Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων είναι μια πολύ σοβαρή και επικίνδυνη ασθένεια

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε τι είναι οι κιρσοί των κάτω άκρων και πώς είναι τόσο επικίνδυνο. Θα σας πω ποιες είναι οι αιτίες αυτής της ασθένειας και πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από αυτό.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων. Τα αίτια της νόσου (Wikipedia και επίσημη προσέγγιση):

Υπάρχουν πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων. Δευτεροβάθμια αναπτύσσεται λόγω τραύματα, όγκοι, κ. λπ., όταν το φλεβικό σύστημα δεν μπορεί να εκτελέσει πλήρως τις λειτουργίες του.

Το επάγγελμα, η οποία συχνά αναπτύσσεται κιρσώδεις φλέβες

Το επάγγελμα, η οποία συχνά αναπτύσσεται κιρσώδεις φλέβες

Κύρια αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της αδυναμίας του φλεβικού τοιχώματος. Οι λόγοι που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κιρσών των κάτω άκρων:

 • εγκυμοσύνη;
 • παραβιάσεις της ορμονικής ισορροπίας;
 • βαριά στατικά φορτία;
 • Το κάπνισμα;
 • οι εργασίες που συνδέονται με την παρατεταμένη στέκεται στα πόδια της (για παράδειγμα, κομμωτές, πωλητές, σερβιτόροι);
 • κάθεται σε λάθος στάση, ειδικά για να ρίξει ένα πόδι πάνω στο άλλο;
 • το υψηλής φτέρνα παπούτσια;
 • ο καθιστικός τρόπος ζωής.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στην επιδείνωση του την εκροή του αίματος από τα κάτω άκρα, με αποτέλεσμα να επιφανειακές φλέβες είναι διογκωμένες, να επεκταθεί, σχηματίζεται μια στασιμότητα του αίματος. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της νόσου που παίζεται από την κληρονομικότητα.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων - συμπτώματα

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων συνοδεύεται από παρόμοια συμπτώματα:

 • πρήξιμο των ποδιών στο τέλος της ημέρας;
 • ένα αίσθημα βάρους στα πόδια;
 • κράμπες στους μυς μόσχων, ως επί το πλείστον τη νύχτα;
 • πόνος, αίσθηση καψίματος στα πόδια;
 • οι ευρυαγγείες στα πόδια;
 • εκπαίδευση των τροφικών ελκών.

Οι φλέβες αραχνών είναι μικρά οζίδια κόκκινο-μπλε χρώμα στο δέρμα, το οποίο μπορεί να δει κανείς στις κνήμες στην αρχή της νόσου. Συχνά κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων κατά την εγκυμοσύνη φέρνει ιδιαίτερη δυσφορία.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων στάδιο

Υπάρχουν διάφορα στάδια ανάπτυξης της νόσου:

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων στάδιο
 1. αποζημίωση για την αραχνών ποδιών, φλέβες και στριμμένα φλέβες, κανένα παράπονο
 2. subcompensation – υπάρχουν καταγγελίες από το πρήξιμο, κράμπες μοσχάρι μύες, αίσθημα βάρους, κούραση στα πόδια, που εκφράζεται οπτικά καθορίζεται κιρσώδεις φλέβες
 3. αντιρρόπησης – προστέθηκε δερματίτιδα, μικρές αιμορραγίες, το δέρμα γίνεται σφιχτό και στεγνό, εύκολο να σπάσει, υπάρχουν σημεία

Το προγενέστερο η ασθένεια έχει εντοπιστεί, το πιο εύκολο είναι να τη θεραπεία.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων – διάγνωση

Για την ακριβή διάγνωση θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας. Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων που ασχολούνται με αγγειακή χειρουργική επέμβαση. Για τη διάγνωση εκτός από καταγγελίες και οπτική επιθεώρηση είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν ειδικές μέθοδοι έρευνας.

Υπερηχογραφική διάγνωση των κιρσών των κάτω άκρων

Ο χρυσός κανόνας είναι αγγειογραφία duplex scan. Αυτή η μέθοδος συνδυάζει το υπερηχογράφημα και Doppler. Έτσι, είναι δυνατόν σε πραγματικό χρόνο για να δείτε την κατάσταση του αγγειακού τοιχώματος και να αξιολογήσει τη ροή του αίματος στο φλεβικό σύστημα των κάτω άκρων.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων - επιπλοκές

Αν έχετε κιρσούς των κάτω άκρων, η θεραπεία θα πρέπει να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν, αλλιώς, η ασθένεια θα πρόοδο, η οποία είναι γεμάτη με σοβαρές επιπλοκές. Η στασιμότητα του αίματος στις φλέβες συμβάλλει στο σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, την ανάπτυξη phlebothrombosis, και αν φλέβα γίνεται φλεγμονή και περισσότερα – θρόμβωση.

