Θεραπεία των κιρσωδών φλεβών (κιρσοί)

Υπό κιρσοί ή κιρσώδεις φλέβες, που σημαίνει την παθολογική διαδικασία που οδηγεί σε υπερβολική πλήρωση του αίματος στο φλεβικό κρεβάτι. Σε αυτή την περίπτωση, το φλεβικό τοίχωμα γίνεται λεπτότερο με την εμφάνιση της λοφίσκους και το σχηματισμό των συγκεκριμένων κόμβων, ή κομμάτια κατά μήκος των φλεβών.

Ποιες είναι οι Γενικές αρχές της θεραπείας των κιρσών;

η θεραπεία των κιρσών

Αυτή η διαδικασία μπορεί να επηρεάσει τις φλέβες των διαφόρων εντοπισμού – οισοφάγου, hemorrhoidal, οι φλέβες του σπερματικού τόνου. Αλλά πιο συχνά, αυτή η παθολογία αναπτύσσεται στις φλέβες των κάτω άκρων.

Αυτό οφείλεται στα χαρακτηριστικά της δομής και λειτουργίας των φλεβών σε αυτή την ανατομική περιοχή. Ακριβώς κάτω άκρων, ειδικά στην κνήμη, αντιμετωπίζουν το μέγιστο στατικό και δυναμικό φορτίο.

Η ροή του φλεβικού αίματος πηγαίνει σε μια ανοδική κατεύθυνση, ενάντια στις δυνάμεις της βαρύτητας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το έργο του θώρακα, η αντλητική λειτουργία της καρδιάς, την ένταση των μυών του διαφράγματος, κάτω άκρων και επίσης λείων μυών με την παρουσία συγκεκριμένων οντοτήτων, κυνόδοντας φλεβικών βαλβίδων. Αυτές οι βαλβίδες που εμποδίζουν την αντίστροφη ροή του φλεβικού αίματος.

Οι φλέβες των κάτω άκρων παρουσιάζει επιπολής και εν τω βάθει φλεβικό δίκτυο. Υπό την επίδραση διαφόρων πρόκληση παράγοντες (υπέρβαρα, ενδοκρινικές διαταραχές, "στέκεται" φύση της εργασίας, ή την εγκυμοσύνη) αναπτύσσει μια ανεπάρκεια των φλεβικών βαλβίδων, με αποτέλεσμα την υπερχείλιση των βάθει φλεβών αίματος.

Η περίσσεια του αίματος από βαθιά φλεβική επαναφορά στην επιφάνεια. Επιφάνεια φλέβες είναι επίσης γεμάτες αίμα, τους τοίχους είναι τεντωμένο, το μήκος αυξάνεται, με αποτέλεσμα μια παθολογική ασθένεια με την παρουσία συγκεκριμένων κόμβων. Από το σχηματισμό κιρσών.

Η θεραπεία των κιρσών απευθύνεται σε:

 • Η ενίσχυση του φλεβικού τοιχώματος
 • Βελτίωση των φλεβικών βαλβίδων
 • Την κατάργηση των τοπικών φλεγμονωδών εκδηλώσεων με τη μορφή εκζέματος και της δερματίτιδας
 • Βελτίωση της ροής του φλεβικού αίματος από την μικροκυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα
 • Ενίσχυση των μυών των ποδιών
 • Πρόληψη των επιπλοκών της κιρσώδεις φλέβες, φλεβική θρόμβωση, φλεβικά έλκη και πνευμονική εμβολή

Θεραπείες

Φάρμακα

Η χρήση των ναρκωτικών στη θεραπεία των κιρσών είναι ηγέτης στην συντηρητική θεραπεία των κιρσών. Η κύρια εστίαση του φαρμάκου η θεραπεία με φάρμακα της ομάδας των προστατών, που ενισχύουν τη φλεβική τοίχο.

Εξίσου αποτελεσματική αγριοκάστανο εκχύλισμα φρούτων. Μεταξύ των ναρκωτικών, για τη θεραπεία των κιρσών παίζουν σημαντικό ρόλο των βιταμινών. Ένας από αυτούς, Vit. P (ρουτίνη) και ενισχύει, επίσης, το αγγειακό τοίχωμα.

