστε το όλη μέρα, αντικαθιστώντας τα χρησιμοποιημένα λεμόνια με φρέσκα κάθε λίγες ώρες. Δεδομένου ότι ο χυμός λεμονιού καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία, συνιστάται να το χρησιμοποιείτε όχι μόνο για ιατρικούς σκοπούς, αλλά και για πρόληψη.

Ένα χρυσό μουστάκι μπορεί να προστεθεί στα εσπεριδοειδή: αυτή η θεραπεία είναι αποτελεσματική για τις κιρσούς. Ξεφλουδίστε 6 φρούτα, πιέστε το χυμό, ανακατέψτε με 5 σκελίδες σκόρδο και 3 φύλλα χρυσού μουστάκι, προσθέστε 2 φλιτζάνια μέλι λουλουδιών και ανακατέψτε καλά. Επιμείνετε στο σκοτάδι σε γυάλινο δοχείο για 7 ημέρες. Πάρτε 4 κουτ. Κάθε μέρα. Χρειάζεται ένα μήνα για να αντιμετωπιστεί με μια τέτοια θεραπεία.

Πατάτες

Οι πατάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο ώριμους κόνδυλους στο εσωτερικό.

Η λήψη του εσωτερικά είναι χρήσιμη καθώς το λαχανικό καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Το μισό από τον κόνδυλο είναι τριμμένο. Βάλτε την πρώτη ύλη σε ένα πανί και πιέστε το καλά. Πρέπει να πίνετε τον χυμό που προκύπτει αμέσως. Η ποσότητα που πίνεται δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 κουταλιά της σούπας. Εφαρμόστε το πρωί μισή ώρα πριν από τα γεύματα. Για θεραπεία - ένα μήνα.

Ο χυμός

μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για κομπρέσες. Σε αυτήν, μια πετσέτα ή γάζα λινού υγραίνεται, εφαρμόζεται στην περιοχή της φλεγμονής, στερεώνεται με έναν επίδεσμο και αφήνεται για 2 ώρες. Τότε πρέπει να ξεπλύνετε τα πόδια σας με τρεχούμενο νερό.

Στα αρχικά στάδια, μια άλλη συμπίεση θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το αίσθημα βαρύτητας και δυσφορίας μετά από μακρύ περίπατο. Αρκετοί νέοι κόνδυλοι συνθλίβονται σε πολτό. Στη συνέχεια, η προκύπτουσα μάζα θερμαίνεται στους + 45 ° C και εφαρμόζεται σε προβληματικές περιοχές για 2 ώρες.

Mumiyo

Η ρητίνη του βουνού βοηθά να απαλλαγείτε από τη στασιμότητα. Στα πρώτα στάδια, η χρήση του θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται με τη μορφή αλοιφής από 1 μέρος μούμια και 5 - βαζελίνη. Τα συστατικά αναδεύονται έως ότου επιτευχθεί ομοιογένεια, μετά το οποίο το προκύπτον φυσικό φάρμακο τρίβεται στα σημεία όπου οι φλέβες φλεγμονώνονται με ήπιες κυκλικές κινήσεις.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε εσωτερικά. Ένα μικρό κομμάτι της ουσίας διαλύεται σε 1 κουταλιά της σούπας. Γάλα με μέλι και πίνετε αυτό το φάρμακο δύο φορές την ημέρα. Η θεραπεία διαρκεί ένα μήνα.

Ιχθυέλαιο

Η χρήση ιχθυελαίου συχνά συνιστάται εσωτερικά: αυτό το συμπλήρωμα ομαλοποιεί το μεταβολισμό, προάγει τη διάσπαση του λιπώδους ιστού και μειώνει το σωματικό βάρος. Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη αποτελεσματική χρήση. Μπορεί το μέλι και το ιχθυέλαιο να ληφθούν σε ίσες αναλογίες και να αναδευτούν μέχρι να μαλακώσουν. Το προκύπτον προϊόν εφαρμόζεται σε μια πετσέτα λινού, το προσβεβλημένο άκρο τυλίγεται και αφήνεται μέχρι το πρωί.

τόξο

Θεραπεία κρεμμυδιού για κιρσούς

Δεν ωφελούνται τα ίδια τα κρεμμύδια, αλλά η φλούδα. Υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές συνταγές.