Οξεία θρομβοφλεβίτιδα των επιπολής φλεβών

Οξεία θρομβοφλεβίτιδα των επιπολής φλεβών

Η σχηματίζονται θρόμβοι αίματος ανά πάσα στιγμή μπορεί να σπάσει την έδρα και να πάρει στην κυκλοφορία του αίματος. Σε αυτή την περίπτωση, ο θρόμβος φτάσει στις φλέβες των πνευμόνων, συνδέοντας τους. Ενώ ένα άτομο μπορεί να πεθάνει από ασφυξία πριν από την άφιξη του ασθενοφόρου, πράγματι, τόσο τρομερή επιπλοκή για τη θεραπεία είναι εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και σε ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο, αλλά ο χρόνος και η ζωή είναι πολύ λίγες.

Επιπλέον, οφείλεται στη στασιμότητα του αίματος διαταραγμένης διατροφής των κάτω άκρων. Στο δέρμα είναι η βαθιά έλκη, τα οποία επουλώνονται καλά και έχουν μια τάση να εξαπλωθεί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακρωτηριασμό των άκρων.

Με βάση το γεγονός ότι οι επιπλοκές από τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων δεν είναι ακίνδυνο, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία. Μόνο ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει αποτελεσματική θεραπεία και να αποφευχθούν επιπλοκές.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων - πώς να τη θεραπεία αλοιφές

Στο φαρμακείο μπορείτε να βρείτε ένα τεράστιο αριθμό των αλοιφές από τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων. Βασίζονται σε ουσίες που βελτιώνουν ιστού πόνους, ανακούφιση από το οίδημα και την ενίσχυση αγγειακού τοιχώματος. Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων, φωτογραφίες και σχόλια αλοιφές που υπάρχουν στις σελίδες του από τα ναρκωτικά σε απευθείας σύνδεση.

Η θεραπεία των κιρσών αλοιφές, τζελ

Στα πρώτα στάδια της νόσου με την εφαρμογή των διαφόρων αλοιφών μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση του φλεβικού συστήματος και να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου, αλλά, τελικά, δεν θα είναι σε θέση να νικήσει τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων. Τα αποτελέσματα θα είναι μόνο μετά από την επίσκεψη στο γιατρό.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων, η συντηρητική θεραπεία

Βασίζεται στην χρήση της συμπίεσης εσώρουχα, κάλτσες, Γκολφ, καλσόν, και μερικές φορές δίαιτα. Πώς να τη θεραπεία των κιρσών των κάτω άκρων; Φάρμακο θεραπεία χωρίς χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να θεωρηθεί 100% αποτελεσματική όταν τα συμπτώματα της νόσου είναι αρκετά σοβαρή. Αν υπάρχουν τροφικές έλκη και λειτουργία κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων, η θεραπεία χωρίς χειρουργική επέμβαση είναι αδύνατη.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων – επεξεργασία: λειτουργία ή μια διαδικασία;

 • Ενδαγγειακή πήξη. Έχετε κιρσούς των κάτω άκρων; Θεραπεία με λέιζερ μικρό ενδαγγειακή χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία πραγματοποιείται η εξάλειψη των φλεβών με laser. Θα αφαιρέσει τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων, η θεραπεία με λέιζερ είναι βασισμένη στην εισαγωγή της ροής του αίματος στα δεξιά φλέβα. Και να ξεπεράσουν τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων. Θεραπεία με λέιζερ, το κόστος των οποίων δεν είναι τόσο μεγάλη, που παίρνει λίγο χρόνο και είναι καλά ανεκτή από τους ασθενείς, και ξεχνούν ότι είχαν κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων, η θεραπεία με λέιζερ είναι πολύ αποτελεσματική. Το τελικό ποσό εξαρτάται από το στάδιο της νόσου και τον όγκο της εργασίας του γιατρού. Μην φοβάστε ότι στη συνέχεια, και πάλι επίθεση κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων. Θεραπεία με λέιζερ (τα σχόλια είναι πάρα πολλοί!) σίγουρα θα βάλει "με τα πόδια"!
 • Σύντομο Στριπτίζ ελάχιστα επεμβατική τεχνική, η οποία αφαιρεί την μικρή περιοχή έπληξε την κεντρική φλέβα. Έτσι, είναι δυνατό να διατηρήσει περισσότερο από το υγιές τμήμα του φλέβες.
 • Cryo-phlebectomy – αφαίρεσης φλεβών με cryoprobe. Η χειρουργική επέμβαση είναι λιγότερο τραυματική, ωστόσο, για την εισαγωγή του καθετήρα κάνει μια μικρή τομή. Μετά τη λειτουργία, μπορείτε να δείτε αμέσως τα αποτελέσματα.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων είναι η θεραπεία με ραδιοσυχνότητα

Πώς να αφαιρέσει κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων; Θεραπεία καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες συμφέροντα ιδίως των ασθενών. Γιατί πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να επιλύσετε κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων, η θεραπεία της καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες προτιμάτε;

Καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες – μια λειτουργία που μπορεί να γίνει σε μια βάση εξωτερικών ασθενών, αν θέλετε να ξεχάσετε τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων. Θεραπεία καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιεί τη ραδιοσυχνότητα, η οποία "σφράγισε" τη φλέβα και αφαιρέστε τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων – θεραπεία με σκληροθεραπεία

Η σκληροθεραπεία είναι μια μέθοδος θεραπείας όπου οι πληγείσες φλέβα είναι ένεση με μια ειδική ουσία, αιτία της σκλήρυνσης.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων – θεραπεία με σκληροθεραπεία

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων – επεξεργασία σκλήρυνσης

Η σκληροθεραπεία μπορεί να συμπληρωθεί με οποιαδήποτε παρέμβαση στις φλέβες. Η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη και γίνεται ως εξωνοσοκομειακή.