Σε Γενικές γραμμές, η θεραπεία απεξάρτησης από κιρσούς θα πρέπει να συνδυάζονται και να συνδυάσει τις προετοιμασίες για την έγχυση, για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Μεταξύ των τελευταίων ομάδα κρέμες και τζελ με μη στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα (Μσαφ). Εκτός από τη μείωση της φλεγμονής Μσαφ μειώνουν τον κίνδυνο θρόμβωσης, η οποία είναι επίσης σημαντική για τις κιρσώδεις φλέβες.

Θεραπεία συμπίεσης

Κατά τη διάρκεια της συμπίεσης (συμπίεση) των φλεβών είναι μια στένωση του αυλού. Αυτό αποθηκεύει την τρέχουσα φλεβικού αίματος, εξαλείφει συμφόρηση στις επιφανειακές φλέβες.

Η απλούστερη μορφή συμπίεσης – σφιχτή επίδεση ελαστικό επίδεσμο, η οποία πραγματοποιείται από τις βάσεις των ποδιών με τη μετάβαση στο πόδι, κνήμη και το μηρό.

Είναι σημαντικό ότι περιηγήσεις τον επίδεσμο ήταν ομαλή, και κάθε επόμενο γύρο επικάλυψη όχι μικρότερη από τα 2/3 της προηγούμενης. Πρόσφατα, ελαστική επίδεση μειωθεί σταδιακά. Το γεγονός ότι ήταν πιο αποτελεσματική, βολικό και ελκυστικό αξεσουάρ, με τη μορφή της ένα ειδικά κατασκευασμένο κάλτσες, κάλτσες, και ακόμη και τα πέλματα.

Φυσική θεραπεία

Μεταξύ τις φυσικές θεραπείες για τη θεραπεία των κιρσών εμφανίζεται:

 • darsonvalization,
 • η μαγνητοθεραπεία,
 • ηλεκτροφόρηση,
 • φωνοφόρεση,
 • UHF,
 • ηλεκτρική διέγερση των μυών.

Κατά τη διάρκεια αυτών των διαδικασιών, η ενίσχυση των μυών της κνήμης, το φλεβικό αγγειακό τοίχωμα, βελτιώνει τη φλεβική βαλβίδες. Ωστόσο, αυτές οι μέθοδοι αντενδείκνυνται σε περιπτώσεις κατά τις κιρσώδεις φλέβες συνοδεύονται από έντονο πόνο. Δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με οποιαδήποτε δέρμα παθολογικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένης και με τροφικές έλκη.

Οι φυσιοθεραπευτικές μέθοδοι περιλαμβάνουν και ιατρικός (οξυγόνο, ορυκτά) μπάνιο και διαμονή σε λάσπη θεραπεία θέρετρα.

Φυσική θεραπεία

ασκήσεις

Φυσικοθεραπεία και Θεραπευτική σωματική πολιτισμού. Δόση φυσικής φορτία που συνοδεύονται από την ενίσχυση των μυών των κάτω άκρων, τη βελτίωση φλεβικών βαλβίδων, το οποίο με τη σειρά του διευκολύνει την φλεβική εκροή.

Μεταξύ των ασκήσεων και κάμπτοντας τα πόδια, στα γόνατα, κυλώντας από τα δάχτυλα στη φτέρνα. Αποτελεσματική για Τζόκινγκ, παίζοντας στην πισίνα.

Φυσιοθεραπεία δεν ενδείκνυται για θρομβωτικές επιπλοκές των κιρσών. Επίσης, δεν είναι μια επιθυμητή άλμα, σκι, παίζοντας τον αθλητισμό και την άρση βαρών.

Λαϊκές θεραπείες

Ίσως, ανάμεσα σε όλα τα είδη της θεραπείας, παραδοσιακή ιατρική προσφέρει το πλουσιότερο Οπλοστάσιο των μέσων για τη θεραπεία των κιρσών.

