Κιρσοί: συμπτώματα και τη θεραπεία για τους άνδρες και τις γυναίκες

Το άρθρο κιρσώδεις φλέβες στα πόδια. Θα μιλήσουμε για τα συμπτώματα και τις αιτίες της νόσου, τους τρόπους θεραπείας.

Τι είναι οι κιρσοί

Κιρσώδεις φλέβες — μια ασθένεια που οφείλεται σε διάταση των περιφερικών φλεβών κάτω από το δέρμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η νόσος εκδηλώνεται στην επιφάνεια των μυών των ποδιών, και τις φλέβες πάρτε σε μπλε απόχρωση, είναι άνεμος και λοφώδες.

Επίσης το σχηματισμό των κόμβων και την καταστροφή των βαλβιδική συσκευές, προκαλώντας τη ροή του αίματος στις φλέβες σπασμένα. Όταν κλείνετε τις πτερύγια των βαλβίδων όταν αρχίζει το πρόβλημα. Το αίμα δεν είναι σε θέση να ανέβει, όπως συμβαίνει συνήθως, και τις φλέβες, λόγω της στασιμότητας κάτω από την πίεση.

Σε υψηλή πίεση του αίματος, δυναμώνει τα τοιχώματα των φλεβών, οι οποίες έχουν διαφορετικό πάχος. Τα σκάφη είναι τεντωμένα και τα άκρα τους πιέζεται το χόριο και να γίνει ορατή. Για το λόγο αυτό, είναι χαρακτηριστικές οι φλέβες αραχνών. Αν το σκάφος είναι ορατά μέσα από το dermis στρώμα, μιλά για την αδυναμία του. Το πιο χοντρές φλέβες, το πιο ορατό μπλε χρώμα. Σχηματίζεται οζίδια, τα οποία είναι σαφώς ορατά στα πόδια.

Κιρσώδεις φλέβες στα πόδια

Κιρσώδεις φλέβες επηρεάζει ένα στα 4 άτομα στον πλανήτη. Ένας σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη της παθολογίας είναι η έλλειψη ανάπτυξη του συνδετικού ιστού. Για το σχηματισμό της ανάπτυξης των κιρσών πρέπει προδιάθεση.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, αυτή την παθολογία υποφέρουν 20% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 50 τοις εκατό των ασθενών με πρώιμο στάδιο της νόσου δεν έχουν καν επίγνωση της νόσου τους. Πιο συχνά κιρσώδεις φλέβες υποφέρουν από το δικαιότερο φύλο.

Πόσο επικίνδυνο είναι κιρσώδεις φλέβες

Ο κύριος κίνδυνος των κιρσών έγκειται στην εμφάνιση των επιπλοκών της νόσου, όπως:

 1. Φλεβίτιδα χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό των φλεγμονωδών διεργασιών στο εσωτερικό των αγγείων. Το δέρμα παίρνει ένα κοκκινωπό χρώμα, και κάθε άγγιγμα να την βλάψει. Αν την ίδια στιγμή φλεγμονή φλέβες πολλά, την υγεία του προσώπου επιδεινώνεται. Σε περίπτωση άκαιρης αρχή της θεραπείας, η ασθένεια εξελίσσεται σε θρόμβωση.
 2. Ως αποτέλεσμα της θρομβοφλεβίτιδα προκύψει αίμα σφραγίδα, με άλλα λόγια θρόμβων στο αίμα. Για να προσδιορίσετε την ακριβή διάγνωση υπερηχογράφημα αγγειογραφία-τομογραφία, υπερηχογράφημα, reovasography. Εξωτερικά μπορείτε να δείτε την ερυθρότητα και σφραγίδα στον τομέα των φλεγμονή των φλεβών. Η ασθένεια είναι μερικές φορές συνοδεύεται από μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Αν οι θρόμβοι αίματος συμβαίνουν στα βαθιά φλέβες, τότε ο ασθενής αρχίζει μια θανάσιμη απειλή. Προκειμένου να αποφύγει το θάνατο, χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση.
 3. Θρόμβωση είναι μια επιπλοκή των κιρσών, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν λόγω της θέσης του ως θρόμβοι σχηματίζονται στις βαθιές φλέβες, χωρίς φλεγμονή. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα παρατηρήσετε το σχηματισμό ενός θρόμβου από εξωτερικά σημάδια, για παράδειγμα, σοβαρό οίδημα του πληγείσες φλέβες. Για την περιοχή του δέρματος όπου υπήρχε ένα θρόμβο αίματος, το δέρμα έχει μια κόκκινη απόχρωση με μπλε λάμψη.
 4. Τροφικές έλκη — προκύπτει η ασθένεια οφείλεται σε ανεπάρκεια της κυκλοφορίας του αίματος, που οδηγεί σε περαιτέρω διάσπαση των ιστών του σώματος. Ήσσονος σημασίας τραύμα μπορεί να προκαλέσει την εξάπλωση των ελκών της Κνήμης. Συχνά επιπλοκές είναι συνοδεύεται από το σχηματισμό της δερματίτιδας και διαδικασίες λοιμωδών.

