Τι προκαλεί κιρσούς στα πόδια στις γυναίκες

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι κιρσοί στα πόδια είναι απλώς μια ανεπιθύμητη καλλυντική εκδήλωση. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου γίνεται σαφές ότι οι κιρσοί είναι μια σοβαρή κατάσταση που σχετίζεται με παθολογική παραμόρφωση των φλεβικών αγγείων.

Ως αποτέλεσμα, ο τόνος των φλεβικών τοιχωμάτων εξασθενεί και ο ιστός δεν λαμβάνει την παροχή αίματος που χρειάζεται λόγω της απώλειας καλής πίεσης ροής. Γνωρίζοντας τον κίνδυνο των κιρσών στα πόδια στις γυναίκες, αξίζει να αποτρέψετε την ασθένεια ή να ξεκινήσετε τη θεραπεία της από την αρχή.

Χαρακτηριστικά της ανάπτυξης κιρσών

Αιτίες των κιρσών στις γυναίκες

Η ασθένεια αναπτύσσεται συχνότερα στα κάτω άκρα. Επιπλέον, οι γυναίκες υποφέρουν περισσότερο από κιρσούς από τους άνδρες. Επομένως, το δίκαιο σεξ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο από τα πρώτα σημάδια και συμπτώματα της νόσου - τους αγγειακούς "αστερίσκους" που έχουν εμφανιστεί. Τέτοια σημεία δεν μπορούν να αγνοηθούν, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να συνταγογραφήσετε συντηρητική θεραπεία.

Διαφορετικά, ενδέχεται να προκύψουν τα ακόλουθα στο μέλλον:

 • Αίσθηση βαρύτητας, κνησμού και πόνου στα πόδια,
 • Κράμπες και μούδιασμα τη νύχτα και το πρωί,
 • Ξεφλούδισμα και κηλίδες στο δέρμα,
 • Μυϊκός πόνος όταν περπατάτε και ψηλάφετε επιφανειακές φλέβες,
 • φλεβικά οζίδια στα πόδια, τα πόδια, τους αστραγάλους.

Σημαντικό!Σε προχωρημένα στάδια φλεβικής νόσου, απαιτούνται ριζικές μέθοδοι για να σταματήσει η ανάπτυξη κιρσών και ακόμη και χειρουργική επέμβαση.

Γιατί οι κιρσούς εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το ογδόντα εννέα τοις εκατό του δίκαιου φύλου διαγιγνώσκεται με κιρσούς των κάτω άκρων και εξήντα έξι τοις εκατό των ανδρών. Αυτό οφείλεται στη φυσική δομή του γυναικείου σώματος και στις κύριες λειτουργίες, η εφαρμογή των οποίων ανατίθεται σε αυτό. Και αυτή είναι η αρχή του εμμηνορροϊκού κύκλου, η έναρξη της εμμηνόπαυσης, η μεταφορά και η σίτιση ενός παιδιού όταν υπάρχουν ορμονικές αλλαγές στο σώμα.

Άλλες αιτίες των γυναικείων κιρσών είναι:

 • Αγαπώ τα ψηλά τακούνια στα παπούτσια,
 • Παθολογία του θυρεοειδούς - οι γυναίκες είναι πιο συχνές από τους άνδρες,
 • Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, πιο συχνά διαγνωσμένος σε γυναίκες,
 • Βοηθοί καταστημάτων, σερβιτόρες, καθηγητές, εκπαιδευτικοί "στα πόδια τους".
Συμπτώματα των κιρσών στις γυναίκες

Δεν είναι ασφαλισμένο έναντι κιρσών και γυναικών που λαμβάνουν ορμονικά φάρμακα.

Ο κίνδυνος εμφάνισης κιρσών έγκειται στους οπαδούς που συχνά κάθονται σε ζεστό μπάνιο και κάθονται σε μπάνιο / σάουνα.

Αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση των φλεβών στα πόδια των υπέρβαρων ατόμων που δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς κάπνισμα, αλκοόλ και την τεράστια κατανάλωση λιπαρών, αλμυρών και πικάντικων τροφίμων.

Σημαντικό!Στις γυναίκες, οι κιρσοί συνήθως σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό και προχωρούν ταχύτερα έως 2-3. Στάσου μπροστά.

Ποιες επιπλοκές μπορεί να προκύψουν;

Για να κατανοήσετε τον κίνδυνο των κιρσών στα πόδια και γιατί είναι καλύτερο να μην ξεκινήσετε, αλλά να τα θεραπεύσετε αμέσως, οι γυναίκες που έχουν ανακαλύψει συμπτώματα κιρσών θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν φλεβολόγο. Ο ειδικός θα μιλήσει για τις συνέπειες της νόσου, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, και θα συνταγογραφήσει θεραπεία.