Τρίψτε τη φλούδα, πάρτε 2 κουταλιές της σούπας, ρίξτε 500 ml βραστό νερό, καλύψτε, αφήστε να βυθιστεί για 6 ώρες και στραγγίξτε. Πίνουν φυσικό φάρμακο τρεις φορές την ημέρα, 0, 25 φλιτζάνια πριν από τα γεύματα για 10 ημέρες.

Το βάμμα βότκας βοηθά επίσης. Για την παρασκευή του, λαμβάνονται 2 κουταλιές της σούπας. Πρώτες ύλες και 100 ml αλκοολούχου ποτού. Το μπολ χύνεται με βότκα και τοποθετείται σε μέρος απρόσιτο στο φως του ήλιου για μια εβδομάδα. Όταν περάσει ο σωστός χρόνος, το προϊόν φιλτράρεται και λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα, 20 σταγόνες 15 λεπτά πριν από τα γεύματα.

Σκόρδο

Τα γαρίφαλα με λευκά δέρματα συνθλίβονται, προστίθενται στο βούτυρο, η ποσότητα του οποίου είναι διπλάσια και αναμιγνύεται. Η προκύπτουσα αλοιφή εφαρμόζεται στις διασταλμένες φλέβες κατά τον ύπνο. Τυλίξτε την κορυφή με περγαμηνή. Το πρωί πρέπει να ξεπλύνετε τα υπολείμματα του προϊόντος κάτω από τρεχούμενο νερό. Επαναλαμβάνεται καθημερινά.

υπεροξείδιο του υδρογόνου

Συνήθως χρησιμοποιείται για την κατασκευή λοσιόν ή κομπρέσες. Είναι απαραίτητο να βάλετε ένα βαμβάκι σε υπεροξείδιο και να το εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή. Διατηρείται για 20 λεπτά έως 1 ώρα. Επαναλάβετε κάθε μέρα έως ότου εξαφανιστούν τα συμπτώματα. Η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης του ασθενούς.

Το υπεροξείδιο επωφελείται επίσης από το σχηματισμό ελκών που συχνά σχετίζονται με κιρσούς σε μεταγενέστερα στάδια. Το δέρμα γύρω από την πληγή πρέπει να αντιμετωπίζεται για να αποφευχθεί μια διαδικασία μόλυνσης. Επιπλέον, σε περίπτωση εξουδετέρωσης, είναι απαραίτητο το πότισμα της βλάβης για την καταστροφή βακτηρίων και την επιτάχυνση της επούλωσης.

Ιώδιο

Πρέπει να φτιάξετε ένα πλέγμα ιωδίου, όπως στο ARVI: η λύση εφαρμόζεται σε ένα βαμβάκι, με τη βοήθεια των οποίων σχεδιάζονται γραμμές κατά μήκος των κιρσών (η απόσταση μεταξύ τους είναι περίπου 1 cm), στη συνέχεια - κάθετα και με το ίδιο διάστημα. Συνιστάται να εκτελέσετε τη διαδικασία πριν πάτε για ύπνο.

Αλάτι

Η θεραπεία των κιρσών με αλάτι είναι δυνατή με δύο τρόπους: με τη βοήθεια λουτρών ή κομπρέσες. Στην πρώτη έκδοση, μέχρι 500 mg χύνονται στο νερό, προστίθενται μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας και λούζονται στο προκύπτον υγρό για 20 λεπτά. Δεύτερον, το αλάτι αραιώνεται με νερό για να σχηματισθεί ένας πολτός, ο οποίος στη συνέχεια εφαρμόζεται σε έναν επίδεσμο γάζας και στις ασθένειες των φλεβών. Πρέπει να κρατήσετε τη συμπίεση για έως και 4 ώρες. μπορεί να γίνει αρκετές φορές την ημέρα.

Σόδα

Ρίξτε ζεστό νερό σε μια λεκάνη, διαλύστε 200 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ και 70 γρ. Βάλτε τα πόδια σας στο υγρό που προκύπτει. Κάντε μπάνιο για 15 λεπτά, επαναλάβετε 2 ημέρες μετά το 1. Η διάρκεια της θεραπευτικής πορείας είναι 2 εβδομάδες.

Σαπούνι πλυντηρίου

Σαπούνι πλυντηρίου για τη θεραπεία των κιρσών

Θα πρέπει να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν πιο φυσικά χωρίς αρωματικά πρόσθετα.

Τρίψτε τη μπάρα με ένα μύλο κρέατος, προσθέστε 200 γραμμάρια μπαγιάτικου μπέικον, κεχρί και ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατέψτε τα όλα μέχρι να μαλακώσουν και αφήστε για μια μέρα. Στη συνέχεια, η αλοιφή που προκύπτει χρησιμοποιείται για κομπρέσες.

