Κιρσώδεις φλέβες: τι να κάνετε και τι δεν πρέπει να κάνετε

Αιτίες των κιρσών

Η θεραπεία μιας ασθένειας συνοδεύεται από την αναζήτηση του ασθενούς για απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και τη φαρμακευτική αγωγή. Η επιτυχία ολόκληρης της θεραπείας εξαρτάται από αυτήν.

Για να απαλλαγείτε από μια τόσο κοινή ασθένεια όπως οι παθολογικές κιρσούς, πρέπει να γνωρίζετε τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε με τις κιρσούς. Ορισμένοι περιορισμοί επιτρέπουν στον ασθενή να απαλλαγεί γρήγορα από την παθολογία και να αποκλείσει την υποτροπή.

Οι κύριες μέθοδοι θεραπείας των κιρσών

Μετά από επίσκεψη σε έναν φλεβολόγο, ο ασθενής λαμβάνει μια σειρά συστάσεων για τη θεραπεία του.

Μπορούν να συνταγογραφηθούν τα ακόλουθα φάρμακα:

 • Ενετικοί και αγγειοπροστατευτικοί παράγοντες;
 • Οι αλοιφές και τα τζελ - χρησιμοποιούνται ως σύνθετη θεραπεία, καθώς και για την εξάλειψη των ήπιων εκδηλώσεων με τη μορφή φλεβών αράχνης.
 • Τα στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, στα οποία βασίζονται εξωτερικές μορφές φαρμάκων, απαιτούνται για τη θεραπεία προχωρημένων μορφών κιρσών.
 • ΜΣΑΦ - χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση του πόνου και τη μείωση της φλεγμονής στη φλεβίτιδα.
 • Για φλεβική θρόμβωση, συνταγογραφούνται φάρμακα που εμποδίζουν την πήξη του αίματος και διαλύουν τυχόν θρόμβους αίματος.

Δυστυχώς, τα ναρκωτικά δεν είναι πάντα αρκετά. Σε πιο προχωρημένα στάδια, ο γιατρός μπορεί να προτείνει να εξεταστεί η χειρουργική θεραπεία. Η αφαίρεση της προσβεβλημένης φλέβας είναι ένας από τους τύπους χειρουργικής επέμβασης. Μερικές φορές αυτή η δύσκολη επέμβαση είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από την παθολογία. Οι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές περιλαμβάνουν τη σκληροθεραπεία και την έκθεση λέιζερ στα αιμοφόρα αγγεία.

Επειδή οι κιρσοί αυξάνουν τη διάμετρο των αγγειακών κλαδιών, η μηχανική τους συμπίεση βελτιώνει σημαντικά την ευεξία του ασθενούς. Όλοι οι ασθενείς πρέπει να φορούν κάλτσες συμπίεσης. Επιλέγεται από γιατρό με βάση το στάδιο της νόσου. Επιπλέον, ο γιατρός μπορεί να συστήσει θεραπεία άσκησης, μασάζ και φυσιοθεραπεία.

Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι;

Μέθοδοι θεραπείας των κιρσών

Οι κιρσοί συχνά συνοδεύονται από οίδημα και πόνο στα πόδια το βράδυ. Μπορείτε να απαλλαγείτε γρήγορα από τα συμπτώματα. Θα πρέπει να ξαπλώσετε ανάσκελα και να σηκώσετε τα πόδια σας πάνω από το ύψος του σώματος (μπορείτε να ακουμπήσετε στην άκρη μιας καρέκλας ή ενός καναπέ)Θα πρέπει να είστε σε αυτήν τη θέση για τουλάχιστον 20 λεπτά. Πρέπει να κάνετε την άσκηση καθημερινά εάν ανιχνεύονται και υπάρχουν υπόνοιες κιρσών.