Ως επί το πλείστον είναι τα βότανα χρησιμοποιούνται ως αφεψήματα, αφεψήματα, επιθέματα. Σε αυτή την ικανότητα να χρησιμοποιήσετε μια αλογοουρά, φικαρία, λυκίσκο, τσουκνίδα.

Στη λαϊκή συνταγές για τη θεραπεία των κιρσών δημοφιλή και λίγο φαγητό, πατάτες, μέλι, ξύδι Μήλου μηλίτη, το φυτικό λάδι και το βούτυρο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία των κιρσών πρέπει να θεωρηθεί μόνο ως ένα Συμπλήρωμα τυποποιημένες τεχνικές. Ωστόσο, να αγνοούν εντελώς αυτό το είδος της θεραπείας δεν πρέπει να είναι.

Κάποιες λαϊκές θεραπείες, όπως το άλογο κάστανο, καλό για χρήση στην κατασκευή σύγχρονων φαρμάκων για τη θεραπεία των κιρσών.

Αυτή η θεραπεία

Μια άλλη αντισυμβατική μέθοδος θεραπείας από τις βδέλλες. Που περιέχονται στο σάλιο των βδέλλες ουσία μειώνει την πήξη του αίματος και, συνεπώς, εμποδίζει τη θρόμβωση των φλεβών. Η ουσία έχει επίσης αντι-φλεγμονώδη δράση.

Επιπλέον, κατά τη συλλογή αίματος βδέλλα είναι μειωμένη κυκλοφορία του αίματος στις φλέβες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η θεραπεία χρησιμοποιεί μόνο μίας χρήσης ιατρικές βδέλλες, δεν είναι επικίνδυνο από την άποψη της λοιμώδεις επιπλοκές.

Phlebectomy

Η κλασική μέθοδος της χειρουργικής θεραπείας των κιρσών των κάτω άκρων, η οποία περιλαμβάνει την αφαίρεση από την εκτεταμένη επιφάνεια περιοχές της σαφηνούς φλέβες.

Αν και το τραύμα αυτής της λειτουργίας χαμηλός, είναι δυνατή μόνο σε ακραίες περιπτώσεις κιρσών λειτουργία του, όταν τα παραπάνω συντηρητικές μέθοδοι είναι αναποτελεσματικές.

Η σκληροθεραπεία

Μια σχετικά νέα μέθοδος θεραπείας των κιρσών των κάτω άκρων. Η ουσία της έγκειται στο γεγονός ότι οι κιρσοί εισέλθει στην ειδική ουσία.

Στο πλαίσιο της δράσης της ουσίας αυτής από τον τοίχο των κιρσωδών φλεβών μείνουμε μαζί, και η μονάδα λούμεν είναι μειωμένη.

Ως αποτέλεσμα, η θέση των φλεβών που σχηματίζεται ανώδυνη σκοινί. Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που απαιτείται αρκετές ενέσεις σκληρυντική ουσίες.

Αυτή η μέθοδος θεραπείας απαιτεί την εμπειρία και την ικανότητα του ιατρού που εκτελεί. Μια παρόμοια επίδραση επεξεργασίας επιτεύχθηκε με την φωτοπηξία με laser. Σε αυτή την περίπτωση, η σύνδεση των φλεβών παρουσιάζεται στο πλαίσιο της δράσης των ακτίνων λέιζερ.

Στη θεραπεία των κιρσών είναι σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιείται μόνο με κάθε μία από τις παραπάνω μεθόδους. Για παράδειγμα, φυσιοθεραπεία ασκήσεις θα πρέπει να συνδυάζεται με φαρμακευτική αγωγή και φυσικές θεραπείες.

Και μετά από σκληροθεραπεία, είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο συμπίεσης. Σε κάθε περίπτωση, οι μέθοδοι θεραπείας των κιρσών και η ακολουθία τους θα πρέπει να καθορίζεται από το γιατρό – ένα στενό ειδικός στη θεραπεία της φλεβικής παθολογίας.