ήχος

Ο μπλε και ο πράσινος τόνος βοηθούν στην εξάλειψη των κιρσώνΕίναι απαραίτητο να το αραιώσετε με νερό πρώτα για να πάρετε μια μάζα παρόμοια με τη ζύμη. Απλώστε τον πηλό σε ένα μαλακό πανί, απλώστε το στην πληγείσα περιοχή και κρατήστε το για 40 έως 80 λεπτά. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία κάθε δεύτερη μέρα για 2 μήνες ή περισσότερο έως ότου επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συμπιεσμένο

Βοηθούν οι συμπίεση βοτάνων. Πρώτα πρέπει να συλλέξετε βότανα από κιρσούς στα πόδια. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε 1 μέρος ενός τριχρωμικού μοβ, αλογουρά, yarrow και δρυός φλοιός, 2 μέρη το καθένα από χαμομήλι, κατιφές και διάτρητο βαλσαμόχορτο. Τα συστατικά αναμιγνύονται, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας. το μείγμα που προκύπτει με 1 ποτήρι βραστό νερό και επιμένει μισή ώρα. Χρησιμοποιείται με τη μορφή συμπίεσης για αρκετές ημέρες στη σειρά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια έγχυση για να πλύνετε τροφικά έλκη με προχωρημένη ασθένεια.

Βάμμα ακακίας

Πάρτε 8 κουταλιές της σούπας. αποξηραμένα λουλούδια, βάλτε σε γυάλινο δοχείο, ρίξτε 20 ml βότκας, καλύψτε και αφήστε το σε ένα σκοτεινό, ξηρό δωμάτιο για 10 ημέρες. Συνιστάται να το ανακινείτε τακτικά: αυτό θα κάνει την εκχύλιση καλύτερη. Σουρώστε το τελικό προϊόν και πιέστε τις πρώτες ύλες. Χρησιμοποιήστε το για τρίψιμο προβληματικών περιοχών.

κάστανο αλόγου

Μπορεί να παρασκευαστεί από του στόματος βάμμα. Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε 500 ml βότκας με 50 γραμμάρια ψιλοκομμένων φρούτων. Το προϊόν παρασκευάζεται σε σκοτεινό, ζεστό μέρος για 2 εβδομάδες και μερικές φορές ανακινείται. στη συνέχεια φιλτράρετε. Πρέπει να παίρνετε 40 σταγόνες τρεις φορές την ημέρα. Η περίοδος εισδοχής είναι 3 εβδομάδες.

Φτιαγμένο από φρούτα και αλοιφή. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να αναμίξετε 300 ml ελαιόλαδο, 6 σκόνη φρούτων και 2 κουταλιές της σούπας. Λουλούδια. Η προκύπτουσα μάζα διατηρείται σε υδατόλουτρο για 2 ώρες, ψύχεται και διέρχεται από κόσκινο. Οποιοδήποτε ζωικό λίπος (όπως ασβός) μπορεί να προστεθεί για να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Εφαρμόστε στους κόμβους τη νύχτα για 2-3 εβδομάδες και, εάν είναι απαραίτητο, παρατείνετε την πορεία.

Μάγειρας τσουκνίδας

Αφέψημα τσουκνίδας για τη θεραπεία των κιρσών

Το αποστακτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο ​​ή ξηρό. Όταν τα φύλλα είναι φρέσκα, αλέθονται σε κατάσταση πολτού. αποξηραμένο - θρυμματισμένο σε σκόνη.

Ρίξτε βραστό νερό σε αναλογία 1: 8 πάνω από την τσουκνίδα, βράστε το σε χαμηλή φωτιά για 3-5 λεπτά, αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια στραγγίστε. Πίνετε 70 ml 3 φορές την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 1 μήνας.

Αφέψημα καλέντουλας

Για να φτιάξετε το προϊόν 2 κουταλιές της σούπας. Τα λουλούδια βράζονται με 2 φλιτζάνια νερό, βάζουν σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύονται για άλλη 1/4 ώρα. Όταν το υγρό έχει κρυώσει, φιλτράρεται. Πάρτε 100 ml τέσσερις φορές την ημέρα.