 • Ο κίνδυνος κιρσών στα γυναικεία πόδια οδηγεί σε ανεπαρκή ροή φλεβικού αίματος. Αυτό έχει μη ικανοποιητική επίδραση στη δραστηριότητα ολόκληρου του κυκλοφορικού συστήματος, το οποίο έχει άμεση επίδραση στην ευνοϊκή πορεία της εγκυμοσύνης.
 • Ένα συχνό φαινόμενο σε έγκυες γυναίκες είναι ο σχηματισμός αιμορροΐδων. Τέτοιες κιρσώδεις φλέβες στον πρωκτό, και αυτές είναι αιμορροΐδες, φοβούνται την αιμορραγία και τις κακοήθεις αλλαγές στον κιρσό ιστό.
 • Η ασθένεια αναπτύσσεται ταχύτερα στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Ως αποτέλεσμα, το δίκαιο σεξ αντιμετωπίζει προηγουμένως τις συνέπειες των κιρσών.
 • Εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να αναπτυχθούν κιρσοί του τραχήλου και του σώματος της μήτρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό εκδηλώνεται στο τέλος του 2ου τριμήνου με πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης και στην κάτω κοιλιακή χώρα. Και εάν υπάρχει ήδη υποψία για την παρουσία κιρσών, τότε πριν από τον προγραμματισμό της εγκυμοσύνης, πρέπει να εξεταστούν τα αγγεία των πυελικών οργάνων.
Πώς εκδηλώνονται οι κιρσοί στις γυναίκες

Οι περισσότεροι ασθενείς έρχονται στο γιατρό με καταγγελίες για πόνο και πρήξιμο στα πόδια. Τέτοια συμπτώματα είναι χαρακτηριστικά του 2ου σταδίου των κιρσών.

Και αυτό είναι το αποτέλεσμα των κιρσών στα πόδια εάν αγνοήσετε την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου:

 • Στην πρώτη φάση, οι γυναίκες ανησυχούν για την αντιαισθητική εμφάνιση των ποδιών τους και κρύβουν ελαττώματα κάτω από το παντελόνι και τις μακριά φούστες.
 • Στο 2ο στάδιο, αναπτύσσεται μια φλεγμονώδης διαδικασία που οδηγεί σε στασιμότητα του αίματος στις φλέβες. Αυτό οδηγεί στην εμφάνιση εξογκωμάτων και πόνου - αρκετά σπάνια και όχι πολύ σοβαρά.
 • Στο 3ο στάδιο εμφανίζεται πρήξιμο και βαρύτητα στα πόδια, το δέρμα στους αστραγάλους σκουραίνει. Είναι επίσης δυνατή η φλεγμονή του δέρματος, το έκζεμα, η θρομβοφλεβίτιδα των υποδόριων αγγειακών νημάτων και η θρόμβωση βαθιάς φλέβας. Ο κίνδυνος του τελευταίου είναι ο απρόβλεπτος διαχωρισμός ενός θρόμβου αίματος που, μια φορά στην καρδιά ή την πνευμονική αρτηρία, απειλεί τη ζωή μιας γυναίκας.
 • Στο 4ο στάδιο σχηματίζονται σπασμωδικά τροφικά έλκη, τα οποία, εκτός από την αιμορραγία και τις πληγές, προκαλούν αφόρητο πόνο.

Σημαντικό!Για να αποφύγετε επιπλοκές από κιρσούς, θα πρέπει να ακολουθήσετε την τακτική θεραπείας που έχει αναπτύξει ο γιατρός.

Μέθοδοι θεραπείας

Η θεραπεία μιας τεράστιας ασθένειας πρέπει να γίνεται σε κάθε στάδιο. Η έγκαιρη διερεύνηση και ανίχνευση της νόσου θα οδηγήσει σε ταχύτερη και ευκολότερη ανακούφιση. Η παραμέληση των κιρσών απαιτεί επίμονη και μακροχρόνια θεραπεία (συντηρητική ή χειρουργική), καθώς και δαπάνες για χρήματα.

Η επαγγελματική ευαισθητοποίηση του φλεβολόγου σχετικά με τους κινδύνους των κιρσών παρέχει επιλογές για την αντιμετώπισή τους:

 • ιατρικές μέθοδοι που χρησιμοποιούν βεντονικά φάρμακα με τη μορφή δισκίων, πηκτωμάτων,
 • πώς να αντιμετωπίζετε κιρσούς στις γυναίκες
 • Τεχνική επίδεσμου με πλεκτά συμπίεσης και αυτά είναι κολάν, κάλτσες γόνατος, κάλτσες, καλσόν (στο σπίτι αντικαθίστανται από ελαστικούς επιδέσμους,
 • Διαδικασία υλικού με οικιακές συσκευές.

Σε μια μονομαχία με τον εχθρό, θα πρέπει να συμπεριλάβετε τις ακόλουθες επιλογές στο σπίτι:

 • Ντους αντίθεσης του οποίου το ρεύμα κατευθύνεται από κάτω προς τα πάνω (πρέπει να ξεκινήσετε με ζεστό νερό και να τελειώσετε με κρύο νερό),
 • ειδική διατροφή που περιορίζει τα ζωικά προϊόντα,
 • Απόρριψη ψηλών τακουνιών και φθορά ορθοπεδικών παπουτσιών - ειδικά ενδείκνυται για επίπεδα πόδια.

Συμπέρασμα

Οι κιρσοί των θηλυκών ποδιών πρέπει να ελέγχονται. Και εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε την ασθένεια, τότε στα πρώτα σημεία πρέπει να ξεκινήσετε τη θεραπεία για να αποφύγετε την ανάπτυξη σοβαρών επιπλοκών (τροφικό έλκος, οξεία θρομβοφλεβίτιδα, αιμορραγία από κιρσούς και άλλα).