Phlebectomy – παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τις πληγείσες φλέβες των κάτω άκρων. Πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο αγγειακή ή Γενικούς χειρουργούς για να καταργήσετε εντελώς τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων. Θεραπεία μετά την επέμβαση είναι παρατεταμένη παίρνετε φάρμακα για τον πόνο, τα αντιβιοτικά και η θεραπεία συμπίεσης.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων. Από την θεραπεία;

Κάθε μέθοδος θεραπείας έχει τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις. Για να επιλέξετε τη βέλτιστη μέθοδο, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε ένα γιατρό, αυτός θα αξιολογήσει τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων, πώς να την θεραπεία, επίσης, να πω.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων, η θεραπεία στο σπίτι

Μαζί με την χειρουργική θεραπεία, υπάρχουν βοηθός μεθόδους που μπορεί να αφαιρέσει ένα μικρό κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων. Θεραπεία λαϊκές θεραπείες που μπορεί να γίνει στο σπίτι.

Προσοχη - κιρσών των κάτω άκρων

Θεραπεία η λαϊκή μεθόδους (οι τιμές των κατσαρόλα και κρέμα γάλακτος είναι διαφορετική), αλλά να μην ωθήσει πάρα πολύ το πράσινο φαρμακείο.

Το επιπλέον βάρος προκαλεί την ανάπτυξη των κιρσών

Είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στη διατροφή, αν έχετε κιρσούς των κάτω άκρων, η θεραπεία με παραδοσιακές μεθόδους, η τιμή του οποίου είναι ψίχουλα. Είναι απαραίτητο να περιορίσετε την κατανάλωση κρέατος, πικάντικο, αλμυρό και καπνιστά τρόφιμα, για να αυξήσει την ποσότητα των φρούτων και των λαχανικών στη διατροφή και την εξάλειψη αλκοόλ και καφέ.

Η βέλτιστη λειτουργία της ημέρας και φυσιοθεραπεία θα σας βοηθήσει να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στα άκρα. Αυτό θα πάρει 10-15 λεπτά την ημέρα.

Απλή παραδοσιακή θεραπεία μπορεί να είναι μέρος του συγκροτήματος μέτρα για τη θεραπεία των κιρσών. Τρίβει τα πόδια με το βάμμα της ιπποκαστανιάς, ξύδι Μήλου μηλίτη, το βούτυρο, το σκόρδο και πολλά άλλα φάρμακα γνωστά από την αρχαιότητα. Θα διευκολύνουν τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων - πρόληψη

Για πρόληψη, πρέπει πρώτα να τηρούν την κατάσταση της εργασίας. Είναι αδύνατο να είναι συνεχώς στα πόδια μου ή να κάθεται σε μία θέση. Από καιρό σε καιρό είναι να λάβει σύντομα διαλείμματα για να δώσει τα πόδια σας ένα υπόλοιπο.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων - πρόληψη

Μετά από μια δύσκολη εργάσιμη ημέρα, μπορείτε να κάνετε ένα μασάζ ποδιών, στη συνέχεια, είναι σκόπιμο να βάλει τα πόδια στην πλατφόρμα. Έτσι βελτιώνεται η ροή του αίματος από τα άκρα.

Ασκήσεις για να βελτιώσει την φλεβική ροή του αίματος στα πόδια

Δεν μπορείτε να πάρετε συμμετέχουν υδρομασάζ και σάουνα. Για την πρόληψη των κιρσών είναι πολύ πιο χρήσιμο να λάβει ένα ντους αντίθεση και ξεπλύνετε τα πόδια με δροσερό νερό.

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το βάρος. Το υπερβολικό σωματικό βάρος αυξάνει το φορτίο στο φλεβικό σύστημα και συμβάλλει στην ανάπτυξη της νόσου.

Αν υπάρχει μια προδιάθεση για την ανάπτυξη της νόσου, και δεν υπάρχει τρόπος για την εξάλειψη όλων των παραγόντων κινδύνου, είναι καλύτερο να ασχοληθούμε με την πρόληψη. Ακόμη και αν η ασθένεια έχει ήδη ξεκινήσει, μην απελπίζεστε. Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων – δεν είναι μια πρόταση. Με την έγκαιρη ανίχνευση των προβλημάτων και τη θεραπεία για τους επαγγελματίες, μπορείτε να απαλλαγείτε από την ασθένεια και να αποφευχθούν σοβαρές επιπλοκές.