Χιροθεραπεία

Η θεραπεία με βδέλλες πρέπει να πραγματοποιείται από ειδικό. Μια τέτοια τεχνική δεν μπορεί να εφαρμοστεί ανεξάρτητα. Αυτά τα σκουλήκια βοηθούν στην αραίωση του αίματος και μειώνουν τον κίνδυνο θρόμβων στο αίμα. Ο ιεροθεραπευτής εφαρμόζει βδέλλες σε προβληματικές περιοχές. Πρέπει να αντιμετωπίζονται με μια πορεία 5 διαδικασιών. Απαιτείται διάλειμμα 2 μηνών πριν από την επανάληψη.

Badiaga

Οι λοσιόν που βασίζονται σε αυτό το φυτό συμβάλλουν στη μείωση της σοβαρότητας της φλεγμονώδους διαδικασίας. Πρέπει να ψιλοκόψετε 30 γραμμάρια φύλλων και στελεχών, ρίξτε 250 ml βραστό νερό, βράστε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Οι επίδεσμοι γάζας υγραίνονται στον ζωμό, οι οποίοι στη συνέχεια τυλίγονται γύρω από τα νοσούντα άκρα. Από ψηλά, όλα πρέπει να είναι τυλιγμένα σε μια παχιά πετσέτα ή κουβέρτα. Αφαιρέστε τη συμπίεση μετά από μισή ώρα.

Φύλλα αμπέλου

Τα φύλλα

χρησιμοποιούνται για να θεραπεύσουν τα λουτρά. 50 g πρώτων υλών στον ατμό σε 3 λίτρα βραστό νερό, στη συνέχεια χύνονται σε μια λεκάνη και αραιώνονται σε μια άνετη θερμοκρασία με τρεχούμενο νερό ή ζεστό ζωμό χαμομηλιού. Το μάθημα αποτελείται από 15 διαδικασίες, 20 λεπτά το μήνα.

Βερμούτ

Η χρήση αυτού του βοτάνου για κιρσούς είναι ιδιαίτερα σημαντική σε περιόδους που η ασθένεια επιδεινώνεται. Είναι απαραίτητο να αλέσετε τα φρέσκα φύλλα του φυτού μέχρι να εμφανιστεί ο χυμός. Στη συνέχεια αναμίξτε σε ίσες αναλογίες με κεφίρ. Απλώστε την προκύπτουσα πάστα σε μια χαρτοπετσέτα από φυσικό ύφασμα, ακουμπήστε στα διασταλμένα φλεβικά αγγεία και κρατήστε για 30-40 λεπτά. Οι επαναλήψεις πρέπει να είναι καθημερινές.

Φλοιός ιτιών

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο φλοιό ιτιάς πρέπει να χυθούν με 250 ml κρύου νερού, να βράσουν και να αφαιρεθούν αμέσως από τη σόμπα, να καλυφθούν, να τυλιχτούν σε μια ζεστή κουβέρτα και να αφεθούν για μισή ώρα. Αραιώστε το προϊόν με ζεστό νερό και βυθίστε τα πόδια σας σε αυτό. Όταν τα άκρα είναι στον ατμό, είναι απαραίτητο να τρίψετε τον υπόλοιπο συμπυκνωμένο ζωμό στις κιρσούς. Η θεραπεία μπορεί να είναι μακρά. Η ελάχιστη διάρκεια μαθημάτων είναι μεγαλύτερη από 20 ημέρες.

Ξινή κρέμα και πυρήνες καρυδιού

Αλέστε τους πυρήνες των καρυδιών σε ένα μύλο καφέ και τους αλέστε σε μια λιπαρή πάστα. Προσθέστε τόσο μεγάλη ποσότητα ξινή κρέμα σε αυτά, ώστε να έχετε μια παχιά μάζα που δεν απλώνεται στο δέρμα. Ζυμώστε το μείγμα ξηρών καρπών και κρέμας γάλακτος, σχηματίστε ένα κέικ και συνδέστε τα στα διογκωμένα δοχεία. Επαναλάβετε 1-2 φορές την ημέρα για 3 εβδομάδες.

Βασιλική Ζελέ

Ανακατέψτε 10 g βασιλικού πολτού με 100 g πρόπολης και 150 g ελαιόλαδου. Ζεσταίνετε το μείγμα στους + 50 ° C (είναι αδύνατο να ενισχυθεί, καθώς οι χρήσιμες ουσίες καταστρέφονται υπό την επίδραση υψηλών θερμοκρασιών) και στη συνέχεια προσθέστε 50 g γλυκερίνης. Με το ψυγμένο μείγμα, είναι απαραίτητο να λιπαίνετε τις περιοχές που επηρεάζονται από κιρσούς σε περίπτωση πόνου.