Για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος, μπορείτε να αφήσετε το "ποδήλατο" στην πλάτη σας για 1 λεπτό σε 3 σετ. Για να ενεργοποιήσετε την εργασία των μυών του μοσχαριού, οι φλέβες των ποδιών επιτρέπουν το περπάτημα στα δάχτυλα των ποδιών. Αυτό σας επιτρέπει να κυλήσετε από το τακούνι στο δάκτυλο.

Άλλες ασκήσεις για κιρσούς:

 • Λυγίστε τα δάχτυλα των ποδιών και τα χέρια ταυτόχρονα
 • Κάμψη / επέκταση του ποδιού,
 • Διακοπή περιστροφής,
 • καταλήψεις,
 • το εναλλασσόμενο γόνατο ανεβαίνει προς το σώμα,
 • Περπάτημα στην εξωτερική και εσωτερική επιφάνεια των ποδιών.

Περπατήστε καθημερινά για να χάσετε βάρος χωρίς να τραυματίσετε τις φλέβες σας. Η απόσταση πρέπει να αυξηθεί σταδιακά. Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε με μια μικρή απόσταση που δεν διαρκεί περισσότερο από 15 λεπτά με αργό ρυθμό. Θα πρέπει να προετοιμάσετε άνετα παπούτσια, νερό και ρούχα συμπίεσης για μια βόλτα. Δεν πρέπει να αφυδατωθείτε, οπότε φέρετε μαζί σας ένα μικρό μπουκάλι νερό.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το περπάτημα χωρίς φανέλα για κιρσούς μπορεί να επιδεινώσει την ασθένεια. Τα αθλητικά και τα παπούτσια δεν πρέπει να εμποδίζουν την κίνηση ή να τραβούν το δέρμα με ελαστικές ταινίες.

Εάν έχετε διάδρομο στο σπίτι, μπορείτε να ορίσετε απόσταση 1 km με ταχύτητα όχι μεγαλύτερη από 5 km / h χωρίς κλίση. Είναι καλύτερο να μην αυξήσετε το φορτίο κατά την πρώτη εβδομάδα. Όταν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, σκεφτείτε να επεκτείνετε την απόσταση λίγο.

Παραδοσιακές μέθοδοι θεραπείας των κιρσών

Η παραδοσιακή ιατρική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των κιρσών. Είναι ασφαλέστερα από τα φάρμακα, αλλά απαιτούν προηγούμενη διαβούλευση με το γιατρό σας.

 1. Ξεπλύνετε τα φύλλα Kalanchoe, ψιλοκόψτε τα, ρίξτε σε γυάλινο δοχείο χωρητικότητας 500 ml. Μισό ποτήρι ή μπουκάλι πρέπει να είναι γεμάτο. Ο υπόλοιπος χώρος πρέπει να γεμίσει με βότκα. Αφαιρέστε την έγχυση σε σκοτεινό μέρος για 1 εβδομάδα. Ανακινήστε τακτικά το διάλυμα. Μετά από μια εβδομάδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επούλωση για να σκουπίσετε τις πληγείσες περιοχές με κιρσούς.
 2. 50 γραμμάρια λουλουδιών καστανιάς αλόγου πρέπει να χύνονται με 500 ml βότκας και να εγχύονται για 2 εβδομάδες. Το προκύπτον διάλυμα πρέπει να πίνεται 30 σταγόνες 3 φορές πριν από τα γεύματα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 1 μήνας.
 3. Συμπιέστε το χυμό από φρέσκες πατάτες, υγράνετε έναν επίδεσμο από φυσικές ίνες μαζί του, βάλτε έναν επίδεσμο σε κιρσούς τη νύχτα.
 4. Συμπιεσμένο από γάλα γάλακτος για τη νύχτα.
 5. Ρίξτε τα λευκά άνθη ακακίας σε ένα μπουκάλι, γεμίστε το στο χείλος με βότκα, επιμείνετε. Το διάλυμα πρέπει να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των πρησμένων κιρσών.
 6. Η έγχυση μπουμπουκιών σημύδας γίνεται με τον ίδιο τρόπο. Χρειάζονται 10 ημέρες για να κορεστεί το διάλυμα με χρήσιμες ουσίες.
 7. αλοιφή ποδιών: πάρτε 10 γραμμάρια θρυμματισμένων λουλουδιών χαμομηλιού, την ίδια ποσότητα φύλλων φασκόμηλου, 50 γραμμάρια κάστανα (αλέστε εκ των προτέρων), 5 γραμμάρια συνηθισμένου αμύλου. Ανακατέψτε τα πάντα, προσθέστε 200 γραμμάρια θερμού λίπους κοτόπουλου. Η προκύπτουσα μάζα πρέπει να θερμαίνεται σε υδατόλουτρο για 2, 5 ώρες. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να κρυώσουμε τα πάντα και να τα αφήσουμε να βράσουν όλη τη νύχτα. Η αλοιφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές την ημέρα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των κιρσών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι θεραπείας λειτουργούν μόνο σε συνδυασμό με την παραδοσιακή ιατρική. Ενδέχεται να απαιτούνται αλλαγές στον τρόπο ζωής και απώλεια βάρους.