Για την πρόληψη σοβαρών επιπλοκών, ασθενών με φλεβική ανεπάρκεια θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη την υγεία τους, να επισκεφθείτε phlebologist.

Τα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια

Τα πρώτα συμπτώματα των κιρσών μπορεί να είναι ήπια εκφράζεται, δηλαδή:

 • λεπτή αγγειακό πλέγμα αποκτά ένα μπλε-μωβ απόχρωση;
 • κόπωση, κνησμός, ο πόνος και η αίσθηση καψίματος στα πόδια προς το βράδυ;
 • μούδιασμα και συσπάσεις των μυών βράδυ.

Με την ανάπτυξη των αλλαγών στη σκάφη φλέβα συμπτώματα επιδεινώνονται, λόγω της αυτό:

 • το δέρμα στις περιοχές των κιρσών γίνεται παχύτερο, δεν ξεφλουδίζει και είναι καλυμμένο με μπλε κηλίδες?
 • πόνος στη γάμπα γίνει πιο έντονο και να γίνει πιο τακτική;
 • παρουσιάζεται η φλεβική κόμβους, με την αφή της, το οποίο προκαλεί πόνο.

Στάδιο

Οι ειδικοί διακρίνουν 4 στάδια της νόσου:

 • Το πρώτο στάδιο είναι η σχεδόν πλήρης απουσία των καταγγελιών, με εξαίρεση μικρές αισθητικές ανωμαλίες.
 • Το δεύτερο στάδιο — η εμφάνιση των βαριά πόδια, μικρή διόγκωση, ακανόνιστη νύχτα κράμπες μοσχάρι μύες.
 • Το τρίτο στάδιο είναι ο σχηματισμός των σημείων των κόκκινων, μπλε και, στη συνέχεια, καφέ, πάχυνση του δέρματος και ήπιο οίδημα στα πόδια, το πρήξιμο. Η αλλαγή στο χρώμα του δείχνει την εξέλιξη της νόσου, την ανάγκη να ξεκινήσει θεραπευτικά μέτρα.
 • Το τέταρτο στάδιο, θρομβοφλεβίτιδα και φλεβικά έλκη, ενώ αγνοεί τη θεραπεία. Έλκη σχηματίζονται σε κάθε ζημίας για την εξάλειψή τους είναι σχεδόν αδύνατη.

Κιρσώδεις φλέβες στα πόδια στις γυναίκες

Σύμφωνα με τις στατιστικές, κιρσώδεις ασθένεια διαγιγνώσκεται σε γυναίκες και 4 φορές πιο συχνά από τους άνδρες. Ενώ οι κιρσώδεις φλέβες μπορούν να προκύψουν και στα δύο νεαρά κορίτσια και ενήλικες γυναίκες.

Ένας από τους κύριους παράγοντες της νόσου στις γυναίκες είναι η αύξηση του βάρους κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Αυτό οφείλεται στην επίδραση των ορμονών (προγεστερόνης, οιστρογόνων) που μειώνουν τον τόνο των φλεβών.