Hawthorn

Για να φτιάξετε ένα φαρμακευτικό ζυθοποιείο, οι ξηροί καρποί και το νερό λαμβάνονται σε αναλογία 1 έως 3. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά, διηθήστε, πιείτε 0, 5 φλιτζάνια μετά τα γεύματα.

Το βάμμα βότκας είναι επίσης χρήσιμο, για την προετοιμασία του οποίου πρέπει να ρίξετε 50 g κραταίγου με ένα ποτήρι αλκοολούχο ποτό. Το κομμάτι εργασίας αφήνεται για 7 ημέρες, μετά το οποίο φιλτράρεται και τοποθετείται σε σκοτεινό δωμάτιο για άλλες 2 εβδομάδες. Πρέπει να πίνετε 30 σταγόνες μετά τα γεύματα. ανακατεύουμε σε άλλα υγρά.

Αντενδείξεις για τη χρήση λαϊκών φαρμάκων

Εάν ένα από τα στοιχεία της επιλεγμένης συνταγής δείχνει ατομική δυσανεξία, πρέπει να ακυρώσετε την επιλεγμένη μέθοδο. Οι αλλεργικές αντιδράσεις πρέπει να αποφεύγονται. Επίσης:

 1. Εάν εμφανίσετε ανεπιθύμητα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας, πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε και να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με τις κατάλληλες συνταγές.
 2. Οι έγκυες, οι θηλάζουσες γυναίκες, οι ηλικιωμένοι, οι ανήλικοι και οι ασθενείς με ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
 3. Το Shilajit απαγορεύεται παρουσία κακής πήξης του αίματος, αρτηριακής υπέρτασης, ογκολογικών παθολογιών και πρόσφατων χειρουργικών επεμβάσεων (ειδικά στην κοιλιακή περιοχή). Επίσης, το προϊόν δεν είναι κατάλληλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού, ατόμων άνω των 70 ετών.
 4. Το ξίδι μηλίτη μήλου δεν χρησιμοποιείται για φλεγμονώδεις διεργασίες στα όργανα του γαστρεντερικού σωλήνα, σοβαρές νεφρικές και ηπατικές παθήσεις.
 5. Το τζίντζερ πρέπει να διακόπτεται μετά από ένα πρόσφατο εγκεφαλικό επεισόδιο λόγω φλεγμονωδών διεργασιών στο δέρμα, αυξημένης θερμοκρασίας σώματος, λήψης φαρμάκων για αραίωση αίματος και υψηλής αρτηριακής πίεσης. Μην το χρησιμοποιείτε για γαστρίτιδα με υψηλή οξύτητα, παγκρεατίτιδα, γαστρικό ή δωδεκαδακτυλικό έλκος, επιδείνωση αιμορροΐδων, χολολιθίαση.
 6. Η σόδα απαγορεύεται για μεγάλες δερματικές αλλοιώσεις (συμπεριλαμβανομένων των τροφικών ελκών), επιδείνωση της θρομβοφλεβίτιδας, σακχαρώδη διαβήτη, παθολογίες του γαστρεντερικού σωλήνα, ήπαρ, νεφρά και ουροδόχο κύστη.
 7. Ο βασιλικός πολτός δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παρουσία οξέων μολυσματικών παθολογιών, της νόσου του Addison. Η παρουσία καλοήθων ή κακοήθων νεοπλασμάτων θεωρείται σχετική αντένδειξη. Σε αυτήν την περίπτωση, η θεραπεία πρέπει να πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη ειδικού.
 8. Η πρόσληψη σκευασμάτων σκόρδου αντενδείκνυται σε ασθένειες του στομάχου, των εντέρων, των νεφρών και της επιληψίας. Μην εφαρμόζετε τοπικά σε ανοιχτές πληγές καθώς το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο.
 9. Το κάστανο αλόγου δεν είναι κατάλληλο για άτομα με αιμορραγία οποιασδήποτε αιτιολογίας (συμπεριλαμβανομένης της εμμήνου ρύσεως στις γυναίκες), με χαμηλή αρτηριακή πίεση, αιμορροφιλία, σακχαρώδη διαβήτη, γαστρικό έλκος και οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Αυτή η θεραπεία είναι επικίνδυνη για τις έγκυες γυναίκες (ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο) που θηλάζουν.

Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα προϊόντα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.