Τι απαγορεύεται με κιρσούς;

Τι απαγορεύεται με κιρσούς

Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στην αναγνωρισμένη ασθένεια. Πρώτον, η βαριά ανύψωση πρέπει να αποφεύγεται. Αυτό ισχύει επίσης για όσους θέλουν να κάνουν αθλήματα που σχετίζονται με δυναμικά φορτία. Σε αυτήν την περίπτωση, η επιδείνωση είναι δυνατή.

Τα κορίτσια με κιρσούς δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους ακόλουθους τύπους καλλυντικών διαδικασιών:

 • Shugaring, αποτρίχωση με ζεστό κερί;
 • ενζυματικοί και κβαντικοί τύποι αποτρίχωσης.
 • αποπτέρωση των μαλλιών με λαβίδα.
 • ζεστά περιτυλίγματα στο SPA, είναι καλύτερα να τα αντικαταστήσετε με υδρομασάζ ή κρύα περιτυλίγματα.
 • Τατουάζ στην περιοχή των προσβεβλημένων φλεβών.

Επειδή οι κιρσοί μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της λεκάνης, οι γυναίκες δεν θα πρέπει να κάνουν άμβλωση. Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο λόγω του υψηλού κινδύνου αιμορραγίας.

Κατά τη θεραπεία των κιρσών στο σπίτι, θα πρέπει να εξαιρέσετε διαδικασίες που σχετίζονται με τη θέρμανση των άκρων: ζεστές κομπρέσες, λουτρά. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε γδαρσίματα με βάμματα, ντους αντίθεσης.

Όσοι παρακολουθούν τη φυσική τους κατάσταση πρέπει να εγκαταλείψουν κάποιες ασκήσεις: σχοινάκι, οκλαδόν με φορτίο, μεγάλες διαδρομές, αερόμπικ, διαμόρφωση, ποδηλασία, χορός. Το περπάτημα και το κολύμπι είναι χρήσιμα.

Τα καλλυντικά μασάζ μπορούν επίσης να είναι επιβλαβή για τις κιρσούς. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, είναι δυνατή η ανακατανομή της ροής του αίματος σε άλλες φλέβες και η συμμετοχή τους στην παθολογική διαδικασία. Επομένως, τα μαθήματα μασάζ πρέπει να διεξάγονται μόνο μετά από ιατρικά ραντεβού σε ιατρική εγκατάσταση.

Μια δίαιτα κατά των κιρσών δεν περιλαμβάνει τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζωικά λίπη, πικάντικες και αλμυρές τροφές, ξύδι και μεγάλη ποσότητα καφέ. Θα πρέπει να ακολουθήσετε μια λογική, ισορροπημένη διατροφή, την οποία μπορείτε να επιλέξετε μαζί με έναν διατροφολόγο βάσει των ανθρωπομετρικών δεδομένων σας.