Γενετική επίδραση στην ανάπτυξη της νόσου δεν είναι πλήρως κατανοητός, αλλά το 25% των ερωτηθέντων είχαν συγγενείς που υποφέρει από την ασθένεια.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λόγω της επιρροής των παραγόντων σχετικά με το γυναικείο σώμα:

Κιρσώδεις φλέβες
 • η αύξηση του όγκου του αίματος;
 • η αύξηση της μήτρας, τη συμπίεση οπισθοπεριτοναϊκή φλέβες;
 • ορμονικές αλλαγές, αυξημένα επίπεδα της προγεστερόνης;
 • η αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης κατά τη διαδικασία της παράδοσης.

Ασθένεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αναπτύσσεται κατά τους πρώτους μήνες. Κλινικά συμπτώματα αρχίζουν να εμφανίζονται στη μέση της το δεύτερο τρίμηνο.

Κιρσοί στα πόδια τους άνδρες

Οι κύριοι παράγοντες για την εμφάνιση των κιρσών στα πόδια στους άνδρες είναι:

 • Το κάπνισμα;
 • μεγάλη σωματική άσκηση;
 • η κατάχρηση του αλκοόλ ποτά *
 • constipatio;
 • μια μη ισορροπημένη διατροφή;
 • η έλλειψη άσκησης;
 • άρση βαρών.

Για τους άντρες είναι συχνά σχετίζονται με τη σωματική δραστηριότητα. Κανονική άγχος μπορεί να προκαλέσει στένωση της σαφηνούς φλέβας.

Ένας άλλος παράγοντας για την ανάπτυξη της νόσου είναι η κατανάλωση υψηλής θερμιδικής αξίας λιπαρά τρόφιμα και ανεπαρκή πρόσληψη της Νιασίνης και ωμέγα-3.

Η θεραπεία της νόσου γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και οι γυναίκες.

Η θεραπεία των κιρσών στα πόδια

Αποτελεσματική θεραπεία των κιρσών στα πόδια θα πρέπει να λύσει ορισμένα προβλήματα:

 • εξάλειψη των κιρσών σύνδρομο;
 • αφαιρεί σημάδια της νόσου;
 • πρόληψη της υποτροπής.

Το πρώτο πρόβλημα λύθηκε με την βοήθεια των ναρκωτικών θεραπεία και χειρουργική επέμβαση. Η συντηρητική θεραπεία στοχεύει στην εξάλειψη των συμπτωμάτων της νόσου (θεραπεία με το φάρμακο και τη συμπίεση), και την πρόληψη (φυσικοθεραπεία, ελαστική συμπίεση).

Στο αρχικό στάδιο της νόσου, εφαρμόζεται συντηρητική θεραπεία:

 • τα φάρμακα που ο γιατρός συνταγογραφεί (αντιπηκτικά και phleboprotector);
 • τοπική χρήση του γέλες και αλοιφές?
 • ελαστική συμπίεση,
 • Φυσικοθεραπεία και ασκήσεις?
 • η σωστή διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Συμπίεσης, η συντηρητική θεραπεία είναι υποχρεωτική σε όλα τα στάδια της νόσου. Όταν χρησιμοποιείτε κάλτσες συμπίεσης είναι σε θέση να εξαλείψει το stasis αίματος, και να δημιουργήσει καλές συνθήκες για μικροκυκλοφορίας των αγγείων. Φανέλες με τη βέλτιστη πίεση που επιλέγεται, εξαρτάται από την έκταση των κιρσών:

 • Κατηγορία 1 — το αρχικό στάδιο της νόσου;
 • Κατηγορία 2 — κιρσώδεις φλέβες σύνδρομο των "κουρασμένων ποδιών";
 • Κατηγορία 3 — η παρουσία των επιπλοκών της νόσου.

Λαϊκές θεραπείες

Λαϊκή ιατρική προσφέρει μια σειρά από εργαλεία, τα οποία στοχεύουν στην μείωση των συμπτωμάτων της νόσου και την εξάλειψη του πόνου. Παρακάτω είναι μερικές από τις πιο αποτελεσματικές σημαίνει ότι μπορείτε να μαγειρέψετε μόνοι σας στο σπίτι.

Συμπίεση

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων

Συστατικά:

 • μαύρο ψωμί 1 φέτα;
 • καμφορά πετρελαίου — 20 ml;
 • οι καρποί της ιπποκαστανιάς — 50 γρ.
 1. Προετοιμασία: Διαδώστε το ψωμί με το βούτυρο, από πάνω πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς, το κάστανο.
 2. Χρήση: η προκύπτουσα σύνθεση που ισχύει για την φλεγμονή Βιέννη και να διορθώσετε με ένα ελαστικό επίδεσμο, αφήστε το κατάπλασμα όλη τη νύχτα.
 3. Αποτέλεσμα: Εξάλειψη του πόνου μετά από 10 συνεδρίες.

Apple ξίδι μηλίτη για τις κιρσώδεις φλέβες των ποδιών

Κάθε μέρα το βράδυ, ΤΡΊΨΤΕ το ξύδι σε ερεθισμένες περιοχές του δέρματος. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 30 ημέρες. Μπορείτε να εκτελέσετε τη διαδικασία το πρωί, αλλά μετά, θα πρέπει να ξαπλώσουν για μια ώρα.

Για να βελτιωθεί το αποτέλεσμα ποτό Apple ξίδι μηλίτη αραιωμένο σε νερό με μέλι με άδειο στομάχι και 30 λεπτά πριν από ένα γεύμα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 1 μήνα.

Apple μηλίτη ξίδι, διαλυμένο σε νερό, μπορεί να εφαρμοστεί ως λοσιόν για φλεγμονή των φλεβών. Για να το κάνετε αυτό, διαλύονται σε ένα ποτήρι νερό, 2 κουταλιές της σούπας. ξύδι, βρέξτε με νερό ένα καθαρό τμήμα του πανιού και εφαρμόζεται στην πάσχουσα φλέβα. Κάνω τη διαδικασία δύο ώρες πριν τον ύπνο.

Κεφάλαια από κιρσών στα πόδια

Ιατρική θεραπεία θα πρέπει να υποβάλλονται σε μαθήματα 2 φορές το χρόνο για 2-3 μήνες. Για τη θεραπεία χρησιμοποιείται phleboprotector που εξαλείφουν τα συμπτώματα της νόσου, αυξάνουν τον τόνο των φλεβών, την πρόληψη της εμφάνισης της φλεγμονής στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας των αγγείων.

Σε γραφεία phlebology πρακτική χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για τα ναρκωτικά με βάση τα φλαβονοειδή (ουσίες που υπάρχουν στο φυτό οργανισμούς). Για τη γρήγορη και αποτελεσματική εξάλειψη των συμπτωμάτων αλοιφές, τζελ για τοπική σκοπούς.

Θεραπεία με το φάρμακο δεν είναι σε θέση να εξαλείψει την ασθένεια αλλά και να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου.

Πρόληψη

Για την πρόληψη του σχηματισμού των κιρσών χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες κατευθυντήριες γραμμές:

 • ειδική χρήση venotonics;
 • μην πετάτε το ένα πόδι πάνω στο άλλο, ενώ η συνεδρίαση;
 • καθημερινός καθαρισμός του εντέρου από τις βλαβερές ουσίες, να αποτρέψει το σχηματισμό των constipatio;
 • κάνουν διαλείμματα όταν στέκεται δουλειά, αφήστε τα πόδια σας να χαλαρώσετε;
 • ακολουθήστε διατροφή, αποφύγετε την αύξηση βάρους, την ελαχιστοποίηση πρόσληψη αλατιού;
 • αν θα πρέπει να φορούν κάλτσες συμπίεσης;
 • περιορίστε την κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών και προϊόντων καπνού *
 • ενδεχομένως να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στον καθαρό αέρα;
 • κάνει αυτο-μασάζ σταματήσετε να χρησιμοποιείτε φυτικά και αιθέρια έλαια *
 • δείτε το γιατρό σας τακτικά.